Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • igergo19

    tag

    válasz KTU #5540 üzenetére

    Köszönöm a választ! Valóban nem középárfolyamon, hanem bankközi árfolyamon váltanak, viszont ettől függetlenül továbbra sem értem a dolgot. Ha tegyük fel egy banknál kezdeném el váltogatni oda-vissza a pénzem, akkor teljesen logikus, hogy előbb-utóbb elfogy, mert drágábban veszem, olcsóbban adom vissza, és így tovább..
    Viszont itt a Revolutnál a bankközi árfolyam, ha jól értem egyetlen árfolyamot jelent (amit pl. xe.com-on is lát az ember), nincs külön vételi és eladási. Viszont ha csak egyetlen árfolyam van, akkor elvileg ha oda-vissza váltogatom, akkor ugyanazon fogja vissza is váltani, mint oda, tehát elvileg ebből nem lehet veszteségem. Nyilván abból lehet veszteség ha közben maga, az az egy árfolyam változik. De akkor sem kellene feltétlenül igaznak lennie, hogy ha sokáig váltogatom akkor előbb utóbb elfogy, mert az árfolyam nőhet is meg csökkenhet is, tehát ezen az alapon oda-vissza váltásnál épp nőhetne is az összeg. Emiatt nem értem a dolgot.
    Előre is elnézésetek kérem, ha valamit rosszul írtam vagy rosszul értelmeztem és ezért butaságot kérdezek, de megköszönném, ha valaki elmagyarázná nekem, pontosan hogy is van ez a dolog. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák