Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shifty!

    senior tag

    válasz papa019 #4305 üzenetére

    A GPS lassúságát az okozza, hogy nagyon lassan talál jelet, mivel nem kifejezetten földrajzi helyhez vannak optimalizálva a telefonok GPS vevői, hanem globális beállításokra. Ez érthető, nem egy-egy országnak terveznek és építenek telefont :)

    Azt viszont, hogy a magyarországi műholdállásoknak legjobban megfelelő GPS beállításokat beállítsuk (grammar nazi fail :) ), ahhoz elég lesz 1 fájlt módosítani. Ez a fájl a /system/etc/gps.conf fájl. Ez tartalmazza az cellalapú és GPS alapú helymeghatározás főbb, a felhasználó által is átszabható beállításokat.

    Ahhoz, hogy kicsiny nemzetünk geográfiai helyzetéhez illeszkedjen a telefon GPS-e, módosítanunk kell ezt a fájlt...de ez hosszú, és bonyolult, és mivel magamnak már egyszer belőttem ezt a fájlt úgy, hogy (nálam legalábbis) WiFi vagy Mobilnet segítségével, természetesen nem viharhelyzetben pár másodperc alatt működik a GPS, ezért inkább megosztom veletek a saját gps.conf fájlomat, így nektek csupán a következő a feladatotok:

    1. Kelleni fog egy file browser root hozzáféréssel és módosítási jogokkal - tudom ajánlani a Root Browser nevű appot, ami ugyan fizetős de szerintem bőven megéri, hogy az ember ráguglizzon az apkra kipengessen érte párszáz forintot (én az utóbbit tettem)

    2. Miután rendelkezünk egy ilyen progival, navigáljunk a telefon gyökérkönyvtárába, majd innen a system mappába, majd etc mappa.

    3. Megjegyzés a Root Browsereseknek és mindenkinek : a jobb felső sarokban van egy Mount R/O gomb, erre nyomjatok rá, hogy Mount R/W legyen ( R/O - csak olvas; R/W - ír és olvas ). Ez fontos, hogy tudjátok cserélni a fájlt.

    4. Az eredeti gps.conf fájlt másoljátok ki az sd kártyátokra, mintegy biztonsági mentésképpen. Miután ezzel megvolnátok, az általam feltöltött gps.conf fájlt be kell másolni az eredeti helyére, felül kell írni, hogy a letöltött gps.conf kerüljön be a helyére. Másolás után a fájlméret alapján tudjátok megnézni, hogy sikerült-e a művelet. Amit feltöltöttem, az 379 bájt méretű, az eredeti ennél valamivel azthiszem kisebb, ~250 b méretű.

    5. Miután sikeresen túlestetek ezen a roppant bonyolultan kinéző de igazából pofon egyszerű műveleten, indítsátok újra szeretett telefonotokat, és utána tegyetek egy próbát :)

    Természetesen ha nem érzitek az "átütő erőt" - vagy éppen semmi olyat, hogy működik a GPS :D , akkor tegyétek vissza a biztonságilag lementett fájlt, ugyanez a metódus csak visszafele :)

    Befejezésképpen ITT!!!! a fájlocska csak nektek :)

    Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease

Új hozzászólás Aktív témák