Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tav-Csoves

    őstag

    válasz hunluigi #38112 üzenetére

    Köszönöm a kérdéseket :)

    Igen, a videó nálam is problémás, ugyanis ha számítógépén szeretném lejátszani, akkor akad a kép. Sokak szerint ez valamilyen kodek hiba, bár 2017-ben már nem a kodek lesz a lúdas. Okostévém nincs, de a mate topikban írt már valaki olyat, hogy tévén keresztül döccenés mentesen megy. [link]
    Hát én ezt úgy oldom meg​, hogy feltöltöm YouTube-ra. Fapados, tudom. Ott akadás mentesen megy. Szerintem ez a hiba az adott lejátszó berendezések​ hardveres hibája lehet. (Mert akkor miért működik jól a fenti linken a kollégáknak? ) És pont emiatt, szerintem erre a Huawei a jelenségre nem hibaként tekint. De ez csak tipp.

    Nálam a Samsung két dolog miatt herélte ki magát:
    1: Knox szívatás - ezt nem részletezném...
    2: Az AMOLED kijelzők folytonos beégése. Tudom, ez a gyártási folyamatok miatt lép fel, és hogy a kijelző ettől függetlenül hű de szép, meg minden. Én hosszútávra veszek telefont, - Huawei mellett szólt a 3-3-3 év garancia - és nem azért, hogy féltsem a kijelzőt, és ügyeljek arra is - a betörhetés mellet - hogy ugyan már, eltűnjön a Status bar, hogy az ikonokat mindig rendezgessem, stb, hogy nehogy a kijelzőt a beégés miatt cseréljem.
    A kamera panaszai. Igen, jó magam is már panaszkodtam a Mate 9 topikban, de azóta egy kicsit okosabb lettem:
    A DNG (nyers RAW fotók egyik al kiterjesztése) és a JPG között sok a különbség. Én mint fotós már dolgoztam a Nikon NEF kiterjesztésével, és ebből jött a kezdeti elégedetlenségem. Ugyanis számítógépre feltéve, míg a NEF képek tűélesek voltak a nyers képek, addig a Mate 9 DNG homályos. Hát persze hogy kiakadtam, és elkezdtem dühöngeni. - ami nem szokásom.
    És magán a telefonon is homályosak voltak.
    A megoldás kulcsa a DNG kiterjesztésben és a Camera RAW programban van.
    A DNG fotónál az élességet sem tudja jól megjeleníteni az adott eszköz, hiába van rajta a fenti Adobe Photoshop kiegészítő. Viszont ha Adobe Lightroom programban megnyitjuk, a kép kiélesedik, legalább annyira mint a JPG, sőt, az sharpening résznél még élesebb képet is varázsolhatunk...
    Egy fotót mutatok, ez teljesen nyers. Első DNG belenagyítva, a második JPG szintén, és a 3. az adott kép.
    dng
    jpg
    a kép maga

    Videózásra visszatérve: tudok olyan videót mutatni, ahol sok DNG képet illesztettem össze, és abból egy Time Lapse videó jött ki. Ezeknél például a pixelezést lehet megfigyelni. Szerintem itt már a YouTube is felelős, ugyanis a képkockákat megpróbálja egymásba mosni, hogy ezáltal is keveset foglaljon a YouTube szerverein.
    Megtekintésnél ügyeljünk a lejátszási minőségre, állítsd az elérhető, legnagyobb felbontásra.
    30 fps [link]
    Ugyan ez, 60 fps [link]
    A kockásodás jobban megfigyelhető, ha a telefon forgó berendezésen van. (Forgási állandó: 360°/h)
    30fps [link]
    60fps [link]
    Viszont egy sima 4K-ra beállított videó így néz ki:[link]
    Utóbbinál elmondható, hogy szerintem zajos. Figyeld meg a videó sötétebb részeit. Ez a felbontás nagyságából eredeztethető...

    Kijelző méret növekedés. Egyértelműen érezhető a kijelző növekedése, de én személy szerint nagyon hamar hozzászoktam, így mondhatni az a 0,2" az szinte elhanyagolható. A ceruzát a note 3-ban sem használtam, így annak hiányát nem érzem.
    A telefon nagyon gyors. Bekapcsolás, a stabilitás messze veri a Note 3 telefont. Viszont olykor akad, hogy bedöccen, sőt csak a hosszabb bekapcsoló gomb megnyomásával tudok újra parancsot kiadni a telefonnak. Ezt szerintem konkrétan a Facebook Messenger program okozza. Lassulást csak akkor lehet érezni, ha a telefonon lévő szabad hely a 10GB alá csökken. Erről a telefon értesíti is a felhasználót, hogy ha nincs hely a telefonon a felhasználói élmény romlik, és a telefon stabilitása csökken. ( A Time Lapse videókat gyakran a telefon végső kimerüléséig csináltam... )
    Ami még nagyon tetszik a telefonban az a töltés. 1 óra 20 perc alatt tölt fel a készülék 1%-ról 100%-ra, - köszönhetően az 5 Amperes töltésnek - használat nélkül tartja is szépen a töltést. Az akkumulátor kímélése érdekében a telefon 2%-nál 30 másodpercen belül kikapcsol. További érdekesség, hogy a telefonnon Boot joggal rendelkezik az ébresztőóra. Tehát a telefon bekapcsol, ha beallitottál ébresztést, legalább 5 perccel későbbre. ( A telefon magának 2 percet számol a bootolasra, holott ez jóval 30 másodperc alatt érzékelhető)
    Az UI felhasználó barát, és hamar hozzá lehet szokni az EMUI 5.0-hoz.
    Viszont a képernyő idő szeszélyesen változik. Ez szerintem miattam van, mert nagyon függ a használattól. Ez számokban 2 óra és 6 óra kijelző időt jelent.
    Filmnézés eszik a legkevesebbet, ha a film a telefonon van letöltve. Legtöbbet a Messenger videóhívás fogyaszt. (Játék nincs a telefonon, így arról nem tudok nyilatkozni, de biztos, hogy az is enne szépen, ha olyan a grafika.)
    Remélem segítettem. Ha kérdésed van, nyugodtan írj itt is akár.

Új hozzászólás Aktív témák