- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugis777
csendes tag
válasz szaszapi #1246 üzenetére
Nemrég linkelte mm89, az 1208-as hsz-ban.
Én is most hétvégén jutottam odáig, hogy megnézzem és nagyon tetszik.
Főleg az, hogy az F2L -t nem algoritmusokkal csinálja, hanem logikával, és ez tetszik.
Igaz, kicsit most lassabban rakom még, mint előtte a másik módszerekkel, de majd ebben is biztos felgyorsulok.
Illetve már sokat is gyorsultam a hétvége folyamán.
Épp azért mivel az F2L-nél nem ir algoritmusokat, ezért kicsit rá kell jönni, rá kell érezni, hogy hogy is van, de ez nekem sokkal jobban tetszik, mint az algoritmusok, és eleinte nem volt olyan könnyű, de már egész jól belejöttem.
Szóval Török Ágoston videoit tudom javaslni, nem is gyors szerintem, látszik, hogy ügyel arra, hogy ne túl gyorsan mutassa be. -
nyugis777
csendes tag
válasz szaszapi #1248 üzenetére
Én is úgy éreztem az elején, hogy a fehér kereszt tart a legtovább.
Aztán idővel ez javult persze, bár még mindig azért igen kezdő vagyok.
Írta ZavaBalazs, hogy 7 lépésből ki lehet rakni. Na ez első olvastra igen kevésnek tűnt, aztán kipróbáltam, megszámoltam és 8 lépés lett, szóval egész jó.
Én úgy szoktam különben, hogy megnézem az alját (sárga oldal). Ha ott van fehér , akkor azt a megfelelő szinhez forgatom,majd pedig fel a helyére.
Aztán az alsó soron, de oldalt levőket teszem be, hasonló módon, ahogy a sarkokat is "kell".
De még tényleg kezdő vagyok, profik biztos ügyesebben rakják ki a keresztet. -
siskad
őstag
Sziasztok! Érdekelne ez az Edges first metódus. Nem tudtok valahol magyar videót róla?
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szaszapi #1250 üzenetére
bocsi, jelen:
2 look OLL
2 look PLL
keyhole - ehhez lehet jobb lenne egy videó, nézz körül youtubeon ha kell, bár igazából nagyon egyszerű: 1, beraksz 3 fehér sarkot, 2, a negyedik nem berakott sarok "lukát" körbeforgatva berakod a második sori éleket 3 forgatással 8 helyett, 3, berakod a negyedik sarkot.
ha úgy kényelmesebb, fordítva is működik, tehát 3 él be, 4. helyén összes sarok be, aztán utolsó él be, forgatásszámra kb ugyanaz fog kijönni.(ha nincs meg: forgatás jelölésrendszer, ez elmaradhatatlan ha ezekből akarsz tanulni)
siskad: mire szeretnéd használni?
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
siskad
őstag
válasz ZavaBalazs #1258 üzenetére
Hogy érted? Kirakásra.
-
ZavaBalazs
őstag
na jó, de mifélére? sima gyorskirakásra nagyon kényelmetlen, ha előre kirakod az éleket, mert a sarkok kirakásánál nagyon limitálja a mozgásteredet. a kényelmetlenség mellett még eléggé gondolkodós is lenne utána a sarokkirakás, ami ugye csak tovább lassítja a kirakást.
FMC-re el bírom képzelni, hogy lehet vele valamit ügyeskedni, vakonkirakásnál meg kb kizárólag ezt használják (mondjuk általában fordítva, sarkokkal kezdve, de a két elemcsoport egymástól szinte teljesen függetlenül működik ott, szóval ez csak egyéni preferencia kérdése), de ott meg teljesen mások a prioritások, mint a sima kirakásnál.szerk.: na most kipróbáltam, persze nem kiforrott módszer, szóval biztos lehetne ezen reszelni, de átlag 3* annyi ideig tartott így kirakni, mint normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
válasz ZavaBalazs #1260 üzenetére
Sima gyors kirakásra gondoltam. Amúgy elkezdtem tanulgatni a fridrichet, de nem nagyon sikerült.
