- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
Puzzle Clock-ok próbált már valaki?
Rubik's ClockCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
axioma
veterán
amazonrol vegul szumma 18 dolcsiert elvileg ide is er, ugyhogy lesz egy ugymond eredeti, mondjuk majd akkor biztos ha odaadjak tenyleg kulon vam/stb. nelkul. Beszamolok rola ha megjott, meg hogy milyen eloben - nekem innen nezve nem latszik, hogy mitol lehetne ket kirakasa, de gondolom ha kezembe fogom kiderul.
-
nagyúr
válasz ZavaBalazs #2272 üzenetére
Akkor csesszék meg! Nem lehet külön megvenni a benne lévőket?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
axioma
veterán
Alig kiprobalt hasznalt van teljes a vateran, csak azt hittem egybe ajandekba akarod. Ha kulon is jo, akkor a kigyo meg a hajtogatos karikavarazs (bar abbol nekem a fekete az etalon nem ez a piros) az mindketto elerheto, kockad meg van. Csak az egybecsomagolas volt egyedi.
Itt a feher-kek kigyo: [link]
Itt egy fekete karikavarazs: [link]
Dragan van a jubileumi is kulon: [link]
Amugy van csak nem magyaroknak valo a'ron a teljes eredeti keszlet is ezek szerint: [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kösz! Úristen, ha belegondolok, hogy ezt a jubileumi készletet 10 ezerért árulták a tesco-ban most meg 30 ezerért akarja adni.... normális az ilyen? Rohadjon rá az egész.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
axioma
veterán
Az a hivatalos nemzetkozi shop, hidd el van aki megfizeti, csak persze azert mert neki ez teljesen mas kategoria kiadasban, mint nekunk. Es o lehet hogy csak nezegetni veszi, nem hasznalni, arra vesz kulon
Egyebkent a lenti linkek csak peldak, lehet hogy mindbol talalsz olcsobbat, csak jeleztem hogy van. A fuzetkeben azota lattam valahol leirva, hogy Rubik uzenete van. -
nagyúr
Vaterán láttam egyet ami lejárt hirdetés volt, tehát elvileg nem sikerült eladni, de bontott volt viszont azt írta csak a kocka volt megtekerve vagy háromszor, vele felvehetném a kapcsolatot, 10 ezerért árulta. Annyira nem fontos az egész, igazából kockám sincs, lehet veszek csak egy kockát, ez csak így beugrott, hogy volt ilyen, nem gondoltam, hogy ilyen üzlet ez a Rubik márka. Mondjuk tényleg venni kellett volna egy ilyen jubileumi kiadást aztán bontatlanul meghirdetni 10-20 év múlva vagy csak dísznek tartani.
-
axioma
veterán
Ja ismeros volt a nick-ed azt hittem innen azert mondtam hogy kockad van, de akkor ezek szerint masik topikbol. Kockat kb. barhol kapsz, kezdesnek jo az ugymond eredeti, gyorsasaghoz viszont vannak fejlettebbek, de ezeket majd topiktarsak elmondjak ha aktualis lesz, en csak olvasgatom meg inkabb a kulonbozo jatekokat gyujtom.
-
sgeza
veterán
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni, mert teljesen elvesztem a millió féle kocka kivitelek között!
Egyik szempont, hogy nem versenyre kell, egyáltalán nem vagyok nagy kocka kirakós, csak szeretnék itthonra egy jó minőségű kockát, ami nem jár nehezen.
Tehát a szempontok:
- Könnyen forogjon!
- Ne matricás legyen, valamilyen anyagában színes lenne jó!
- Mágneses legyen (gondolom ez hasznos)!
- Nem kell, hogy versenyre ideális kialakítású legyen. Ha jól láttam, ezeknek a középső kockái lekerekítettek, hogy egy oldal forgatásakor az arra merőleges, de nem pozícióban lévő oldal egyből beugorjon a helyére, illetve rugalmasak is egy kicsit. Nekem alapvetően jobban tetszik az eredeti forma, ahol minden kocka kocka alakú, nem fogom gyorsan forgatni, illetve jobb lenne, ha nem lenne rugalmas, ne mozogjanak az oldalak ki a síkjukból!
- Nem szükséges, hogy mindenféle állíthatósággal rendelkezzen, jó nekem egy gyári fix kialakítás is.Ha ezek így együtt nem mennek, akkor nagyjából a felsorolás szerinti sorrend a fontossági sorrend is!
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
szia! ha kifejezetten klasszik kinézet + anyagában színes kell, ennél nagyon tovább nem nézelődnék: [link] (máshol előfordulhat olcsóbban, érdemes körülnézni)
könnyen forog, matrica helyett műanyag csempés, nem mágneses, de az versenyző szint alatt szinte semmit nem ad, enyhén ez is lekerekített, de a szögletes csempe korrigálja kinézetre, állíthatónak állítható, de a szokásos csillagcsavaros megoldásnál kicsit bonyolultabb, de valamelyik szabvány kulcs csak viszi persze ez amúgy sem szempont.
ha nem kell ennyire klasszik legyen, és jó a teli színes design is, akkor a többiek ajánlanak valamit, léteznek jó kockák a fentinél olcsóbban is, 10-15 dollár körül.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
sgeza
veterán
válasz ZavaBalazs #2281 üzenetére
Köszi szépen!
Nem szempont egyébként, hogy kimondottan olcsó legyen (10-15 $), de túl sokat sem akarok rá feleslegesen költeni. Nagyjából a 10e Ft körüli összeget lőttem be egy nem feltétlenül éles határnak.
Megnéztem, amit linkeltél, kinézetre teljesen rendben van, akár arra is eshet a választás.
Én ilyeneket néztem még. Ez(ek) is jók, nem? Ebayen 8e Ft körül elérhető (ez nem biztos, hogy ugyanaz, mint az előző).
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
nem pont ugyanaz, de mindkettő jó. az első kb annyival tud többet, hogy a mágnesek erőssége állítható, ez sokat nem fog hozzáadni az élményhez, ez már a tized-század másodpercek világa. arra figyelj rendelésnél, hogy a fekete műanyagú verzió matricás (de gondolom észrevetted te is )
-
sgeza
veterán
válasz ZavaBalazs #2283 üzenetére
Köszi! Tulajdonképpen pont az a bajom, hogy nem egyértelmű nekem, hogy melyik matricás, melyik nem. Van, ahol írják, van, ahol nem. És ahol írják, szerintem ott is néha rosszul.
A fentebb linkelt GAN típus amúgy tetszik, mert nem teli színes, viszont - elvileg - nem matricás. Ugyanakkor ha már veszek egy normálisat, akkor gondoltam - még ha vagy jelentősége nincs is - legyen már mágneses (ezt lehet, hogy elengedem). De az ezernyi típus között már totál elvesztem. -
sgeza
veterán
Sziasztok! Szilikonnal kapcsolatban érdeklődnék. Kicsit megkenném a kockámat. Olvastam itt, hogy a spray nem túl jó, inkább sima szilikon olajat érdemes modell boltban venni. Meg van, amelyektől állás után ragad stb.
Van konkrét "típus", ami ajánlott? Ára szerintem nem számít, nem hinném, hogy drága lenne egy ilyen olaj, úgyhogy venném a leginkább megfelelőt.
Illetve még egy kérdés ezzel kapcsolatban: WD-40 hülyeség lenne? Vagy az is jó rá? Csak mert az van itthon kéznél. -
ZavaBalazs
őstag
-
sgeza
veterán
válasz ZavaBalazs #2286 üzenetére
Köszi! Közben keresgéltem a témával kapcsolatban a neten, és én is ezt a szilikon 1000-et olvastam, illetve valahol említették a Prevent szilikon spray-t. A WD-40-et nem fogom használni, az kiderült már számomra.
A szilikon 1000 például ez lehet?
Egyébként spray-t érdemes venni, vagy csepegtetős olajat? Melyikkel könnyebb megkenni?
A Preventet ismered? Az is jó lehet egyébként? -
Ciccuka
veterán
Szerintem csak bőrbarát olajjal érdemes bekenni (babaolaj ilyen). Ha számít valamit is az egészséged. A bőrön keresztül sok minden be tud ám ivódni.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Azt nem tudom megmondani, de én nem kenném össze mindenféle vacakkal az biztos, ami árthat az egészségnek. Én baba olajjal kentem be egyszer, de az nem annyira jó.
Van direkt IQ kocka olaj is (többféle), de nem tudom miből lehet.
[link][ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
igen, ez az. én spray formában használom úgy nagyjából 15 éve (na jó, az utóbbi pár évben nem kaptak a kockák), csőrikés kiszerelésben végképp könnyű használni. néha próbálkoztam ezekkel a kis kockás szemcseppekkel is (most is épp ilyet használok, mert úgysem kockázok annyit, szóval tök mindegy), de úgy vettem észre, hogy gyorsabban kimennek a kockából.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz ZavaBalazs #2292 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz ZavaBalazs #2294 üzenetére
Köszi azért mindenkinek a segítséget!
Időközben egyébként - csak az egyszerűség kedvéért, mert megláttam a polcon - vettem vásárlás közben Prevent szilikon spray-t, azzal megküldtem a kockát. Veszek azért a fentebb említett verziókból is, majd egyszer megnézem, hogy azok milyenek. Úgyis kell itthon zárakat is kenni.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Milyen okos kockát és honnan lenne érdemes rendelni (3x3)
Eddig nem nagyon foglalkoztam a rubik kockával, de érdekelne a kirakása, és jó lenne megtanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest