- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ciccuka
veterán
válasz coolpet #2153 üzenetére
Melyik kocka a Guanlong Cube? A középső elem itt nem kerek hanem inkább négyzeteshez van közel első ránézésre. Biztosan kicsit más a mechanikájuk is, de hasonlóak lehetnek. Ha valakinek kell egy olcsó kocka hobbiszinten megfelelhet mindegyik. Néha egész olcsóra akciózzák akkor érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Muzsa Katali
újonc
Sziasztok! Tudna valaki abban segíteni, hogy az unokám kapott egy egyik oldalán lekerekített 2x2 Rubik kockát és nem sikerül kirakni. A sima 2x2 algoritmusa nem működik ennél a kockánál. Várom válaszotokat a megoldásra. Köszönettel :Katalin
-
Lasy
veterán
válasz Muzsa Katali #2158 üzenetére
De ugyan úgy működik.
de gondolom a papával email-ozok...+36702778032
-
RpPRO
őstag
válasz Muzsa Katali #2158 üzenetére
Valamelyik kocka elfordult, szétszed, összerak és menni fog.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Ciccuka
veterán
-
Lasy
veterán
Nincsen elfordulva.
Csak ugye nem mindegy, hogy van az ívelt rész.
Illetve, igen teljesen ugyan az az illető.
Lassan már alakul, előbb utóbb az fogja látni a kockát, mint a 2x2est[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
coolpet
senior tag
Hmm: [link]
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Van egy Yuxin Little Magic 3x3x3 matricás kockám. A matricák elkezdtek felpöndörödni, pedig nem is forgatom egész nap.
Valamint nem tudom úgy kényelmesre beállítani, hogy a kocka jól forogjon.
Van hogy ha laza, akkor másik oldalt fordítok el, ha szoros, akkor meg nehéz forgatni.
Ezen kívül darabos a mozgása, mintha szorulna a műanyag. Egyenletes erővel fordítom, és ugrál.
Lehet hogy lubeozni kellene és akkor jó lenne? Jó rá a multispray? Ilyenem van.Milyen olyan olcsó kockát ajánlatok, ami nem matricás, hanem színezett? (nem feltétlenül az egész kocka hanem csak a lapok, mintha matricás lenne).
Köszi!
-
adrian360
őstag
válasz coolpet #2166 üzenetére
nem tudom milyen az a multispray, de ha olyan mint a wd40 akkor kerülni kell, mert nem tesz jót a műanyagnak. 100% szilikonolaj alapú kenőanyag kell.
A kockát úgy kell beállítani, hogy elösször egymáshoz képest állítsd be, hogy egyforma legyen, majd utána húzd meg a csavarokat, úgy hogy mindegyiken ugyanannyi fordulatot tekersz. egyszerre ne állíts túl sokat, negyed csavar fordulatok is számíthatnak a szorosságban, kisérletezni kell.
Anyagában szinezett kocka ma már szinte mindegyik tipusból van, és ugyan annyiba kerülnek, mint a matricás verziók. -
coolpet
senior tag
válasz adrian360 #2167 üzenetére
Köszi.
Mennyire ajánlott szilikonozni? Mert forgatás közben van hogy másik oldalt fordítok el mint amit akarok, és van hogy túlfordítom a kockát..
Ez lehet hogy azért van mert túl lazák a csavarok?A Yuxin Little Magix 3x3x3 még mindig a legjobb ár/érték kocka?
A mágneses változatok mennyire állnak meg a sarkokban? Vagy csak picit megakad és továbbugrik az is? Csak mert jóval drágábbak.
Szilikont hol lehet vásárolni?
Köszi, P
-
adrian360
őstag
válasz coolpet #2168 üzenetére
a mágnesek nem túl erősek, csak egy pici akadás adnak, sokszor rendes kirakás közben nem is veszed észre. igazából abban segít, hogy nincs az a pár milliméteres elcsúszás, és ezáltal nincs akadozás.
ha másik oldalt forgatsz, ott inkább fogás és forgatási hiba van, nem a kocka baja szerintem. nézz rá youtube-on "fingertricks" videókra, hogy hogyan kell forgatni és tartani a kockát.szilikonra :
- szilikon spary, én ezt nem szeretem, szerintem a mostani kockák nem úgy tolerálják ezt a fajta kezelést, mint a régiek. nekem szinte pár kirakás után kb csak rosszabb volt, mint elötte.
- modellező boltban keresel szilikon olajat, 10k-50k közötti viszkozitásban. sajnos ezeket csak minimum 100ml-es flakonban árulják, ami 9583234230231 db kockához is elég lenne. mivel 2-3 csepp bőségesen elég belőle.
-külföldi kockás webshopokból rendelsz rendes kockához készített lube-okat. -
ZavaBalazs
őstag
válasz adrian360 #2169 üzenetére
én vettem egyszer egy ilyen modellboltos szutykot, talán 15000 viszkozitásút, ragacsos szar, mintha mézet öntöttem volna a kockába. elhiszem, hogy van jó is, de én szarul jártam vele, majd ha otthon leszek, megnézem, hogy melyik termék volt ez, hogy más ne vegye meg
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
adrian360
őstag
válasz ZavaBalazs #2170 üzenetére
azért mondtam, hogy ilyenből 2 csepp kell max bele, de az is ilyen kis csepp legyen. fogpiszkára rakok egy kicsit, és azzal szépen rákenek egy picit az egyik sarok elem talpára, majd átellenesen a másikra is egy cseppnyi ugyan így. ezután szépen be kell járatni a kockát hogy szétterüljön benne.
-
Ciccuka
veterán
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, itteni ajánlások alapján vettem egy yuxin little magic kockát. Nagyon tetszik, sokkal jobb, mint a Rubik márkás. https://how-to-solve-a-rubix-cube.com/rubik-kocka-kirakasa-hu/ alapján megtanultam kirakni, most 1:30 alatt megy a kirakás kb. 34 éves vagyok, szóval már elég öreg, hogy lassú legyek, de azért szeretnék gyorsulni. Nyilván fogok is, mert egyre gyorsabb vagyok, érzem, de még sokszor elakad a forgatás egy ujjamban stb. Szerintetek már most elkezdjek tanulni más módszert vagy ezzel a kezdő módszerrel gyakoroljak? Nyilván nem akarok világbajnok lenni vagy hasonló, de élvezem a kockázást és szeretnék gyorsabb lenni. Először is 1 perc alá bemenni. Másik kérdésem, hogy milyen mobil appot használtok idő mérésre? Én a Twisty timert, ettől van jobb esetleg? Köszi előre is a válaszokat és jó kockázást.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz kislaci #2174 üzenetére
szia!
szerintem kezdésnek elég, hogy gyakorolsz, és apróbb trükköket elsajátítasz. nézz ezeknek utána: keyhole method, 2 look OLL, 2 look PLL. profi módszerhez képest jelentősen kevesebb tanulást igényel (120 helyett kb 20 algoritmus), de forgatásszámra kb félúton leszel a kezdő és a profi között. de a legtöbbet azzal tudsz gyorsulni, hogy gyakorolsz, és egyre automatikusabb lesz minden, valamint egyre gyorsabb a kezed.
az még sokat segíthet, ha az egész kirakást úgy csinálod, hogy a kereszted alul van, mert akkor az van a szemed előtt, ami még nincs kirakva, és a tetejét forgatni gyorsabb, mint az alját.
én is a twisty timert, mert OLED kijelzőn szeretem azokat az appokat, amikben van igazi fekete háttér[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
válasz kislaci #2174 üzenetére
én 38 vagyok, nekem is összeakadnak az ujjaim, de azért hónapról hónapra ha lassan is, de gyorsulok, szóval nem késő elkezdeni. Magán vélemény, hogy aki tényleg időre akarja rakni a kockát, annak felesleges a kezdő kirakást sokáig húznia, a kocka működését úgyse tanulja meg jobban, attól hogy ugyanazokat az egyszerű lépéseket ismételi százszor.
Inkább egy alap CFOP kirakást érdemes megtanulni. Kereszt ugyanaz, utána az első két sort egyszerre csinálod meg, ide nem kell nagyon algókat tanulni, két három állást kell felismerni és menni fog intuitívan. elsőnek nehéz lesz, ezzel fog rengeteg idő elmenni, de csak gyakorlás kérdése.
Az utolsó oldalra meg pár alap OLL-t és PLL-t bemagolni, de ha nagyon nem akarsz tanulni, azt csinálhatod kezdő módszerrel is, és már úgy is könnyű bemenni 1 perc alá. F2L a kulcs a kirakásoknál.twisty jó app
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Köszi mindkettőtöknek, utána nézek, és gyakorlok 😁
-
coolpet
senior tag
Még ilyent!
-
Bertók
tag
Tudnátok ajánlani valami jó minőségű matricát GAN Air 356 SM-re? Nem találtam hirtelen sehol, normális feedback-el.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
-
Lasy
veterán
+36702778032
-
DJGABI
addikt
read only voltam eddig, rendeltem egy little magicet itteni ajánlásra, köszi szépen, tényleg baromi kellemes forgatni, már csak a kirakás van hátra
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
coolpet
senior tag
Hajrá
Én kb 1 hónap után 4-5 algóval 2.5perc átlaggal ki tudom rakni.
Bár nem foglalkozom vele sokat, van hogy 2-3 napig kezembe sem veszem, ha igen akkor is kirakom 2x és annyi -
BluEyes
őstag
Sziasztok, én is olvasgattam a topicot, és megkívántam a LittleMagic-et, ma jött meg, tényleg tök kafa, jól forog, köszi az ajánlást.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok régen volt 3x3-as kockám amit segítség nélkül nem sikerült kiraknom most kaptam 2x2-est amit eldöntöttem hogy kirakom de magamtól ez se megy. Segítséget kérnék valami oldalt ahol részletesen és kezdődőknek érthetően le van írva minden lényegesen. Köszönöm
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Szilágyi84 #2185 üzenetére
Találtam egy érthető srácot és sikerült.
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el rubik kockazni, nagyon tetszik, de egyelőre elég lassú vagyok (5p). A kockám eredeti rubik, de nagyon akad, recseg, idegesítő is tekerni néha, amikor az algoritmuson gondolkozok, és eltereli a figyelmem hogy megakad folyton.
5000 forintot szánnék a kockára, aliexpress-ről rendelném, és anyagában szineset szeretnek.
Valk3 es a gan 356 néztem, ezekből a magneseset kene? Vagy nem éri meg a plusz pénzt.
Milyet ajanlanatok ebben az árkategóriában? Akar alis link is jöhet.Köszönöm!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz oliwwer #2188 üzenetére
a mágnes szerintem kicsit ad hozzá, és azt is csak akkor, ha már elég gyors vagy hozzá, de ha kijön a keretből, ártani nem árt. a felsorolt kettőből egyikkel se nyúlsz mellé, még a weilong GTS-eket érdemes megnézni, nekem most épp 2M-em van, ha azt találsz 5000-ért, az is mehet.
-
RpPRO
őstag
Én 3 éve Moyu Aolong v2-t vettem vateráról 4800 Ft-ért. Ha direkt rendelsz, olcsóbban kijöhetsz.
Ez egy igen jó kocka.
Most nézem, hogy bőven akad még jobb is 5e ft alatt, pl itt.
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
haxiboy
veterán
Szia! Én is most kezdtem, szintén eredeti Rubik's féle kockával, szilikon spray sokat segített.
Illetve most rendeltünk párommal néhány kockát, köztük egy Moyu Guanlong-ot, ha megjön írok róla mindenképpen mert kemény 1000ft volt.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ciccuka
veterán
Xiaomi Giiker M3 Magnetic Cube
Ezen most elgondolkodtam.[ Szerkesztve ]
-
eron009
tag
Sziasztok
Aliexpressről, milyen kockát ajánlanátok? MÁrka, esetleg konkrét tipus. Maximum 10-15$-ig.
Illetve a mágneses kockák jók? Nem esnek könnyen szét?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest