- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz plaschil #1751 üzenetére
Pedig az ORACLE nem fog a kedvedért kivételt dobni erre Ha olyan rekordot akarsz eldobni, ami ugyan létezik, de foreign kulcsot sért, azt viszont exceptionnal jutalmazza.
Valami hasonlóval lehet a 'sikertelen' törlést detektálni.
IF( SQL%ROWCOUNT = 0 )
THEN
RAISE no_data_found;
END IF; -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
MySQL kérdésem lenne.
Példa: ma van 04.23 ez 2013 16.hete, nekem 2013 15. hete kéne től-ig formában. Illetve maga az előző hét is kéne, de az már megvan.
yearweek(now())-1
201315-öt ad vissza, ami nekem jó.
De szükségem lenne arra is, hogy ebből a 15. hét től ig-et is visszakpjam. pl 2013.04.15 00:00:00 és 2013.04.21. 24:00:00Valami ötlet?
Azért kell mert egy queryben csekkolnom kell, hogy egy dátum nagyobb-e mint a 15. hét első napja és egy másik dátum kisebb-e mint 15. hét utolsó napja. üdv
-
zolynet
veterán
Szia!
select extract(week from mezőnév) from táblanév
itt van még egy okosság, hátha segít: interval
ezt a részt nem teljesen értem:
De szükségem lenne arra is, hogy ebből a 15. hét től ig-et is visszakpjam. pl 2013.04.15 00:00:00 és 2013.04.21. 24:00:00 ---> csináld meg egy
datum >='2013-04-15' and datum<'2013-04-22' /esetleg between-el/Life is too short to stay stock!
-
Jim-Y
veterán
válasz zolynet #1756 üzenetére
Az a gond, hogy a query egy eljárásban lesz, amit hetente futtatnak. Tehát például X.héten szerdán lefuttatják az eljárást, és ebben van a query ahol az X-1. hétre kell számolni valamit, és egy olyan tábla is van, ahol
WHERE mezo1 > X-1. hét első napja AND mezo2 < X-1. hét utolsó napja.Remélem érthető a probléma, és köszi a választ, meglesem
megj: ja igen, és a procedure-t első körben paraméterek nélkül akarom megcsinálni, mert nyílván úgy egyszerűbb lenne ha a user beadná a kérdéses hét első, és utolsó napját. De teljesen hülyebiztosra akarom megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
mysql rejtelmeit nem igazán ismerem, de ennyit sikerült összehozni
mysql> select date(date_sub(now(), INTERVAL DAYOFWEEK(now())+5 DAY)), date(date_sub(now(), INTERVAL DAYOFWEEK(now())-2 DAY));
+---------------------------------------------------------+---------------------------------------------------------+
| date(date_sub(now(), INTERVAL DAYOFWEEK(now())+5 DAY)) | date(date_sub(now(), INTERVAL DAYOFWEEK(now())-2 DAY)) |
+---------------------------------------------------------+---------------------------------------------------------+
| 2013-04-15 | 2013-04-22 |
+---------------------------------------------------------+---------------------------------------------------------+"WHERE mezo1 > X-1. hét első napja AND mezo2 < X-1. hét utolsó napja."
nem a teljes hét kell?
mezo1 >= X-1. hét első napja AND mezo1 < X. hét első napja[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Köszi, szerintem ez jó lesz
"nem a teljes hét kell?
mezo1 >= X-1. hét első napja AND mezo1 < X. hét első napja" de, igazad van, csak elírtamköszönöm
megj: annyi kérdésem azért lenne, hogy a 5 DAY, illetve a -2 DAY az mára van optimalizálva ugye? Tehát ha holnap nézném, akkor már nem ugyanezt az eredményt adná igaz? Magyarán ki kell választanom, hogy melyik napra automatizálom az eljárást, és ezekben a sorokban ahhoz kell igazítanom az INTERVAL-t..
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
na, jó hogy kérdezed, mert nem hibátlan
a +5 -2 az működik a többi napon is (kivéve 1-et)
azért pont ennyi, mert a hét első napja a DAYOFWEEK szerint az vasárnap, és korrigálni kella vasárnappal viszont pont emiatt gond van...
de most rátaláltam a csodás WEEKDAY() függvényre, aminél nem kell korrigálni, és a hét minden napján jó:
select date(date_sub(now(), INTERVAL WEEKDAY(now())+7 DAY)), date(date_sub(now(), INTERVAL WEEKDAY(now()) DAY));
-
nábob
tag
Halihó,
A HAVING kulcsszó után ugye állhat ilyen pl:
HAVING COUNT(*)>10
HAVING SUM(ar)>1500A kérdésem az lenne, hogy elvileg még milyen kifejezések "állhatnak utána" ?
Harap utca három alatt megnyílott a kutyatár
-
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
Van egy ilyen dátumom ebben a formátumban:
REG_TIME: 2008-11-24 15:33:21.000000 - ez timestamp, meg lehet valahogy azt oldani, hogyha egy selectes lekérdezésben lekérem a reg_time-ot akkor csak az év-hónap-napot mutassa?
Substringgel próbáltam, de mivel timestamp ezért gondolom nem tudja megvágni. Van erre valami trükk? -
Ispy
veterán
válasz zsotesz81 #1764 üzenetére
CONVERT függvénnyel próbáld meg először átkonvertálni mondjuk nvarchar-ra, azután már mennie kell a substring-gel is. Vagy egyből mehet dátumba is a konvertálás, itt van leírás róla (persze ha MSSQL-ről beszélünk).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ablakos
őstag
válasz Peter Kiss #1771 üzenetére
A kérdezőkkel együtt
-
nábob
tag
Van két dátum típusú cellám, azokat a rekordokat szeretném kilistázni, ahol a két dátum között kevesebb mint 10 nap van. Bárhogy próbáltam sehogy sem megy:
SELECT nev
FROM tabla
WHERE datum1-datum2<15;stb, stb...
Hogy lehet megoldani?Harap utca három alatt megnyílott a kutyatár
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy owncloud.db ilyen fájlom amit mivel tudok megnyitni és átszerkeszteni benne pár dolgot?
-
cekkk
veterán
Erről a fájlról lenne szó. Sajnos nem tudom megnyitni semmivel
-
cekkk
veterán
A problémám az lenne végül is, hogy egy felhős kis alkalmazást akarok a szerverre tenni. Te openmediavaultot használok és az nem engedi, hogy a rendszerpartíción legyen. Át írtam a config phpban az elérési útvonalat, de erre ezt a hibát kapom:
DB Error: "SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: oc_appconfig"
Offending command was: SELECT "configvalue" FROM "oc_appconfig" WHERE "appid" = ? AND "configkey" = ?
ezért gondoltam, hogy a oc_appconfig táblában is valamit át kellene írni, de ott már nem találom, hogy mitSzerintetek?
-
Jim-Y
veterán
MySQL procedure:
BEGIN
DECLARE num_of_rows, num_of_vips INT;
DECLARE this_week, last_week VARCHAR;
DECLARE first_day, last_day DATE;
DECLARE akarmi DOUBLE;
SET SQL_BIG_SELECTS = 1;Fentire ezt a hibát dobja:
Script line: 4 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ';
DECLARE first_day, last_day DATE;
DECLARE akarmi DOUBLE;SET SQL_BIG_S' at line 4
Egész egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baj:S
[ Szerkesztve ]
-
nábob
tag
válasz Apollo17hu #1776 üzenetére
Az a gond hogy type mistmatch-et dob
Harap utca három alatt megnyílott a kutyatár
-
Ispy
veterán
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dellfanboy
őstag
hogy lehetne megoldani azt a problémát hogy
kollégámnak -régi motoros- van jogosultsága hogy lásson pár táblát
nekem mint új tag nincs/nem adnak...nekem ugyanarra a táblákra lenne szükségem mint amit ő lát...
hogy láthatnám?( gondoltam arra, hogy létrehoz táblát amihez nekem ad láthatósági jogosultságot?)
olyan verzióban gondolkodok, hogy hetente lefuttatna egy scriptet az ő által létrehozott táblákhoz és azokat láthatnám... esetleg egyéb öteltek?
persze a legjobb az lenne, ha neki nem sok dolga lenne vele mert annyira nem segítőkész...(az meg nonszensz, hogy ő neki van jogosultsága mert x éve itt dolgozik nekem meg nincs mert új vagyok.. dehát ezvan...)
nem vagyok sql pro. csak selecteket írkálok...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Ispy
veterán
válasz dellfanboy #1793 üzenetére
Ezt nem is értem
-
dellfanboy
őstag
kollégám látja az x y táblákat én nem
arra gondoltam, hogy a kollégám létrehoz egy a,c táblát
a, c táblához ad nekem jogosultságoat hogy láthassam, és tudjak select-eket írni. (a, c táblában xy tábla adata szerepelnek ugyanúgy, változatlan formában csak mivel xy táblához nekem nem adnak jogosultságot én nem láthatom)
nagyrészt ez a problémám..eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
DS39
nagyúr
válasz dellfanboy #1795 üzenetére
ez hogy SQL kérdés?
milyen programban kell a jogosultság egy táblához? MS SQL Server, Oracle DB?
ha nem adtak jogosultságot, akkor nem is kell az adott táblával dolgozzál, nem?[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz dellfanboy #1795 üzenetére
Attól még, hogy látja a táblákat, még nem szükségszerűen tud neked bármire is jogot adni (vagy publikus táblákat generálni).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
dellfanboy
őstag
válasz sztanozs #1797 üzenetére
igazad van. való igaz, hogyha látja a táblákat nem biztos, hogy tud kreálni új táblákat.. ezt el is felejtettem, hétfőn megnézem tud-e kreálni.
azért nem kaptam jogosultságot mert vmi it biztonsági izé lépett életbe 0601-től... azokba a táblákba lévő adatok kellenek, így most ő futtatgatja le és küldi el nekem...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
sztanozs
veterán
válasz dellfanboy #1798 üzenetére
vazz, remélem nem nálunk dolgozol, mert különben hétfőn reggel mind a kettőtöknek egy sün lesz feldugva a végbelébe
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
bambano
titán
válasz dellfanboy #1798 üzenetére
az milyen jó lesz, ha rájönnek, hogy az ő biztonsági előírásaik ellenére meg tudtad oldani a feladatot, és leadtad, ahelyett, hogy szólták volna, hogy akadályozva vagy.
na akkor fognak fejek hullani, sorozatban, a tied csak az első lesz, de nem az egyetlen.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs