- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
drr
őstag
Sziasztok!
Az előző üzenetemben linkelt ROM után dobtam fel még egy másikat, aztán az nem tetszett és visszaraktam a Miracle féle CM-et. Sajnos azt vettem észre, hogy a szokásos google appokat nem teszi fel. Ez miért van
Vájpoltam ám mindent...
Nincs se térkép, se gmail, se navi, semmi...[ Szerkesztve ]
-
polomaa
aktív tag
ha jól emlékszem van hozzá egy patch,azt föltetted?
-
sandró60
addikt
"Irigykedve" olvasom a kedves fiatal fórumozók Gio-ra történő ilyen-olyan különböző szoftverek kipróbálását.Én 60+ évemmel fogékony vagyok az új-dolgokra,de ahogy olvasom nem merném megcsinálni,pedig a leirásokban olvastam nekem is tesző dolgokat.Addig is figyelemmel kisérem az itt leirtakat lehet,hogy tanulok én is belőle
Amúgy március óta van meg a Gio-m.Azóta olvasom ezt a fórumot
Üdv:Mindenkinek-Sandró60[ Szerkesztve ]
-
polomaa
aktív tag
Megilyedni a custom rom felrakásától nem kell. Véleményem szerint Giora elég könnyen megy.Alapba rootoltak,nem kell külön kernelt rakni,úgyhogy 10 perc az egész. Ha van CWM-ed,downlod módod és egy efs mappa mentésed akkor a telefont nagy valószinűséggel nem tudod téglásítani.A leírást kell követni a rom felrakásakor,akkor nem lehet baj.
-
papa019
senior tag
"Kész" a JB prealpha verziója, aki meg akarja nézni, azt itt talál róla infókat: [link]
Mindennapi használatra semmiképpen sem jó!!!
A mikrofon és még további rengeteg dolog nem működik, de a rendszer fut. -
98bja
senior tag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de a cm7.2 összes verziója 2.3.7-es?? mert letöltöttem az aszthiszem legújabb verzióját és kíváncsiságból belenéztem a build.prop fájlba... Ott meg valami 2.3.5 van írva. Ha ez 2.3.5-ös akkor be tudnátok egy 2.3.7-es cm7-et linkelni? előre is köszi és javítsatok ki hogyha hülyeséget kerdeztem
-
polomaa
aktív tag
Még nekem sem,de SGS-el már jártam úgy,hogy a CM9 átírta az IMEI-t. Biztos ami biztos.5 perc munka.
-
papa019
senior tag
Gondoltam megnézem milyen a CM10...
A tapasztalataim
Egyből van boot animáció, bár még CM9-es. A telefon 2 perc alatt felállt a Recoveryből újraindítás után. Nagyon gyors, a menü már az első indítás után is érezhetően "simábban" fut, gyorsabban reagál az érintésekre, mint a CM9-ben.
A Notifications menüt eléggé átszabták (képek lent).
A telefon és telefonkönyv részek teljesen hasonlóak, mint az ICS-ben. Ugyanez igaz az üzenetekre és a böngészőre is. A főmenü kinézete sem változott.
A beállításoknál is ugyanazokkal a menüpontokkal, lehetőségekkel lehet találkozni, mint korábban, talán annyi változás, hogy a Developer Options menü kikapcsolható, illetve az Accounts részt szabták át kicsit (kép lent).
A Lock Screen viszont "át lett szabva", nekem tetszik az új design (képek lent).
Ahogy a fejlesztők is írták, jelenleg csak a telefon hátulján található hangszóró működik, a fejhallgató és az első hangszóró meg se nyikkan. Ehhez hasonlóan jelenleg a mikrofon sem működik.
A kamera egyáltalán nem működik, az alkalmazás azt írja, hogy nem tud csatlakozni a kamerához.
A galéria tökéletesen megjelenik, nekem sokkal gyorsabb, mint az ICS-ben.
A GPS gyorsan talál jelet.
Az élő háttérképek a fejlesztők állítása szerint jól működnek, nekem sikerült "kinyírnom velük" a telefont, mert irtózatosan belassult a készülék...Összegezve
Az új rom nagyon jó, ha az audio hibákat javítják, akkor már élesben is használható lesz majd (persze kompromisszumokkal), mert nagyon gyors. Jelenleg - ahogy a prealpha verzióból is lehet következtetni - még nagyon kezdetleges állapotban van a a dolog, de szerintem a srácok 1-2 hónap alatt megoldják a problémákat.
A fejlesztők listája alapján a működő funkciók
RIL ( GSM/SMS/EDGE/3G/SIGNAL) - gyakorlatilag minden működik
Audio (csak a hátsó hangszóró)
Szenzorok (a Proximity szenzor néha furán viselkedik)
Project Butter (100%)
Teljes 2D/3D gyorsítás
SD kártya
Wi-Fi
Bluetooth (de ez még nagyon bugos)
Böngésző
Háttértár
Élő háttérképek
GPS (ezt az egyik felhasználó igazolta, illetve nekem is működött)És a nem működő funkciók
Mikrofon
Fülhallgató
Az elöl lévő hangszóró
Kamera
FM Rádió
Deep sleep (bár volt, aki CPU Spy-al igazolta a fórumban, hogy működik)
Natív Android app2sd (.android_secure)
És további rengeteg dolog….[ Szerkesztve ]
-
lexter00
őstag
Felakartam rakni a CyanogenMod 7.2.0 RC1 Miracle Edition de valami miatt nem megy fel, valamit kihagytam volna?A sima cm7.2 simán felmegy
[ Szerkesztve ]
-
-
papa019
senior tag
válasz lexter00 #4163 üzenetére
Biztosan ír valamilyen hibaüzenetet. Attól kicsit okosabbak lennénk.
Az Enhanced236 - stock 2.3.6 Rom frissült ma! Láttam sokan használjátok.
(#4164) 98bja: 12 napja tette ki az AOSP oldalra a JB Source-ot a Google.
Egyébként "friss" hír, hogy a telefon elején található kis hangszóró is működik már.[ Szerkesztve ]
-
-
papa019
senior tag
válasz shifty! #4166 üzenetére
Azért a teljes 2D/3D gyorsítás elég sokat dob a dolgon.
ICS-ben még az újabb buildekben sem működik tökéletesen.Ha XDA-n jársz, akkor írj kérlek a developer részen a CM9/10 topikba, Maclaw most tette fel a kérdést, hogy valakit érdekel-e CM9 frissítés.
Nekem sajnos még mindig csak 3 hsz-em van a fórumban, így nem tudok válaszolni rá... Mondjuk én személy szerint a JB fejlesztését favorizálnám inkább, a CM9 már használható. -
polomaa
aktív tag
Szerintem is a JB. SGS-en már hasít elég rendesen és érezhető a gyorsaságbeli külömbség.
-
nggabi
félisten
az új hárombetűs navi elindult valakinek gion? aki tud segíteni esetleg dobjon egy privit, thx
"szenyor dzsíííí"
-
papa019
senior tag
(#4172) lexter00: Ha nem indult el az AROMA, akkor valszeg a telepítő hozzá sem nyúlt a telefonhoz, így nem hiszem, hogy kárt tenne benne egy reset.
Csak hogy legyen új info JB fronton: állítólag a mikrofon is működik, egy XDA-s fejlesztőnek megy hívás közben és alkalmazással is tesztelte.
-
RCJet
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Kiesen keresztül próbálnám frissíteni a telefont de ezt írja ki.
Az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést
Aktuális készülék-szoftver verzió : PDAPM / PHONEPA /CSCPA (PAN)Illetve magán a telefonon keresztül sem engedi a frissítést.
Mi lehet a probléma?A készülékem Telenoros, 2.3.3-as androiddal.
A segítséget előre is köszönöm!Üdv!
-
shifty!
senior tag
Az 1. hsz-ben vannak elég korrekt leírások hogyha frissíteni szeretnéd a telefonodat, de ha azt nem találod kielégítőnek, akkor a neten olvass utána, youtube-on vannak nagyon jól használható videóval megtámogatott leírások hogy hogyan frissíts, a kies-t felejtsük el magyarok...
Ha mindenképpen ragaszkodunk a Kies-hez, akkor legalább a Kies Air-t használjátok, ingyenes app a Play-en, ugyanazt tudja a mint a Kies, csak WiFi-n keresztül, és korrektebb, stabilabb az egész, mivel nem egy "összetákolt" program, hanem egy Java-s kezelőfelület tulajdonképpen[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
Armagedown
őstag
Elég jó a teló készenléti ideje
Wifiről netezve tényleg nem bír sokat :
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
papa019
senior tag
válasz Armagedown #4181 üzenetére
-
nggabi
félisten
senki? nem navigáltok?
"szenyor dzsíííí"
-
polomaa
aktív tag
Nálam minden custom romon működött,pedig majd az összeset kipróbáltam.
-
papa019
senior tag
válasz polomaa #4187 üzenetére
A vállalkozó kedvűeknek egy elég jó hír: a CM10 audio része vélhetően hamarosan működni fog. Így lehetőség nyílik a (kompromisszumokkal teli) mindennapos használatra.
Én vélhetően leszek olyan mazochista, hogy felrakom, ha az alapvető telefonos funkciók működni fognak. -
BalanceR
addikt
Sziasztok.
A tesóm Gioja mostanában egyfolytában fagy, rebootol, FCzik...
Valami Telenoros gyári sz@r rom van rajta...
Kérdés:
Melyik a jelenlegi legstabilabb Rom giora?
Napi használatra kell, szóval tényleg a stabilitás a lényeg, full mindegy, mit hoz antutuban...
AOKP rom van esetleg?
CMből van stabil 9-es?
Gyáriból melyik a leginkább bevált?Előre is köszi.
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
papa019
senior tag
válasz BalanceR #4189 üzenetére
Itt a legtöbben ezt a romot ajánlották mostanában. Ez nagyon stabil, tökéletesen működik.
Szóba jöhetne még phiexz CM7.2-je, de abban jelenleg az audio library valamiért nem műxik jól, így ez jelenleg nem ajánlott.
A CM9ben a kamera még nem működik jól, a hardveres gyorsítással még gondok vannak, illetve most előjöttek problémák a Deep Sleeppel kapcsolatban, így ezt nem ajánlanám nyugodt szívvel, ha a stabilitás a fontos... Érdemes megvárni a CM10 stabilabb változatát, mert nagyon ígéretes a cucc.
A gyári romokat itt találod. A legfelső német szerintem teljesen alap stock rom, nem hiszem, hogy van benne valami plusz app vagy valami, én ezt ajánlanám.
Itt találod az AOKP Romot. Én sosem próbáltam, így nem ajánlom. Ránézésre a CM9 beta9 előtti nightlyra épül.
[ Szerkesztve ]
-
-
papa019
senior tag
válasz BalanceR #4191 üzenetére
Igen, Ext4-es.
Az IMEI-vel kapcsolatban én nem tudok nyilatkozni, én pár napja hallottam erről először, őszintén megmondom sosem néztem meg (pedig már megvan a telefon fél éve), hogy valamelyik ROM megváltoztatta-e.A CWM helyett én inkább Phiexz Recovery-jét ajánlanám. Gyári Recoveryben feltolod, mint egy romot és reboot után menni fog, szerintem felesleges Odinnal Recovery-t telepíteni.
Ha mégis maradnál a CWM-nél: [link]
Érdemes a rom telepítése előtt is csinálni egy wipe all-t, meg utána is. De egyébként úgy kell telepíteni, ahogy írtad.
-
polomaa
aktív tag
Nálam sem mászott el az IMEI Gion,csak azért írtam,hogy nem árt egy mentés mert sosem lehet tudni,mikor lesz szükséged rá.Egyébként ha átírja az IMEI-t akkor nem tudsz hálózatra csatlakozni.Még egyszer mondom,hogy Giora ez nem jellemző.
-
polomaa
aktív tag
Letöltöd a marketről az android mate-t,megnyitod,középen file explorer,megkeresed az efs mappát elé pipa majd alul copy.Utána keresel az sd-n egy mappát ahova bemásolhatod,majd alul paste-t nyomsz,ezzel másolja be az efs-t.Eztán elmented gépre vagy bármi adattárolóra. Ha ne adj isten szükség lenne rá,akkor a telepítés utáni efs-ből törölsz mindent/szintén ezzel a progival/ és a mentett efs tartalmát bemásolod és már újra az eredeti IMEI-ed lesz a telón.
[ Szerkesztve ]
-
polomaa
aktív tag
Bocs az előbbi leírásért,megnéztem ez nem gio-ra vonatkozik.
-
BalanceR
addikt
Köszi az infókat!
Csak azért kérdeztem az EFS-dolgot, mert a Samsung az egyetlen gyártó, ami így tárolja az IMEI-t, és Spicán is, SGSen is előfordul néha hogy romcsere közben elmászik...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
papa019
senior tag
Ha valaki CM7.2-t használ, akkor annak ez nagyon hasznos lesz:
Phiexz kiadta a régi libaudio-t telepíthető formában: [link]Recoveryből telepíthető.
Remélhetőleg megoldja az új verzióval kapcsolatos audio problémákat (pl. halk hangszóró).[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
Üdv!
Enhanced236 - stock 2.3.6 (24.07.2012 update) ROM-ot ,hogy kell feltelepíteni teljesen gyári (2.3.6-os ,és root sincs) rendszerre ? Mi a telepítés lépésenkénti menete? (Egyébként a "fenti" linkelt ROM tudja a magyar nyelvet ? )
Előtte van-e lehetőség lementeni a teljes rendszert „szőröstül-bőröstül” az SD-kártyára? Úgynevezett „ghostolás-t” szeretnék csinálni a „gyári” rendszerről,ha esetleg nem jönne be a feltelepített ROM , akkor egyszerűen vissza tudjam tenni az „eredeti” ROM-ot. (Ne kelljen már az őskortól kezdeni a telefon belakását. )[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
a ghostolás nem fog menni mert most rfs-en vagy és az új rom ext4-et csinál de nem is kell. elég rootolnod a mostanit és titanium backuppal elmenteni a dolgaidat. ha nem jön be visszateszel egy gyári romot.
melyik cwm-es kernellel lehet ezt felrakni? egy linkkel megdobna valaki?
"szenyor dzsíííí"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest