- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyre írok, de egyelőre nem találtam jobbat.
UPC netem van, a modemhez kábellel csatlakozik a gépem (Win10). A jelenség az, hogy torrent letöltésnél gyakran elmegy a net pár másodpercre, majd újra megy tovább magától. Ilyenkor weboldalak sem jönnek be ebben a pár másodpercben. Az érdekesség az, hogy ugyanebben a pár másodpercben mobilon, ugyanazon a wifin meg megy a net, tehát nem a UPC szakad meg, csak valahogy a desktop gépen áll meg az adatfolyam.
Merre induljak, mi okozhatja ezt?
Köszi! -
Topikgazda
-
Lugi01
tag
válasz Gubek-Einste #33553 üzenetére
Egy darab desktop gép van,a többi csak mobil és tablet.
-
zsolabacsi
tag
válasz Benir8 #33545 üzenetére
Igen volt már hogy a tápegység halódása miatt a kimeneti áram ingadozott és emiatt a hálózati eszköz is bizonytalan működést hozott. Ezért is indultam ebbe az irányba csak nem a saját routerem tápját kellett volna gyanúsítani. Amikor kivettem a konnektorból volt kb 60 fokos. Inkább rendeltem 800Ft-ért mint hogy a tech ügyfélszolgálattal kínlódjak.
-
Benir8
senior tag
válasz zsolabacsi #33555 üzenetére
Na nálam is kb olyan meleg, ami nem normális.
Küldesz linket, hogy hol vetted, vagy akár privátban is el küldheted nekem? Köszönöm! -
grigo
őstag
Sziasztok. Mai nap tp link routeremet resetelni kellett de nem enged visszacsatlakozni hogy újra beállítsam. Jelszót kér se fogalmam sincs mi lehet a jelszó. Nem emlékszem olyanra hogy az első felcsatlakozàsnál is jelszó kellene. Tudtok segíteni hogy legalább a router menüjébe ejussak?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Topikgazda
-
grigo
őstag
válasz Gubek-Einste #33558 üzenetére
Odáig el sem jutok. Nem tudok wifire csatlakozni. Azt írja néhány adat módosult az utolsó bejelentkezés nem óta ezért acsatlakozáshoz meg kell adni néhány információt. De mivel resetelve van a régi jelszavam nem jó, nem tudok wifihez csatlakozni, így nem tudom az IP címet beírni és nem tudom az adminos alapjelszót beírni és a netet beállítani.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
krealon
veterán
"Azt írja néhány adat módosult az utolsó bejelentkezés nem óta ezért acsatlakozáshoz meg kell adni néhány információt. De mivel resetelve van a régi jelszavam nem jó, nem tudok wifihez csatlakozni, így nem tudom az IP címet beírni és nem tudom az adminos alapjelszót beírni és a netet beállítani."
Akkor a lehet, hogy valaki szorakozik veled.
Routert csak kabeles kapcsolattal szabad beallitani. Aki nem igy tesz, az ugy jar mint te. Nem csesztetni akarlak, ez a szomoru teny.
-
Fkris
őstag
válasz Gubek-Einste #33550 üzenetére
Amin neha működik,de dobalja kombó (powerline)TpLink küldő:TL-PA4010 fogadó: AV500
Amin nem megy, fel se csatlakozik egy TPLink TL-WR941ND
Telekom Modem/Router sagemcom f@st 3686
krealon
IPTV van, ha be van kapcsolva, ha nem, akkor is ez áll fent."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Fkris
őstag
Mértem pár Speedtest-et a szobámban az AV500 WiFi jéről(144Mbps-os mód,2412MHz, 1-es csatorna):
Közvetlenül mellette, rajta tartva a mobilt (OP5) ÁtlagLe:5,8Mbps ÁtlagFel 11,7Mbps (??? hogy lehet a feltötlés ennyivel nagyobb?), ping 9ms. jelerősség -40 dBm körül
Kicsit meszebb, 5 lépésre a sz.gép helye felé ÁtlagLe: 2,136Mbps Átlag fel 5,02Mbps ping 34 (ennél a mérésnél volt egy fals[?] le 0,6Mbps fel 9,5Mbps és ping 611) jelerősség -50 dBm körül
Közvetlenül a lapos tetején mérve pedig ezek az eredmények: ÁtlagLe:0,26Mbps ÁtlagFel:2,87Mbps ping14 jelerősség -60 dBm körül
Számtani átlag 3 mérésből, az egyik kiemelkedően rossz pinges mérést jelöltem.
A furcsa az csak az, hogy: fullos erősségen van a Wifi, vagy max alatta 1-el (
illetve hogy eddig simán hasított a net, minden kalafa volt, erre fel 2 napja vánszorog, és semmi nem változott attól eltekintve, hogy az AV500-as egyik ethernetjéből kiálló kábelt ki nem húztam a TV-m ből.Így hirtelen mást nem tudom, mit lehetne még megmérni.Illetve mivel nincs semmi ilyen irányu képzettség, tapasztalat, ezek nekem csak adatok, elemezni sajnos nem tudom.
Ezek alapján valami tanács?
Lehet veszek egy másik powerline vevőt, és berakom a gép alá az asztalomhoz, DE eddig tökéletesen ment, és megfelelő sebességgel ment minden, aminek kellett.
Ezért nem értem, hogy most mi a tarka fsz van."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Fkris
őstag
Mostmár a sagemcom és a 941-es re rá sem tudok csatlakozni a házban lévő 6 eszköz semmelyikevel sem.
941-re a telelefonom wifi kezelője "letiltva"-t ír.
A saját szobában lévő AV500 pedig megint rendetlenkedik, hol van net, hol nincs.Szolgáltató lehet a ludas?
Én nem hiszem, modemre ethernettel cuppanva álom a sebesség."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Thewent12
aktív tag
Szoasztok! Nagyon amator vagyok a temaban, ezert kernem a segitsegeteket. Digi internetcsomagom volt, akiktol bekotrsnel kaptam egy ZTE routert is. (Errol megy a kabelteve is CATV) most nagyobb csomagra valtottam (digi1000) es ehhez kell egy masik router ami tudja ezt a szelesseget. Eddig vilagos. Ha megveszem, akkor en itthon hogy tudom beallitani majd, hogy mukodjon a nagyobb internet? Olvastam valami bridge modrol amihez telefonalnom kell, hogy atallitsak a diginel, mert magamnak nem tudom a zte-nel. Tudnatok ebben segiteni, hogy miket kell csinalnom, hogy mukodjon az 1000-es net?
[ Szerkesztve ]
-
Fkris
őstag
Megoldottam, kentács módon nem érdekel(t) a hiba oka, kezeltem a tünetet, betettem a gép alá a vevőt.
Reméljük nem fordul elő többet, ha meg jobban kell majd a TV-hez a vevő, akkor visszakerül, addig is van netem.Azért ha valakinek van ötlete, mi ez a router lázadás a másik két eszköznél, szívesen fogadom a tanácsokat!
Köszönöm és Üdv!
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
angelus8925
tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC87U routerem és egy RT-N66U.
Az RT-AC87U rá van kötve a szolgáltatós Cisco-ra (Telekom). Utóbbin le van tiltva a wifi, de 3 db. tévé (set-top box, IPTV) is megy ki belőle.
Az AC87U szórja a Wifi-t és vezetékesen rá van kötve egy PC és az N66U, ami AP módban szórja a wifit a családi ház alsó szintjén.
Sajnos az AC87U szakadozik. Elég sűrűn, de csak pillanatokat és már csatlakoznak is vissza rá a wifi-s eszközök (ezt akkor is csinálja, ha az N66U-t kikapcsolom, kiveszem a hálózatból).
Mi lehet a probléma és hogyan tudnám megoldani (IP ütközések)? Illetve érdemes-e foglalkoznom vele vagy inkább cseréljem le másik router-re, mert még garanciális.
A PC-n, ami vezetékesen van rácsatlakoztatva az AC87U-ra nincs szakadozás. Korábban csak az N66U volt, a másik Asus helyén, azzal nem volt semmi gond (csak az alsó szintre nem ért le a wifi jel).
Már azon is gondolkodtam, hogy az N66U-t visszarakom a helyére és veszek valami olcsóbbat a ház alsó szintjére, szintén AP módban üzemelendő, hogy ott is legyen wifi.
Mi a véleményetek?
Milyen adatokat küldjek, ami segíthet a hiba megállapításában?
Egyidejűleg ennyi eszköz van a hálózaton (AC87U):
2-4 laptop
8 mobil (min.)
1 tablet
1 PC (vezetékesen)
3 set-top box (Cisco Telekom-os router-en)
de, ha csak kevesen vagyunk otthon, akkor is van wifi-n 1 laptop, 1 tablet és 5 telefonElőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Topikgazda
válasz angelus8925 #33566 üzenetére
Hogyan van beállítva a két router?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zsolabacsi
tag
válasz Benir8 #33556 üzenetére
Én itt találtam bolt többféle adapter is van
Egy hobbielektronikai fórumon azt találtam (én nem vagyok hozzáértő!) hogy lehet helyettesíteni is :
a lényeg hogy 15V~ kevesebb lehet, de több csak nagyon óvatosan
és min.1A ha több az nem gond mert akkor is csak annyit vesz fel az eszköz ami kell neki és így legalább nem terheli túl az adaptert. Szóval egy 12V 1A-2A közötti adapter is megteszi. -
Benir8
senior tag
válasz zsolabacsi #33568 üzenetére
Köszönöm a választ, de már tegnap megvettem egyik boltból. Mondjuk megdspóroltam volna 2200 ft-ot, de nem gond.
-
angelus8925
tag
válasz Gubek-Einste #33567 üzenetére
Szia,
Az Asus féle automatikus felismeréssel állítottam be anno, majd ezt követően állítgattam rajta. Most kikapcsoltam belőle a DHCP-t, átdugtam a LAN csatlakozóba a WAN helyett a szolgáltatói router-ből jövő UTP-t.
Így most net van mindenhol, egyelőre nem tapasztaltam szakadozást a wifi-ben.
Viszont most meg nem érem el egyik Asus router-t sem a böngészőn keresztül.
Erre esetleg van valamilyen megoldás? Vagy így akármit akarok mókolni rajta majd direktbe rá kell kötnöm a gépet?
Csak a két wifi csatornáját szeretném megváltoztatni. Az AC87U jelenleg 11-en van, de magasabbra raknám, az RT-N66U pedig automatikuson van, de valamiért 10-re lőtte be magát, így viszont kicsit összevesznek.
IP címek:
Cisco: 192.168.0.1
AC87U: 192.168.1.1
N66U: 192.168.1.43[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz angelus8925 #33570 üzenetére
"Az Asus féle automatikus felismeréssel állítottam be anno, majd ezt követően állítgattam rajta. Most kikapcsoltam belőle a DHCP-t, átdugtam a LAN csatlakozóba a WAN helyett a szolgáltatói router-ből jövő UTP-t.
Így most net van mindenhol, egyelőre nem tapasztaltam szakadozást a wifi-ben.
Viszont most meg nem érem el egyik Asus router-t sem a böngészőn keresztül." -
Topikgazda
válasz angelus8925 #33570 üzenetére
Az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt állítsd be az AP módot mindkét router-en és a WAN portba menjen a szolgáltatói eszközből jövő kábel.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
üdv..nem tudom mennyire gond a problémám, de röviden tömören:
egy adott ip(a laptopom, fix belső ip-s) megnyit UPNP-n egy UDP portot, nem tudom mi,ismerelten eredetű, letiltom a routerben a kommunikációt erre a portra teljes IP tartományban, plusz a laptopon is letiltom a ESS10 tűzfalban a teljes kommuniákciót erre az ismeretlen eredű portramaga a gond:
gépről tiltott a port kifele/befele TCP/UDP mind kettő, a router is tiltja UDP/TCP portot, még is benne az UPNP listában mint UDP port...a canyouseemy zárt portot lát ezen a porton, a torrent az más porton megy, az ESS10 kapcsolat ellenőrzésben meg nincs semmi ami megnyitná ezt a portot...valami tipp hogy tudnám ellenőrizni hogy mi nyitja vagy próbálná nyitni?
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Criton
veterán
Sziasztok,
adott egy Asus AC88U router. Van a házban DIGI és Telekom hálózat is. A kérdésem a következő, hogyan lehet a legjobban a Dual WAN-t beállítani? Mivel a Telekomnál iptv is van, ha digi az elsődleges, akkor az IPTV értelemszerűen nem akar menni.
-
Topikgazda
-
Criton
veterán
válasz Gubek-Einste #33575 üzenetére
az IPTV közvetlen a HGW-re van kötve, a HGW Lan2 portja viszont az Asus AC88U Lan4 portjába, és mint ha ütközne, az IPTV a DIGI-n keresztül szeretne kommunikálni.
-
juve600
nagyúr
ÜDV
telekom magenta csomag/50-es net
van egy telekomos/zte modem/router
-kábelen tökéletes a net ,de wifin csak 3-5megával jön
-van egy másik router is a házban ,azon keresztül simán jön 50nel
-a két router külön csatornán vana zte wifije lehet ennyire sz@r ? vagy mit lehet vele csinálni ?
-
válasz Criton #33574 üzenetére
volt telekomos iptv-nk....digi hálózaton keresztül nem meg az iptv, mivel saját belső dns-e van a szolgáltatásnak és azt a digi hálózatáról nem tudja elérni, tehát a 2 hálózat nem hinném hogy összehozható :/
erre esetleg valaki? valami ötlet? (#33573) st3v3np3t3r
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #33578 üzenetére
erre esetleg valaki? valami ötlet? (#33573) st3v3np3t3r
Létszíves a jövőben várjál legalább 1-1,5 napot az UP-olással.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Criton
veterán
válasz Gubek-Einste #33579 üzenetére
DIGI1000-es net ZTE F668 és a Tcom 250-es net viszont egy Sagemcom ami router módban megy, mivel bridge-ba sajnos az IPTV miatt nem nagyon lehet tenni. A router meg egy Asus AC88U.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
törölt tag
Sziasztok! router beállítással lenne kérdésem.a routernél nálam a tűzfal és az ip cím szűrő alapból ki van kapcsolva.ezeket hagyjam így vagy jobb ha bekapcsolva van?
-
Criton
veterán
válasz Gubek-Einste #33583 üzenetére
közvetlen a sagemcom powerline-ba megy, itt csak iptv elérhető, és ha a sagemcomot nem kötöm rá az asus-ra akkor minden probléma nélkül megy. Az Asus DMZ-be van rakva.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Criton
veterán
válasz Gubek-Einste #33587 üzenetére
nem, mert dual wan esetén még azt nem próbáltam de akkor most megpróbálom.
Egyébként dual wan-nál mit érdemes beállítani? Ki lehet-e használni a digis 1000-es netet + a 250-es tcomot? -
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #33586 üzenetére
tp-link de közel van vagy 10 éves de még jól működik. pontosan tp-link tl-wr542g
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #61199872 #33590 üzenetére
Akkor inkább hagyd kikapcsolva.
Öreg router GYIKEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #33591 üzenetére
egyébként nem érdemes lecserélni komolyabbra? olvastam hogy feltörték a wpa2 védelmet de sajna erre a routerre nincs új firmware.
-
Criton
veterán
válasz Gubek-Einste #33589 üzenetére
A nehézkes pontosan mit jelent?
-
válasz Gubek-Einste #33581 üzenetére
PM...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy D-Link DIR-635 routerem. A 60M netem sávszélességéből csak 20M hoz át Wi-Fin. A feltöltés sávszélessége az rendesen megvan. Router beállítási hiba lehet vagy ennyit tud csak a router? -
petison
tag
Hello!
Hogyan lehet router-ben állítani azt, hogy 1 port két ip-címmel is működjön?
pl: 15000 port menjen 192.168.1.3 és 192.168.1.4 címmel.
Csak azért van rá szükség, mert 2 számítógép van kötve a router-re, és mind a kettőn ugyanazzal a játékkal megy a szórakozás. Vagyis menne, ha nem dobálna le.És azt olvastam, hogy a port forward segít ezen a bajon.
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz #18538752 #33597 üzenetére
Szia!
Sajnos a router sem túl acélos, de a sebességre azon kívül hatással van még a kliens, és a környezet is, tehát nem biztos, hogy a router az oka a lassúságnak. Ez egy ~10 éves eszköz, időszerű lenne elgondolkodni a cseréjén, ha nagyobb sebességet szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óvodások homokozója
- Hardcore café
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs