- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz M@trixfan #42 üzenetére
"Anélkül, hogy nagyon cifrát mondanék inkább csak úgy egyszerűen kijelentem, hogy ez a sok "hangzásjavító" többet árt mint használ egy normális hangrendszeren. Jó minőségű forrás és egy normális hangrendszer garantálja az élményt. (Nem kell high-end vagy ilyesmi)"
Ezzel azért erősen vitatkoznék, ugyanis sajnos bőven akad olyan zenei anyag, ahol még az eredeti, azaz a veszteségmentes változat is nagyon rossz minőségű. Itt a Crystalizer vagy az SVM bizony aranyat ér. Sok olyan esettel találkoztam már (vagyis sok ilyen anyagom van), ahol egyszerűen nagyon rossz a keverés, vagyis alapból rosszul szól az audio. Ha bekapcsolom a Crystalizer-t és/vagy SVM-et, akkor sokkal, de sokkal szebb lesz, megjön a dinamika. Ez utóbbi csak a Crystalizer-re igaz, hiszen az SVM pont, hogy megszünteti a dinamikát, mivel az kiegyenlíti a hangerőt. A Crystalizer-nél egyébként a hatásfok mértékét is lehet állítani elég nagy skálán, így egyénileg is be lehet lőni szinte tökéletesre.
Az SVM pedig filmeknél számomra már létszükséglet, hiszen engem nagyon idegesít az, amikor a filmben a háttér és környezet zajok jó hangosak, de a szinkronhangok, vagyis a karakterek beszéde pedig halk. Az SVM ezt kijavítja és így nekem jó, ugyanis én ugyanolyan jól, vagyis ugyanakkora hangerőn szeretném hallani a karakterek beszédét, mint ahogy a többi hangeffektet. Az SVM a taglaltak miatt pont, hogy nem ajánlott zene alá, hiszen gyakorlatilag megöli a dinamikát. Ez azonban csak jobb minőségű felvétel esetén igaz, mivel olyannal is volt már dolgom, amikor egy zene SVM nélkül nem volt nagy durranás, de miután azt bekapcsoltam, már sokkal jobb lett a helyzet. Ez utóbbi eset természetesen veszteséges (MP3) anyag volt. Van egy olyan erős gyanúm, hogy nem csak nekem vannak ilyen jellegű igényeim.
Röviden, tömören tehát az X-Fi hangzásjavító funkció igen is nagyon jók, bizonyos esetekben aranyat érnek, mindössze ésszel kell őket használni.
Ja igen és a fentiek a Sennheiser HD 555-ös fejhallgató, valamint egy Genius 2000X típusú hangfalpárnál jelentkezett. Az előbbi azért nem egy pár ezer forintos vacak.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
nyunyu
félisten
válasz huskydog17 #26 üzenetére
X-Fi-vel is lehet hangot torzítani valós időben?
Azt mar talan az elso Live! is tudta tizeneve, Audigy szeria biztosan.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #51 üzenetére
Loudness kiegyenlítés még a winen belül is beállítható, azért kár 100Euró körül hangkártyát venni.
Megjegyzem filmekhez én is használom, de hatásvadász filmeknél nem jó, azok általában jól meg vannak csinálva, minden máshoz pedig használhatatlan.A crystalizerről meg megvan a véleményem. Ha bekapcsolod akkor már nem az eredeti felvételt hallgatod hanem teljesen mást. Részemről inkább a felvétel hibáit hallgatnám...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Deadzone41 #37 üzenetére
Semmi, ha digitálisan eteted az erősítődet (tehát ha a jel még csak a közelébe se megy az integrált dac-nak) és nem használod a fícsőröket.
(#42) M@trixfan
Persze, h megszólal. Pl realtek zajkeltőkön is van már ugyanúgy surround, meg kutyatöke.
OpenAl-t nem tudom, gondolom megoldott az is.ez a sok "hangzásjavító" többet árt mint használ egy normális hangrendszeren
Tök mindegy milyen hangrendszer, ez mind csak ízlés kérdése. Van, akinek bejön, van akinek nem.
Pont olyan ez, mint a s-amoled kontra s-lcd, ahol a vivid színvilággal lehetne párhuzamot vonni az x-fi fícsőreivel. Van, akinek a túlszaturált színvilág jön be, és van aki menekül előle. Ennyi.Amennyire én tudom, és ahogy láttam pl az 5870-esemen, csak kizárólag egy sima kimenet, ami pass-through módon képes működni. Nem állít elő hangot. Vezérlőpulton persze meg lehet adni kimenetként, rendben van. De maga a vga/kimenet/egyéb nem képez különálló hardvert a hangkártyák között.
Konkrétan most megnéztem a foobart és a powerdvd-t is és egyikben sem szerepel a vga, mint kimeneti eszköz. A hdmi csak pass-through-ra szolgál, semmi többre.Hdmi szabványhoz nem értek, nincs is kedvem kibogarászni a válaszokat (de megköszönöm, ha pontot teszel az ügy végére). De jogos a felvetés, h inkább a tárhely igény miatt létjogosultak a lossless tömörítések, mint a sávszél miatt. Ez valóban kézenfekvőbbnek tűnik.
Szumma szummarum, ha digitálisan küldöd ki a jelet külső DAC-nak, és nincs szükséged egyéb "hangtorzítókra", akkor valóban fölösleges az integráltnál jobb kártya. Kivéve azt az esetet, amikor az alkalmazott kódekeket hardveresen támogatja a vezérlő lakpa: eax 5.0 stb. Ez esetben valódi előnnyel kecsegtet az adott játék megfelelő hardverrel.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Az a szép a Creative hibáiban, hogy két gépen sose jönnek elő ugyan azok és sose ugyan az a megoldás.
#31:Igen azt tudom ahány gép, annyi hiba, de én mindíg csak gyári drivert használok, mert azokkal még nem vol gondom.
Probalj feltelepiteni egy Au4-et az utolso hivatalos, meg nem Win7-es driverrel XP ala. (2.18.0010)
Garantaltan nem fog sikerulni, mert hibas a telepito inije.(Szvsz ez volt az utolso normalisan szolo driver az Au4-hez, megerte raeroszakolni a Win7-re is.
Ugyan a 4+GB RAMmal megaldott Vista/7 x64 kontra mikrofon bugot par EV kesessel ki birtak kuszobolni, csak a 2.18.0011 ota valami iszonyat tragya lett a hangminoseg.)[ Szerkesztve ]
-
-
Ervin bá
csendes tag
"a Smart Volume egy normalizáló eljárásnak fogható fel, amely a hullámfolyamban előforduló nagyobb, váratlan tüskéket töri le."
A hanghullámban előforduló "tüskéket" limiterrel fogják vissza!
A normalizálás a legmagasabb "tüskét" (és ezzel együtt az egészet) viszi fel 0 dB-re, így az egész hangsáv arányosan hangosabb lesz."a Smart Volume pedig megint csak egyfajta normalizálást végez az egyenletesebb hangerő okán."
Az egyenletes hangerőt kompresszálással oldják meg.
Érdekes, hogy ezt pont a Creative így adja elő.
Ettől eltekintve, az új eljárásoknak köszönhető hangfeljavításon túl (és ezzel együtt a valós hangkép teljes módosításán) van valami minőségbeli előrelépés?
-
nyunyu
félisten
rendszer alapját képző SoundCore 3D összesen négy DSP-t tartalmaz egy lapkában (Quartet DSP) és összesen tíz 24 bites csatornán keresztül képes megszólalni, amiből hat darabnak 102 dB a jel-zaj viszonya, négynek pedig 101 dB
Sima Audigy 2 meg 4-re irnak 106dB SNR-t, Au 1 tudott 100dB-t.
Szoval hangminosegben sem kell toluk sokat varni.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
És hogyan? Szoftveres úton lehet, de az meg zabálja a CPU-t. Ha hardveresen is lehet, akkor érdekelne a mikéntje.
dudika10: Windows-on belül? Hol? Equalizer-re gondolsz? Ha igen, akkor az felejtős. Nekem nincs kedvem és energiám minden filmhez belőni a pontos értékeket ahol nekem kényelmes. Az SVM mindenhol kitűnően teszi a dolgát és sokkal kényelmesebb megoldás, mint bármely más. Ezen felül sokkal jobb hatásfokkal is dolgozik, mint a különféle equalizerek. A Realtek is kínál egyfajta Loudness Equalization nevű funkciót, ami ugyan segít valamit, de messze nem éri el az SVM hatásfokát.
A Crystalizer-t illetően pedig csak annyit tudok mondani, hogy ízlések és pofonok. Persze sokan ráfogják, hogy ezzel már nem az eredetit hallom, de ha egyszer az eredetinek nincs dinamikája és sz*r a minősége, akkor miért kínozzam magam azzal, ha a Crystalizerrel sokat tudok rajta javítani?[ Szerkesztve ]
-
Ervin bá
csendes tag
Attól még lehet jó. Gagyit valószínüleg nem csinálnak, csak nem egészen értettem. Célközönségnek a játékosokat látom, és játék közben ez élmény a fontos, tehát ha a hangélményen javít, akkor jó.
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #59 üzenetére
Win7-ben a playback devices-nél a kimenet kiválasztása után, az Enhancements-nél ott kellene lennie a Lodness Equalization feliratnak. Lényegében ugyan azt csinálja mint az SVM, az Asus xonarok SVN funkcióként ismerik a funkciót, az alaplapiknál pedig rendszerint loudness kiegyenlítés néven található. Nem talált fel semmi újat a Creative.
Mi értelme sok pénzt költeni egy hangrendszere, ha utána a Crystalizerrel agyontorzított maszlagot hallgatod rajta? Torzítani az 1000 forintos műanyagdobozos hangszóró is tud.
Ervin bá: és ugyan minek a játékosoknak ilyen? Miért nyújtana akármivel jobb hangélményt mint akármelyik random Asus Xonar? Már mindenki tesz az EAX-re, senki nem foglalkozik a Creativval. A cég vergődését látva ezen a téren teljesen meg tudom érteni, én se venném komolyan egyetlen egy fejlesztő helyében sem.
Elég kicsi esélyét látom, hogy felveszik a versenyt a Xonarokkal.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
huskydog17
addikt
Kösz az infót. Ezt a Realtek funkciót én a Realtek saját Control Paneljében szoktam bekapcsolni, de ez lényegtelen, ugyanarról beszéltünk.
Amúgy te most vagy nem vagy képes vagy nem vagy hajlandó felfogni azt, amit írtam idáig. Én sose írtam, hogy ezt a Creative találta fel, nem is érdekel, hogy ki találta fel, a lényeg csupán annyi, hogy a Creative megoldása (SVM) nagyon jól működik, sőt, sokkal jobban, mint a Realtek-é. Ennyit írtam.
A Crystalizer pedig attól, hogy te gyűlölöd, még korántsem hasztalan funkció. Írtam, hogy sok esetben hatalmas segítség a hangminőség (dinamika) javításában. Te a Crystalizer-re, mint minden más hangminőség-javító funkcióra úgy tekintesz, mint valami átok, amik kizárólag csak rosszat tesznek a hanganyaggal. Ezt a felfogást kéne egy kicsit módosítani. NEM minden esetben hátrányosak. VANNAK olyan esetek (nem is kevés), amikor az ember nagy hasznát veszi.
Azért egy, az átlagosnál komolyabb hangrendszeren egy gyengébb minőségű felvétel sokkal jobban tud szólni, mint egy 1.000 Ft-os vacakon. Az általad csak "torzítónak" minősített Crystalizer-t pedig azért szeretem használni, mert bizonyos audio anyagok önmagukban nagyon rondán szólnak, szinte nulla dinamikával. Az említett funkció ezen nagy mértékben tud javítani ha hiszed ha nem. Bekapcsolása után sokkal jobban tudom élvezni az adott gyenge minőségű anyagot.
Most őszintén: ki a francot érdekel, hogy nem az "eredeti" hanganyagot hallgatom, ha egyszer így sokkal jobban tudom élvezni a lényegesen jobb dinamika miatt? Nekem egyszerűen kevésbé bántja a fülem az a sz*rul kevert zene ha be van kapcsolva a Crystalizer. Akkor miért is rossz?
Ha a torzításnál tartunk, akkor nálam az összes Realtek integrált cucc azt csinálja .ASUS Xonar-t sajnos még nem volt alkalmam meghallgatni, de fogadni mernék, hogy annak az SVN funkciója is sokkal-sokkal jobb hatásfokkal működik, mint a Realtek-é!
-
kerelo
aktív tag
"piros fényt áraszt ki magából a kártya" na ez baromi fontos volt
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
nyunyu
félisten
válasz huskydog17 #62 üzenetére
Azért egy, az átlagosnál komolyabb hangrendszeren egy gyengébb minőségű felvétel sokkal jobban tud szólni, mint egy 1.000 Ft-os vacakon.
Nem feltetlenul.
Sokol radionak jol all a 128kbites MP3, nem is kell oda tobb.
De engem viszont mar a 192kbites MP3 hibai is borzasztoan zavarnak, meg akkor is ha csak a hangfalaim szolnak.
Ha felteszem a fulest, akkor mar csak FLAC johet szoba, annyira bunteti a K242HD az MP3 artifactokat.Az általad csak "torzítónak" minősített Crystalizer-t pedig azért szeretem használni, mert bizonyos audio anyagok önmagukban nagyon rondán szólnak, szinte nulla dinamikával.
En ezt egyszeruen megoldottam: ipodra optimalizalt album=shift+del.
Minek hallgassak szemetet, ha lehet talalni normalis zeneket is?
-
nyunyu
félisten
válasz huskydog17 #59 üzenetére
És hogyan? Szoftveres úton lehet, de az meg zabálja a CPU-t. Ha hardveresen is lehet, akkor érdekelne a mikéntje.
Audigy: Audio Console EAX fulen lehetett allitgatni egy rakat effektet XP alatt.
Vista/7 alatt mar nem megy, Creative csak X-Fire irta meg az uj drivereket.Liveot csak azert irtam, mert anno azt reklamoztak ugy, hogy a DSPje eleg eros a real time effektezeshez, volt is hozza valami kezdetleges program, ami ezt demonstralta.
Konkurens Aureal Vortex 2-es kartyak ezt nem tudtak, viszont a terhatasu hangokat sokkal jobban pozicionaltak, plane fulessel.Zabalja a CPUt? Mai negymagos gepek koraban?
Probaltal volna 15 eve MP3-at hallgatni egy 486-oson
(Kb. Pentium 75 kellett az 16 bit sztereo MP3ak szaggatasmentes lejatszasahoz...)[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Live! nalam szitokszo, pocsek hangminoseg es meg az sem volt neki mindegy, hogy melyik PCI slotba kerult, ha beletrafaltal IRQ utkozes miatt meg POST-olni sem tudott a gep.
Szerk.: Nalam AMD 486DX4 120MHz ugy remlik vitte a 128-as (talan stereo) MP3-at Win3.11 alatt, de mar vagy 4-5 eve, hogy ilyesmivel szorakoztam, szoval nem eskoszom meg ra.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
nagyúr
A gyári driveren annyit kell érteni, hogy a cd-t amit kapsz, onnan telepíted fel. Nekem eddig mindig jó volt ha onnan raktam fel. Xp és au4.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
g@bo
nagyúr
jól elvagyok az alaplapival, minőség rulez.
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #62 üzenetére
A 6 sávos EQ a telefonokon is csak torzító, mégis sokan használják.
Az, hogy neked, szubjektíven jobban fog tetszeni a végeredmény, nem változtat azon, hogy teljesen mást fogsz hallgatni, mint a eredeti anyag. Nem mondtam, hogy ez baj, csak azt, objektív haszna nincs.
Különbség van a baj és a tény fogalmak közt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Locutus
veterán
Én is ezt tervezem most. 560 vagy 570-ről ki lesz vezetve a HDMI az U2410-re, onnan meg kisjackbe a HD555 és kalap kabát. Se integrált, se audigy4 többé. Ha meg a monitor nem teszi jól a dolgát (amit kétlek), akkor beszerzek egy HDMI-s erősítőt és kész.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dudika10
veterán
Ahelyett, hogy SPDIF-en, vagy USB-n használnál egy normális külső DAC-ot vagy hangkártyát (persze ez megint pénz...).
Nem nagyon bíznék abban, hogy a monitor DAC-ja jó minőségű, a fejhallgató kimenetben pedig szinte biztos vagyok, hogy nem az.
A nem fejhallgatóhoz szánt erősítők fejhallgató kimenete sem jó minőségű, akkor egy monitoré...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Teasüti
nagyúr
Utánanéztem a kártyám spec.-jének és tényleg.
Integrated HD audio controller
Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formatsEgy kérdésem lenne:
Konkrétan most megnéztem a foobart és a powerdvd-t is és egyikben sem szerepel a vga, mint kimeneti (hang)eszköz. A hdmi csak pass-through-ra szolgál, semmi többre....akkor hogy tudom használni??
Mert eddig semmi nem utalt arra, h lenne még egy hangeszközöm.
A teljes driver csomag fent van, tehát hdmi is.Lehet azért, mert nincs bekötve? Vezérlőpulton ki van szürkülve, "not plugged in".
Ha rákötnék vmit, akkor a lejátszó programokban is megjelenne talán, mint "hangkártya"?huskydog17
Crystallizer-hez azért a teljesség kedvéért fűzzük hozzá, h leszámítva a 24 bites resample részét (ha egyáltalán tényleg van ilyen funkciója), önmagában csak egy sima EQ-ként működik. Remaster-el.
Ezt vmelyik külföldi hifi oldalon ki is mérték műszerrel. Nem emlékszem hol, talán hydrogenaudio.[ Szerkesztve ]
-
-
AtHoS
nagyúr
Én használom az ATI/AMD karikba épített hangkeltőt, ami szerintem nem csak passthrough üzemmódban képes működni. Legalábbis nálam Aimp, winamp, foobar, stb... is tudja használni egyszerű mp3 lejátszásakor. WASAPI felületeten keresztül is használható.
Nálam egy DELL U2410 van használatban DP-tal kötve a VGA-ra és azon van analóg stereo kimenet, amire kötöttem a Genius 1250X hangszórókat. Egyébként, ha az LCD TV-t kötöm a VGA-ra, akkor a TV-n is lehet hallgatni zenét. Persze ennek sok értelme nincs, ha a TV hangszórói szólnak csak.
read-only mode on the forum
-
XtremLor
őstag
Nem igazán győzött meg SoundCore, kicsit többet vártam az uj generációtól....
Majd elválik az első tesztek alapján mit is tud!"Legen...Wait for it...Dary"
-
huskydog17
addikt
-
Locutus
veterán
Alaplapi SPDIF-hez aktiválni kell az alaplapi zajkeltőt, szal az kilőve.
Az USB DAC alatt konkrétan milyen fajtát értesz? Az miért jobb?Próbáltad már, hogy a 130e ft-os professzionális DELL U2410 monitorban milyen a HDMI-> kisjack, vagy csak puffogtatsz a levegőbe most?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dudika10
veterán
Alaplapit nyugodtan aktiválhatod, nem lesz semminek semmi baja. Egyszerre 2-3-4-5 hangkártyát is lehet használni gond nélkül. Tapasztalat.
USB DAC témához csak példát mondanék, ár és minőség függvényében elég széles skálán mozognak. Például egy Audinst HUD-MX1 vagy HRT vagy Zero DAC ... De van lejjebb és feljebb is, ebayről 20 dollárért lehet rendelni építsdmagad kit-et stb.
Nem, nem próbáltam. De az egy professzionális monitor, képmegjelenítésre fejlesztették ki.
Még a drága erősítőknek (amik ugye direkt hangkeltésre vannak kitalálva...) sem túl jó általában a fejhallgató kimenetük. Ezek alapján a tippem, miszerint a monitorodnak nincs túl jó fejhallgató kimenete, szerintem nem rossz tipp.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
LackoMester
addikt
Egész pofássak ezek az új hangkártyák, már csak egy teszt kellen róluk, pl. itt a PH-n, az újitások is elég biztatóak, meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
nyunyu
félisten
válasz huskydog17 #78 üzenetére
Igen és mi van ha az X-Fi mellett egy Athlon XP dübörög? Ez esetben már igencsak kínzás a szoftveres mód nem csak a CPU számára, hanem nekem is.
User error.
X-Fi arahoz hozzatettel volna egy tizest, aztan kaptal volna egy AM3-as alaplapot+belevalo procit+valami Audigyt.
-
nyunyu
félisten
válasz VaniliásRönk #66 üzenetére
A Live! nalam szitokszo, pocsek hangminoseg es meg az sem volt neki mindegy, hogy melyik PCI slotba kerult, ha beletrafaltal IRQ utkozes miatt meg POST-olni sem tudott a gep.
Nekem is az, anno 3 ora hallgatas utan attettem hugom gepebe, aztan visszakerult a Diamond MX300 a helyere
Nem is azert hoztam peldanak, csak ez volt kb. az elso consumer kartya, ami effektezni tudott.
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #85 üzenetére
Az új kártya helyett vehetsz modernebb gépet alig több pénzért és használhatod a régiebbi kártyád szoftveresen (azt ne mondd, hogy a hangtozító funkció minősége olyannyira fontos, hogy mindenképpen hardveresen akarod megoldani...). Mi a baj ezzel a gondolkodással?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
huskydog17
addikt
-
nyunyu
félisten
válasz huskydog17 #85 üzenetére
De most komolyan: mi ertelme van szenvedni egy ~10 eves alaplap+procival?
2001. januar-2002. tavasza kozott szivtam eleget az A7N8X Deluxe+TBredB 2100+ komboval, aztan alaplap sokadik gariztatasa utan vettem inkabb egy Abit NF7-S-t, arkulonbozetbol meg procicsere Barton 3000+-ra. Vegul 2005. novemberig huztam az addigra vegtelenul elavult K7 platform cserejet S939-es K8-ra. (Akkor vettem az Au4-et is, hiszen az alaplapi SoundStormot nem vitte tovabb az nV )
#87: masfel eve karacsonyra akartam kis penzbol felujitani anyam netezos gepet, ~30k-t szantam a projektre, de aztan az uj alaplap+procit inkabb megtartottam, es megkapta az elozo S775 alaplap+C2D procimat.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ki mondta, hogy szenvedek vele? Annak a gépnek semmi baja sincs, az X-Fi meg gyönyörűen üzemel benne. Nem értem neked miért fáj ez.
Amúgy meg nem 10, hanem csak 8 éves az alaplap+CPU.
Abit-ról meg nekem van meg a véleményem, ami nem pozitív.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
cskamacska
addikt
válasz LackoMester #81 üzenetére
Reméljük a legjobbakat, de elég szkeptikus vagyok. Én egyszerű földi fogyasztóként, ha már nem elégedek meg az integrált megoldásokkal és kibaszom egy alaplap árát(mostani beteg árak mellett a felét ) egy külön hangkártyára akkor elvárnék valami pluszt ami markánsan megkülönbözteti őket. Lényegesen jobb analóg kimenetet(mondjuk Auzentech szintűt, de a X-fi Elite Pro sem volt rossz 2005-ben, csak ezt az alsó házban is kellene hozni mint minimál szolgáltatás), HDMI kimenetet, füleserősítőt, kutyafülét. Na ilyeneket biztos nem kapunk..
Van egy csúnya érzésem, hogy újra Audigy 2 analóg szintű cuccot kapunk, most már hangproci nélkül, viszont extra parasztvakító szoftverekkel. Ha tényleg ez történik, akkor lesz itt még teljes lecsúszásos pofára esés."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Locutus
veterán
Az egész arról szólna, hogy megkíméljem magam mindenféle driveres baszakodástól, szóval a több hangkártya opciót eleve dobnám is
Se az alaplapit, se creativot nem akarok többet használni.
Ehhez az USB DAC-hoz is kell valami nem? Csak a HD555-öt hajtom innen, szóval ahhoz kéne vmi.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Oliverda
félisten
válasz cskamacska #92 üzenetére
Sound Core3D is Creative’s first sound and voice processor to integrate an array of high-performance digital signal processor (DSP) cores and a high-quality HD audio codec on one chip. Sound Core3D incorporates Creative’s Quartet DSP with four independent processor cores, 6-channel 24-bit 102dB digital-to-analog converters, 4-channel 24-bits 101dB analog-to-digital converters, integrated headphone amplifier-out, digital microphone interface, S/PDIF inputs and outputs and general purpose inputs and outputs (GPIO) all in a compact 56-pin QFP package.
A HDMI kimenet meg nem ez a kategória.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
addikt
Bele kellett volna írni a cikkbe, hogy "Figyelem! Bizonyos olvasóknál a cikk elolvasása vakságot okozhat!".
Ez egy vicc, úgy ahogy van. Sokkal ésszerűbb megoldások vannak már a piacon.Amit viszont díjazok az a füles erősítő. Creative ilyet is tud?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Teasüti
nagyúr
válasz cskamacska #92 üzenetére
HDMI tényleg nem ez a kategória. Auzentech-nek is csak egy olyan kártyájáról tudok, és jelenleg épp 53k-t kérnek érte.
Amúgy ha megint lenne ennyi pénzem, mint mikor vettem a prelude-ot, biztos nem venném meg még egyszer, illetve ennyiért hangkeltőt.
Egész egyszerűen nem lehet kihasználni, csak drága hifi-vel szerintem (és ott az élet 200k felett kezdődik/komponens - tapasztalat). Azon a szinten viszont már eretnekségnek számít a pc, mint olyan.
Egész egyszerűen mi a fenének 120 db jel-zaj viszony, meg egyéb olyan paraméterek, amik a high-end hifizésben is a sci-fi kategóriát jelentik:
- ezt egy audiofil valószínűleg megmosolyogja,
- a hang minősége nem ezeken a számokon áll vagy bukik, a kártya mögött ott dübörög egy egész pc, ami beleköp a levesbe.
Részemről bőven megtenné egy extrák nélküli x-fi (de csak a hangtorzítók miatt kell) és egy dts enkóder.
Teljesen mindegy milyenek az analóg kimenetek, mert ha a minőség a fontos, akkor külső DAC, ha meg aktív pc-s hangrendszerünk van, annak meg teljesen mindegy, honnan kapja a jelet.Na jó, füles- és mic erősítő jó dolog. A többi lárifári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest