Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz Malibutomi #52149 üzenetére


    Elég durva hogy 2017-ben már 30 millió dolcsi volt csak a fizetés, összesen 48.8 millió volt az az év. De 2015 50 milliója is durva, amikor pedig még jóval kisebb volt a fizetésre költött pénz (21 vs 30 millió), itt látszik hogy a színészi és mocap árak dobták meg a költségeket. De már maga a marketing/customer support és legfőképp amazon rendszerhasználat és adatforgalom is önmagában elvisz évi 7 milliót.

    Viszont látszik, hogy nincs fölös 100 milliójuk hogy kényelmesen ellubickoljanak. Ha most azonnal megállna minden beáramló pénz, akkor bizony nem bírnák ki a 2020-as SQ42 bétáig, hónapok alatt találniuk kellene további befektetőket. 35 millió jött be 2017-ben, és 49 millióba került az az év. Csak fizetésekre elment a 35 millióból 30. Idén sem jön be annyi pénz, amennyi elmegy a kiadásokra, idén is kb 35 millió jött be. Szóval a közösségtől befolyó összeg kb a személyi kiadásokat fedezi. Jah és segítségül, a 30 milliós személyzeti költség 464 főre számítva kb 64 ezer dolláros éves fizetésnek felel meg. Nyilván ebben benne vannak alacsonyabban fizetett kisegítő személyzet is, és nem vagyok naív, biztos CR-ék is vesznek fel szép fizetéseket, de az átlagos amerikai fejlesztői fizetés bizony 80+ ezer dollár, és ez európában is bőven 60+ ezer dollárnak megfelelő euró vagy font. Seniorok többet, juniorok kevesebbet kapnak persze ennél.

    Szóval nem csoda hogy 10%-nyi cégrészesedésért behívtak külső befektetőt is 46 millió dollár értékben. Ugyanakkor ez is egy extra szempár (azaz két pár szem, két fővel bővült a board), akik nyomást gyakorolnak majd hogy lassan készüljön már el a játék :)

    Illetve le a kalappal a nyitottság tekintetében. Nem igazán láttam még más céget így kiteríteni a fejlesztési költségeit egy adott játék kapcsán. Persze a nagyoknak van egy éves beszámolójuk, hogy mennyi ment ki, mennyi jött be, stb, de nem részletez semmit.

    [ Szerkesztve ]

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Új hozzászólás Aktív témák