- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Vagy ha jól értem, ő egy réz lapkát oda belevágott, és "kivezette" az antennát? Nem nagyon értem az én angolommal, mit is csinált.
Szerk.: Na, nekiugrottam még1x a postnak, és látom, ő kiegészítette az antennát. Megcsináltam én is, mindjárt tesztelem is!
[ Szerkesztve ]
havri
-
ZolkoW
őstag
válasz heidricha #3100 üzenetére
én fenntartásokkal kezelnékl egy olyan oldalt, ahol a bluetooth-t következetesen blueray-nek hívják
amúgy nincs infóm, csak találgatok, de kétlem, hogy a keret antenna lenne. akkor gondot okozna, ha puszta kézzel megfogjuk. valamint az összes különállónak látszó része össze van kötve elektromosan (~0 ohm köztük az ellenállás), gyanítom hogy a minden (?) fémkeretes telefonon megtalálható műanyag betétek más miatt vannak ott, én a hőtágulás kezelésére tippelek, hogy ne repessze meg a fém az üveget, ha mocorog.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
heidricha
őstag
az a "blueray" feltűnt szerintem mindenkinek viszont a fotók azok tutik.
A "fém vackok" tényleg lehetnek simán csak rögzítők is, mintha mind a négy helyen lenne, ahol a kereten kívül a műanyag sáv elválasztja a fém elemeket. és mintha pont a fém elemeket kötné össze.
antennában nagyon műveletlen vagyok, nem tudom, mit lehet, és mit nem. Az biztos, hogy érzésre a Mi4 egyes antennái (GSM és GPS) elég gyengén muzsikálnak nálam. WiFi, BT teljesen jó.
Ahogy az iPhone 4 antennás dolgait nézem, pár dolgot simán össze lehet keverni ugyanarra a vasdarabra. A Mi4 rugós érintkezőinek ellen oldala, a kereten, itt pl látszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
cimp
senior tag
Nekem a bal alsó sarkára esett, ott a keret is megkarcolódott, valószínűleg beton lehetett.
Tegnap pont azon agyaltam, hogy szétszedem és megnézem érintkezik-e az a vacak rendesen, mikor találtátok ezt a cikket.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
havri1
félisten
Szétszedtem, kicsit megigazgattam az érintkezőket, és csináltam a réz betétes megoldással is tesztet, igazából nem látok változást, az az igazság. kezdeti öröm volt csak. Úgyhogy kiszedtem.
Annyi biztos, hogy azok a kis érintkezők (3 db, a negyedik az usb csatinál külön csatlakozik a kerethez) a fekete hátlaphoz vannak csiptetve, és mind a 3 csiptetésnél a fekete műanyagon egy speciálsi réteg (biztos vagyok benne, hogy fémes festék) ki van vezetve. Ezek a formák láthatóak is az akkumulátor fedél levételekor. Én arra tippelek (mivel nem vagyok műszerés), hogy ezek különböző ellenállások lehetnek az antenna megfelelő működéséhez. Nem olyan egyszerű egy antennát csak úgy meghosszabbítani (ellenállás, árnyékolás stb), mert lehet az ellenkező hatást érjük el vele.
Szerzek nyákról illetve szalagkábelekről normális, vékony réz lapokat, mert ez a sodort vezeték roppant veszélyes. Kihullik 1-1 szál, és zárlatot okoz. Ha esetleg próálkozok vele, fogóval jól tekerjétek össze, és a végeredményt egy kis cellux-al ragasszátok le!Tovább olvasok, de az irány biztosan jó!
[ Szerkesztve ]
havri
-
ZolkoW
őstag
ha Fehérvár környéki lennél, van öntapadós rézfóliám, ráadásul valamilyen szinten talán a ragasztója is vezet (ebben nem vagyok biztos, mert én mindig meg is forrasztom, de volt már olyanom, ami vezetett)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MODERÁTOR
Mondjuk sokat én nem navigálok, de eddig mindig megtalált, és elvezetett ha kellett. Majd este munkába menet még megnézem(busszal megyek, de tesztnek jó).
De a program alapján nálam se jobb, mint neked.Edigital, 9900. Tényleg pöpec, simán látszik 1-1 ruhadarab plusz-mínusz is és mindig ugyan annyit mér.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
heidricha
őstag
Redmi 3-at láttátok?
Nem vagyok a kínai árakhoz szokva, ez a 105$ amit írnak, gondolom, lesz 140-150, mire ideér, de akkor is elég ütős darab.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
másik MI4-gyel nem nézted még össze?
amúgy biztos jó már a középkategória is, de én még mindig úgy vagyok, hogy jobb egy régebbi felsőkat., mint egy mostani közép, valahogy kiderülnek az apróságok, hogy hát igen, ezen meg ezen spóroltak... meg valahogy most is csak-csak a zászlóshajók vannak még először frissítve. mondjuk nem biztos, hogy azért, mert zászlóshajó (lásd Mi note pro, erről ti mondtátok, hogy kegyvesztett lett..), itt lehet hogy jobban számít, mekkora tömegeknek van. a Redmi 3 is tuti hogy elterjedt lesz, ahogy a R.Note 3 is...
Elsősorban a fotók minőségétől félek a középkategóriában, ha ez nem szempont, akkor máris szélesebb a választék. aztán jön a hang....Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
havri1
félisten
Nem, nincs ismerősi körben másik mi4. Ezért kértem pár tesztet itt, hogy legalább kb képben legyünk, mind ilyen gyenge, vagy egyedi hiba. (köszi még1x)
Amúgy benéztem amit írtál, én azt hittem a Redmi Note 3-ra gondoltál
Nejemnek Redmi 2 pro van, meglepően jó. Kicsit nekem a 2gb ram necces lenne MIUI mellett, és a kamera baromi lassan fókuszál, de ennyiért... ha jól látom, Redmi 3-ba már a gyors kamera van.havri
-
havri1
félisten
Ma nekem sem dobta el. Most vagy az eső, vagy a délelőtti "hegesztés" terítette észhez, esetleg a gyári global rom javított, de ma nem szakad. 8 órát vezettem, és végig jó volt. Néha látom, hogy gyengül a jel, mert olyan a háromszög, mintha gumikötélen rángatnák, de nem dobja el
havri
-
heidricha
őstag
Ivan AOSP 2016.1.1
Szeged - Bp - Szeged.
Mindkét irányban vagy tucatszor elfelejtette a GPS-t, annak ellenére, hogy a jel töretlen volt, és bőven elég erős, rengeteg hold látszott az égen. Tuti valami szoftveres hiba, pl. ki tudja miért reseteli a GPS adatokat.
Valakinek tippje olyan alkalmazásra, ami:
- logolja a cellaváltásokat és állapotot
- logolja a GPS állapotát, amikor az valamiért fut
- logolja a GPS sorokat a logcat-ból3-ból össze lehet rakni, de menőbb lenne egyben.
Szerencsére csak az autópályán dobált, amikor tényleg lényeges volt, a Waze és a Gugli Mappa is hibátlanul tette a dolgát.
Volt egy reboot-om is sajnos, pedig már semmit nem állítok a kernelen - azóta ez volt az első, a kernel hangolása baromi instabillá teszi a rendszert, sajnos magára hagyva sem a stabilitás szobra, bár pár napot azért így kibír.
-
Mr.C
őstag
válasz heidricha #3125 üzenetére
szerintem is förtelmes ez az új évi kiadás! abszolút nem vagyok vele megelégedve. GPS-ről mondani nem tudok sokat, ha tervezek menni valahova, tömegközlekedés tervezésénél a saját pozició választásánál semmi gond, dehát ez semmi, nem mérvadó.
De pozitívum, hogy erősebb a hangszórók hangereje, vibramotor beállítása megmarad
sudo rm -rf /*
-
heidricha
őstag
Próba: CM13 nightly
Eddig igen jó. Amit napi szinten használok (WiFi, mobilnet, GPS, kamera), működik, mégpedig igen jól.
GPS olyan, mint a MIUI-n, gyors, nem dobott reggel le egyszer sem (AOSP sem, szokott, de akorábbi CM-ek annál inkább)
Kamera sokkal jobb, mint AOSP-n. Van nagysebességű videó is, 1080p-n 90, 720p-n 120 FPS-t ír, nem mértem le. -
havri1
félisten
1 hete van fent a kínai globál rom, beletettem 1-1200 km-t, és egyszer sem dobta el a GPS jelet. Piszok gyors a rom, letisztult, semmi csicsa.
Egyedül ami zavar, az az, hogy a képernyőzáron nincs balra húzva tárcsázó, illetve az ékezetes karaktereket a tárcsázó nem kezeli (T9).
Továbbá a wifi iszonyatosan zabálja az akkumulátort..nem jöttem rá miért, de inkább asználom így, és éjjel kikapcsolom.havri
-
havri1
félisten
MIUIHU-n a fastbootos leírásban a listából, a legújabb fejlesztói fastbootot (régi, de ez mindegy).
cancro_images_4.11.21_4.4_cn_398fil2kdj.tgz
Ezt kicsomagolni, advancedbe betallózva fel, restart, update, twrp fel, és factory reset + cace + dalvik format.
Root, és TB -al me lefagyasztottam a sok kínai appot (nincs sok amúgy a frissben..)
Jah, és fasterGPS-t azért beállítottam, átírta a conf-ot, majd delete.Mivel google nincs benne, itt a legfrissebb google telepítő
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
-Csinálj egy mappát C:/ meghajtón pl. az asztalon,mondjuk MiFlash néven (csak hogy egy helyen legyen minden)
-Másold bele a letöltött MiPhone.exe fájlt
-Másold bele a letöltött Fastboot ROM-ot
-A bemásolt .tgz kiterjesztésű fájlt csomagold ki ebbe a mappába (winrar szükséges hozzá),hogy egy mappát kapj….( jobb klikk az egérrel/Kibontás ide pl.: WCDMA 4.8.1 fastboot (4.4)//)
-Az új könyvtárban találni fogsz néhány.bat fájlt,valamint egy alkönyvtárat „images” névenMiFlash előkészítése:
--Indítsd el a letöltött MiPhone.exe fájlt (hagyd hogy telepítsen mindent)
-Ha készen van,menj a c:/Program Files/Xiaomi/MiPhone/Miflash/ és indítsd el (hagyd hogy ez is telepítsen mindent)
-A MiFlash programban kattints bal oldalt felül a nyilra „Browse” gomb mellett
-Válaszd az „Advanced”-et
-A felugró ablakba egyesével kell majd betallózni a dolgokat,amiket a már kicsomagolt Fastboot ROM mappájából tehetitek meg
-FastBoot Script –itt három lehetőségünk lesz,a választott Script-től fűgg majd,hogy melyik particiót törölje
a: flash_all_wipe.bat: Ez töröl minden adatot a készülékről,a belső tárolón lévőket is (Képek,Zene,Alkalmazások,stb….)
b: flash_all_except_storage.bat: Törli a felhasználói adatokat,de nem bántja a belső tárolót (Képek,stb. megmaradnak)
c: flash_all_except_data_storage.bat: A rendszer és a BOOT partíciót törli,a felhasználói adatok és a tárhely megmarad ( Nem ajánlott)
-Általában a második, „flash_all_except_storage.bat”-ot ajánlják,mert így az ember a biztos oldalon áll,megmaradnak az adataink a belső tárolón!
Nos,ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt,akkor lépjünk tovább
-Sorba válasszuk ki,és tallózzuk be az „image” mappából a dolgokat
- NVBootScript => Ez néha a „flash_all.bat”, amit a főmappában és nem az „image” mappában találunk.De maradhat alapon is.
- Flash Programmer => MPRG8974.mbn
- Boot Image => 8974_msimage.mbn
- Raw XML File => rawprogram0.xml
- Patch XML File => patch0.xml
- Nos,ha végeztünk akkor nyomjunk egy „OK” gombot
- Ne lépj ki a MiFlash programból……
- Rakd fastboot módba a telefont (kikapcsolt állapotban hangerő le+bekapcs gomb együttes lenyomása),majd dugd a gépre....várd meg hogy települjenek az illesztők
- Ha nem jelenik meg a MiFlasben a teló,nyomj egy "Refresh"-t....
- Ha megjelent, nyomd meg a "Flash" gombot....
- Elkezdődik a ROM feltöltés a telefonra…várj türelemmel…
- Ha végzett,a telefon újra fog indulniA lényeget kiemeltem feketével, mindent törölj!
Ha újabb MiFlash-t használsz, akkor fontos, hogy a 2 hiányzó file miatt nem lesz OK gomb. Enterrel tudod jóváhagyni az advanced ablakot. Csekkold le azért! (be és kilépsz, akkor jó, ha az elérési útvonal mindegyiknél megmarad, csak ekkor fog valóban törölni a telefonon!)havri
-
cimp
senior tag
válasz Tomi_Ohl #3135 üzenetére
Nem azért nyitotta meg a filekezelőt mert a tallózás gombon volt a fókusz?
havri1: Köszönöm. Flash-eltem már Mi2-t, (ott nem hiányzik(zott) az a két file, Mi4-et is úgy rémlik flash-eltem de az idézett kifejezés nem esett le mit jelent, vagy hogy érted. MiSuite is flash-el, és töröl mindent, csak azt nem tudom, hogy az ugyanazt az eredményt hozza e mint ez a változat.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Ez a figyelmeztetés hülyeség?
NE tegyél 4.7.18-nál régebbi developer,vagy JXDCNBF21.0 -nél régebbi stabil fastboot romot Mi4-re!!!
Vagy miért van kiírva NAGY PIROS BETŰKKEL?Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
A cd az az, hogy két drive van ilyenkor és ezen vannak a programok amiket windowsra fel kell rakni, hogy valami legyen.
Köszi nézem.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
georgbem
csendes tag
Hilfe!!
Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Rebootolás közben lefagy a 4g feliratnál, és innen semmi. Recoveryből sem a system1, sem a system2 nem bootol be ugyanúgy lefagy.
Mit lehet tenni? -
cimp
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest