Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    Sziasztok!

    A közeljövőben tervezek beszerezni egy Syno NAS-t. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

    1. Olvastam, hogy lehet róluk levelezést bonyolítani. Ezt hogyan tudnám elképzelni? Mármint értem, hogy van levelezőszervere, de ennek a beállításaiban be lehet-e azt állítani, hogy pl. így nézzen ki a címem: név@név.hu, vagy csak úgy lehet ezt a szolgáltatást használni, hogy a címem ilyen lesz: név@synology.com?

    2. Két lemezes NAS-t tervezek. Számít 2 lemeznél, hogy RAID-ben / SHR-ben legyen? Lenne még egy + külső HDD-m amire mondjuk naponta letölteném a NAS tartalmát biztonsági mentés címén, de szeretném mindenképpen elkerülni az adatvesztést.

    3. Megoldható az egy Syno NAS-on, hogyha érzékel egy bizonyos HDD-t akkor arra a bedugás pillanatában elindítja a biztonsági mentést?

    4. Az USB copy mit jelent? Mármint értem, hogy mit jelent (tudok másolni a NAS-ra/ról tartalmat USB-re, de mennyire érezhető a hiánya? Igazából a D718+ és D918+ között gondolkodom (tudom, hogy a 918 4 lemezes, de hosszú időre tervezném a NAS-t) és az egyik legnagyobb különbség amit laikus szemmel észrevettem, hogy a 918+-nál nincsen USBCopy lehetőség. Származna ebből hátrányom?

    5. Van-e lehetőségem arra, hogy a megosztott tartalmakat, vagy levelezést ne csak a Syno-s programokkal tudjam elérni? Pl. a levelezést be tudom-e konfigurálni simán a K9 Mail androidos app-ba, vagy ha médiát szeretnék lejátszani akkor azt tallózással meg tegyem az általam választott programmal akár win-en, akár androidon, akár IOS-en?

    Azt már eldöntöttem, hogy Synology NAS-t vennék, méghozzá egy olyan NAS-t szeretnék választani ami több évig ki tud szolgálni, lehet fejleszteni (+ RAM pl.), ezért választanék a plus sorozat közül egy nekem tetsző darabot, viszont meghallgatok bármilyen érvet arra vonatkozóan, hogy miért lenne érdemesebb más széria között is szétnéznem. Egyelőre nem használnám másra mint adattárolásra, torrentre, illetve levelezésre, de nem is szeretnék úgy járni, hogy 1-2 éven belül rájövök, hogy milyen jó lenne még ez+az a szolgáltatás és le kellene cserélnem a NAS-t csak azért mert a jelenlegi igényemnek megfelelően választottam. Most szerencsére összejött annyi pénzem, hogy az "ne legyen szempont" a választáskor.

    +1. Fontos-e szerintetek, hogy egy NAS rendelkezzen HDMI kimenettel? Ha jól láttam akkor a Syno-k nem rendelkeznek vele, legalábbis a + széria nem rendelkezik ilyennel. Milyen előnyöm származna abból ha lenne HDMI kimenetem a NAS-on? (tudom, hogy ez inkább a milyen nas-t vegyek c. topik tárgya lenne, de gondoltam itt is lenne valaki aki tudna válaszolni)

    Remélem az előző két bekezdésem is jó helyre került, ha nem akkor légyszi jelezzétek és átteszem magam ezekkel a kérdésekkel a milyen nas topikba.

    Válaszaitokat előre is köszönöm!

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák