- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz jackal79 #298 üzenetére
Az isten szerelmére, mi az, hogy normális anyagból? Miből legyen, fémből? Egyszer volt fémházas telefonom, soha többet. Annyira utáltam, hogy egy hónap után vettem rá egy lágy szilikon tokot. Télen hideg, kézbevéve párásodik, ha bemegyek vele a lakásba párásodik, leárnyékolja a térerőt, ha száraz a tenyerem azért csúszik, ha nedves, akkor meg azért, mert nehéz a készülék a fém miatt.
Vagy legyen polikarbonát? Az is csak műanyag, csak sokkal sérülékenyebb, mint az újrahasznosítot PET palack. Ha a "műanyag" szótól irtózol, hívhatod polietilénnek.A mostani telóm műanyagból van, ha kicsit megütődik, nem hajlik be, nem deformálódik. Akkor most melyik a normális anyag?
Vagy az a baj, hogy az üveg törik? Tudomásul kell venni, hogy az üveg kijelzős telefonokat egyszer lehet leejteni. Ha többször, az pusztán szerencse dolga. Vagy a gondoskodásé. Az említett szilikon tok például többször megmentette a telefont, mert simán visszapattant a telefon a padlóról a kezembe. -
pampika
őstag
válasz Lehiñito #288 üzenetére
yep. bal oldali bejáratnál egyenesen leghátul az eladótérben.
140k az ára...
és ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne nagyon bonyolódj beszélgetésbe egy középkorú eladó hapsival. rám ott kezdett csúnyán nézni, amikor nem hagytam magam meggyőzni, hogy az alcatel mtk6577-es telcsije és az s4mini között alig van különbség teljesítményben, sőt az alca sokkal minőségibb, mint "az ebay-ről rendelhető mindenféle kínai szutyok másolatok 80-ért, mert ez eredeti!"[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Igen, nekem elvárás lenne, hogy fémből legyen, ha már ezt a drágább "minőséget" választom!
Védelem??? Ne röhögtessetek már, veszek köré légzsákot, hogy ha leesik nehogy megsérüljön
Ha erre ennyire vigyáznom kell, akkor az autómra (ami jó pár millióval drágább), hogy vigyázzak??? ?
Jó kis telefonok ezek, az a lényeg, hogy ne vedd elő, ne akard telefonálásra használni, vidd el egy it-hoz, hogy rendbe tartja és akkor jó Hova jutott ez a világ... Lassan ott tartunk, hogy a gyerekkel, meg a feleséggel kevesebbet foglalkozunk, mint a telefonnal...
Én a gyerek meg a család védelméről szoktam gondoskodni, nem a telefonéról! A telefon csak egy tárgy, ami arra szolgálna, hogy megkönnyítse az életemet vagy rosszul tudom?
A régi nokiáimat számtalanszor elejtettem mégse mentek tönkre, de majd valahogy megszokom, hogy ha kiesek a kezemből 60000Ft-ért cserélik a kijelzőt! Ez az igazi minőség! Tudom-tudom, ne használjak ilyen drága telefont, nem nagyképűségből írom, de több tucatot tudnék venne az se lenne gond, csak hát tudod az a bizonyos "elvárás"... -
nagyúr
Köszi, ezen jót mulattam.
jackal79: most őszintén: miért nem a régi nokiádat használod még mindig? Vagy veszel egy olcsó telefont, ami nem üvegből van, hanem plexi, azt úgy dobálod, ahogy neked jól esik... Vagy a fent említett CAT telefont? Az drága is és jól bírja... Milyen fura mazochizmus vezérel, hogy direkt olyan telót veszel, amiről tudod, hogy össze fog törni? Olyat úgyse fognak gyártani, ami visszaugrik a kezedbe, vagy belédkapaszkodik... A gravitáció pedig ugyanúgy hat a fémházas telefonokra (ha nem még jobban).
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Nem dobálom, leesik! Gondolom másnál még nem fordult elő, hogy kicsúszott a kezéből a telefon. Azért vettem s3-at, mert mindenki istenítette, hogy jó! Bocs, hogy leírtam, hogy leesett és összetört!
Mindenki vegyen samsungot légzsákkal, mert az a legjobb!!!
Így jó lesz?[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz jackal79 #306 üzenetére
kb a 30. telefonomat nyüstölöm és sose egyikse esett még ki a kezemből, és sztem ez nem vmi isteni adottság... de akinek lyukas a marka, bizony használjon tokot, vagy kössön biztosítást...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
Lehiñito
senior tag
Köszi az infót. Alapból kerülöm a "szakembereket" a teszkóban. Mondjuk majdnem minden üzletre igaz legyen az MM vagy euronics. Kész vagyok a szakértő eladóktól, mikor sokszor azt sem tudják, mit kérdezek, csak hajtogatják, hogy ez jobb meg az jobb.
Ezekre a helyekre csak szemrevételezni szoktam menni a készülékeket, hogy milyen élőben.
140 elég keményen hangzik, bár látom az ED is ennyiért vesztegeti. -
jackal79
aktív tag
Nem, de 2 leesés az felér 2 kijelző cserével (60+60e ft)?
Szerinted ez így normális? Én ezért az árért elvártam volna, hogy egy normális házba rakják a telefont, ami 2 leesésből legalább egyet kibír! Ha nem ezt az olcsó műanyagot erőltetnék, még lenne is rá esély!
Azt elárulod, hogy miért istenítitek ennyire ezeket a telefonokat? Vmi üzleti érdek miatt?? -
pampika
őstag
válasz Lehiñito #310 üzenetére
egyetértek...direkt kerültem a kérdéseit, de ő csak beszélgetni akart.
aztán kezdett egyre idegesítőbb lenni, gondoltam, megkérdezem már, hogy tud-e értelmeset mondani ~15 év mobilos fórumozáshoz képest, mert akkor cseveghetünk tovább, de hirtelen eltűnt a pultban. én meg nyugodtan nyomogathattam tovább a telcsita nyitó ára sajnos elég meredek, de egy 80-90 körüli független áron már reális lenne a kistesó mivoltához.
@jackal: azt elárulod, hogy neked miért jó szapulni ezeket a telefonokat?
pontosabban miért nem választasz olyan modellt, aminél nem gond, ha esik? vannak remek tokok, amik bár nem olcsók, de védik a telefont. vannak ütésálló(bb) telefonok, amik nem veszik zokon a zord körülményeket. ha nem gond az ára, akkor még ez sem lehet akadály.mindenesetre szerintem a te életed is sokkal könnyebb lenne, ha nem ezen zsörtölődnél, hanem vennél egy, az igényeidnek megfelelő telefont. vagy ha van ötleted, hogy egy ekkora felületet (4,5 - 5" ugye mostanság) hogy lehet maximálisan megvédeni önmagában, hogy sok esést is bírjon, akár élére/sarkára/teljes kijelzőre esik, akkor az sok gyártónak igen sok pénzt megérne
[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
válasz jackal79 #311 üzenetére
Milyen okostelefonod volt eddig, amiben nem csalódtál, ha egyáltalán volt ilyen, és miért nézelődsz a "műanyag" telefonok iránt?
Megkérdezhetem ha nem vagyok túl indiszkrét?aryes 312. hozzászólásán, vagy inkább úgy fogalmazok, gondolatmenetén elgondolkodnék a helyedben, nem mond hülyeséget.
(#313) pampika: pannonnál 64k hűséggel ami elég jó ár önmagában. Pláne, ha a vodkához hasonlítom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azt megkérdezhetem, hogy a régebbi nokiád, ami olyan jól bírta a dobálást, az miből készült? Magnézium ötvözetből? Vagy ugyanebből az olcsó műanyagból? A burkolat anyagvastagsága milyen arányban volt a készülék súlyával? Ugye az nem 8mm vastag volt, mint az s3, és nem üvegből volt az előlapja?
-
zombinyul
addikt
Ez nem így van. Minden telefonomért keményen megdolgozom, minél jobban vigyázok rá, annál többet ejtem, Murphy törvénye. A Lumia 800-asom is esett nem egyet, betonra többnyire, de soha egy karc baja nem lett (mondjuk a kijelző ölég hajszálkarcos, de használati tárgy, meg az nem csak az esésektől olyan, amilyen). Az iPhoneom is esett egy nagyon durvát aszfaltra, annak be is tört a plexi (de csak az, maga a kijelző nem sérült). Anno a 610-es Lumiám is betonbunker hatást gyakorolt rám, soha nem lehetett5 volna még megkarcolni se, pedig az is esett elég csúnyákat. Tény ami tény: a Samsungok nagyon könnyen megadják magukat (igaz, nekem azért 3,7, meg 3,5 colosak a szóban forgó készülékek, azok nem annyira sérülékenyek mint egy 4,7-es, de a Nokiákon veszett vastag üveg van, így nem csodálkozom. Mondjuk anno az Alca 995-ösömnek se tört be soha a kijelzője, pedig azon inkább plexi volt, legalábbis a puhaságáról ítélve).
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
nagyúr
Azt se tudom miből gondolja, hogy a fém ház meg tudná védeni tőle a telefont. Mint írtam, előző telóm fémházas volt, egy wave I, amiben ráadásul gorilla üveg volt. Kis méretű teló, az s3-nál majdnem másfél inch-csel kisebb, mégis tele volt a fóruma olyan kérdésekkel, hogy hol lehet kijelzőt cseréltetni benne mert leesett és összetört. Nálam nem tört össze, karc nélkül adtam el két év után.
zombinyul: de amikor ezeket gyártották még nem volt ez az elmebeteg vékonysági verseny, mint most. Az s3 alig több, mint 8mm vastag. Csak olyan vastag üveget tesznek rá, ami nem roppan össze egy dühösebb koppintástól.
[ Szerkesztve ]
-
pampika
őstag
így van nekem is volt már titán házas (nokia 8910), millió fajta műanyag, fém/műanyag(htc desire), összesen vagy 30 fajta készülék biztosan. de mindet 95%+ olyan állapotban adtam el, ahogy kivettem a dobozából újonnan. a titka, hogy vigyázni kell rá. a régebbiekben jobban "volt anyag", ez tény és való. de akkor még nem arra élvezett minden gyártó, hogy kié a vékonyabb, könnyebb.
most ez a trend, ennek minden velejárójával és nyilván nem lehet súly nélküli űrhajó fémből készíteni a telefont, mert akkor meg azon menne a rinya, hogy nehéz. valamit valamiért. szerintem felnőtt emberek el tudják dönteni, hogy mely tulajdonságok élveznek előnyt telefon választáskor. ha meg nem olyat sikerül vásárolni a _saját döntése_ alapján, azért nem a gyártó a hibás... -
( V )
veterán
szerintem az nem normális hogy egy átlag 10 dekás kézi számítógépnek esésteszten kelljen megfelelnie. ha ez ilyen tényező az életedben akkor szerintem a logika azt diktálja hogy vagy egy erre fejlesztett készüléket kell venni vagy megfelelő tokkal kell ellátni.
nekem már esett le a telefonom (SGS) kétszer is - igaz mindkétszer a bőrtokjában volt - és kutya baja nem lett, pedig anno 80K-ért vettem. ellenben a Nokia 6303-asom (fém ház és kemény polikarbonát belső) kijelző takaró üvege elrepedt amikor a betonon koppant.
igen, a Samu kemény pénzeket penget hogy ilyenek írjak ide...
de most komolyan, aki nem ért veled egyet az már csakis fizetett agitátor lehet?[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
aggleány
addikt
Csúnyán le vagytok maradva, én az S7 Minit tesztelem.
A leejtésről: szánom-bánom, de én is többször leejtettem már az S3-at (sőt anno S2-t és az S-t is). Gél tokban van, soha nem lett semmi baja. Mellesleg nekem így jobb a fogása is.
jackal79
Vegyél S4 Active-ot! Az bírni fogja a leejtést is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt nem tudja valaki hol kell beallitanI hogy a telefon NE emelkedő csengohanggal csörögjön??
-
tojaaji
aktív tag
Az S4-ben megismert Dual Shot kamera funkció van benne?
-
( V )
veterán
ROOT-ra van már vmi módszer? a guglin található egyelőre csak vmi kamu tecső oldalra navigál...
-
Sztbeni
őstag
Az első Samsung az elmúlt évekből ami tetszik!
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
xenom0rph
őstag
Tegnap néztem az MM-ban ,nagyon nyújtott formája van, mint valami virsli.. nekem annyira nem tetszik .
halahala
-
HXY
addikt
A Telenornál pontosan melyik minit árulják? Mert csak annyit írnak, hogy S4 mini, de abból van vagy 4 fajta.
A T-Mobile-nál mikor lesz? -
nagyúr
válasz aggleány #341 üzenetére
Na én vagyok még így vele. De elárulok egy titkot: a Samsung valamilyen rejtélyes okból direkt csúnyább amoled kijelzőt csinál, mint három éve. A wave I kijelzője annyira szép volt, hogy szinte sírtam, mikor eladtam, simán agyonverte az akkori IPS retinakijelzős iphone 4-et, az iphone tulaja szerint IS. A mostani s3 mini kijelzője sajnos meg sem közelíti azt. Az s4 viszont megint vmi hasonló érzéseket ébreszt, ma volt a kezemben. Remélem nemsoká egy s4 minit is megnézhetek közelről.
[ Szerkesztve ]
-
Mateosz
aktív tag
100%-ban egyetértek az összegzéssel, max az értesítő led hiányát rónám még fel.
Pont ilyen telefont (a fenti hibákat kijavítva) várok a Motorolától! Hajrá!
*** Be prepared! ***
-
No.01
őstag
Mar regebb ota keresgelek, de azthiszem most megerkeztem az a hulye status LED ill annak hianya tenyleg bosszanto...
Remelem a ROMolas is beindul idovel.
Tudom elegge megoszto a kerdes de ahogy latom meg folia sincs hozza... anno mar megszivtam egyszer igaz regen, de meg sajnos bennem el az emlek
Szoval szerintetek kell?[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
komolyan nektek tényleg hiányzik egy okostelefonról a status led?
nekem utoljára kb az Ericsson T28-asomon volt ilyen
szerintem a softkey háttérvilágítás tökéletes erre a célra (CM-LED avagy BLN), de még az SE K750i-n is meg lehetett csinálni hogy a vaku fényével jelezzen. bár a legszebb megoldás számomra továbbra is az SE Z610i oled előlapi kijelzője volt![ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Ette az aksit?
Nálam úgy van beállítva, hogy ha érzékeli, hogy a zsebben/tokban van a telefon akkor nem jeleníti meg az ikonokat, csak akkor ha kiveszem. Én nem érzem, hogy terhelné az aksimat. Mondjuk 1650mAh az aksim, ha ez jelent valamit. Lehet itt az ideje, hogy újra kipróbáld. Hátha tapasztalnál érdemi változást. -
nagyúr
Állítólag gorilla üveg van rajta, ha nem kap homokot vagy esik betonra, nem fog összekarcolódni, normál használat közben (gépelés, scrollozás, játék, stb) biztos nem. A zsebedben más kérdés, azt neked kell kivédeni, tiszta, üres zseb, bőrtok, stb.
Az értesítő led hiánya azért nem fog hiányozni, mert van benne egy szuper funkció, intelligens értesítés, ha volt vmi elmulasztott esemény, rezeg, mikor felemeled az asztalról. S3 minim van és nem tudom úgy zsebre vágni, hogy közben ne jelezzen. Amúgy meg csak rányomok a fizikai home gombra ami ugye ezen is van és rögtön látható. Persze leddel egyszerűbb volna, de így nem elveszett ügy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Flip 4 Graphite 8/256 utólagos fólia, karc mentes
- bontatlan, új Motorola Razr 40 8 GB/256 GB zöld színű kihajtható (flip) telefon 2026.aug-ig garis
- Samsung Galaxy Flip 4 Pink Gold 8/256 gyári fólia, karc mentes
- Széoséghibás -repedt Iphone12 vagy 13 minit vennék, normális áron!
- iPhone 15 128GB fekete, független, 2027-ig garanciális, akksi 100%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest