- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Aaa rendszer? Hát, az egy 5.1-s füles. SpeedLink Medusa. Elvileg elég jónak mondható, már kategórián belül, természetessen. Nem is tervezem ''normális'' hangfalak beszerzését. Arra nem alkalmas a helyiség, hogy relative ''normálissan'' tudjam elhelyezni a hangszórókat.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
_seth_
veterán
Az iso nem megy fel miután mindent leszedek, most a 2005-ös NewYear packot próbálom feltenni de ez sem akar felmenni...
Még próbálkozok vele egy kicsit igaz erre az SB Live 5.1 Digital karira még a creative honlapjáról leszdett gyári driver sem megy fel csak amit cd-n kaptam hozzá és a kx driver.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Allien
veterán
Magyarul, mindegy. Ha sikerül is felrakni rá, lehet, meg sem hallom a külömbséget, még ha a kártya ki is adja magából ezeket az értékeket! Ettől függetlenül, lehet, megérne egy próbát, hátha valami másban jobb lesz? Pl. megsúgja a következő heti lotto számokat?
Illetve, ha vissza raknám a régi SB live!-t és azt moddolnám, ott már azért elvileg lehettne valami külömbséget hallani, de ha hardveressen nem támogatja az EAX-t, akkor ugye nem érek el vele semmit, márpedig az nem driver kérdése.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
penene
őstag
nekem elég egy rúd is...
Falra nem lehet, mert olyan a szoba elrendezés.. tőlem balra erkélyajtó, jobbra falkiugró, és konyha, meg ajtó .. (talán elé még tehetném, de az asztal és székem mögött van 1 kanapé, ahonnan szoktam házimozizni, az meg pont ott van az erkélyajtó szélénél.. tehát ha ülve gépezek, akkor az a rear, ha hátraülök, akkor az a 7.1 középsője... tehát mindenképpen mobil cucc kell...)
hosszában 10-12 méterre van a fal, amire tehetném a reareket fel a konyhaszekrény mellé, de az nagyon messze van...
szóval ez egy nagy szoba, a falas megoldás nem müxik
pedig azt akartam először...
Ti audigy2-4gyel milyen CMMSt használtok???
nekem CMMS1, ami jó, mert ha CMMS2t használok, vagy sztereo sorroundot, túl erős jelet ad a mélyládának (mintha összeadódna), és dobozhangos lesz... viszont CMMS1ben a rearek jóval gagyibb jelet adnak, mint az elsők, tehát kvázi a hátsó hangosítás gagyi...
remélem a moddolással ez is megoldódik. Mert a sztereo sorround az zenehallgatásra tök jó lenne, a CMMS2 is + moviezásra, de szinte dupla jelet kap a mélyláda ilyenkor, mint normális esetben,és tiszta dobozhang lesz, CMMS1gyel meg tökéletes tömör gyönyör...
Szóval CMMS2nél, és sztereo sorroundnál hiába húzom felére a basszust mind a távirányítón, mind szoftveresen, teljesen túlvezérelt.. én nem értem miért
mintha dupla jelet küldene ilyenkor a mélyládának, aztán az fullra túlvezérli... -
Ptech
addikt
Most akkor megy valakinek ez a softmod Live 5.1 Digital-al, v nem? Mert ha nem, akkor nem állok neki összegányolni a registryt
-
thaler2
senior tag
Így viszont elveszti az értelmét a 7.1 (mondjuk nincs is). Az ilyen surround rendszereknek, az lenne a lényege, hogy kimenetek szerint elhelyezni rendesen a hangfalakat, és úgy lenne értelem filmet nézni, vagy játszani, vagy zenét hallgatni ( bár ebben az esetben lényegtelen). De így, hogy itt az egyik hangszóró ott a másik, teljesen hülyeség, annyi hogy szól 7db pittyegő meg egy mélyláda.
-
Allien
veterán
Viszont, ha ''csak'' 5.1-ben nyomatja, akkor marad 2 hangfala! Az lehet tartalék is, vagy kirakhatja másik helyiségbe, mondjuk a frontra kötve, sztereóként, mondjuk a WC-be, vagy a konyhába akár!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vazimódó
senior tag
[link]
A lap alján lévő 13Megás file-t raktam fel.
Legelőször ezt raktam fel,még mielőtt uninstalláltam volna a régi sound blaster drivevert és creative media source-t.
Majd restart után uninstalláltam az említett régi progikat safe módban, utána pedig még az újraindítás figyelmen kívül hagyásával driver cleanerrel a megmaradó registry bejegyzéseket töröltem,majd restart normál módban, és utána jött a következő progi
[link]
amivel kicsomgoltam egy könyvtárba a [link] lap alján lévő 214Mb-os ISO-t, majd Daemon Tools-ba bemountoltam, és elindult az autostart.