-
ZavaBalazs
őstag
ne add fel, nekem se 2-3 perc volt, mire gyorsabbá váltam vele, mint a kezdővel a mérőszám stimmel, de a mértékegységet cseréljük ki hónapra.
kezdésnek neked is tudom javasolni a fentebb emlegetett 2 look OLL-PLL-t, meg a keyholet, szerintem jó "gateway" módszerek a fridrichhez. sőt, igazából a kezdő módszer egy nagyon leegyszerűsített fridrich, a 2 look OLL-PLL meg egy kevésbé. igazából nem is külön módszer az, hanem a fridrich LL módszeresen felépített megtanulása, amit abban megtanulsz, az konkrétan a fridrich módszer egy részhalmaza. az OLL-ben a legfontosabb 10-et tanítja meg az 57 esetből, a PLL-ben meg 6-ot a 21ből.
ez azért tök jó, mert így: 1, gyorsulsz, 2, könnyebb lesz utána a fridrich LL, mert nem 78, hanem csak 61 új helyzetet kell megtanulj, röviden szólva: később is totál hasznosítható tudás (míg mondjuk a korábban emlegetett tescos oktatófilm bizonyos részeit dobod a kukába, ha gyorsan akarod kirakni), 3, szemléletet ad a fridrichhez.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
siskad
őstag
válasz ZavaBalazs #1262 üzenetére
Nah, sikerült kirakni az első két sort F2L-lel. Most már csak a sok algoritmus van.
-
nyugis777
csendes tag
válasz ZavaBalazs #1258 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez a keyhole, de az 1184 hsz-ben pont egy ilyen videot linkeltem.
-
nyugis777
csendes tag
válasz ZavaBalazs #1265 üzenetére
Amúgy szerintem ez még gyorsabb is, mint a F2L. Legalábbis nekem még.
Bár már az F2L-be is egyre jobban belejövök, de még annyira gyorsnak azért nem mondanám. -
ZavaBalazs
őstag
válasz nyugis777 #1266 üzenetére
megnyugtatlak, ez az állapot el fog múlni. ha majd nagyon gyorsan fogsz forgatni, akkor a fehér (pontosabban: alsó) oldal forgatása (meg a nem annyira automatikus, illetve nagyon rövid, szétszabdalt lépések) kényelmetlenek lesznek az F2Lhez képest. az átfogásokról nem is szólva (bár ha nagyon akarja az ember, ezt is megoldhatja anélkül, de az meg extra macera)
fun fact: én most kipróbáltam, hogy mivel vagyok gyorsabb, 5 kirakás amatőr első sorral + fullos utolsó sor vs 5 kirakás keyhole módszerrel + fullos utolsó sor, az előbbi idejére rádobott 25% extrát a keyhole. gyakorlással kb a környékére levihetném, de az még mindig messze lenne a fridrichtől időben, szóval profi módszernek ez se lesz jó. átvezetőnek az alap meg a profi között már annál inkább!
[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
válasz ZavaBalazs #1267 üzenetére
Ti hogyan állítjátok be a csavarokat a kockán?Már kész vagyok teljesen,Eddíg laza volt nekem,de elakadok forgatás közben,ha meg már egy picit húzok rajt,akkor meg már nem forog a kocka rendesen. (Dayan Zanchi v2)
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Két kérdés:
Valamelyik budapesti Tesco-ban még kapni a Void kockát, illetve a Speed verseny kockát?
Valakinek van megmaradt fel nem ragasztott Tesco-s matricája?
-
siskad
őstag
Szerintetek a speed kocka középső kockájának fedele rajta marad ha letörik az a két kis izé vagy onnantól kiesik?
-
ben11
őstag
Egy kedves kollégám a 70-es évek közepén, amikor megjelent a kocka heteket töltött el vele, hogy sikerüljön kiraknia. Ami tök érdekes, hogy ő nem soronként rakja, hanem berak minden sarkot a helyére és aztán az éleket. Tök fura volt, de kb 65 lépésből kihozta.
Biztos sokan tudják közületek, de szintén a kollégám mesélte, hogy annó Diana és Károly házassága kapcsán kiadtak egy kockát, amin lobogók mellett kettőjük arcképei adták a kocka egyes oldalait. A poén, hogy ekkor kiderült, hogy a kocka egyes lapjai megfordulhatnak, ugyanis egyes arcképek fejjel lefelé kerültek a helyükre.
Nyilván egy ilyen "irányított" kockát még nehezebb kirakni. Van olyan verseny ,ahol ilyen speckó kockákkal versenyeznek?
-
axioma
veterán
Megfordulasnal a kocka kozeppontjainak megfordulasarol beszelsz? Olyan nyilvan van, gyakorlatilag minden ke'ppel rendelkezo kockanal. (Sot, nekem a "tukros" ami nem tukros hanem egyszinu, de hosszanti texturas matricas, annal is latom a paratlan elfordulasokat, azt is ki szoktam pluszban rakni...).
De persze en nem ismerem a konkret Diana-s kockat, lehetett olyan specko az oldalak kiosztasa, hogy egyes elek vagy sarkok is ismetlodtek mintaban, akkor nyilvan nem egyertelmu a helyre rakasuk, es okozhat masfajta kirakhatosagot.
(Egyebkent ha ez a tema erdekel, nezz meg egyszer egy void-ot, ott latszolag egyertelmu, de megsem... az is egy trukkos dolog.)
A tobbit passzolom, az idore verseny nalam nem jatszik. -
nyugis777
csendes tag
Ez az évfordulós kocka, aminek a közepén van "Rubik" szöveg, ezen is látszik ez szerintem, amiről irsz.
Szoktam erre is figyelni, mikor kirakom, hogy ne össze-vissza álljanak a betűk (ja mert 3 kockán is van szöveg), hanem úgy, hogy egy irányban legyenek. Ez attól függ, hogy melyik oldalhoz illeszted a szöveget.
Szóval többféleképpen is kijöhet.
Az R betű függőleges szára kell , hogy a kék oldalnál legyen, akkor lesz jó.
Ha pl. a zöld oldal felé áll, akkor a 2 sarokkockán a szöveg már fejjel lefelé van a középső kockén lvő szöveghez képest. -
ben11
őstag
Sziasztok!
A napokban megérkezett a dayan kockám, viszont nem vagyok felhőtlenül boldog. Az normális, hogy a sarokelemek élei el vannak válva? A dayan felirat is csak egy matrica a fehér középső elemen.
Lehet hamisítvány, vagy csak selejtes? Egy 99%-os emberkétől rendeltem ebayen.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
hallgass a józan paraszti észre, és nyomd össze, ennyi a megoldás. 3 darabból van összerakva a sarok, nincs ragasztva, csak összenyomva, néha szétugrik így. én amikor guhongot (még inkább amikor zhanchit) használtam versenyen, minden kirakás előtti kockanézegetés úgy kezdődött, hogy a sarkokat összenyomtam. ez ilyen.
(moyu jobb, de azért dayannal is el lehet lenni )wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ben11
őstag
válasz ZavaBalazs #1276 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ez egy dayan v zhanchi. Nem célom a versenyzés, csak nagyon zavart már az évforulós kocka ragadása, ezért beruháztam egy ilyenre. Ég és Föld.. -
nyugis777
csendes tag
Sikerült beszerezni egy 5*5-ös kockát. Már kirakni is sikerült, bár igénybe vettem internetes segítséget.
Az 5*5-ösnél is van több módszer a kirakásra, mint a 3*3-asnál?
Vagy itt csak 1 módszer van?
Erre kevesebb video van fent (mint 3*3-ra), és azokon úgy tűnt, hogy ugyanúgy rakja mindenki. -
ZavaBalazs
őstag
válasz nyugis777 #1278 üzenetére
Van, főleg az élek párosítására, vagy kettő felet raksz ossze egy mozdulattal (ugyanaz, mint a 4*4 élpár, de ha nincs meg, kerítek valami régi videót) vagy "csíkozva" elrontod a középső sorokat, és ott egyszerre egy teljeset raksz össze. Youtubeon erre úgy keress, hogy 5*5 slice edge pairing, vagy 5*5 slicing, valami ilyesmi, csak kell legyen rá valami.
Ha elvetemültnek érzed magad, akkor erre keress: Hoya method, de ez kicsit nekem is túlzás.[ Szerkesztve ]
-
nyugis777
csendes tag
válasz ZavaBalazs #1279 üzenetére
Szerintem úgy rakom az éleket, ahogy az első verzióban irod, de örülök, hogy másképp is lehet.
Köszi, rákeresek akkor ezekre, amiket irtál.
Pont az élek kirakása az, ami igy nekem kicsit mechanikusnak tűnik, én meg jobban szeretek kicsit gondolkozni is közben. -
ZavaBalazs
őstag
válasz nyugis777 #1280 üzenetére
pedig ha gyors akarsz lenni, akkor épp az a jó, ha nem kell gondolkodni, hanem tudod csinálni "ész nélkül".
de akkor nézd meg a csíkozós módszert, nekem azon picit többet kell agyalnom (meg lehet, hogy jobb, ha rögtön ahhoz szoksz hozzá, mert átszokni nehezebb, mint alapból úgy tanulni). igaz, ez azért van, mert én a 2 fél élpárt használom, kicsit oldschool vagyok, és nem nagyon sikerül az új módszerekre való átállás. mondjuk azzal is elég gyors vagyok...
-
mm89
őstag
Na annyira írtatok ezt a 4x4x4 dolgot, hogy rendeltem én is egyet
Kíváncsi leszek, hogy fogok boldogulni vele..ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
nyugis777
csendes tag
válasz ZavaBalazs #1281 üzenetére
Annyi időm sajnos nincs ezzel foglalkozni, hogy az idő lényegesen javuljon.
3*3-asnál megrekedtem olyan 3 perc környékén.
5*5-ös egyelőre olyan fél óra körül van (de nem szoktam mérni percre pontosan). Ez még biztos javulhat, azért még olyan sokat nem foglalkoztam vele.
Na akkor az jó lesz nekem az a csíkozós módszer.
Te az 5*5-öst mennyi idő alatt rakod amúgy?
Láttam olyan 1 perc körül van a rekord, de gondolom azért a többség (az átlag) nem ennyi idő alatt rakja.
Mondjuk az éleknél az is idegesítő, mikor alig találom a megfelelőt, úgy el tudnak bújni.mm89
Szerintem fogod azt is élvezni. Jó döntés volt.
Bár nekem a 4*4-es kimaradt, és az 5*5-ös jött az utamba.
De már alig várom, hogy kipróbáljak mondjuk egy 7*7-est.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz nyugis777 #1283 üzenetére
amikor gyakorlom, meg épp nincs ellopva a kockám, akkor 1:10-1:20 között. most épp gyakorolgattam az utóbbi napokban, de akkor kísérleteztem a csíkozós módszerrel, szóval dobj rá egy 10 secet kb.
igen, jól el tudnak bújni, a legjobb az, amikor végignézem az egész kockát, és ott volt jobb elöl, az ujjam takarásában.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
mm89
őstag
válasz nyugis777 #1283 üzenetére
Már várom, hogy megjöjjön, remélem a minőséggel se lesz gond (ebay, aukció)..
A terv az, hogy megpróbálom saját fejből rakni, gondolom sokban hasonlít a 3x3-hoz. Aztán ha nem megy, akkor nézek hozzá algoritmusokatELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz ZavaBalazs #1286 üzenetére
ILYET (nem pont ezt), csak 1300 ért.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
ZavaBalazs
őstag
Hinnye, na most nem akarok rád ijeszteni, de egy qiyi négyest én is berendeltem anno (csak a piros helyett rózsaszín oldalút ) és az bitang rossz volt, feszesre húzva is előszeretettel esett szét, pedig viszonylag puha stílusom van. Mondjuk lehet másik verzió, és amit te vettél az jobb. Az ötösük pedig egész pofás... Na majd holnap csekkolom, az albiban van a kocka.
-
mm89
őstag
válasz ZavaBalazs #1288 üzenetére
olcsóról indult a licit, mondom párszáz forintért jó lesz kipróbálni a négyest
Aztán ment feljebb az ára, én meg nem számoltam utána, hogy az X dolcsi hány forint is. Ennyinél állt meg. Nem bánom, annyira rossz nem lehet.
Vettem 3x3x3-at is barátnőmnek (mert állandóan elvette az enyémet ) Nem konkrétan ezt, de ILYET és teljesen elégedett vagyok vele, szeretem használni. Nem a leggyorsabb, de kényelmes. Ha hozza azt a szintet, akkor örülni fogok.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
nyugis777
csendes tag
Igen, én is igy csináltam, hogy először magamtól akartam kirakni.
Valamennyire persze jutottam, de teljesen azért nem raktam ki.
Aztán elkezdtem nézni a videot, de nem néztem végig, csak amig kaptam 1-2 ötletet, akkor azzal megint próbáltam magamtól.....
A 4*4-est nem ismerem, de feltételezem hasonló ilyen szempontból az 5*5-öshöz, szóval igen, sokat segít, hogy a 3*3-as már jól megy. Az a tudás kell teljes egészében, csak még van egy kis plusz
Itt amúgy nincs olyan sok algoritmus, lényegében csak 1 lépés van, amihez igazán algoritmus kell. -
nyugis777
csendes tag
válasz ZavaBalazs #1284 üzenetére
1:10-1:20 között? Az szép! Akkor Te versenyekre is jársz? Az már a profi szint lehet.
Igen, amikor nem találom, akkor van a legközelebb oda, ahova kell, csak az ember nem ott keresi. -
ZavaBalazs
őstag
az enyém, ha azóta nem frissítettek a kínálaton, akkor egy ilyen, sajnos nem tudok vietnámiul/kínaiul/stb, szóval nem tudom ugyanaz-e. lehet hogy bekoptatva, meg nem nagy sebességgel forgatva nem is fognak előjönni ezek a hibák, csak nekem nem volt türelmem bekoptatni, sőt az is előfordulhat, hogy én fogtam ki egy rossz darabot. a cyclone hármast ismerem, bár nekem nincs, bár az sem az abszolút csúcsok csúcsa (az most a moyu aolong szerintem) de teljesen jó darab, na az én négyesem elég messze áll tőle. mondjuk a 3x3-akkal a legjobb nagykocka sem lesz sosem egy szint, de relatíve is gyengébb.
nyugis777: köszi. ja, előfordultam már versenyen.
-
mm89
őstag
válasz ZavaBalazs #1292 üzenetére
az árból kiindulva én biztos nem ilyet vettem
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz ZavaBalazs #1294 üzenetére
jaja, azt néztem!
40dolcsi egy kockáért... de hát ugye versenyző vagy, gondoltam te ennyiért veszel
Akkor visszavonom az előzőt. Ha megjön a kocka úgyis jelentek, hogy milyenELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Longeye
tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam csaknem az egész fórumot, érdekes és tanulságos volt, én is magamra ismertem néhány hozzászólásban.
Ma kaptam meg a Cubezz.com-ról rendelt MoYu kockáimat 2x2x2 Lingpo és 3x3x3 Aolong.
Ha nem a saját szememmel látom, el se hiszem, hogy ilyen jók.
2015.03.26-án rendeltem meg őket és PayPal-lal fizettem, azonnal.
Ezután kicsit izgultam, mert kb egy hétig nem történt semmi.
2015.04.03.-án adták postára (free shiping) és ma 2015.04.22.-én vehettem át, mert tegnap nem voltunk otthon. (Meg ma se vagyunk, mert dolgozunk )Szóval szerintem megbízható cég és a kockák is nagyon igényesen, precízen, megbízhatóan vannak csomagolva.
Egyetlen dolog nem tetszik csupán, hogy a matricák közül 1-2 nem pontosan van felragasztva, de a sikeren felbuzdulva, úgy döntöttem beruházok egy 4x4x4-es stickerless kockába is.
Ha megjön, majd beszámolok róla.
További szép napot!
/* Egy lelkes kontár */
-
-
indigo
aktív tag
A Championscubestore-t és a Lightake-t én is dicsérem. Előbbit azért, mert kb. $25 rendeléshez hozzáadtak ajándékba egy kocka zsákot kétszer is, utóbbit azért, mert 2,5 kilós csomag $1,81-ért jött DHL-lel 5 napig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest