Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz jjeahh #3217 üzenetére

    Ez jó volt. A kávés poénon felröhögtem. :D

    Aranyos, szimpatikus gép, csak éppen nem értem, hogy mi szükség van rá. Szállíthatóság és méret tekintetében nem nagyon van különbség egy DSLR-hez képest. Csak azt tudom elképzelni, hogy valaki azért vegye ezt egy már jól bejáratott FF DSLR rendszer helyett, mert az EVF szimpatikusabb neki.

    Ráadásul akkora a hype körülötte, hogy most egy időre (már ami az új objektíveket illeti) biztosan kispadra kerül az APS-C NEX vonal. Maga a Sony azon fogja agyontörni magát, hogy minél több FF üveget adjon ki, nem különben a Zeiss is inkább erre fejleszt, mert meglehetősen kétséges, hogy a 600-800 dolláros NEX vázakat vásárlók valaha vesznek majd 1500-3000 dolláros Zeiss mesterműveket.

    Pedig most azt hiszem kezd megérni a gondolat, hogy lecsapok egy jó árú NEX-6 kitre (250k). Bár a Fujifilm X rendszer sokkal közelebb áll a szívemhez, de sajnos ott meg értékelhetetlen nudli amit alibiből videózás néven a gépekbe raktak. De tartok tőle, hogy ez a NEX vonal új objektívek tekintetében alaposan el lesz hanyagolva. Szerintem a Sony maga sem tudja, hogy mit remél a fotóipartól... ezernyi csapásirányon indul el, te meg nem tudod, hogy melyiket gondolja komolyan. A Fujifilmnél érzem a koncepciót és bizonyítják is, hogy tartják magukat hozzá (ezért is gondolom, hogy amíg világ a világ a Fuji le fogja szarni a videózást, abszolút nem erre építi az X rendszert, ami nagy kár).

Új hozzászólás Aktív témák