Mindent feltelepítettem,semmi gond nem volt telepítés közben.
Restart windows.
[link] A lap alján lévő 39K Patch-t szintén a 7 Zip file Managerrel csomagoltam ki,majd Daemon,és bekopiztam a 2 patch filét a helyükre.
[Szerkesztve]"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
penene
őstag
az 5.1 az jól szól. 5.1ként is használom...
és persze mögém rakom a hangfalakat... éppen ezért kell ...
Ha gépezek és pl. PESezem, akkor nem érdekel, hogy nem 5.1, bár akkor ráteszem a kanapéra, és hallom hátulról is az örjöngést.
Igazán moviezásnál kell. És, hogy ne a konyhaasztalra kelljen tennem a balt, és a pultra a jobb hangfalat, kellene min. 1 pár hangfalállvány a sateliteknek..
Túl sokszor mondjuk úgyse kell, és ha a széken ülök a kanapé 2 szélére téve őket pont 1szélben vannak az elsőkkel, szóval az jó..
lehet hogy 5-10 fokkal eltérek a THXben configolttól, de nem érdekel...
viszont mivel folyamatosan gyűjtögetem az 5.1es DVDket, ezért lehet gyakoribb lesz a hangszóró átpakolás... mondjuk 2 mozdulat a kanapéról a konyhaasztalra tenni, de esztétikailag mégis más
Tudsz jobbat? -
vazimódó
senior tag
Nagyon beindult a forgalom a topicban. Hajrá!
"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
Egon
nagyúr
Gondolom SB0220-as Live-od van (nekem is volt ilyen).
Az a gáz, hogy ezt a kártyát elvileg csak OEM-eknek árulták (a szokásos magyar szürkeimport révén tudtad megvenni zacsis kivitelben), ami azt jelenti, hogy csak HP, Dell stb. gépekben szabadna felbukkannia, ahol a drivert az OEM biztosítja... Anno rákerestem a neten, és találtam is egy fórumot, ahol a Creative válaszolt az adott revíziójú kártya driverét firtató kérdésre: tessék kérni az OEM-től...
Ha jól emlékszem, csak az SB0060-as és az SB0100-s Live-hoz van driver a CT honlapján.
Mivel a kártya még szarul is szólt (egy 10K-s Technics fülesen zavaró alapzaja volt; egy 2K-s gagyi Philips-el hallgattam, az levágta azt a frekvenciát...), én inkább eladtam a fenébe, és vettem egy Audigy2-t. Az Audigy 2 hangminősége szerintem nagyon jó (érzek egy jókora minőségi ugrást a Live-hoz képest - mondjuk igazából szvsz az Audigy1 és a Live között volt nagy távolság ilyen szempontból; ugyanis volt Audigy1-esem is...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
penene
őstag
nem rossz
csak 1 a baj, hogy igazán minőségi zenét nem produkálnak ezek a cuccok a mélyláda nélkül Tehát amolyan WCbe való zenét igen de kell hozzá az alap..
apropó, mivel lehet kettéosztani pl. a front jelet?
mondtad, kössem frontra... de az már foglalt a frontoknak.. sima elosztóval??? (anno vettem párat walkmanhez, minőségileg hát nemtom, rontana e a dolgon, walkmanen annyit hallottam, hogy kicsit halkabb lett) -
-
_seth_
veterán
Nem, nem és nem. Nem akar feltelepülni
Ja és igen ez egy zacsis verzsön.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
penene
őstag
nem az a lényeg, hogy hány csatornát osztok hány felé. én nem tudom mi a szakszerű kifejezése.
Én csak annyit szeretnék, hogy pl. a hangkártyából jövő front jelet 4-6-8 hangszórón szólaltassak meg. ilyen megoldás lehetetlen??? vennem kell hozzá külön erősítőt, aminek van több kimenete, nincs sima többszöröző összeköttetés vagy mi??
akkor az a walkmanhez vett cucc, mit csinál?
bedugom jackbe, kijön belőle 2 jack. ugyanazt hallom , mind2 sztereo marad...
most ennyire hülye vagyok, mert nem értem???
igazad lehet, de én tisztán hallom, hogy az a dugó sztereo lesz... tehát megtöbbszörözte a dolgot... -
Lui76
őstag
Játékokban nem okoz bonyodalmat ?
- Nekem vmi standard Audigy2-em van(műa csat.) ,asszem én is kipróbálomwww.kezmuveskeramia.hu
-
penene
őstag
A satírozott részeken vannak a hangszórók, kb. asztal magasságában (+10-15 cent) a frontok a bal oldalr egy szekrény kiugróján, jobb oldalon, meg egy polcon, a másik 2 meg a kanapén.
Ha moviezok, a jobb megy hátra az asztalra a bal pedig ott a szekrénysor kiugrójára kerül.
a képről lemarad, de jobbra 1 centire van a konyhaszekrény vége, mosogató, no meg ajtó.
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Nem lehetetlen veszel 3db jack elosztót. BEdugod a hngkariba az egyik jackelosztót. A 2.elosztót bedugod az 1. jack egyik dugójába. Ezen marad egy kimenet ide már tudsz kötni valamit. Aztán a 2.számú elosztóba megint dugsz egy 3.számú elosztót. A 2.számú elosztón igy maradt egy szabad kimenet azt tudod használni (már 2 hangfal szól) És igy tovább végigjátszva tudsz akár 4 millió hangfalat is egyszerre hallgatni, de 1x rájössz ugyis hogy ....
De most ez miért jó neked? Itt szarozol ilyen baromságokkal, ahelyett, hogy vennél 2db bazi komoly front hangfalat, egy jó 2x100as erősítővel, aztán utána be sem mernéd kapcsolni a creative szuper-ultrahighend-audiofil zizegőket... -
penene
őstag
nah, akkor mégiscsak van valami..
de pontosan mit is kell vegyek? Nekem elég egyszer 2*ezni a csatikat!
A frontot megduplázom, és küldöm a frontnak, meg még 2nek.
és ugyanezt szeretném megcsinálni abban az esetben ha veszek még egy mélyládát, és akkor a subcsatit kell megkétszerezni...
lehet rosszul mondtam szakmailag az kettéosztást... akkor mondom így, klónozni
köszi. és bocs! -
penene
őstag
priviben is ezt kérdeztem
a jack elosztó a kulcs.. a mélyládánál is erre voltam kiváncsi, csak nem tudtam mi az...
Úgy látszik akkor félreértettük egymást...
az ok amiért nem veszek 2x100at... mert nem szeretem kidobni a cumóimat, amit megvettem... inkább a meglévőkből fejlesztek... legalábbis szerintem azt a 2 front elosztást most megcsinálom...
akkor ilyet fogok keresni a boltban, vmi jobb minőségűt:
jack elosztó. remélem nem fog rontani a minőségen! köszi!
bár van ilyen elosztom 2 is, ha nem romlik a minőség, akkor használni fogom. köszi a helpet, és bocs a sok offtopikért.
szégyellem magam
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Creative Sound Blaster Live 5.1 Digital (SB0220). Szal igen ez is az az oem kivitel amire alig van driver konkrétan 2: kx, hozzá adott cdn lévő.
Ezzel nem működik a moddolás.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
penene
őstag
a mélyládás az csak a topikod kapcsán jutott eszembe.
viszont a frontok már nagyon baxták a csőrömet, pont amiatt, mert nem tudom normálisan megszólaltatni a reareket, mivel CMMS2nél, és sztereosorroundnál túlvezérlődik a mélyláda, a CMMS1 meg alig visz hátra jelet, meg nem is olyan minőségit... ergo szinte olyan mintha előlről hallanám.
na mind1. ez már az én hülyeségem. -
penene
őstag
-
Robaj
addikt
Na felment a driver és a szoftverek.
''Kicsit'' teltebb a hangzás
UI: és végre megszűnt a ''sistergés'', ill. nem szűnt meg, csak nagyobb hangerőre kell tekereni.
[Szerkesztve] -
vazimódó
senior tag
Nem gyengén kakasabb lett a hangzás! Kedvem meg jobb! Szomszédok meg örülhetnek,mert most bizony ám, hogy nagyon nagy tesztelgetések folynak itt nálam.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! 10 fül-orr-gégészből 9 ezt ajánlja.Megkérdeztük azt az egyet amelyik nem ajánlja.
-Hát én nem ajánlom.
[Szerkesztve]"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
_seth_
veterán
Hmm akkor csak nekiállok még 1x hátha sikerül nekem is
+ Surround mixer felment?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Robaj
addikt
-
zabla
aktív tag
nemértem...mindent úgy csinálok ahogy le van írva, de az uccsó restart után nem találja a drivert nem tudja valaki honnan lehetne külön telepíteni?
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.
-
paramparya
őstag
Sopi, én meg csak megveszem azt az Audigy ES-t, amit pm-ben beszéltünk, de azt majd csak jövő vasárnap tudom hazahozni, és akkor tudok vele játszadozni, addigra remélhetőleg meglesz a Logitech X-230-asom is, és élvezkedhetek, hogy végre nem az intehrált nvidia hangkártyát és a 15 éves Bécsből hozott naggyon fos Silver music centert kell elviselni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs