- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz Zsocy155 #44749 üzenetére
Nem ezen topik temaja, de nem erted a kamat = penzhasznalat dija reszt (gondolom ha megtakaritas oldalon van akkor jobban atjon). Amikor bemegy a fe'l fizud, akkor levonjak [ha van kezelesi/ugyintezesi dij akkor elobb azt, majd] az elozo befiz ota a toketartozason keletkezett kamatot (es ez kijohet negativra is), es azt vonjak ki a toketartozasbol. Minden egyes forint ami pluszban bemenne az a jovobeli fizetendot (vagy ha ugy nezed, futamidot) drasztikusan csokkentene azaltal, hogy kevesebb kamatozik tovabb.
Bar most mar irtal ket szamot, azzal nehezen jon ki, gondolom 3 eve fizeted de a 3M az nem az aktualis toke, amire fizetsz evi majd 150x12 majdnem 2M kamatot, tokecsokkenes nelkul... De az valoszinu, hogy 20% eves kamat felett fizetsz, koltsegek ha vannak akkor me'g tobb lehet az effektiv dij. Multat hagyjuk, meg kene probalni mielobb annyit elerni (vagy egyszeri erzekelhetobb vagy havi kisebb plusz befizetesevel) hogy elkezdjen csokkenni a tartozasod. Es amugy ha legalabb annyira korrekt a konstrukcio hogy kamatkornyezethez kotott, akkor a jovoben csokkenni fog magatol is, de az tobb ido, es addig is feleslegesen kifizetett tobblet kamatkoltseg. -
Gardaai
senior tag
-
Zsocy155
őstag
válasz axioma #44753 üzenetére
Nagyjából értem amit mondasz, de szerintem akkor is irreálisan sok a kamat. Akármilyen kamatos kamat van rajta akkor szerinte abszurd, hogy amit befizet az ember milliókat, abból 1%-ot sem éri el a tartozás csökkenése.
De ne offoljuk szét a topicot, ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz és tudna segíteni tanácsokkal, privátban szívesen venném a megkeresést.
Addig is örülök, hogy van nekem a Revolut. -
ArthurShelby
addikt
Nem akarok pálcát törni senki felett, nincs semmilyen jogom/felhatalmazásom/erkölcsi magaslatom rá. Csak általánosságban írtam, hogy ha már valakit végrehajtók keresnek, akkor ott valami múltbéli turpisság van.
Nem lesz valami csak úgy végrehajtható, nálad is csak tapogatózunk, tippelgetünk. Tippem szerint bírósági ügyig mentetek, mert valamit nem fizettél (ha bíróságra mentek, nem 2 ft-ról volt szó, több évnyi pereskedés) és vesztettél. Ott jött még pluszban a perköltség (bírók/ügyvédek fizetése), illetve fizetés a másik félnek (ha jól értem ebben nem csökkent a tőketartozásod). Sejtésem szerint itt sem fizettél elsőre, ezért jöttek a végrehajtók (plusz azoknak is van bére). De ezek mind csak nagyon gyenge feltételezések, és valószínűleg full máshogy né ki a valóság nálad.Az, hogy a fizetésed hova megy számomra zavaros.
1. A te számládra megy fizetésed, és elveszik innen a felét a végrehajtók, ez tűnne logikusnak. De anno azt írtad, hogy "A fizetésem a feleségem Unicredit számlájára megy."2. Ha a fizetésed a feleséged számlájára megy, akkor hogy veszik el a felét? Vagy a végrehajtók már hozzáférnek a feleséged számlájához is?
Mondom, nem akarok ítélkezni (hiányosak az információk, és senki se ítélkezzen mások felett), de itt is ügyeskedést érzek.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Zsocy155
őstag
válasz ArthurShelby #44756 üzenetére
A végrehajtó letíltja a fizetésem felét, amit a munkáltatóm küld neki minden hónapban. A másik fele megy a feleségem számlájára. De ha saját számlám lenne arra is tenne inkasszót a végrehajtó, így kb. a fizetésem negyede maradna meg.
Főleg ezért csináltam Revolut számlát magamnak, hogy amíg le nem rendezem a végrehajtót addig is legyen valahol egy kis saját pénzem.Végül is már nagyon sok mindent megtudtam, csak azt nem teljesen, hogy mire számíthatok, ha a feleségem kártyás fizetéssel tesz a Revolut számlámra havonta 100-120 ezer forintot. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
a "szemét" dolog, hogy 4,5 millió "befizetése" után 32 ezer forinttal csökken az adósságom.
Valami nagyon rossz konstrukcióba szálltál bele, vagy nagyon elcsúszott valami. Mellette felmentek a kamatok és a behajtó költségét is te fizeted. Minél hosszabb ez az időszak annál többe fog fájni.Ha valaki trükközik pl kpban kapja a fizetését, az adóssága nem szűnik meg, csak növekszik. Örökölni is lehet adósságot. Lehet rövid úton jó ötletnek tűnik, de összességében a legrosszabb választások egyike.
legelek, ismerősnek a munkáltatója egyből utalta az adott cégnek (ez esetben az államnak) a tartozást [fizetés %]. Ő ezért keresett olyant, ahol kp fizetés van. mai napig is tartozhat, az adósság meg nő.
Főleg ezért csináltam Revolut számlát magamnak, hogy amíg le nem rendezem a végrehajtót addig is legyen valahol egy kis saját pénzem.
A bölcs döntés az lenne, ha mielőbb tudnád rendezni a tartozást. minden feleslegest addig háttérbe sorolni. Másképp nagyon nehezen fogsz ezen túl jutni.Ha a feleséged kártyával tesz pénzt a te revolutodra ellenőrzésre számíthatsz, vagy a számba megszüntetésére, befagyasztására, hogy mikor azt senki nem tudja.
Kérj meghívó linket, valakitől regisztrálj úgy, aztán hívd meg a feleséged. És ő küldje át neked, vagy hozzatok létre közös széfet. Ez a hivatalosabb út..
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Zsocy155 #44755 üzenetére
De ne offoljuk szét a topicot, ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz és tudna segíteni tanácsokkal, privátban szívesen venném a megkeresést.
Nagyon vigyázz ezzel!
Ha valaki valóban ért hozzá és tudna érdemi tanácsot adni, azt nem lehet priviben megbeszélni. Ilyen tanácsadásnál mindent elé kellene borítanod a legapróbb részletekig. A hitelszerződéstől máig. Meg kellene néznie alaposan a keletkezett domkumentumokat is. Ki kellene kérdeznie az pénzügyi viszonyaidról, beleértve a feleségedét is, hiszen együtt tudjátok ezt megoldani.
Szóval ehhez független tanácsadó kell, személyes megbeszéléssel. Kicsi a valószínűsége, hogy olyat találsz, aki ráadásul ingyen megcsinálja.
Szóval nagyon gondold ezt meg! Ebben is lehet hibázni! -
nagyúr
válasz Zsocy155 #44755 üzenetére
Annak idején a diákhitel volt hasonló konstrukció, évekig lehetett minimális befizetéssel törleszteni, aztán azt vettem észre, hogy hiába fizetem 3 éve, egyre több a tőketartozás.
WTF? Pedig nem volt túl sok, asszem fél millió Ft volt 2003 környékén. Akkor szerencsére lett egy melóm, amivel egyben elő tudtam törleszteni, különben talán a mai napig görgetném magam előtt azt a sz.rt...mire számíthatok, ha a feleségem kártyás fizetéssel tesz a Revolut számlámra havonta 100-120 ezer forintot. 🙂
Csináljon ő is egy Revolut számlát (kapsz is érte bónuszt ha te hívod meg), azt töltse fel a saját nevére szóló kártyával, és arról utaljon át a tiédre. Abba senki sem tud belekötni.
-
kavics
csendes tag
válasz Zsocy155 #44757 üzenetére
De ha saját számlám lenne arra is tenne inkasszót a végrehajtó, így kb. a fizetésem negyede maradna meg.
Szerintem ez nem igaz, mert úgy tudom maximálva van, hogy a fizetés hány % tiltható le ilyen esetben és ez talán pont az 50%, amit a munkáltatód automatikusan küld is a végrehajtónak, így saját számla esetén se maradna neked kevesebb.
A megoldás is igen egyszerű (lenne), ha a feleséged fel tud venni szabad felhasználású hitelt a tartozás mértékéig, abból kifizetni egy összegben a végrehajtót. A hitel kamata, havi törlesztése garantáltan kevesebb lesz a mostaninál és a presszió is megszűnne.Ami pedig a fő kérdésedet illeti, elméletileg mindenki csak saját kártyával töltheti Revolut számláját, de gyakorlatilag számos ellenpélda is létezik. Ennek ellenére, ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor feleséged ne kártyával töltsön, hanem utaljon neked, abból már nem lehet gond, hiszen egy feleség mindenféle indoklás nélkül adhat "kölcsön" a férjének.
Még egyszerűbb megoldás, ha a feleséged is csinál egy Revolut számlát (végül is ingyenes ), azt tölti saját kártyával és onnan küld a te Revolutodra. -
Zsocy155
őstag
válasz kavics #44763 üzenetére
Szerintem ez nem igaz, mert úgy tudom maximálva van, hogy a fizetés hány % tiltható le ilyen esetben és ez talán pont az 50%, amit a munkáltatód automatikusan küld is a végrehajtónak, így saját számla esetén se maradna neked kevesebb.
Évekkel ezelőtt amikor munkanélkülin voltam így volt. A 2. hónaptól a járadék felét kaptam és a számlámra is tett inkasszót.
Köszi a tanácsot, megbeszéljük otthon.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A revolut kártya a csomaghoz van kötve?
Vagyis ha nagyobb (plus) csomagra váltottam, amíg az új kártyám megérkezik addig a régi kártyára is érvényes a magasabb csomaghoz járó kedvezmények (pl kp felvétel limit). Vagy meg kell várni az új kártyát.PSN: sirarcheer
-
TrollBalint
addikt
válasz kavics #44763 üzenetére
fizetést 33%-ig, bizonyos esetekben 50%-ig lehet tiltani. És attól függően ezen felül mennyit kap az illető, még lehet tiltani a bankszámlát is. Vagyis nem tiltani, hanem lefoglalni (vagy hogy mondják). Azt hiszem a minimál bérnél van a határ, ha valaki ettől kevesebbet kap, akkor X forintot kell neki hagyni havonta (talán 75.000-t ), ha meg efelett kap, akkor picit többet. A pontos összegekben nem vagyok biztos, de az elv valami ilyesmi.
Zsocy155: Ahogy írtam korábban is, az a legegyszerűbb, és legbiztonságosabb, ha feleségednek is csináltok revolutot aztán onnan utal. Ha mégis az Ő kártyájával töltitek a Te Revolutodat, könnyen elképzelhető, hogy nem történik semmi, aztán egyszer csak zárolják a számlát.
sirarcheer: a kártya hozzád tartozik. Ha magasabb csomagba váltasz, akkor automatikusan nem kapsz új kártyát, és egyből élnek a kedvezmények / plusszok.
[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Zsocy155
őstag
válasz TrollBalint #44766 üzenetére
Köszi!
Azt hiszem ez lesz a megoldás, már csak neki is rá kell bólintani. -
sirarcheer
senior tag
válasz TrollBalint #44766 üzenetére
Köszi. Igem új kártyát megrendeltem, és egy hét múlva itt lesz. A köztes idő érdekelt.
PSN: sirarcheer
-
mokus18
tag
változtatható egy a számlacsomag, Prémiumról vissza Standardra?
-
TrollBalint
addikt
válasz mokus18 #44769 üzenetére
Persze, tulajdonképpen bármikor visszaléphetsz, de lehet számolnak fel díjat utána, és esetleg ha az standard csomag felett váltottál, felszámolják azt a díjat. Hogy pontosan hogy van azt nem tudom. Ezek inkább akkor játszanak, ha túl hamar váltasz vissza.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
SzaSza0909
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2000 Ft alatti összeget kellene utalnom valakinek belföldön, nincsen GIRO-n címezhető bankszámlája, csak Revolut. Küldött egy Revolut.me-s linket, amin négy különböző kártyával (Raiffeisen, K&H, Erste, MBH - vegyesen debit és credit is, mind Mastercard) se tudom végigvinni a fizetési folyamatot (se desktopon, se mobilon). A jelenség ugyanaz: megadom az adataimat (név, e-mail cím - próbáltam ékezettel és ékezet nélkül is a nevemet, nem számít), megadom a kártyaszámot. Utána továbbdob a második faktoros 3D Secure bankkártya-hitelesítésre, az adott banki appból sikeresen hitelesítem a fizetést (mind a négynél ez is megvolt).
Ezek után a Revolut ennyivel zárja le a folyamatot:
"Something went wrong. We couldn’t complete your payment. Please try again later."
A banknál nem látszik terhelés vagy befoglalás (egyiknél se)Óriási ívben kerülöm ezeket a fintech retteneteket, az utóbbi években valahogy minden ilyenbe belefutok, ha néha a Wise vagy Revolut közelébe kell keverednem. Ez újabb megerősítést nyert most....
Lenne tanácsotok, hogy mit lehetne tenni, hogy a másik fél megkaphassa a pénzét?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44775 üzenetére
A kártyád adatinak megadása helyett fizess Apple vagy Google Pay-jel.
Az MBH-n kívül három bankkal van személyes tapasztalatom, és kettőnél már rettenetesebb dolgokat láttam, mint pl. a Revolutnál.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44776 üzenetére
Csak "Pay with card" gomb van a request oldalon, hogyan tudok Google Pay-t használni?
(Évtizedet dolgoztam banki IT-ban, tudom, mekkora tud lenni trágyahalom az is - de ott nincs olyan, hogy napokig nem férsz hozzá a pénzedhez, és nem tudsz emberi ügyfélszolgálatoshoz jutni igen gyorsan, továbbá a bnakok tökén áll az MNB, kártyatársaságok stb.)
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44777 üzenetére
Nem tudom, nekem iPhone-on ott az Apple Pay gomb is:
Lassan hat év használok Revolutot és Wise-t, illetve egyéb fintech szolgáltatásokat is napi rendszerességgel, és eddig nem volt velük semmivel több problémám, mint pl. az OTP-vel. A pénzemhez mindig hozzá tudtam férni, és az esetleges problémák megoldása sem ment lassabban, mintha valamelyik magyar bank telefonos ügyfélszolgálatát hívtam volna fel, sőt. Egyébként az összes fintechnek van valamilyen felügyeleti szerve akinél lehet panaszt tenni, ha épp arra lenne szükség.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Noxy
veterán
válasz SzaSza0909 #44775 üzenetére
Lehet hogy ez a gond: [kép] (Ezt látom most a Revolut app-ban)
Ettől függetlenül simán elment a fizetési hivatkozással kért 1000Ft Apple Pay fizetve. (Valszeg ha kártyaadatokat adok meg akkor is elmegy.) A kép tetején ott az UC bank pusch üzenete a terhelésről. [kép][ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44778 üzenetére
Köszi, akkor ez se fog így menni sajnos.
Revolutos haver intézi, aztán elutalom neki GIRO-n, az legalább működik
UPDATE: Revoluton belülről sem megy, a szokásos sokatmondó és informatív "something went wrong" hibaüzenet jön
Pedig nem igaz, hogy nincsen a backend-en granuláris információ a kártyás fizetésekről:
https://developer.revolut.com/docs/guides/accept-payments/errors/failure-reasons(Bármilyen komolyan vehető IT szolgáltatásnál _alap_, hogy normális hibakódot ad vissza a rendszer, megkönnyíti a hozzáértőbb end-user és az incidenskezelő dolgozó dolgát is, ha nem csak egy "something went wrong" típusú, 0 információtartalmú üzenetet kapok. Pl. még egy kékhalál is hasznos információhalmaz, amivel el tudsz indulni a hibakeresésben....)
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz SzaSza0909 #44780 üzenetére
Használod is a Revolutot, vagy csak így "hozzáértőbben" okoskodsz?
Ott van egy "oldalnyi kék halál", a probléma lehetséges okáról.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44780 üzenetére
Ha Revoluton belülről sem megy, akkor a célszemély fiókjával lehet valami probléma amiért nem tudja fogadni az összeget.
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44784 üzenetére
Gondolom, nem fogadhat ilyen módon több pénzt vagy valami korlátozás van a számláján.
-
Somatom
veterán
válasz SzaSza0909 #44786 üzenetére
Vajon megírhatná? Mármint jogilag, nem technikailag.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44786 üzenetére
Az ügyfél számlájának állapotáról hogyan adhatnak neked, mint harmadik félnek tájékoztatást a bank?
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz Oliverda #44788 üzenetére
Tájékoztatás nem kell banktitokról - egyszerűen az URL megnyitására ne az a felület jöjjön be, ahol be lehet vinni a megfelelő kártyaadatokat, végigcsinálni a 3D Secure-t stb..
Ha egyszer inherensen tudható, hogy ez egy fogadásra alkalmatlan számla, visszaadhatná azonnal a payment request URL megnyitására a "Something went wrong"-ot....
(esetleg bekérhetnék az e-mail címemet, ahol jelznek, ha a payment fogadására akalmassá válik a számla)[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz SzaSza0909 #44789 üzenetére
"Ha egyszer inherensen tudható, hogy ez egy fogadásra alkalmatlan számla, visszaadhatná azonnal a payment request URL megnyitására a "Something went wrong"-ot...."
Na igen. Hány hasonló hiányosság van a magyar bankok alkalmazásaiban...."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Rigormortiis
veterán
Sziasztok! Hogyha a Revolut appon belülről az ott megadott otp-s kártyámmal etetem a revolutos kártyámat, azért számíthat fel az OTP bármilyen díjat?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
géeles
aktív tag
válasz Rigormortiis #44791 üzenetére
Utalással ne etesd.
Nem tudom van -e esetleg olyan kártyaszerződés ahol a kártyás vásárlás pénzes, de nálam nem számol fel.
[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
mokus18
tag
válasz TrollBalint #44770 üzenetére
rendben, köszönöm
vmit "elronthattam" regisztráláskor, úgytűnik, két bankkártyám lesz, standard, és prémium is...[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
válasz géeles #44792 üzenetére
Nem utalással etetem elvileg. A kezdőlapon rámegyek a "hozzáadás"-ra, aztán kiválasztott az összeget, majd a pénz biztonságos hozzáadására bökök, majd megadom az OTP kártyám kódját, aztán az OTP appban engedélyezem a "vásárlást". Amennyire tudom, ez külföldi kártyás vásárlásnak minősül.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
vacs
veterán
válasz Rigormortiis #44794 üzenetére
A külföldi kártyás vásárlás is ingyenes kell, hogy legyen, bár az otp-nél sose lehet tudni!
(^)(>.<)(^)
-
géeles
aktív tag
válasz Rigormortiis #44794 üzenetére
Jól csinálod, nálam így ingyenes.
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
junkhead
aktív tag
válasz Rigormortiis #44791 üzenetére
OTP-nél feltöltés/vásárlás ingyenes.
Azt viszont nem tudom, ha az enyémről átküldöm másik Revo számlára, arra a Revo számít-e díjat? -
mokus18
tag
Csehországi nyaraláshoz, revolutra utalok forintot, váltok át CZK-ra, EUR-ra.
Lesz mindhárom nemből pénz, fizetéskor melyikből fog csökkenteni? -
Atish19
őstag
válasz mokus18 #44799 üzenetére
Összefoglalóból kikerestem neked:
Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mikrotik routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest