- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeLa87
aktív tag
HELP!!!!!
Pár hozzászólással lejjebb... Nincs kedvem mindig húzogatni a routerre kötött vinyót, hogy filmezni tudjak... Valamiért nem érem el se hálózaton, se ftp-n...
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Másik fórumon felmerült, hogy a UPC-nél internet sebesség növekedés várható az ősszel. 250/50-es sebesség is lehetséges a mostani 120/10-es csomagban. Kérdésem, hogy a router bírni fogja-e ezt a sebességet?
-
vargalex
félisten
-
cyber86
őstag
Valahogy lehet ellenőrizni, hogy mennyire van kihasználva a net vagy, hogy valamelyik gép vagy esetleg valami más zabálja a netet?
-
jpeter82
csendes tag
sziasztok,
pár hete használok egy wdr4300-as routert gyári firmware-rel és a laptop illetve a telefon állandóan elveszíti a kapcsolatot. Hardware: WDR4300 v1, firmware: 3.13.33 Build 130617 Rel.46239n. A hálózat csak 2.4 GHz-ez üzemel, PPPoE módon csatlakozok a T-Homehoz.és WPA/WPA2 protokoll kombót használok. Visszaolvastam a fórumban pár 100 bejegyzést, a Vargalex féle Openwrt (build 1.1.7) megoldaná ezt a problémát?
előre is köszi a válaszokat
-
p2pp
őstag
Mennyit bír max ez a router,
ha már a ebességről is beszélünk?Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
vargalex
félisten
Szia!
WAN-LAN throughput méréssel tudok szolgálni. WiFi-ről nem nyilatkozok és szerintem nem is lehet, mert erősen környezetfüggő a dolog.
Torrentben szerintem valahol 2-2,5 MB/s környékén lehet a vége (ezt is csak tippelem). Olvasás a külső HDD-ről samba-n nagyjából 12-13 MB/s, ftp-n valamivel gyorsabb.Alex
-
jpeter82
csendes tag
válasz jpeter82 #1606 üzenetére
elozmeny: #1606
felraktam a vargalex féle firmwaret de a probléma sajnos megmaradt. A syslogban a következő hibaüzeneteket látom:
Aug 12 20:09:14 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 40:f3:08:22:9a:88 IEEE 802.11: disconnected due to excessive missing ACKs
Aug 12 20:18:04 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 40:f3:08:22:9a:88 IEEE 802.11: disassociated
Aug 12 20:18:05 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 40:f3:08:22:9a:88 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)mit kellene beállítanom??
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz jpeter82 #1612 üzenetére
Ebben mondjuk nem tudok neked segíteni mert nekem a gyári van fent de soha még nem dobta el a wifit sem telóról sem laptopról pppoe csatlakozok digire non stop megy a router.Lehet meg kéne nézetni azt a routert a szervizzel jobbat nem tudok ajánlani estleg más környezetben kipróbálni más eszközökkel(pl egy havernál).
-
jpeter82
csendes tag
válasz vargalex #1616 üzenetére
köszi a választ. Frissítettem drivert a laptopon, de a hiba megmaradt. Szerintem valami más lesz... A telefonom és a laptop is eldobja a kapcsolatot, tehát a hiba nem egy eszközhöz kötődik...
A fórumra esetleg ránézel? (https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=43188)
hátha abból valami használható...
[ Szerkesztve ]
-
jpeter82
csendes tag
válasz jpeter82 #1617 üzenetére
olvasgattam és sokan küzdenek ezzel a problémával, ez talán lehet megoldás ha jól értettem:
Subject: [PATCH] Allow AP mode to disconnect STAs based on low ACK condition
The nl80211 driver can report low ACK condition (in fact it reports
complete loss right now only). Use that, along with a config option, to
disconnect stations when the data connection is not working properly,
e.g., due to the STA having went outside the range of the AP. This is
disabled by default and can be enabled with disassoc_low_ack=1 in
hostapd or wpa_supplicant configuration file.forrás: http://hostap.epitest.fi/gitweb/gitweb.cgi?p=hostap.git;a=patch;h=0d7e5a3a29efd4bc138e74b19657e750d22c2887
sajnos nem tudom hol kellene beállítani amit írnak. Tudnál ebben segíteni?
