Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • #71988992

  törölt tag

  Sziasztok!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni FW21E-el kapcsolatosan.
  Vagyis igazából a Vistával bénázok rajta kicsit.
  Minden bekapcsolásnál legalább egy órát megy a winyó pörög világba, holott semmit se csinálok a gépen, csak maximum egy Firefox fut és olvasgatok a neten.De aztán kb 1 óra elteltével abbahagyja, és utána már teccik a működése. Vagy ha mondjuk letöltök pár filmet sorozatot előző nap, akkor azokkal az adatokkal a következő bekapcsolás után eljáccadozik, rakosgatja a winyón? Mert néztem a felügyeleti eszközökön belül, hogy a Lemez résznél 100% a legmagasabb aktív időtartam, és Ír mint az állat valami System volume information/41546751657810456380456021 akármilyen fájlba.Sajnos ez nem tudom mi lehet, de lehet ez amit írtam előbb, esetleg ezt kikapcsolni, vagy állítani rajta hogy ne pörögjön a winyó minden uj adat felkerülése után? XP-n anno ilyenek nem voltak, és nekem most bő 2 hete van csak Vistám.Ebben kérném valamely hozzáértő segítségét, amit előre is köszönök!

  Ui.: Egy venti a gépbe mindig megy? A jobb oldalában a gépnek, legalábbis ha jól hallom, gondolom ez a winyót hűti mindig. Másik meg akkor kapcsol be ha nagyon használva van a gép/proci, és az meg a bal oldalon szólal meg hangosabban jóval, és a forró levegővel ? Ezt azért kérdezem, mert van egy Acer laptop is itt a közelbe, és annak szinte 0 hangja van, vagyis nagyon minimális a Vaio-hoz képest, viszont abba a winyó csak 120-as és arra gondolok azért a 320-ast jobban kell hűteni, és akkor nagyobb a hűtő nagyobb a hang.De ha rosszul gondolom, akkor válaszokat várnék, akiknek van ideje pár sorra illetve tudják a választ!

  Ezer köszönet!

 • #71988992

  törölt tag

  válasz Bocsek #1232 üzenetére

  Köszönöm a segítséget!

  Viszont a probléma nem oldódott meg. :(

  Na mutatnám mit művel a gép :

  http://kepfeltoltes.hu/view/081123/a1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/view/081123/a2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Szóval az indexelést azt múltkor olvastam itt a fórumon és az ki van kapcsolva.Töredezettségmentesítés se fut azt is tuti.A Sony progit meg letöröltem most majd restart, ma semmit se töltöttem a winyóra csak egy felirat fájlt szóval nem értem hogy hova dolgozik ennyire a gép . Valami ötlet, vagy hogy mik lehetnek ezek a folyamatok amik ennyire szívják a gépet, meg pörgetik a winyót?

  Olyan megoldást nem lehet csinálni valahogy, hogy a sima Vista menne csak fel installkor és a szükséges driverek ? Mert én személy szerint egyik progit se használtam ezelőtt, amik alapból a helyet foglalják a gépen, és nem is fogom.

 • #71988992

  törölt tag

  válasz FazekasLaci #1289 üzenetére

  Visszarakni a VAIO Recovery Centeren keresztül tudod az unistallált progikat.Azon belül Reinstall program & drivers majd miután elindítod ki tudod választani melyik alkalmazás kell , melyik nem.
  Nekem speciel durván 3 hét alatt kb. 5 Gb adat került fel a winyóra (sorozatok).De napról napra fogyott a hely, volt hogy egy hétig nem is töltöttem, csak pl böngésztem.És állandóan kerregett a winyó, a system vulome information írt rá gőzerővel mindig. Azaz a végén már olyan 50 GB tűnt el, na akkor én fogtam ezt a Rendszervédelmet, és kikaptam a pipát a C meghajtó elől. Restart után visszanyertem az összes helyet, amit ez a rendszervisszaállítósdi mindig ellopott, illetve a winchester se kerreg már órákat, sőt szinte semmit se.Én speciel még sosem használtam ezt a rendszervisszaállítást, fontosabb személyes adatokat archiválom mindig, ha meg vmi baj lenne az oprendszerrel, akkor újrahuzom a recoveryvel, azt a pár alkalmazást meg visszateszem gyorsan amiket használok és kész is. De ez saját vélemény, meg én nem használok túl sok alkalmazást sem, illetve próbálom a Vistát tudatosan kímélni a sok hülyeségtől, amitől az összeomolhat.

  PEACE ! ;-)

 • #71988992

  törölt tag

  válasz FazekasLaci #1291 üzenetére

  Control Panel / System / System Protection -t kiválasztod a bal oldali menüből.
  Local Disk (C:) (System) /ha egy particiód van/ elől kiveszed a pipát, és utána vissza kell, hogy nyerd az eltűnt helyet a winyón. ;-)

  Sajnos ilyen monitor fényerő kikapcsoló gombról nem tudok.Jah olyanra gondolsz, mint pl az asztali gépeknél, amikor hagyod a gépet hagy ügyködjön, és egyszerűen csak kikapcsoltad a monitort a kapcsoló gombjával ?

 • #71988992

  törölt tag

  válasz Bocsek #1362 üzenetére

  Nekem egy Logitech V470 Cordless Laser White egerem van. Amióta megvan...kb. 3 hete azóta én a WIRELESS gombot ki se kapcsoltam VAIO-n, és minden indulásnál rögtön van hangom ha zenét indítok el, ha videót, eleve már a bejelentkező hang is megy... .Illetve telefonra is másolgattam már..., szóval sajnos nem tudom nálad mi lehet a probléma.

  Nekem is lenne kérdésem : Megbízhatóság és teljesítményfigyelőbe mindig lesem éppen mi hajta meg a winyót, hogy az annyira jár, holott csak egy Winamp megy vagy egy Firefox. Na most ki van kapcsolva az indexelés, rendszervisszaállítás és az automata töredezettségmentesítés + a Sony media akármit azt letöröltem.Elméletileg ezek ha be vannak kapcsolva akkor kerreghet a winyó, mert fogja magát és elkezd cselekedni a Vista automatán.Ezek kikapcsolása ellenére is szinte minden nap (minden bekapcsolás után) megy a winyó ezerrel vagy 15-20 percet,meg olyanokat is csinál hogy CPU-t 99%-ig is használja és akkor ugy meghal a gép, hogy még egy kisidőre a Firefox is kiakad.Megnéztem lpksetup.exe illetve WER Windows Report Queue valamik írnak a winyóra kegyetlenül azaz a Temp mappába log és hdmp fájlokat, és az lpk az minden nap az aznapi dátummal ellátott log-okba ír. Valaki nem tudja mik ezek az alkalmazások, amiket így a rendszer futtat, vagy hogy ezek mi célt szolgálnak, fontosak-e és hogy ki lehet e őket valahogy kapcsolni?
  Előre is köszi !

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés