Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Oh, tényleg. Cataracta műtét + a phaecoemulsifikációs eljárás. Pedig apósnak már műlencséje van.
(#51) szecska24:
Nem, nem téved. Szürkehályog esetén a műtét során eltávolítják a szemlencsét, ami előtte el kell roncsolni, hogy kiszívható legyen a lencse üregéből. Ezt végzik ultrahanggal.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
arn
félisten
tamogatom a vezetek nelkuli toltest par cmig... de nekem ne sugarozzon semmit meterekre.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jacint78
addikt
ne hagyjon. a gyógyászatban használt készülékek intenzitása ennél sokkal komolyabb. itt az 5-10W a teljes testfelületen oszlik el, ott meg nemritkán négyzetcentinként van 1-2W.
Csak még nicns vége a szövegnek, az is ott van a gyógyászatban, hogy maximum 15 percig mondjuk, a felett káros. Nem csak az erősség a lényeg, hanem az időtartam is.
type your text here..
-
Reggie0
félisten
-
gyulank
addikt
válasz #06658560 #53 üzenetére
Teljesítményről nem volt szó. Logikusan azt jelenti, hogy olyan sebességgel tölt, hogy akkora teljesítmény, bár nem minden ugyanolyan fogyasztású, így ha így lenne, inkább teljesítményt adtak volna meg.
Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne.
Fogj meg egy 10cm^2 felületű 5W-os izzó izzót! Plusz ahhoz, hogy 5m-re olyan legyen, nagyobb teljesítmény kell akkor is, ha irányított, és fél méterre nem 5W lesz. Meg te tényleg elképzelsz egy ilyen minden irányba beálló modemhangszórót? És mi van, ha 2 eszköz van? Mi van, ha pult mögött, asztal mögött, akárhogy nem légvonalba van valami? Kimászik a konnektorból, hogy kikerülje? Valamennyire növelik a hatásfokot azzal is, ha jobbra, vagy balra sugároznak, ha jobbra vagy balra van a cucc. De már az is kérdéses lenne, hogy hogy pozicionálná be? Mert az még oké, hogy balra erősebb a jel, oszt csá! De nem, szerinted a térben bepozícionálja, és pont rámutat, és követi. És ha van közte valami, akkor majd valami olyanra sugároz, amiről pont rá fog tükröződni. Mert annyira hiperszuper.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Vesa
veterán
"előny még, hogy az ultrahangos töltés biztonságos, élettani hatásait jelenleg is vizsgálják, de a felhasználni kívánt intenzitás mellett káros mellékhatásról nem tudni."
Tehát még vizsgálják -ha egyáltalán-, de már kijelentik, hogy biztosnágos...Értem...Én meg most jöttem a falvédőről...
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
Csak neked idézet a hírből: "ezzel a vezetékes töltéssel gyakorlatilag megegyező sebességgel tölthetőek a telefonok".
Na már most, adott energiamennyiség adott idő alatti átvitele az bizony teljesítmény.
"Meg te tényleg elképzelsz egy ilyen minden irányba beálló modemhangszórót? És mi van, ha 2 eszköz van? Mi van, ha pult mögött, asztal mögött, akárhogy nem légvonalba van valami? Kimászik a konnektorból, hogy kikerülje? Valamennyire növelik a hatásfokot azzal is, ha jobbra, vagy balra sugároznak, ha jobbra vagy balra van a cucc. De már az is kérdéses lenne, hogy hogy pozicionálná be? Mert az még oké, hogy balra erősebb a jel, oszt csá! De nem, szerinted a térben bepozícionálja, és pont rámutat, és követi. És ha van közte valami, akkor majd valami olyanra sugároz, amiről pont rá fog tükröződni. Mert annyira hiperszuper."
A kommeneteket elolvastad, vagy csak nyomod magadból úgy bele a világba?
-
Vesa
veterán
"Nem vagyunk egyformák, de ez nem baj."
Na igen, a dohányzásról is ezt mondták anno...Aztán meg mégse...Mert te a kábeleiddel nem zavarod mások egészségét, de a sugárzókkal operálók adásait nem tudod elkerülni, ahogyan a dohányfüstöt sem tudja a passzív dohányos. Namost, a dohányzásnál a lobbinak 60évig sikerült elnyomni az egészségre káros hatás tényét, itt akkor majd persze elhiszem, hogy ennek a lobbinak érdeke lesz kiteregetni ha netán mégis rákot okoz...
-
Dominó85
addikt
Nem tudom felvetette-e már valaki, de az ultrahang nem éppen barátja az emberi szervezetnek. A következő móka miki meg majd a röntgennel fog előállni... vagy az ólmos/higanyos hibrid töltéssel... Nem kéne itt Okos lámpa, ami tölti a telefont, hanem mondjuk alsó hangon 3000mAh-s telep és normális optimalizáció egy készüléken. Mindegy, mert ez sohasem fog megvalósulni. Hisz majd jön a Snapdragon 8000 a 120 magjával és hiába tolod alá a hiper-modern 5200mAh aksit, úgy is lemeríti majd a készüléket a SoC az Adreno 4400-zal fél nap alatt... De egyet el lehet majd mondani, hogy 10 percig Ultra részletességgel viszi majd a GTA VI-ot 8k felbontáson a 14"-os phablet...
* Péter - 06302461862 *
-
-
gyulank
addikt
válasz #06658560 #63 üzenetére
Te nem olvasol, és nem is válaszolsz semmire. Neked minden megnyilvánulásod ez. Ezen kívül semmit nem írtál, csak hogy igazad van, mert, és olvasd el! Teljesen mindegy mi van a cikkben, ha az ellenkezője van annak, amit te mondasz, akkor is ez a válaszod, hogy olvasd el! Így az egészet. Nem az, hogy ott van benne, hogy ez meg az, és ezért meg azért így meg úgy, hanem benne van, és kész. Legalább azt elolvashattad volna amire most írtál... Én is az idézett szövegről beszéltem, nyilván elolvastad, ha nem jutott el az agyadig.
"ezzel a vezetékes töltéssel gyakorlatilag megegyező sebességgel tölthetőek a telefonok"
Teljesítményről nem volt szó. Logikusan azt jelenti, hogy olyan sebességgel tölt, hogy akkora teljesítmény, bár nem minden ugyanolyan fogyasztású, így ha így lenne, inkább teljesítményt adtak volna meg.
Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne.[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
flugi
tag
a fókuszálást valószínűleg több adó egymáshoz képesti késleltetésével oldják meg, abban nincs mozgó alkatrész, és precíz a közepe.
Két bajom van:
Ha tényleg 10W közeli teljesítményt fókuszálnak egy telefon méretű tárgyra, akkor én közben nem szeretnék telefonálni, túl közel van a fülem. Egy rendes 10W hangszóró hallható tartományban este már csendháborítás, nem jó kitenni a kalapács-csontot ennek pár centiről.
A másik, hogy nem csak a megcélzott terület közepén lesz erős a keletkező interferencia, hanem a szoba berendezésének és alakjának függvényében random helyeken is. A hullámterjedés gonosz dolog, masszívan kaotikus.
-
törölt tag
Nem tehetek róla, ha az értő olvasással gondod van, avagy a gondolkodással, műszaki fogalmakkal.
"Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne."
Mennyi az elektronok terjedési sebessége rézben? Mennyi a hang terjedési sebessége levegőben? Egyéb hülyeséget akarsz még mondani?
-
nagyúr
felteszem azalatt az 50-60 év alatt, amióta használják a gyógyászati diagnosztikában, csak kiderült volna, ha van valamilyen közvetlenül károsító hatása az alkalmazott körülmények között, nem?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
gyulank
addikt
Elég ahhoz 3Wattos is. Szerintem csak jól akarjátok érteni. Ha ekkora teljesítményen nem tudnak róla, hogy káros lehet, akkor nem valószínű, hogy 10W. A vezetékes töltő meg nem egy olyan valami, mint egy 50-es, hogy mind egyforma. Ha teljesítményről beszélt volna, miért ne azt írta volna, hogy x Wattot képes 5m-en átadni? Ez valószínűleg azért van így írva, hogy a laikusok, nehogy azért gondolják kevésbé hatékonynak, mert hanggal működik. Mert hát a hang az lassabban terjed, és akkor lassabban tölti majd.
-
Patice
nagyúr
Ultrahang hatására az emberi szervezetben ún. kavitáció jön létre, ami kis (mikroszkópikus) légüres üregeket hoz létre a szövetekben. A mértéke (ha jól emlékszem tanulmányaimra) természetesen teljesítmény és talán még frekvenciafüggő is.
Terhes nőket vizsgálnak ugye ultrahangot használó készülékekkel, de használják kavitációs zsírbontásra is, csak azért a két alkalmazás között van kis teljesítménybeli különbség.
Eddig nem olvastam olyan közleményt, ami bizonyította volna, hogy az ultrahangos "babamozi" bármiféle káros következménnyel lenne a születendő gyerekekre. Az már más kérdés, hogy nem csípik a babák, némelyek képesek olyan pozíciót felvenni, mintha befogná a fülüket.
A kavitációs zsírbontás lényege meg pont az, hogy a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el.
Az adott helyen sugárzó töltő még OK, de nekem sem szimpi, hogy úgy valósítsák meg, hogy besugározzák vele az egész helyiséget. Kutya, macska biztos nem lesz a közelben, ha beindítják, de idővel lehet ember sem lesz.
-
dabadab
titán
Egyébként az elég ismert, hogy az ultrahang tudja károsítani a szöveteket, konkrétan van sebészeti alkalmazása, ahol fókuszált ultrahanggal sütnek meg szöveteket (prosztatadaganatoknál, pl), igazából az a kérdés, hogy mi az a szint, ami veszélytelen, de ez meg nem most merül fel először, gondolom, elég sokat vizsgálták eddig is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
nagyúr
ezt a kört gyakorlatilag minden háztartásbeli és/vagy szórakoztató elektronikai készüléknél lefutottuk már. rádió, tévé, színestévé, mikrohullámű sütő, számítógép, wifi-router...
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
Vesa
veterán
Az ilyen _közvetlen_ hatások kimutatása nagyon nehéz, minthogy pl. nem mutatható ki azonnali toxicitás...A dohánynál is ez volt...a lényeg, hogy szkeptikus vagyok erősen, hiszen maga az UH a szervezet számára alapvetően káros, az más kérdés, hogy bizonyos mértékig és bizonyos körülmények között ez a káros hatás elenyésző, gyakorlatilag nem releváns.
Lényeg az, hogy a gyógyászatban erősen kotrollált használata, és a több millió user közelében folyamatos sugárzás kibocsátó felhasználás között nem vonható párhuzam szerintem.
-
Vesa
veterán
"A kavitációs zsírbontás lényege meg pont az, hogy a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el."
Mese habbal. Kb. mint a biorezonancia! Kérdezz meg egy fizikust, biokémikust erről...Átverés, el ne hidd!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
"... hiszen maga az UH a szervezet számára alapvetően káros, az más kérdés, hogy bizonyos mértékig és bizonyos körülmények között ez a káros hatás elenyésző, gyakorlatilag nem releváns."
SACD-t akkor semmiképen se hallgass! High-end cuccod se legyen!
-
sztanozs
veterán
Eddig nem olvastam olyan közleményt, ami bizonyította volna, hogy az ultrahangos "babamozi" bármiféle káros következménnyel lenne a születendő gyerekekre. Az már más kérdés, hogy nem csípik a babák, némelyek képesek olyan pozíciót felvenni, mintha befogná a fülüket.
Nőgyógyász azt mondta erre, hogy valami orvosi lapban olvasta, hogy az ultrahangnak kitett magzat magas frekvenciás hallása sérül(het?) a gyakori vizsgálatok hatására. Nálunk ez mondjuk azért merült fel, mert mindkét gyerekkel veszélyeztetett terhes volt a párom és kellett a gyakori vizsgálat
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Patice
nagyúr
Wiki szerint és az én definícióm szerint is a 20 kHz feletti frekvenciájú hangot már ultrahangnak nevezzük.
Amikor egy zenei felvétel 20 kHz feletti hangokat is tartalmaz, akkor definíció szerint van ultrahang komponense is.
Azon most ne kezdjünk el vitázni, hogy mit hall az ember és mit nem. Nekem tetszik a linkelt felvétel.
(#85) sztanozs:
Két lurkó itt is készleten. Nálunk is volt fejenként minimum 3X UH, azért én sem akartam többször sugaraztatni őket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ha SACD, akkor van benne kb. 80kHz-s UH tartomány. az a berendezésedtől függ, mit játszik le belőle.
-
mrhitoshi
veterán
a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el.
hűha. Az komoly...
Egyébként valamiről komolyan lemaradtam. Mióta lehet mechanikai hullámmal áramot szállítani ?
Valaki tud valami leíró oldalt erről a folyamatról ?PS4
-
dabadab
titán
válasz mrhitoshi #92 üzenetére
"Mióta lehet mechanikai hullámmal áramot szállítani ?"
Itt van egy hosszabb, meglehetősen szkeptikus elemzés, az alapján azért erősen felmerül annak a gyanúja, hogy itt nem túl körültekintő befektetők lehúzásáról van szó.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
gyulank
addikt
GW szerint nem tartalmaz. Oké, tudom, ha nem Kaiser7-en lenne, tartalmazna, de a hallható erősségű hangok szerintem megjelennek így is.
#90 Attól, hogy lesz egy 192kHz-es fájlod nem lesz 192kHz-es hangod rajta, mint ahogy a 44,1kHz-es CD-n se lesz 44,1kHz-es hang. Nem azért, mert nem lehetne, hanem mert nem azért annyi, hogy legyen rajta.[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
és te hol olvastál olyat amilyet most írtál? Te írtad, hogy tartalmaz UH-t én meg azt, hogy nem. Akkor, ha azt állítom, hogy nem tartalmaz, az hogy jelentheti azt, hogy keverem a nem UH-t a mintavételezéssel?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
az sacd kiterjesztett frekvenciaválasza 100kHz. ennek a 20kHz feletti tartománya 80kHz széles.
ezt írtam.
erre jöttél ezzel: [link]
ezek a mintavételezési frekvenciára vonatkozó értékek. hertzben mérjük azt is, de az nem hang, hanem gyakoriság (1s alatt hányszor mérünk rá a hanghullámra).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest