Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elfelejtettem lejegyezni még a péntekre hogy hazafelé Szemi motorteréből furcsa zaj jött. Valami a klímakompresszorral kapcsolatos a zaj mert amúgy a motoron csak azt érzem mintha valami picit visszafogná. Klíma működik de utánaolvasva a kuplungja szarhatott be vagy a csapágy szorult meg. Holnap telefonálok a szerelőnek hogy keressen időpontot rá.
    Tegnap reggel elmentünk megnézni a kéményt. Azonnal megvolt a hiba oka. A tető süllyedt 1-1,5cm.-t és a kéményszegély elvált a tömítőanyagtól. Nagyjából ennyit a fafödémről. Nemrég költöztek be és a fáradásos hajlás már jelentkezik.
    Délután elmentem itt helyben egy tetőcserét megnézni amiből úgy néz ki lesz valami. Azt látom hogy még az utolsó tartalékait mozgósítják a családok hogy valahogy a napelemrendszer előtt a tetőjüket ráncba szedjék. Ez nekünk jó hír, de félő hogy egy idő után inkább ráülnek a kis pénzecskéjükre hogy valahogy átvészeljék ezt a válságot. Nyilván nem okolom őket ezért és ha itthon megáll az építőipar valszeg búcsút veszek az országtól én is. Belefáradtam ebbe az egész vállalkozósdiba. Az embert ott gáncsolják ahol tudják és nincs képzett munkaerő aki segíteni tudna. Aki van az meg vagy nem akar dolgozni vagy nem annyit és azt is drágán.
    Ma reggeli mise után megyek apámhoz de sietek haza. Megyünk kora délutánra Pestre gyermek szabaduló szobába. Ha már nem tudunk elmenni a munkám miatt nyaralni legalább hétvégente mozduljunk ki valahová hogy némi élményük legyen amiről mesélni tudnak majd a suliban.
    Szép napot mindnekinek.

Aktív témák