-
vargalex
félisten
válasz jpeter82 #1618 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy ez jelenleg is benne van a config-ban, mégpedig default 1-es értékkel. Ezt a /lib/wifi/hostapd.sh script hostapd_set_bss_options függvényében található
config_get_bool disassoc_low_ack "$vif" disassoc_low_ack 1
sor intézi. De ellenőrizheted is, hogy nálad szerepel-e ez a sor a generált config-ban:
cat /var/run/hostapd-phy0.conf | grep disassoc
[ Szerkesztve ]
Alex
-
jpeter82
csendes tag
válasz vargalex #1619 üzenetére
a 0 érték itt mit jelent? kikapcsolja vagy automatán választ?
még egy írás erről (ddwrt fórumban):
ACK timing is also a throughput controller, too high and your devices will literally be "waiting" too long and time will be passing with them at idle. Too low and active transmissions could be cut off causing retransmissions which create overhead, that lowers throughput. The AP sends a packet and all clients must wait for XXX time, where XXX is the ACK timing, the client then receives that packet and responds to the AP with an ACK(nowledgement), AP sees the AP then finally everyone is free to transmit.
Most users want this between 0 - 2000 (2.4/5 GHz), the distance used is meters and needs to be doubled the distance of the furthest client from the AP (plus some headroom). Doubled because the signal travels to the client and back, double the distance. In earlier builds with the older madwifi driver reducing ACK from default 2000 to 1500 caused a throughput increase of 0.6 Mbps - 1 Mbps, though with modern builds (r18000+) using the new ath9k driver, along with the internal changes to ACK timing, reducing to 1500 does about nothing for throughput, one would have to drop below 900m at least, as well with the current ath9k builds an ACK timing of 0 DOES disable it completely like on Broadcom, this is generally the new best setting. But if you do not disable ACK timing remember an ACK timing too low can cause issues described above.
Long distance links, such as 2 KM+ will need to increase this setting accordingly. 4000m for 2km, 6000m for 3km, and so on.forrás: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=171400&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=2da0c69548e01b675e622a0d422e92fb
-
fabiandaniel
aktív tag
Valakinek van infója mi a különbség v1.0 ,v1.1 , v1.2, v1.3 , v1.4 ,v1.5 között?
Itt az olvasom hogy csak az v1,2 és v1.3 -ön fut a Attitude Adjustment 12.09, tehát varalex féle frimwaret is csak erre a két verzióra lehet felrakni?
Fabi
-
vargalex
félisten
válasz fabiandaniel #1622 üzenetére
Szia!
A wiki-ben a v1.4-hez, illetve v1.5-höz hivatkozott changeset-nek semmi köze a hw verzióhoz, sőt, semmilyen hw-hez. Csak annyit jelent, hogy azzal biztosan működik. Ebből én azt mondom, hogy mindegyik verzió megy AA-val és az én build-emmel is.
Itt egy v1.4-es tapasztalat, ami megerősíti a fentieket.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
válasz fabiandaniel #1624 üzenetére
Szia!
Én fel mernék. De mondjuk nekem van soros kábelem és a garancia sem riasztana el a szétszedéstől. Persze lehet azt is mondani a boltban, hogy soha nem működött.
Egyébként az összes modellre azonos gyári firmware való, így nem valószínű, hogy gond lenne.
Alex
-
fabiandaniel
aktív tag
6-7 megánál lehet többet kihozni belőle hdd -ről pc -re másolos közben ?
WDR3500 -al megy simán 10-11 mega de itt nem igazán akar gyorsabb lenni.
A hdd fájlrendszerre: ext4Fabi
-
vargalex
félisten
válasz fabiandaniel #1627 üzenetére
Szia!
A WDR3500-nál gyorsabban kell mennie. Mik a mount opciók? Konkrétan milyen firmware?
Alex
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz fabiandaniel #1631 üzenetére
Szia!
Ennél is jobbnak kell lennie. Egyébként miért van rootfs-nek csatolva?
Van valami már a HDD-n? Nem tudod a belső formáizóval újra formázni?Alex
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz vargalex #1632 üzenetére
Igen van rajta 500 Gb adat de le tudom menteni máshova. Rootfs az véletlen másoltam be
Így néz ki:config mount
option target /mnt/hdd
option device /dev/sdb1
option fstype ext4
option enabled 1
option enabled_fsck 0Ubuntuval formáztam. Belső formázóhoz tudnál adni egy kis segítséget adni ?
Egy 750 Hdd -ről van szó.[ Szerkesztve ]
Fabi
-
p2pp
őstag
Lehet már kapni erősebb antennát?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
p2pp
őstag
Vki írta, h ebben dupla antenna van?
Magyarul a 3 antenna duplán van belülről?
Van 2 db 8dbi antennám. Az 1. az mágnes talpas.
Régi 841 routerhez jók voltak nagyon, mert a router
a panel másik végében van. Ezért volt jó az erősebb antenna.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
idioty
tag
Most vettem egy WDR4300-at. dd-wrt van rajta, de szeretnék openwrt-t rárakni.
Néztem, hogy a vargalex támogatja ezt a routert, ezért ezt raknám fel.
Egy dolog lenne nekem, ami fontos, hogy Cisco IPSec-et tudja, úgy láttam a dd-wrt még nem támogatja (vagy tévedek?).
Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell letörölni a dd-wrt-t, és felrakni a vargalex félét?
Letöltöttem már a vargalex factory wdr4300 bin fájlt, megpróbáltam feltenni a dd-wrt firmware upgrade-nél, de újra a dd-wrt felület fogadott. Tudtok segíteni?vót de egyelőre nincs
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz vargalex #1632 üzenetére
újraformázással sikerült elérnem a 11 megát, ez már elfogadható
köszi az infót.p2pp:
8dBi antennák mennyit javítottak a jelerősségen? Nálam a gyári antennákkal ahol WDR3500 -al 60% jel volt most csak 27% -os. Holnap jön meg 3 db 8dBi antenna remélem valamit javít a helyzeten.
Fabi
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Ilyen router vásárlásán gondolkodom. Bármi negatívumot tudtok róla mondani? (családi házba lenne, 2 telefon, 2 noti és 2 tablet csatlakozna rá, később tervben van LAN is, de semmi hardcore felhasználás, lényeg hogy stabilan működjön)
Köszi előre is a segítséget,
üdv -
-
p2pp
őstag
válasz fabiandaniel #1639 üzenetére
Nálam 10m-en 4 vasbeton fal van.
841-nél a 8-as antenna használatával,
1-ről 4-re ugrott fel a jelerősség.
Ezt laptoppal is és mobillal is próbáltam.
Most jobb a helyzet (2) van a 4300-as gyárijával,
de ha lehet majd kapni erre 8-as antennát,
rögtön lecserélem. Milyen antennát rendeltél és hol?
Priviben írd le légyszi, köszi!
Egyébként mindenhol írják és mondják, h
a routert a ház központi helyére kell(ene)
felszerelni, ha lehetséges.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
fabiandaniel
aktív tag
Visszaraktam a gyári firmware -t és azzal nem dobál le a wifi. OpenWRT alatt nem tudom mi lehet a gond.
Próbáltam vargalex, AA, és az utolsó trunk -al is és sajnos mindegyiknél ugyanaz a helyzet.
Próbáltam csatornát váltani de nem az a gond.Fabi
-
addikt
Sziasztok!
A routerem frissítés közben Erease hibát írt ki vargalex-->gyári (ssh-n) és én a hülye fejemmel újraindítottam
Persze nem működik néha felvillan ez az, mi ilyenkor a teendő?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
laktop
tag
vargalex firmware estén milyen ütemezett feladatot (parancsot) adjak meg, hogy a router pl minden nap hajnali 3-kor újra induljon?
"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
laktop
tag
Valaki elmagyarázná szájbarágósan, hogy mi célt szolgálnak a Network->Switch-ben lévő VLAN beállítási lehetőségek, mire jó? Mit jelent/csinál a "tagged" és az "untagged" .. no meg az "off"?
"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
kaszaf
aktív tag
Sziaszok!
Három hónapig kipróbálom a UPC legújabb 240/20-as netét. Ezzel a routerrel egyenlőre ennyi a sebesség:
Azért írom, hogy egyenlőre mert amikor bevezettés a 120/10-et akkor is kellett 1-2 hét mire felpörgött maximumra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest