Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bbendre
őstag
válasz Tewe013 #1151 üzenetére
Nekem jó lenne 5 ig is, ha jönnének rá rendes frissítések. Ott van pl a Google Pixel 2XL vagy 3XL vagy 4XL, nekem mindegyik jó lenne, de már nem kap frissítést, SŐT, évente egyre kevesebbet kapnak a telefonok a frissítésből és a feature drop-ból is. Mert Google.
Nekem az almából csak AoD kellene, az nekem sokat segít minden nap, de lassan már csak ennyi...iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Dare2Live
félisten
"várrni én nem fogok" 2hónapnál többet jó kamerás mobil kell és pont.
És kitaláltam. Januárban jön S22 Ultra/MI 12 ultra. Ha S22 ultra megkapja a GN2t main szenzornak, telének egy 1/2"est az lesz. Ha nem de MI 12 Ultra jön kb tavalyi kamera hwvel és lesz érdemileg supportálva/forgalmazva akkor az lesz. Ha mindekettő elcsúszik akkor feleségem kap egy I13 prot én meg Pixel 6ozok. De még azt se lehet kizárni ebben a mindenki elszúrja vonalon, hogy én is iphone és pápá android.
Sajnos akármi lesz a D600+nikor 70-200vr marad. Még kell egy 50év ahoz a képminőséghez.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bbendre
őstag
válasz Linkin1994 #1158 üzenetére
jó-jó, költöi túlzás volt de egyre többen sajnos...
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Rotate
veterán
válasz bbendre #1156 üzenetére
sorry, ha hosszú, és bar most neked válaszolok, inkább általánosan szól azoknak, akik úgy érzik, hogy nekik szol:
kezdem azt hinni, hogy itt ez a telefon vásárlás valami élet meghatározó döntés lenne... mindenki vár, hogy majd ez majd az, húha ilyen hardver olyan konfig, mindenki a review-kat bujja, aztán lehet 2 évig nem vesz semmit... aztán a review-kban keresik a tökéletes telefont, minden új bejelentéssel várják az új csodát... aztán jön a review, jön a csalódás, aztán a várakozás tovább...
nem értem ezt... ez csak egy telefon, egy kütyü, egy használati tárgy... és még csak nem is olyan drága mint ha autót vagy házat vennél, hogy ne lehetne 1-2 évente cserélni, ha nem vallt be (és igazából még azokat is simán le tudod cserélni)... en imádom cserelgetni a kütyüket, kipróbálni újat... valami megtetszik, megveszem, ha megunom, akkor meg eladom...
pro tip: vegyetek valamit, ami épp az adott pillanatban jobban tetszik, aztán használjàtok, ha nem vált be, csereljetek le... de ne varjatok a tokeletes telefont, nem fog jonni... azt látom, hogy valamikor valami történt az emberekkel, és elkezdtek minden téren irrealis elvárásaik lenni... en nem tudom, hogy itt ki hány éves, de higgyetek el, nem ezek a fontos dolgok az életben... amikor sikerül a lanyodrol lőni egy képet, ahol épp először csinál valamit, hiaba nem reszletgazdag, hiába elmosódott, hiába van zaj, vagy hiába tolta tul a HDR... nem fogod kitörölni, mert nem az a lenyeg...
-
hard74
senior tag
válasz Tewe013 #1157 üzenetére
Nálam 3 napot húzott ki az Ios.
Már az animációkkal sem tudtam megbarátkozni, lassúnak tűnt a telefon, és ugye itt nem lehet mókolni rajta. Másik ami a halálba kergetett, hogy a zenéimet egy szenvedés volt a telóra másolni.
Így gyorsan búcsút is intettem neki.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
Dare2Live
félisten
"en imádom cserelgetni a kütyüket, kipróbálni újat..."
Ez innen indul. Én nem imádom cserelgetni a kütyüket. Se anyagilag, se környezetvédelmileg, se mokolás ügyileg... Vhogy az egész vedd meg, cseréld le, "fast fashion" taszít.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Rotate
veterán
válasz Dare2Live #1162 üzenetére
akkor csalodni fogsz, egyik gyartonak sem erdeke a kezedbe adni bármit, amit evekig nem cserelsz le... szerinted miert nem születnek jobb eszközök?
felújított számítógépekkel foglalkozom, generációról generációra egyre szarabb minoseguek a dolgok, egyre kevesebbet birnak... jól van ez így? nem. van választás? nincs.
azt kell megvenni ami van. ami nincs azt nem tudod megvenni. de dönteni neked kell, nem valakinek aki valahol kipróbálta ingyen, csinált egy videót es azt mondta neki nem tetszett.
no de ennyit a témáról, kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
amikor sikerül a lanyodrol lőni egy képet, ahol épp először csinál valamit, hiaba nem reszletgazdag, hiába elmosódott, hiába van zaj, vagy hiába tolta tul a HDR... nem fogod kitörölni, mert nem az a lenyeg...
pont ez a lényeg ,h egy pillanat van csak és emiatt jó ,ha van alkalmas készülék és erre eddig Nexus 5x és 6 , Pixel és iPhone tudodot csak produkálni... szerencsére a 4k60 fps videók már nem csak az iPhone tudja ugrálás mentes felvétet ( ne a kép ugráljon mint Katiban a gyerek, inkább a videón a gyereked..)Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
mjani1172
addikt
... amikor sikerül a lanyodrol lőni egy képet, ahol épp először csinál valamit, hiaba nem reszletgazdag, hiába elmosódott, hiába van zaj, vagy hiába tolta tul a HDR... nem fogod kitörölni, mert nem az a lenyeg...
Igazad van, értem amit írsz.
Én még vhs-el kezdtem , és a minőség a mostanihoz képest nagyon gyenge volt.De mégis öröm elővenni a régi felvételeket.
Ez a különbség, hiszen van aki nem azt nézi, nem az teszi boldoggá, hogy először brinyózik a gyerek, hanem az teszi boldogtalanná, miért nem 4k 60 fps-el teszi. -
-
bbendre
őstag
válasz mjani1172 #1166 üzenetére
"Én még vhs-el kezdtem , és a minőség a mostanihoz képest nagyon gyenge volt.
De mégis öröm elővenni a régi felvételeket."És itt fogtad meg a lényeget. Ezért nézünk néhányan, hogy most mi is van.
+@Rotate
Ott van a Nexus 6, a Pixel 1-4 ig és 5-6 év után kapsz dárgábban egy készüléket amiben néhol rosszabb a minőség, de leginkább ugyan ott van. Itt azért sokaknak ez nem tetszik. a Régi telefonok pedig nem kapnak frissítést tehát valamit csinálni kell(?).És igen, egy kicsit minden évben várjuk a csodát, hogy legyen egy olyan telefon mint a Neuxus 6p/Pixel 2/3/4(XL) volt. Ott minden fotóban volt egy wow, jó volt kézbevenni a telefont. Nem érezted, hogy lassú az ujjlenyomat olvasó... volt más gond persze, de gondoltad, hogy ez pár év és megoldódik. Aztán csak nem ez történt .
Pár év után pedig minden ugyan ott van (ok, jobb a video), de most olvashatod a fórumokat is, hogy milyen kijelző védő fóliát rakhatsz fel. Úgy érzed, hogy a pénzedért egyre kevesebbet kapsz. Soli, grip sensor, AF selfi camera, face unlock, egy halom Android funkció és design..., és szerintem mindenki tudna ehhez a listához hozzá rakni.
Én nagyon szeretem a Pixel szériát és a P6 már úton van felém, de totálisan nem érzem, hogy a minden évben kifizetett pénzért tényleg sokkal többet kapnék. Viszont hiába van meg a tavalyi flagship egy halom frissítést nem kapsz meg, a hibák nincsenek javítva. pl widevine.
Szerintem mindenki szeretne a pénzéért évről évre jobban egyre kiforrottabb és hibamentes terméket a kezében tartani.
Itt nem azt mondjuk, hogy rossz a P6, mert szerintem (is) jó készülék. De egy idő után ha nem érzed, hogy kapsz extrát a pénzedért akkor természetes, hogy nincs jó érzésed. (A több akku időnek örülni fogok, a lassabb töltésnek nem)
(Bocs, hosszú lett)
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Dare2Live
félisten
Ha használt pc vonalon vagy akkor tudod, hogy teljesítmény miatt régen cserélni kellett. Amióta bejött, hogy alap a 4magos intel +4/8gb ram + ssd ez megszűnt ez 95%nak elég. Most cserélődik apósnál egy!!! X2 3800+ + 4gb ramos gép. Bár sztem elég lett volna bele egy ssd+4gb ram... tény 15éves konfig és ha bármi elszáll benne gtk. Minőség/tartosság vonal egy más téma ott csak annyit kéne tenni, hogy normális táp+lap és a hibák 90 nem létezne.
Összegezve: Nincs értelme 1-2évente gépet cserélni mint régen és ha odafigyelsz az alkatrészekre bizony 10+évet is eléldegél rengeteg gép.Ez a minek cserélni teljesítményre mobiloknál is eljött. 90%nak nincs szüksége 16gb ramra és milliós antutura, egy snapi 865 (sött 855/780) mindenre elég. Aksira is eljött a minek cserélni. Az én használatommal 7h+ SOT nem gond. Frissítésre is általános válik a 3+év a drága kategóriában. A 4G+ 30mbit 30mseces pingje is elég nem kell az 5G 800mbit/5msecje.... nekem egyedül a kamera hw+sw ami necces maradt de ha kicsit hunyorítunk egy pixel 6 pro hwje a maga GN1+ és 1/2"es teléjével teljesen rendben van. A kamera/video swje meg majd még javul. Akinek meg nem kell tele ott a sima pixel 6 baromi jó ár/értékkel.
btw google "swből" él nem gyártásból az apple készülékek meg ha nem zúzod le őket (minőségi kemény tok+üveg nekem kötelező) 5éves távon is jól használhatóak.
@bbendre Ha nem érzed azt, hogy +t kapsz a pénzedért aztán tényleg főleg fölös cserélgetni. Sajnos/hálisten a mi 9T promnál ez a veszély kamerában nem fenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
Rotate
veterán
válasz bbendre #1168 üzenetére
de ugye tudod, hogy a gyártók nem a te jó érzésedért dolgoznak, hanem profitért?
ezt a részt ha megérted, akkor már csak ki kell választnod milyen kompromisszummal tudsz együttélni...
és igen, az Apple-nél is van kompromisszum, a magas ár és a zárt rendszer, meg kinek mi nem tetszik benne... nincsenek, és nem is lesznek tökéletes eszközök, és nyugodtan elfogadhatod, hogy a pénzedért továbbra is egyre kevesebbet fogsz kapni, mert ebben a világban élünk, ahol semmi más nem számít, csak a profit.
[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
Igen ezt értem, $899 és a ujjlenyomat szenzor pedig egy régi optikai akkor azt gondolod, hogy hmm... talán túlzottan le akarnak húzni pénzel. És máris nincs jó érzésed.
Csak ennyiről van szó.iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Rotate
veterán
válasz bbendre #1171 üzenetére
ugyanilyen optikai szenzor volt a 7T-ben, és gyorsabb volt... valszeg a szoftveres implementacio + security chip ellenőrzés miatt lassú.
a pontatlansághoz nem tudok mit hozzáfűzni, 5 különböző ujjat játszottam be, mind az öttel szépen megy, pedig Tauri üveg van rajta... igaz, a touch sensitivity-t feltekertem az üveg felrakása után, ami egyébként pont emiatt van ott, oda is van írva.
-
Dare2Live
félisten
"a pénzedért továbbra is egyre kevesebbet fogsz kapni"
Én tényleg a fordítottját látom műszaki vonalon. Az első PCm egy DX2-66 4mb rammal, 160mb hddvel, 14"os nem szines!!! monitorral. 140.000Ftért. Ekkor kb 20.000ft!!! volt a netto havi fizetés. Most egy-két nem 7 havi fizuból ennél messze jobbat kapsz.
Samsung S7em volt. Megjelenéskor 240.000Ftért vettem. Ennyibe veszem (most fejestől tekintsünk el) a pixel 6ot is. Hát azért sebességbe, aksiba, kamerában is brutál az előrelépés.
De itt az idei iphone vonal. MOon még olcsobb is lett miközben aksiban és kamerában is komoly az előrelépés.
Sztem ezen a pc/mobil műszaki vonalon egy nagy humbug a pénzedért egyre kevesebbet kapsz dolog. Pont az ellenkezője.
A témából én is kiszálltam nagyon máshogy éljük meg a világot.
-
bbendre
őstag
válasz Dare2Live #1173 üzenetére
Itt valami nagyon félrement... En a Pixel vonalrol beszeltem csak, nem gondoltam ide Iphone-t vagy PCket... Bocsanat ha ez felre érthető csak es kizárólag a Pixel vonalrol irtam. Meg irtam is korabban iden a Iphone vonzóbb ajánlat.
Hogy jobban kontextusba helyezzem amit irtam, arra volt valasz miert fanyalognak a regi Pixelesek.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz bbendre #1168 üzenetére
Az egész műfaj a kompromisszumokról szól, ezt el kell fogadni.
Én most simán vennék a Pixel vonal után egy Mate 40 Pro-t, de azt kiherélték.
Samsung UI nem tetszik, az IOS nem az én világom.
A MIUI a stock droidhoz képest egy szivárványos csillámpóni, túl sok.
A One Plussal kapcsolatban még várakozó állásponton vagyok, ezzel együtt már le is fedtük szinte a teljes palettát.
A 4 XL most még simán elketyeg, semmi baja.
Viszont a hónap végén lejár a garija, 2 éves lesz.
Onnantól bármilyen probléma is akad, az súlyos pénzeket jelentene majd.
Ez a 6-os széria még idővel szerintem javulhat, van benne potenciál.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
sasa134
addikt
Kis BOSE-igénylés kínlódás:
- a telefont Okt19 este előrendeltem
- a telefont Okt 25 adta fel a német GStore
- Okt 28 kaptam kézhez
- Nov2 reggel igényeltem meg a fejest, aznap jött a megerősítő mail, hogy sikeresen beérkezett az igénylésem4 munkanapon belül nem jött semmi visszajelzés (az emailben ígértekhez képest), így ma felhívtam őket: meglepő módon tudtam beszélni Nberrel. Az igénylésemmel az volt a BAJ, hogy a telefonhoz kapott szállítólevélen Okt 25 szereplet mint dátum, én pedig vásárlásnak értelemszerűen Okt 19-ét adtam meg (hisz akkor rendeltem, akkor fizettem ki...). Kicsit értetlenkedtem az amúgy kedves ügyintéző hölgynek (sehol nem kérték a szállítólevél kiállításának détumát, hanem a vásárlás dátumát) aki azt kérte, hogy csináljak print-screent a GStore rendelésről ahol látszik az Okt19-i dátum, és egyből feldolgozza. Megtettem, elküldtem, 2 percen belül jóváhagyta, és jött a megerősítés, hogy küldik a fejest...Szóval, ha vki nem kapott még 4 nap után sem visszajelzést, az nézze ezt meg, mert a Google elcseszte a dátumokat, nálam legalábbis ez volt a gond..
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
ArsenalF
aktív tag
válasz sasa134 #1176 üzenetére
Na akkor mar elore latom hogy nalam is gond lesz ebbol, pont ma reggel csinaltam szinten a szallitas datumaval. A masik nagy bajom egyebkent az volt hogy nem enged csak nemet telefonszamot megadni, holott a kinn elo ismerosomnek nincs nemet szama evek ota a magyart hasznalja -.-
-
TTomax
félisten
válasz sasa134 #1176 üzenetére
Na ez azért érdekes,aki nem kapta meg még az előrendelésből a telefonját akkor az ne is számítson fülesre?
Én is rendelési időt írtam volna rá az biztos...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
sasa134
addikt
-
TTomax
félisten
válasz sasa134 #1179 üzenetére
október 27 éjfélig tartott az előrendelés...az enyém akkor lett rendelve,november 19-24 a várható kiszállítás,úgy hogy egy sima fekete pixel 6ot rendeltem,ami elvileg nem problémás...
Szóval nekem a feladás dátuma sehogy nem jön össze októberre,de lehet még a november is necces lesz...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
Ricardo
titán
Ez komoly? Akinek van már ilyen készüléke tapasztalt hasonlót? [link]
-
sasa134
addikt
válasz TaylorPro #1195 üzenetére
Nem támadlak, csak leírtam (lásd #1176) mi volt nálam, érti mindenki az igénylés menetét, jól is csináltam, nem vagyok hülye. Itt a Google a hülye, mert az igényléskor a vásárlás dátumát kérik megadni, de a kért dokumentumon (termékhez csatolt szállítólevél) ez a dátum nem szerepel, így elakad az engedélyezés, és mint az esetem mutatja, végül a vevőnek kell telefonálgatnia...
Avanti Roma
-
-
sasa134
addikt
válasz TaylorPro #1197 üzenetére
Árnyékkal harcolsz.
Német Store esetén nem jön számla,legalábbis sem emailben nem kaptam sem a Store-ban nincs a Bestellungen alatt, nem először vettem telefont. Rendelési szám van.Az igénylés során világosan le van írva, hogy 'Kaufnachweiss' kell, ami igazolja a vásárlást(dátum, a bolt, illetve a modell legyen feltüntetve, mivel rajta van a megrendelési szám). Ez mind rajta van a telefonhoz csomagolt szállítólevélen amire írják is, hogy használható 'Kaufnachweissnek'. Csak nincs rajta a vásárlás dátuma - hát erről azt hiszem nem én tehetek..
Szívesen, hogy ha majd csinálod, neked is sikerüljön..
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest