Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

Topikgazda

válasz tobias40 #20756 üzenetére

Nem, nem lehet rá tenni, max. olyan alkalmazást keresni, amivel tudná, nem vagyok képben, hogy egyáltalán van-e ilyen.

Nagy valószínűséggel szerintem amúgy nem, külön eszköz kell ilyesmihez. Pl. egy Google Chromecast Audio, vagy ha video, akkor meg a sima Chromecast. :K De lehet a kliens akár egy Raspberry, vagy más ARM procis kütyü, stb.

(#20778) tobias40:

Amúgy a NAS pont erre való, hogy ott összegyűjtöd az adataidat, zenéidet és onnan játszod le valamilyen eszközzel. Házibulit simán lehet róla tolni, főleg ha vezetékes a kapcsolat, de akár egy stabil wifivel is elmegy belső hálón. Távolról már a netkapcsolatodtól függ. Amúgy a DS Audio-t próbáltad már? Kb. arra való, amit akarsz. Vagy AirPlay kompatibilis eszközök kellenek, amikre tudod küldeni a zenét a DS Audio-val. :K

(#20762) kavarc:

- gyári visszaállítás = mindent nulláz, lesz egy szűz rendszered (adatok nélkül), mint amikor első használatkor felraktad a DSM-et. A hátsó reset gomb nem töröl mindent, csak alap helyzetbe állít pár jelszót + szolgáltatást, hogy elérhető legyen a NAS, amúgy van többféle időtartam, amíg nyomva tartva különböző dolgok tudnak történni. Nézz utána!
    - mivel két külön köteted van, ezért mindkettőn rajta van a rendszer + felhasználói beállítások is itt tárolódnak, azaz ha kiveszel egy lemezt, akkor az adatok fognak neki csak hiányozni. Mielőtt kiveszed készíts a DSM-ben biztonsági mentést vagy belső, vagy külső lemezre.
    - jó kérdés mitől ébredhet fel a hibernálásból. Rengeteg szolgáltatás fut ezeken, amiknek néha kell egy kis net, pl. a DDNS is lehet néha csekkolja, hogy ugyan az-e az ember külső IP-je. Amúgy sajnos passz. Én 24/7-ben járatom az enyémet, már több, mint 3 éve. Max. portalanításhoz, meg átpakoláskor kapcsoltam ki.
    - az USB3 csak egy dolog. Gondolom mindegyik vinyó NTFS rendszerű volt. Ha igen, akkor ez a válasz. A NAs natív fájlrendszere az Ext4, azt könnyebben/gyorsabban tudná kezelni szerintem, mint az NTFS-t.
    - terminal, ssh: amíg TÉNYLEG szükséged van rá, addig engedélyezd. Ha már nem, akkor utána biztonságosabb tiltani.
    - VPN-t nem használtam még, passz.
    - én anno amikor felraktam a Transmission-t a DS213-asomra, akkor úgy sikerült, hogy olyan usert + jelszót hoztam létre/adtam meg telepítéskor, aki addig nem létezett a DSM-ben. Lehet ez nálad is megoldaná a problémát. A TM GUI-t tudtommal kliens gépre kell felrakni és nem a DSM-re. A NAS-on fut a TM és te távolról vezérled, adott kliens gépen, amire felrakható a TM GUI.

(#20775) Süvi:

Párszor már volt téma, hogy a Cloud Station engedélyezésekor az alap beállítás a megőrzött fájl verziókra, az valami 35 vagy 32, szóval ezért zabálja föl a szabad helyedet.
    Állítsd át 0-ra vagy 1-re ízlésed szerint. és akkor nem lesz gondod vele. Nekem - amíg használtam - 0-ra volt és tökéletesen működött.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló

Új hozzászólás Aktív témák