- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Ez a GTX még mindég az egyik legjobb kártya. Annak ellenére valszeg 2900XT-t veszek.
Jelenesetbe a GTS is gyorsabb a 2900XT-nél, vagy is több játkba nyert mint a 2900-es.
[Szerkesztve] -
őstag
Nekem 1 valami jött le, amit edig is tudtam: VGA limites a gépem a 6600GT-vel , de nyugodtan berakhatok majd 1 8800GTS szintű karit, és azt még nagyjából ki is hajtja az X2 1680x1050-ben.
-
N1
tag
A 7900GS alá mennyire kevés a 2ghz-es bartonom? Olyan 2300-2400 környékére lehet húzni, ha muszáj.. Vagy még úgy is fogja?
1024x768 fölé a 100hz miatt nem megyek, az a minimum amitől már nem fáj a szemem.(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
Zoli329
addikt
Érdekes teszt, leginkább a 2900xt kuszasága furcsa. Összevissza teljesít
Továbbra is tartom ezekután, hogy egy 2.8ghz körüli x2 elég 320as gts-hez. Olyan hatalmas különbség azért nincsen. 2ghz-en meg sztem nemsokan használják az x2-t, hameg igen, akkor furcsa venni hozzá 8800at, mert az tényleg gyenge.
Hogy ne legyen c2d vita ezért ideírom, hogy tudom, jobban megy c2d-vel és az még húzva mégjobb. De én szűrők nélkül már nem játszom ilyen vgak-kal meg vétek is lenne.
7900gt gondolom azért nincs, mert írták, hogy kb az 1950pro és xtx közé ékelődik be, ki lehet kalkulálni. -
VaniliásRönk
nagyúr
Én meg nem hiszem el. Az összes neves külföldi tesztoldal szerint szinte mindenben veri az X2 5000+ az E6300-at. [link]
Zoli329: Ebben a tesztben sem csak azok szerepelnek.
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Zoli329
addikt
válasz VaniliásRönk #55 üzenetére
Ott nem 8800gts meg gtx szerepel
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha X1900XT CF-rel képes volt gyorsabb lenni, akkor lehet hogy 8800/2900 mellett sem lehetetlen, ezzel szemben a PH-s tesztben mindenhol kikap...
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
joshua7
veterán
Ez így hülyeség, már bocs: A gtx-hez az kell, nem vitás, de egy 320-as gts-hez elég egy húzott x2 is. Azzal 1280 fölé úgyse érdemes menni. A teszt alapján sokszor már ott is a vga limitál, hátmég ha föltekernéd a felbontást... A 640-es is valószínűleg hasonló, bár ott a több ram miatt lehet, h 1600-ba kell fölmenned.
A tesztért egyébként nagy jár a készítőnek!Semper Fi
-
veterán
válasz VaniliásRönk #57 üzenetére
Ha végignézed a tesztet, akkor csak a Q4-ben kap ki érdemlegesen, BF2-ben győz a többi tesztben meg pár FPS eltérés van csak ami elhanyagolható. Egyébként meg mi a valósághoz közelebbi tesztkonfig, X1900 XT CrossFire-el tesztelni vagy mondjuk a 8800GTS-el?
-
t72killer
titán
Egy kicsit elb#szták ATI-éknál az architektúrát. Majd a következő szériában reméljük másképp lesz...
Sok a feldolgozó1ség, de kevés hozzá a textúrázó - legalábbis ezt mondják az okosok. (Pl a HD audio-vacak helyett beraknak még1x annyi textúrázót v ilyenek, az audio menjen az alaplapra vagy a hangkarira...)
#34 értem mit akarsz mondani: a sok +költség nem hoz igazán neked +teljesítményt - ezt aláírom.
#50 a cikk szándéka valszleg a vásárlási tanácsadás, és sztem 7900-asok helyett az ember már inkább 8800GTS/320MB-ot vesz (vagy nagyobbat)
#53: teszteld le, hogy hoz-e többletet, ha alapon fut (1.8 v mennyi MHz), illetve ha maxra húzod. Ha sok a különbség, akkor elkel egy erősebb proc.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Raymond
félisten
Gratula a cikkhez, szep munka
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
dragonfx
veterán
Nagyon várt teszt, én is örülök neki, rengeteg tapasztalat leszűrhető belőle.
Gyakorlatilag komolyabb core 2 duot csak a 8800 mellé érdemes venni.
Azért néhol nagyon csodáloztam, hogy csak ennyire képes az x19xxes széria
Az értékelés első bekezdésével vitatkoznék, igenis érdekelt volna az 1024, speciel engem.
Mondjuk tény ilyen gépekkel nem érdemes, d emondjuk ha a tesztben x1650xt, 7600gt, hd2600xt és 8600gt szerepelne, akkor már igenis lenne létjogosultsága, és titkon bízok benne a tezst következő része a középkategóriáról fog szólni.
A teszt arra világít rá hogy gyakorlatilag x2 és a pentum D ami kb 1 szinten van, nem érdeme sjobb procit venni.
De akkor az előbb felsorolt 4 középkat.os vga mellé milyne procit érdemes venni???...tudom jöna válasz p4 d vagy x2...de azé mégis a korral haladva egy core 2 csak jól jönne nem? ...ezek alapján akkor már egy 2140 is fölényesen többet érne mint egy 3.5 gigás p4 d? ...vagy netána legkisebb core 2 azért kevés ezekhez???..vagy csak húzva de elég?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha végignézed a tesztet egyedül BF2-ben nyer az E6300 3fps-el, és többnyire szintén csak ennyi a különbség, de konzekvensen az X2 5000+ javára, de ez elhanyagolható...
Hogy érted azt hogy közelebb áll a valósághoz? Pusztán azért hiteltelen, mert home usereknél ritka a CF?"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
t72killer
titán
Mivel az új középkat. karik elég gagyik, sztem arra a részre várhatunk karácsonyig
Egy HD2600XT/512DDR4-et is bőven kihajtana egy 3800x2, alapjáraton...
A kicsi c2D-t felhúzod 3GHz-re, és mindenre elég lesz, 8800-ig bezárólag...
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Larry303
addikt
ha ez így van akkor akkor az a cikkíró munkáját minősíti...
nem hitelesített (vagy rosszul hitelesített/félre kalibrált) mérőműszerrel mérni szarvashiba...
kíváncsi lennék a cikkíró véleményére is ez ügyben
amúgy nem szándékom megsérteni senkit!
üdv!https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
szab.tam
nagyúr
Látom, hogy Catalyst 7.5-tel ment a teszt. Nekem egy agp-s 1950gt-m van, XP pro környezetben.. A 7.5-tel a teszteredmények kb 20%-os csökkenést hoztak a 7.4-hez képest. Ez senkinek nem tűnt fel? (másik winyón, így másik xp-n is hasonló volt az eredmény...)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
TomBoy1986
veterán
A TDU-nál létező hiba, hogy az első újraindításig csak az FPS-ek fele az amit teljesítményként kinyög a kártya, mint amire képes. Nálam két kártyával is előjött (7900GS, X1950Pro). Szóval megeshet, hogy a 2900-on most ez jött elő, a tesztelő meg nem figyelt erre fel.
szab.tam
Teljesen igazad van. A 7.5-ös Catalyst nekem is teljesítménycsökkenést okozott z.B. az Oblivionban (de nekem több mint 30%-ost)
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
venember83
nagyúr
válasz TomBoy1986 #72 üzenetére
7950GT-vel is ugyanaz a helyzet, mindig 2x kell elinditani a programot, legalabbis legtobbszor.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Gratula a teszthez! Alaposan kidolgozott és érthetően megfogalmazott, mint ahogy a PH!-n már eddig is megszokhattuk.
Örülök, hogy - még ha utólag is, de - igazolódott, hogy két hónappal korábban jól kiegyensúlyozott konfigot sikerült összeraknom. Hála a PH!-n talált hasznos infoknak!
[Szerkesztve]WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
szab.tam
nagyúr
válasz TomBoy1986 #72 üzenetére
Na végre Valaki!
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Larry303
addikt
válasz venember83 #73 üzenetére
ha ez tényleg a program hibája (jelen esetben a mérőműszeré) akkor nem hiteles a teszt!
-ami a ph tól nem megszokott!!! , gondolom ezután a tdu kimarad a ''mérőműszerek'' közülhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
szab.tam
nagyúr
válasz TomBoy1986 #77 üzenetére
Egyébként szerintem a 7.4 egy nagyon jól sikerült verzió, az előbbiekhez képest kézzel fogható gyorsulást hozott.
Nagyon elgondolkoztatott a teszt! AMD am2 x2 6000+@3200MHz-em és egy Saphire 1950 gt agp-m van. A csúcs agp-s a Gecube 1950xt, kb. 60-ért szerezhető be. Lehet, hogy felesleges lenne a csere?
(Mivel a gt és az xt között nem lesz nagy kül. Agp-ben pedig xtx nincs...)
[Szerkesztve]fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
alienpapa
senior tag
Grat, jó teszt! Egyébként egy játéknak kell támogatni a duplamagos cpu-kat, hogy érzehető gyorsulás legyen egy egymagoshoz képest. Gondolok arra, hogy egy 2000mhz-es athlon64 lassab-e mint egy 2000mhz-es x2?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
TomBoy1986
veterán
Nekem mindkettő volt. Csak pci-e illetve az XT még meg is van.
Összemértem én is őket, hogy lássam, volt-e értelme a +12K-nak, amit kiadtam érte.
Itt a linkben találsz egy linket, ahol vannak az eredményeim. És a tesztmódszer is ott van.
[link]
Gondold át, hogy megéri-e neked.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
szab.tam
nagyúr
válasz alienpapa #79 üzenetére
Én GTR2-t játszok sokat, és mivel 2 monitorom van, így játék alatt tudom figyelni a magok kihasználtságát. 1. mag : 50-80% - 2.mag: 40-70%. Ez a két magra összesítve: 90-150%. Így valószínű gyorsabb, mint egy egymagosnál, ami sok esetben kiakadna.
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt valaki számbavette már, mielött leírja teljesen az X2 procikat és az AMD-t, hogy ebben a tesztben 3 újgenerációs és 1 régi cucc van?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
szab.tam
nagyúr
válasz TomBoy1986 #80 üzenetére
Jól láttam a táblázatokban, hogy egy általános arány pl: 33:46? Ez akár esetenként + 30% az xt javára?
-
TomBoy1986
veterán
Fogjuk rá. TDU-ban csak 10% +, de a többiben kb. 30%.
Ezért is tartom kissé érdekesnek azokat a 1 FPS különbségeket, amik itt születtek. Mondjuk én más beállításban teszteltem, de azért annyira nem.
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
joshua7
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz TomBoy1986 #85 üzenetére
Nagyon köszönöm, hasznos táblázat, érdemes lenne a közvetlen linkjét ide kitenned, mert témába vág. Lehet, hogy mégis váltok? Hiányzik még pár frém az életemből másodpercenként...
-
TomBoy1986
veterán
Egyébként ha már erről van szó, akkor az összes ilyen párosítós tesztel, amit itt olvastam pontosan az a bajom, hogy túlzottan VGA limitált beállításokat alkalmaznak.
A régebbiekben pont ugyanezért nem voltak különbségek a CPU-k között és most is ugyanez a helyzet.
Csak az Oblivion véve példaként. Miért kellett 1280*1024-ben a HDR mellé még a 4xAA-t is bekapcsolni? Merthogy a 16xAF egy dolog, de a 4xAA? A játékban nem is lehet egyszerre a kettőt bekapcsolni - gondolom nem véletlen.
szab.tam
Kérésedre itt a közvetlen link az én méréseimhez:
[link]
[link]
A kommentár ne zavarjon senkit, mert eredetileg a Galaxy 7900GS Super és a Sapphire X1950Pro összehasonlítása volt ez, csak később egészítettem ki a mostani kártyámmal.
-
Probiker
aktív tag
válasz TomBoy1986 #88 üzenetére
A cikk lényege (ha nem tünt volna fel), hogy mekkora proci mekkora vga-t tud kiszolgálni..... Tehát mind a procit, mind a vga-t le kellet terhelni...
Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
TomBoy1986
veterán
Világos a történet, de hidd el, akkor is le van terhelve. Gondolj bele. Ha neked 12-13FPS-t produkál egy játék 4xAA+HDR-rel, akkor úgy játszol vele, vagy kikapcsolod esetleg az egyiket?
Amúgy félreértés ne essék. Örülök, hogy van ilyen műfaj a PH-n. De komolyan. Csak én kissé máshogy csinálnám és ennek adtam hangot. Nem extrém példát hoztam (800*600...) - szerintem.
-
Probiker
aktív tag
válasz TomBoy1986 #91 üzenetére
Nem vagyok egy hárdkór gémer, nekem 1024en high-on minden és már fullos a látvány
Pláne az integrált vga-val.... Most akarok videokarit venni, jól jött a cikkFord Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
TomBoy1986
veterán
Amúgy nézd meg: [link] - szintén itteni cikk és totál más az Oblivion eredmény - természetesen a beállítás is (de az nem teljesen) (mondjuk ez pont rossz példa, mert ez 1024*768, de mostmár mindegy.
Szóval ez itt a probléma, hogy miért 1 FPS a különbség, amikor még itt is korábban mást mértek?
Amúgy ha VGA-t akarsz venni akkor nézd meg ezeket is:
[link]
[link]
[link]
-
Interceptor
addikt
válasz -=Lord Tom=- #29 üzenetére
Tévedés,nekem 3200+-os procim volt 2500mhz-re húzva egy X1900GT-vel de még így is bennehagyta a VGA erejének 1/4-ét.kb 75-80%-osan tudta csak kihajtani a VGA.Persze erre akkor jöttem rá mikor megvettem a CD2 procimat.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
joshua7
veterán
válasz TomBoy1986 #88 üzenetére
Attól még az xtx-nek később kéne limitálnia, vagyis magasabb értékeket kéne adnia a pro-nál. Szóval nem értem a teszt ezen részét...
Semper Fi
-
TomBoy1986
veterán
Igaz
Gyors fejszámolással a 12-nek a 30%-a (mert én annyit mértem, hogy Oblivionban annyival gyorsabb) az ugye 4, azaz 12+4=16 FPS kéne legyen. Hozzáteszem, hogy okozhatta a 7.5-ös driver is a problémát.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
sakto
őstag
azért egy 6000+ megnéztem volna kiváncsiságbol hol végez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest