- AMD FX
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolom89
senior tag
válasz gubisadam #6749 üzenetére
Ez egyáltalán nem hülye kérdés, sőt nagyon jó kérdés.
A netflixen kiválasztott hangsáv ami mondjuk 5,1 az úgy is jön mert ők dolgozzák fel az anyagot a 2.1-es soundbar ezt úgy fogja megszólaltatni hogy a beszédhang az halk lesz, mivel neki nincs center sugárzója. Attól ugye hogy előtted helyezkedik el a Bar attól nem lesz center, remélem érthető így (csak mert valaki azt hiszi hogy maga elé rakja attól már center is, nem.)
Viszont van olyan hangkeverés ami jó lesz, itt a Netflix nem igazán árul el sokat hogy éppen milyen hangot küld, (Dolby,DTS,X, stb) Viszont nagyon jól látja a TV alkalmazás hogy Atmost küldjön e vagy sem. Ha nincs rákötve a tv-re semmi akkor megjelenik hogy az adott film Atmossal ellátott, ha Soundbár be van kötve akkor csak az 5.1 max
És van egy tökéletes példa az LG-nél az SK5 meg az SK8 között a különbség az atmos licensz. Előre lelövöm a poént, ne várj tőle Atmos hangzást ugyan azt fogja tudni Atmosba mint a TV-d, rá van írva
Tv lejátszóját használva legyen a hangbeállításnál autómata minden beállítás, hogy ne érjen meglepetés hogy pl DTS hang nem lesz, mert ha alap 2.1 nem támogatja akkor is megfogja szólaltatni a tv. Nyilván függ a TV- tudásától is, de ha már van benne Atmos hang akkor olyan régi nem és nem belépő model.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni hogy adott egy LG SJ4 es soundbar. Hogyan kössem össze LG C8 tv vel,hogy ha használok Playstationt mediaboxot vagy vinyorol nézek 4K-t PC-ről is nézek filmet illetve ugye set up box van még.
A Sound bar on van optika illetve HDMI is.
Jelenleg bluetoothal használom minden jó csak mikor a PS-t bekapcsolom alapból kiirja a tv hogy visszavált a tv hangszoroira es nincs HDR kép se. Ezt nem is értem mondjuk... Szóval hogyan kellene összekötnöm hogy minden stimmeljen és a lehető legjobb hang szólaljon meg mindenhol.
Előre is köszi!....Pr:)ly....
-
Zolom89
senior tag
válasz proly01 #6753 üzenetére
Nagyon egyszerű, fogsz egy 1.4-es HDMI kábelt minimum azt a TV HDMI ARC ki-bemenetre dugod a másik felét értelemszerűen a Soundbarba. Lehet optikai kábel is, de akkor a lényeg hogy ne a HDMI ARC-ba dugd a konzolt, mert automatáról át vált a tv annak a hangjelére és a tv hangszórói lesznek használva.
Mindenkinek szól: Ha BT akarod használni a soundbárt filmezésre, zenére készüljetek hogy a minősége az nagyon gyér lesz, főleg egy gyenge youtube video, zene egyből doboz hangzást fog hozni, arról nem is beszélve hogy filmezésnél a sztereó hang az 80as évek
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Vitee
aktív tag
válasz Hurkaleves #6755 üzenetére
Filme válogatja, de nem igazán megy neki. Egynéhány filmnél jobban megcsinálják a hangsávokat, de nem fog menni egy 2.1-es SB-nak. A beszéd halk lesz, az effektek ordítanak. Stereoba jó lesz.
Nekem is ilyen 2.1-es SB volt és ugyan ez volt a probléma.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
gubisadam
aktív tag
mindenképpen olyat fogok beszerezni amiben van center is. (3.1)
Most dilemmázok hogy maradjak-e soundbarnal vagy esetleg erősítő és csak front szett amit esetleg tudok tovább bővíteni. (frontok, center és sub első körben)
[ Szerkesztve ]
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
-
Hurkaleves
őstag
Erről valakinek vélemyén esetleg tapasztalat? Itt jó áron is van most!
-
Vitee
aktív tag
válasz Hurkaleves #6759 üzenetére
Nem lesz jó, de valamivel jobb.
Én egy 3.1-es Samsungot vettem, hozzá egy pár hátsó hangszórót, így van 5.1. Na így már elég oké a dolog, a hátsó hangoknak van hol megszólalnia. Nem is értem előtte miért nem ilyet vettem, sokat dobnak a hátulról szóló effektek, hangok és a beszédkiemelés is nagyon jó[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Hurkaleves
őstag
A térhangzás nem rossz plussz, de nekem első sorban az kell, hogy a DD 5.1 filmeknél a szöveg (center) is jól érthető legyen. És ebben a modellben van center (is). Árban pedig ott van mint egy 3.1. Sőt... olcsóbb (most). A hangzása sem lehet rossz ha Harmanékkal együtt alkották... gondolom.
-
Vitee
aktív tag
válasz Hurkaleves #6763 üzenetére
Már a 3.1-nél nagyon-nagyon érezhető a különbség a 2.1-el szemben, mivel itt is van külön center.
Meg kell próbálni, ha nem jön be, visszaviszed."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
AL
addikt
válasz htom127 #6762 üzenetére
Szia ! Széles választék van Yamahából is, de nem tudom, hogy a többi is olyan jó e, mint a 2700 - as.
Nem biztos, hogy kell 7.1 - es cucc ahhoz, hogy tiszta beszédhang legyen.
[link]
Szerintem egy ilyen kimagasló cégnek mindenképpen jobb termékei vannak, mint néhány nálunk elterjedt márkának, amelyek inkább más területen tudnak bizonyítani. A legnagyobb baj, hogy meg kell venni ahhoz, hogy lássad az eredményt. Hiába vannak bemutató darabok, szerintem minden helyiségben másképpen szólnak. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
htom127
aktív tag
Egyetértek, a yas-207-et szerettem volna üzletben meghallgatni, de kissé lehangoló volt, hogy 20 perc alatt se sikerült a mélynyomóval párosítani. Jbl barokat hallgattam bt-ről, nem győzött meg. Viszont itthom nasról, vagy CC audioról szebben szólna, gondolom. Itthon kellene tesztelgetni, de nem nagyon vagyok híve a többszöri " vásárolástól elállás" nak.
" Bazinga !"
-
Hurkaleves
őstag
-
bozont
veterán
válasz Hurkaleves #6768 üzenetére
Ráadásul ha még ma megrendeled, akkor visszakapod az ár 30%-át MM ajándékkártyán. Ez igaz a Q60-sra is.
-
Hurkaleves
őstag
Hát befigyelt a Samu Q60R! Ez a MM kedvezmény segített a döntésben!
Ha megérkezik beszámolok!
Bozont, köszi a tippet illetve a figyelmességet![ Szerkesztve ]
-
gubisadam
aktív tag
Na végül vettem egy Samsung Q70-et. (3.1.2)
Atmos és dtx supporttal.
Holnap be is állíthatom, mert azért alsó szomszédra ilyenkor már tekintettel vagyok.Eddig bejön amit hallottam, bár nem nagy hangerovel próbálgattam, de a TVhez képest ég és föld
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
bollokcs80
Korrektor
-
Hurkaleves
őstag
válasz bollokcs80 #6773 üzenetére
Szerintem azért mert a mély optimális helye a földön van és lehetőleg sarokban.
-
AL
addikt
válasz bollokcs80 #6773 üzenetére
Szia ! Ennek a mélynyomója ( 1 db ) a doboz alján van, ezért lényeges, hogy mi van alatta ( milyen anyag ). Úgy tudsz kísérletezni, hogy valami fa "alátétet" még aláteszel és a faltól is egy kicsit távolabb teszed ( ha jól látom hátul és jobb oldalon is a fal mellett van, így nem tud jól dolgozni ).
Nálam ezeknél a változgatásoknál, pakolgatásoknál változott a hang minősége. Ha jól tudom hátul is van 2 "nyílás" a mély hangnak.
Érdemes eltölteni vele egy kis időt mert javulás várható. Ne ijedjél meg, ha kikapcsolás után hallasz egy erősebb kattanást, az erősítő része akkor kapcsol ki.
Nekem ez a 400 - as volt, nagyon tetszett és egy kis pakolgatás után még a térhangja is jó lett.
[link]
Remélem sok örömed lesz benne . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
no offenz, de szerintem:
1. a mélynek jót tesz a sarok
2. ha jól látom a tv állványa tégla vastag fából van, oda már nem pakolnék semmi alátétet.
3. a térhatásnak lehet jót tenne ha nem sarokban lenne, de az előre irányuló hangsugárzókból túl nagy térhangzást ne várjunk.bollokcs80:
Ha gondolod próbáld ki az elméletem és tedd le a plate-et a sarokba a földre. Nyilván nem oda való, de kíváncsi lennék a "fejedre" amikor meghallod!![ Szerkesztve ]
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Hurkaleves #6776 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos ennyi helyem van hozzá, ezért nem vettem 2.1-es soundbart, mert a mélynyomónak már nem volt külön hely. A polc elég masszív fából van, szerintem azzal nem lesz gond. Próbáltam a hangszíneket, ha a magasat leveszem a mélyet meg fel, akkor némileg jobb, illetve úgy nézem, hogy zenénél nagyobb hangerőn kezd élni igazán.
Majd kísérletezem még....
B.Cs.
-
htom127
aktív tag
válasz bollokcs80 #6777 üzenetére
Esetleg próbáld megemelni 1 centit a lábait, hátha akkor több levegő jut a mélyeknek.
" Bazinga !"
-
sasa134
addikt
Bose Solo5 most 169Eur a német Saturnban - ha esetleg vki kint él/arra jár [link] - sztem ez jó ár
Avanti Roma
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Van valami tapasztalat ezzel a termékkel kapcsolatban Yamaha YAS-108 ? Best buy állítólag.
Olyasmi kellene nekem,ahol nagyjából egyensúlyban van a beszédhang és az effektek.Most tv hangszóróval a beszéd halk,effekt üvölt,ezt kéne kicsit szinkronba hozni.
100e körül tudnék rááldozni.A szoba elég pici,5m hosszú,2.5m széles.Szóval nem kell nagy teljesítmény.
Vagy ennyiért felejtsem el? -
bnorci71
addikt
YAS-105-el van
Tv-hez vettem mert meguntam, hogy a beszédet nem értem, ezzel sokkal jobb Tv-nézésre megfelel.
Ha meg 5.1 vagy zenehallgatás arra ott a Genius HT5.1ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Lacc82
újonc
Üdv Mindeninek!
Vettem egy soundbar készüléket kéz alól.
Bose soundbar 700 aktiválásához kérnék segítséget.
A bose music app-al szeretném párosítani,egész addig eljutok hogy párosítom a készüléket a hálózattal.
Wi-fi rendszerrel hoznám össze,de mikor megadom az otthoni hálózat jelszavát,azt írja hogy az aktiválás sikertelen.
Találkoztatok ilyennel?Mit csináljak?
Köszi előre is! -
asturel
őstag
Sziasztok,
LG TV-hez keresek 200$ alatt soundbart ~18nm szobába, amíg működött egy Samsung HW-J355 soundbarom volt, hasonló tudású/teljesítményű (auto power on, night mode, lcd kijelző, bt jó ha van , lehessen subwooferen állítani a mélyet) sb-t keresnék ami támogatja a HDMI ARC-ot/LG Sound Sync-et (miben jobb az LG Sound Sync? vagy 'ugyanaz'?). LG SJ4 / SH5-t (outlet) néztem, ha jól tudom az SJ4 csak hi-res audió támogatásban különbözik, ha kizárólag film / sorozatnézésre használnám, kell nekem ez a feature? BluRay disc-en 48KHz-es hangsávokat látok, hiába tud(na) a truehd 192KHz-t. Vagy ha még most nincs is elterjedve, érdemes így inkább az SJ-t venni? Nem ragaszkodom az LG-hez így ha van jobb alternatíva azt venném, de lehessen tv távirányítóval hangerőt állítani -
-
bobby45
tag
Sziasztok, vásároltam egy Polk Audio Magnifi Max Sr soundbart, a kérdésem az lenne hogy érdemesebb összekötni, mindent a tvbe és ARC-on összekötniba bar-al, vagy mindent a bar-ba kössek? A tv egy 65"-os Samsung qled, van egy telekomos ip tv beltéri, egy ps4 pro.
-
Hurkaleves
őstag
Befutott a Samsung Q60R, este teszt és írok! Ha érdekel valakit persze...
[ Szerkesztve ]
-
htom127
aktív tag
-
mintech07
tag
Üdv!
LG SJ4 és SK5 között vacillálok... Melyik lehet jobb választás? Több helyen olvasom hogy az SK5-nek doboz hangja van, és hogy jobban szól az SJ4...
Sajnos meghallgatni nem tudom őket. -
Windex
tag
válasz Hurkaleves #6791 üzenetére
Nálam a Q80R futott be, én is tervezek valami kis szösszenetet írni róla, már csak időt kellene találnom.
-
barizo
tag
Sziasztok
Adott egy Samsung UE40D6500-as tv, amire ARC-HDMI-vel csatlakoztatva van egy PolkAudio Sr MAx soundbar.
Ugye ez a bar 5.1 és kezeli a DTS is.
Problémám, hogy a tv nem hajlandó automatikusan átváltani a megfelelő jelre.
Tehát ha néztem egy 5.1 DD filmet, utána pedig bekapcsolok egy DTS filmet akkor mindig
nekem kell manuálban a tv-t átállítani a megfelelő kimenetre (PCM, DD, DTS). Nem tudjátok, ez a tv készülék nem képes automatikusan a forráshoz igazítani a kimenetet?
A tv egy routerről megosztva kapja a filmeket, ezt a merevlemezt látja többek között egy LG BD lejátszó is, illetve egy (Alfavise H96+ pro) tv-box is.
Ezeknél ua ez a szituáció. Sőt, a BD lejátszó nem is adja ki a DTS hangsávot :-(
Elvileg kellene tudnia. (LG BD-660) , de mégsem jön össze vele...
A tv-box általában Kodi segítségével játssza a filmeket, de ha jól rémlik ez is kapufa a hang szempontjából.
A HDMI a tv-bar között minőségi ARC-s 1.4 Monster kábel, szóval nem az a szűk keresztmetszet.
Tipp, ötlet valakinek? Elsődlegesen a tv automatikus hang beállításhoz?
Köszi -
barizo
tag
válasz bobby45 #6790 üzenetére
Hello.
Nálam minden a tv-be kötve, és onnan megy a bar-ba.
Egész jól el boldogul a tv a kezelésében, bár van egy kis idő mire
az Anynet átkapcsolja a hangot a polk-ra.
Nálam a wifi router illetve egy rendelt Alfawise tv-box az ami gyakran megkeveri szegény bart.
A router már nem mert inkább el raktam melőőle,
de a tv-box Anynet jele az rendesen kavar, ezért inkább kihúzom a tápját ha nem használom.
x-box, tv-box, BD player, és a bar ezek vannak a tv-n, ha vmi még kellene akkor azok mennek majd a
Polkra. -
bozont
veterán
Valószínűleg ez a TV hibája lesz. Ugyan ez a helyzet szüleim H7000-esével. És ha jól olvastam ez amolyan Samsung betegség/feature. Mivel a TV-box is a TV-be fut be és az továbbítja a hangot, valószínűleg azért nem működik úgy sem. Próbáld ki, hogy a boxot kötöd a soundbarra.
-
hamacsim
csendes tag
Üdv!
Sajnos elkeveredett a JBL 5.1-es soundbar-om kapcsolója. Esetleg lenne valami mód, hogy eredeti távirányítót tudjak hozzá venni? Neten sikertelenül keresgéltem. -
Henker2
addikt
Üdv Srácok!
Egy olcsó kategóriájú, de árához képest azért nem gagyiul szóló 2.1-es hangprojektort ajánljatok már nekem. Gyakorlatilag a tv adások hangjának javítására kellene, mert a számítógépem össze van kötve a tv-vel HDMI kábellel, és onnan filmezünk. A PC-re 5.1-es rendszer van kötve. ( Logi-Z5500 ).
Azon gondolkodtam még, hogy esetleg optikai kábellel össze tudnám-e hozni a tv-t vele?Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest