Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz kriszti@n #36029 üzenetére

    A két készülék teljesen egy kategóriában versenyez. A Panasonic modellje Edge LED-es háttérvilágítást kapott, és ennek köszönhetően valamelyest jobb a gyors mozgással járó képtartalmak megtekintéséhez (legyen az bár film, vagy játékprogram).

    A SONY ezen a téren jeleskedik a BFI-vel, viszont a Panasonic készülékében nem csak BFI, hanem a saját "scanning backlight" megoldásuk is megtalálható.

    Összességében ezért mozgásmegjelenítésben jobb.

    A Panasonic EX780 "input lag" értéke ~21-22 ms, ami jelentősen jobb, mint a SONY XE9005 mért értéke (~31-32 ms). Játékra ezért szignifikánsan jobb az előbbi.

    Kontrasztban, fekete szintben fej-fej mellett haladnak, színtérben egy kicsit jobb a Panasonic.

    Felskálázásban mindkettő jól teljesít, akár SD, akár HD tartalomról van szó. A HDR-ben közel azonosan teljesítenek. A Panasonic több árnyalatot képes megjeleníteni, a SONY pedig nagyobb fényerővel rendelkezik.

    Mindkettőnek viszonylag alacsonyak a betekintési szögei, de a SONY esetében az ideális nézőpont szignifikánsan kisebb határon belül mozog.

    Figyelembe véve még azt is, hogy Etzel választhat egy bontatlan, gyári új, 58 colos Panasonic EX750, és egy már használt 55 colos SONYXE9005 között, számomra nem kérdés, hogy az előbbi a jobb vétel. (Természetesen figyelembe véve azt is, hogy milyen célra, milyen körülmények között használná.)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák