Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ernyo15

    csendes tag

    válasz Smiro #3207 üzenetére

    (és #3246m3k)
    Már kétszer nekifutottam hogy reagálok a bejegyzésedre de elnyelt az Internet amikor írni akartam, meg akartam keresni egy videót amit az Airfryerem beszerzése környékén láttam, azon a felvételen egy hölgy gépének a sütőedénye már el volt deformálódva is (valószínűleg leesett) de lelkesen használta.
    Nekem sajnos nincs mosogatógépem (nem fér el), eleinte mindig rendesen tisztítottam a kosarat és a fűtőszál környékét is amennyire tudtam, minden használat után. Párom mondta ne stresszeljem magam vele úgy semmi értelme az egésznek, így egy ideje nem voltam olyan precíz . Több mint két év után a helyzet a következő: a sütőedény és a rács majdnem mint újkorában (a rácsot néha tisztítom műanyag kefével is a kis kopása lehet attól van), az olajgyűjtő szerintem szintén (anyagában foltos kicsit attól hogy néha ráégett a cucc de lekopva nincs és nincs rajta lerakódás), a kosár van a legrosszabb állapotban mivel nem mostam el mindig teljesen két zsíros sütés között vannak ráégett dolgok, kopás nincs. A fűtőszál környékén lerakódás van de mivel már nem garanciális lassan ha lesz rá idő megejtünk egy kis szétszereléses tisztítást. Mivel nagyon szeretem és sokat használom tartalék kosarat már vettem hozzá amikor volt kuponos lehetőségem. Amikor elnyelt a net és a végén nem írtam meg ezt a hozzászólást egy pár tisztítási videót néztem meg.

    Fűtőszál környékének tisztítása csak a fiók eltávolításával (ez talán nincs hatással a garanciára sem főleg ha nem áztatunk el elektronikát vele), mondjuk én csak bekenném a tisztítandó részt nem spriccelnék ész nélkül: [link]
    Nem teljes szétszerelés tisztításhoz (ezt majd kipróbáljuk): [link]
    Teljes szétszerelés vezeték elvágással majd összeillesztéssel (jobban mondva ez most csak az összeszerelés, ezt csinálja az aki szakember) mondjuk így tényleg mindenhol ki lehet tisztítani, a hátsó rácsnál is és a ventillátort is: [link]
    Egy kis érdekesség mi mindent túlélhet a készülék: [link] a hölgy utána vett egy Electroluxot mondván azt sokkal könnyebb tisztítani, hát nem meggyőző .
    Ez a szenzoros szétszerelése és tisztítása: [link]
    Ez meg csak úgy : [link]
    A második változatot egyszer ki fogjuk próbálni a párommal, azt még nem tudom milyen szereket fogok használni. Annyit azért ajánlanék hogy „drótszivacs” használatánál nem árt vigyázni, ne maradjanak kis drót darabkák a gépben amik utána az ételbe tapadhatnak, láttam egyszer egy műsorban hogy a grill tisztító kefe egy kis szálának lenyelése komoly egészségügyi problémát okozhat.

    Tudom olcsót kell venni és azt akár évente is lecserélheti az ember, én szeretem a gépemet, majd ha nem éli túl valamelyik tisztítást elgondolkozok máson.

    (Ugyanitt 25%-os általános Philips kupon kerestetik privátban, sajnos a kunyerálós topikban nem kaptam.)

Új hozzászólás Aktív témák