Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
Legenda-e? Kicsit talán városi.
Nagy várakozással néztem én is meg az X300-at, és bár majdnem mindent tud, amit elvárnék tőle, pár dologban azért lehetne még hegyezni. Egyrészt méretileg akkora, hogy bőven beleférne egy 14" wide kijelző, ami nálam egyenlő a helypocsékolással, hamár könnyű gépet akarunk. Másrészt tényleg nagydarab - régebben kb. ekkorák voltak a "standard" 14" üzleti notik, csak picit vastagabbak (pl. T20-as széria). A másik értelmetlen dolog a dokkoló hiánya. A Toshiba Portégé R500 1 kg alatt van szinte hasonló hardverekkel és valahogy mégis ráfért a dokk csati (az R500-ba máshol lehet belekötni ellenben). Ez a döntés szerintem hibás, pláne ha biznic gépként akarják eladni, ami evidens.
Amúgy az irány jó, de lenne még hova megerőltessék magukat
Department of Redundancy Department
-
erdoke
titán
Talán lecserélik a CPU-t az életcikluson belül egy 45 nm-es ULV 1333 MHz-es példányra (már ha tokoz ilyet aprónak az Intel), és addigra feleződik az SSD ára is. Mondja ezt egy örök elégedetlen.
A legjobb aláírás a héten
-
Major Major
senior tag
Annyira nem nagy dolog, hogy elöl van az akksi, az X23-asomban is itt van
X200-ról nincs valami hír? Nekem az sokkal jobban tetszik az eddigiek alapján. -
weihe
tag
Tetszik a cikk, nagyon jó lett, grat hozzá !
Nekem a gép is tetszik, nyernék a lottón, biztos vennék egyet De azért a dokkoló hiánya szerintem is nagy hiba. -
rudi
nagyúr
Azt magyarázzátok meg nekem, hogy ha egyszer van optikai meghajtója és három USB-je, akkor miért kell az a dokkoló? Annyira fárasztó lenne rádugni azt a monitort és esetleg Ethernet kábelt?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
nagyúr
Azért durva, hogy erről szóló cikk már jó két hete volt az indexen.
Bocsánat ezért a hozzászólásért, de már nagyon vártam ezt a tesztet.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
Dokkolón át még lehet rátenni plussz HDD, egyéb opciókat. És igen, sokkal egyszerűbb rányomni a dokkolóra, mikor asztalon használod vagy lemerült az akksi, mint bedugni 10 dolgot. Én is azt hittem hülyeség, de a céges NC6000-nél is tök sokat használom. Egyébként az NC6000 dokolóján pl. van DVI, digital audio out, ami nincs rajta a notin.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
polip
addikt
-
orbano
félisten
Elöl van az akksi????? LOL ezt észre se mvettem!! Megmenekült a thinkpad széria!!!
Pont kérdezni akartam az illetékes elvtársaktól, hogy kiegyensúlyozottság szempontjából milyen a noti, mert a T60-akat nagyon elrontották, hanyatbillennek ölben, valami ritka szánalmas, óriási csalódás volt számomra. Ha ebben ezzel a húzással megoldották, akkor le a kalappal
Szerintem tuti bele fogják rakni egy éven belül a 45nm-es procit, sosem hagyja ki a lenovo az ilyen ziccereket...
A dokkoló tényleg nagy érvágás lehet annak, aki hozzászokott, ezt aláírom, USB/ODD ide vagy oda...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz venember83 #62 üzenetére
Én a T61-ről beszéltem, abból is a 14"-os verzióról. A 15,4-es még jó hogy nem billeg ölben teccikérteni? kicsi T61-eket elcseszték ezzel, ebben meg kijavították egy egyszerű lépéssel.
Egy ilyen méretű/tömegű notiba meg nagyon nem tudsz mást variálni, mert semminek nincs számottevő súlya, csak az akksinak
A vér nem válik VAZZE!™
-
lúzer
veterán
lehet hogy benne van a cikkben, de mennyi ennek a csodának az ára?
attól félek ilyenem se leszMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
craine12
tag
Valami okból egyetlen konkurens sem utánozza ezt, pedig jó lenne, ha megtennék.
HP, Dell hogy csak kettőt írjak. Biztos van több is. Vagy valamit nagyon félreértelmeztem.
A cikk tényleg nagyon alapos, nagyon tetszik, hogy ennyire szétszedve láthattam a belső felépítését is. A valóságban valószínűleg a külsejét sem fogom
No woman. No cry. No kidding.
-
kbalage2
aktív tag
A nálunk járt kis ThinkPadre teljes magyar billentyűzet került, ami szokásos ThinkPad-es kiosztású és hétsoros. Az egyetlen keskenyítésen átesett billentyű a Windows gomb, de a többi teljesen rendben a helyén volt.
Némi ellentétet érzek a két mondat között, mivel a szokásos ThinkPad kiosztás része a keskeny Windows gomb
Btw ahogy mostanság mondják: instant get!Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
orbano
félisten
válasz venember83 #67 üzenetére
a wide-os billeg. nagyon tré. T41 után volt az ölemben és elszörnyűlködtem hogy micsoda rettenet. nagyon imba szerintem is amiatt lehet, hogy kevesebb az anyag benne, jobban fel tudja borítani az akksi.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Grisa_kvr
tag
"A D-Sub helyett vagy inkább mellett azért egy HDMI-t szívesen láttunk volna."
Akkor már inkább DVI, és akkor mindegyik tábor örül(t volna)."Két dolgot hiányolhatunk az állítólag teljes felszereltségű gépről, a kártyaolvasót és a PC Card vagy ExpressCard foglalatot."
Egy SDMMC/XD/MS olvasó, a maga kis 2cm-es résével szerintem is elfért volna, de ec nélkül meg lehet lenni.A touchpadet kicsit feleslegesnek érezzük.
Valaki meg az ortodox pöcökegeret, bár ez megszokás kérdése. Ha már cserélhető az a műa. rész, akkor miért nem csináltak két különböző változatot (á la Compaq Armada E500), és a kedves üffél dönti el vásárláskor, hogy most pöcökegér v. tapipad?A proci viszont nem tudom hogy miért volt kötelező, hogy miniatürizált legyen. Az a fránya socket p jó dolog.
A másik meg hogy eléggé botor dolog volt ez az extra-slim optikai egységesdi, méghozzá azért, mert ilyet csak a pana. gyárt és az ő optikai meghajtóikról elég rosszak a tapasztalataim (és nem csak nekem, rpc1-en/cdfreaks-en csak panash*t-nek hívják).Összességében: nem lenne rossz ez, az aero-nál mindenképp átgondoltabb készülék. Viszont nem lenne rossz dolog, hogyha rájönnének már a t. gyártók, hogy ez a vékonysági hype merő baromság, ugyanis a cipelhetőség abszolúte nem azon múlik, hogy mennyire vékony valami, hanem inkább a súly/összméret a lémyeg és ha pár mm-el vastagabb, akkor talán már lenne hely rendes slim optikai meghajtónak, jobb hűtésnek, dokkcsatinak, cserélhető procinak, neadj' isten még firewire is kerülhet rá.
-
Atlantis
veterán
No, ez a cikk meg elkerülte a figyelmem.
Remek kis cucc lett, de mintha alulról is lélegezne...ezért nagy kár.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
_BoZo
csendes tag
Azzal nem lenne semmi baj, hogy a csavarok nem egyforma hosszúak, de nem tudom miért hagyták le a csavarok hosszát jelző számokat a gép aljáról. Ha azt rányomtatták, hogy melyik mit tart, akkor már nem lett volna nagy erőfeszítés ezeket a számokat is rányomtatni.
Az én "olcsó" R50e gépem alján fel vannak tűntetve a csavarok mérete is.Kár, hogy lecserélték a kimondottan ThinkPad-es kijelző tartó pántokat.
Attól tartok, hogy szépen lassan el fogja hagyni a Lenovo a ThinkPad jellegzetességeket.Mindenki másra és máshogy használja a gépét. Én pl. nagyon ritkán használom az optikai meghajtót. Jobban örülnék ha helyette akksit, vagy azt se tennének bele, és mellékelnének a géphez egy külső optikai meghajtót, rendszer újratelepítéshez és programok, driverek telepítéséhez.
Egyébként néhány apró bakitól eltekintve jó kis gép.
-
domi007
őstag
"...Evvean, csak az nem hibázik,..."
Helyesebben: Eh bien. (tessék OLVASNI Agatha Christiet, nem csak hallgatni )A teszt nagyon tetszik, az a két luk pedig: úgy kellett, na. Beszólni nem kell. Mikor barmoltál szét te egy 600k-ós laptopot? Mi? Semmikor? Akkor meg ne kritizálj.
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
polip
addikt
gratula srácok, a ti tesztetek és az enyém lett a "hivatalos" lenovo teszt
gondolom ti is megkaptátok a hírlevelet tőlük
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
Athanáz9
aktív tag
válasz venember83 #83 üzenetére
Hogy értsem Rudi bakiját?
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
taltos
senior tag
Gratulálok! A legjobb teszt, amit eddig a Ph! -n olvastam.
-
nagyúr
Egyszer lesz egy ilyenem
Must have !!!!Més que un club!
-
"B"
tag
várom az időt amikor előszőr láthatok 1et élőben
"You are nothing with out your robot-Nothing!"-The Robotfan
-
forgonati
őstag
Azta! Húvazze! Na ez igen. Más az áráért kocsit vesz... De az biztos hogy tuti kis gép.
Nekem is IBM van, még az IBM logós, R50e. Szeretem. Tetszik hogy nem festik a laptopjaikat, hanem anyagában szinezett, igy nem kopik rondán a festék a csuklónál, mint pl. Asus gépeken.
A trackpoint meg frankó dolog, nekem személy szerint sokkal jobb használni mint a tapipadot. De ez izlés dolga.
Én egyelőre elvagyok az R50e-vel, na meg ha majd egyszer cserélek, akkor se erre. Az egyszerű jómunkásember nem engedheti ezt megKeelah Se'lai!
-
BobMaster
senior tag
-
válasz Napfénysüti #86 üzenetére
Van itt a PH!-n olyan, aki nyúz egy x300-ast? Jó lenne egy élménybeszámoló.
A cikk utolsó mondata nagyon találó. Majd 3-4 év múlva talán lesz egy ilyenem, addig marad a nyálcsorgatás
-
Otisz
őstag
Tuti, hogy lesz ilyenem is
(OO[IIII][IIII]OO)
-
kasazoli
csendes tag
Üdv,
x301-est "nyúzok" mióta megjelent. Röviden a saját véleményem:
Tetszik: proci teljesítmény, SSD, dupla aksival 6,5 óra üzemidő, könnyű és nagyon összerakott, thinkpad billentyűzet, elérhető hozz modellspecifikus gyári XP downgrade
Nem tetszik: kijelző (bár LED-es), össze sem hasonlítható mondjuk egy Macintosh MacBook kijelzőjével, nincs beépített SD kártya olvasó, nincs gyári dokkoló megoldás (pedig elméletileg business modell!)
Összességében abszolút megérte a váltás (XPS 1330-ról), hozza a régi Thinkpad T42-esem pozitív emlékeit.
Javaslom, hogy a következő linken található cikket olvassátok el, a legrészletesebb, ami elérhető: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4603
kasazoli
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest