- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz Mezga Aladár #5600 üzenetére
Először kicsit megzavart!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
djnice
veterán
SkyShowtime nem vált frekvenciát...
-
veterán
-
sagit
veterán
-
devil-k
nagyúr
-
sagit
veterán
válasz devil-k #5610 üzenetére
én a netflix elengedésen gondolkodok
nekem van még extran appletv+ amit szeretek, meg amazon is az amazon prime-hoz grátisz, kb sose használom
ez a mostani meg egy ezresért 3 embernek nem a világ, még várok mert pl a magyar tartalmak ( arany élet, besúgó) márciusban jön majd csak, utána döntök majd
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
oszy
veterán
Van valami hátránya a 16.3.2 Tv OS-nek vagy nyugodtan frissíthető 15.6-ról?
Apple TV 4K (2021)[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz BossBoss #5614 üzenetére
Akkor megcsinálom. Köszi!
Nekem még nagyon új ez a dolog. Nem is akartam megvenni. Rohad*k Apple...
Mondjuk a kép az nagyon nagyon jó. A doridos Kodival tákolt kütyük elbújhatnak. Nem mondom, hogy azok rosszak, de ez, hogy nem kell fél napig állítgatni, az szuper!
Még most azt akarom megoldani, hogy a routerre menjen egy hdd és azt is lássam az ATV-n.
HomeKit központnak kell a kábeles internetes kapcsolat?
-
Clemi
veterán
Nálam se hibátlan... amit épp észrevettem, hogy a képernyővédőknél csak a légifelvételeket tudja lejátszani, semmi mást. Még a saját szerverükön lévő egyéb fotókat sem, nemhogy az én saját képeim az iCloudból, pedig a fotók alkalmazással tudom böngészni és vetíteni a TV-n.
Na meg egy délután azt művelte, hogy a táviránytóval nem engedte állítani a hangerőt, és ami addig korrekten működött, a Sony TV távirányítója, azt meg nem ismerte fel, nem lehetett vele kezelni az ATV-t, kivéve a hangerőt. Másnapra ez magától helyreállt. (Akkor már a 16.3.2 volt rajta)[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
-
kennystyle
aktív tag
Viszonylag spéci kérdésem lenne.
Adott egy moziszoba, ahol mint kijelző csak 1 projektor van. Ezt zenehallgatásnál nem szeretném bekapcsolni. Létezik olyan távvezérlés funkció, hogy Iphoneról tudjam irányítani az Apple TV -t külső monitor nélkül ? Amit neten találtam a control center -es távirányító funkció az nekem erre nem tűnik alkalmasnak.
Gondolom az működne, hogy Iphone-n fut a Tidal pl. és airplay-en keresztül átlővöm az erősítőre kötött Apple TV-re. Viszont itt nekem a minőség kérdéses, mert ez esetben ha jól gondolom nem az Apple TV kezelné "natívan" a Tidalt és küldi ki a lossless minőséget, hanem a teló valahogy átküldi az Apple TV-re és az megy az erősítőbe.Ha valakinek van erre tapasztalata, ötlete azt megköszönöm.
-
Parson
addikt
válasz kennystyle #5621 üzenetére
Én egy control monitort azért beiktatnék a rendszerbe ezesetben, ha mindenképp apple TV lenne a lejátszó. 1 HDMI splitter-rel ez gond nélkül megoldható lenne, és amikor zene megy, akkor a control monitor müködne, amikor mozizás, akkor meg csak átkapcsolod a Projektorra. Különben vakon menne pár lépés itt vagy ott...
Persze ha müködik vakon is a cucc, akkor a fenti kiegészitö megoldás felejtös.
A második témában amúgy nekem is hasonló a célom, HA veszek egy apple tv-t akkor az egy erösitön keresztül megy kijelzöre, ahol az erösitöt bármikor kikapcsolom és a kijelzö belsö hangszoroi is tudnak dolgozni... de nálam nincs Prjektor csak egy nagy LCD kijelzö (ergo TV).
Az, hogy a konkrét, vagy általános példában is az iPhone miként használható szimpla távirányitóként, ahol 1. az apple TV maga a lejátszó egység, vagy 2. az iPhone a lejátszó egység, és csak tovább küldi az apple TV-nek az anyagot, az egy külön téma, de valszeg mindkettö megoldható, hiszen míg a 2. esetben Airplay, az 1. esetben meg lokális app távirányitva az apple TV-n a megoldás. Én utóbbit javaslom, a stabilabb jelfolyamra. De lássuk, mit mondanak a többiek.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
kennystyle
aktív tag
Pont ez a lényeg, hogy ne kelljen plusz monitor.
Eddig egy HTPC-t használtam, azt szeretném kiváltani. Erre volt kötve egy monitor is de azt sem kényelmes használni mikor leülnék a fotelba zenét hallgatni a monitor meg 3 méterre onnan. Ott megoldottam úgy hogy Spacedesk -el vezéreltem a pc-t tabletról.
Mozizásra jobb megoldásnak tűnik most nekem egy hálózati lejátszó, az már megvan de ott ugye úgyus van projo nyilván. Zenére szeretném megoldani külön monitor nélkül.
És persze a minőség is fontos ez esetben. Mert pl Spotify megy alapból az erősítőn de az a Tidalhoz képest nem az igazi. -
oszy
veterán
Az ATV ki- bekapcsolása hogyan működik? Ha kikapcsolom, akkor kikapcsolja a tv-t is.
-
Parson
addikt
válasz kennystyle #5623 üzenetére
Akkor nincs mese, olyan megoldást kell találni, amilyet alapból irtál - de ne vakon irányitás legyen (100% controll legyen, különben beleszaladhatsz pár zsákutcába szórakozás közben), hanem táveléréssel - én erre iPad-et használnék + kérdés még indig a támogatottság apple TV OS / applikáció szinten. Erre majd a többiek okosabbat tudnak mondani, ha tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kennystyle #5621 üzenetére
Az Airplay fix 48/24-et küld, tehát mindegy, hogy mit csinálsz. Minőségi zenehallgatáshoz nem biztos, hogy az Airplay a legjobb megoldás, viszont általános zenehallgatáshoz megfelelő, sűrűn használom., most is arról hallgatom a zenét. Távirányító gyárilag van az iOS-en, semmit nem kell telepíteni, kijelző nélkül is használható, ha tudod, hogy mit csinálsz, egyébként nem kell hozzá semmilyen táv, főleg, ha mindent Airplay-el oldasz meg.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Alvóba megy, a TV-t azért kapcsolja ki, mert a CEC engedélyezve van TV-n is meg a lejátszón is, ha kikapcsolod, akkor nem fogják egymást vezérelni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kennystyle
aktív tag
Köszönöm, de itt pont a minőségi zenehallgatás lenne a cél. Az általánosan elnyekereg a háttérben az más tészta, arra van megoldás :-)
Valószínű Parson fogalmazott jól, nekem távelérés kéne az Apple TV-hez, vagy valami hasonlóhoz ami jó minőségben küldi ki utána az erősítőre a Tidalt és esetleg a lokálisan elérhető FLAC-t.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kennystyle #5628 üzenetére
De Apple TV-vel nincs minőségi zenehallgatás, vagy van, de csak 48/24, ennyi és pont. Ha megfelel, akkor hallgatod, ha nem, akkor másik irányba mész.
Leírtam, hogy miként tudod használni, ha nem tetszik, nem használod, nincs más lehetőséged. Én minőségi zenére Amlogic box + CoreELEC-et használok USB DAC-kal.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Van olyan, hogy teljesen kikapcsolom az ATV-t? - Nincs, illetve van, áramtalanítod.
-
Parson
addikt
válasz kennystyle #5628 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy blakey-nek is erösen igaza lesz a minöségi oldalon... Ez a lossless zenehallgatás még mindig spéci megoldásokat kiván, és az apple TV ahhoz kevés lehet. De ne legyen igazam. Én letettem a lossless minsöségröl pont ilyen okok miatt, azt a keveset ami van, direktben USB-röl dugom az erösitöre és onnan vezerelve hallgatom, tehát maga az erösitö beépitett lejátszója teszi a dolgát -> még kevesebb konverzió és rövidebb jelfolyam -> még jobb végsö minöség, még ha a lossless formátum elméletben nem is engedne mást, a fizika azért mégis fizika (huh ebbe most ne menjünk bele, ha kérhetem).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Pontosítok, az Apple TV nem támogatja a Hi-Res audio-t az appokkal, illetve korrekt CD-minőséget tudnak, azaz 16bit 44.1/48kHz, Apple Music-kal egy hangyányit jobb a helyzet, de nem a minőségi zenehallgatásra van "kihegyezve", cserébe korrekt és megbízható minőséget képvisel.
#5633Parson
A szoftver egyelőre sok mindent korlátoz, csak 1x kell mindent engedélyezniük és azonnal a legjobb eszközzé vállhat. Ha valaki erősen a minőségi zene vagy mozira és annak hangzására van ráállva, akkor nem Apple TV a megoldás, illetve nem 1 eszköz fogja mindezt kiváltani, viszont ha egy stabil, megbízható minőségű eszközt szeretne, akkor bizony nincs jobb az Apple TV-nél, mert stabil, jól működő szoftverrel rendelkezik. Sokszor hallgatok apple TV-vel zenét, többnyire BT-al és airplay-el, stabil, és megfelelően szól, viszont ha a precíz, pontos hangzásra vagyok kiváncsi, akkor kénytelen vagyok másik eszközt használni.[ Szerkesztve ]
-
bandor
tag
Gondolom van itt többeknek Skyshowtime előfizetése. Tőlük kérdezném, hogy nálatok minden rendben vele. Apple tv 4k. A hangról most ne beszéljünk, mert olyan amilyen, viszont a kép nálam minden filmnél laggol, akad. Legfissebb szoftver van fent, dinamikatartomány és képkockasebesség is be. Nem értem. Az összes többi streamingnél nincsen ilyen probléma. Nálatok hogy működik a Sky? Köszi.
-
blakey
titán
A hangról most ne beszéljünk, mert olyan amilyen, viszont a kép nálam minden filmnél laggol, akad. Legfissebb szoftver van fent, dinamikatartomány és képkockasebesség is be. Nem értem. - egyszerű, nincs fps-váltás a SkyShowtime appal, fix 60Hz-en megy minden, kár ezért pénzt adni. Majd ha lesz fps-váltás, 4K, Dolby Vsion és Atmos, akkor megér 990Ft-ot, addig semmit nem ér.
-
blakey
titán
Április 11-ig még sok minden történhet valamint a Prime képes a 4K Dolby Vision/Atmos-ra és fps-váltásra mindössze 890-ért.
-
blakey
titán
Gondolom rossz helyen kerested, ha jó helyen nézed, akkor kb. kibaxxa a szemedet is.
-
bandor
tag
Na ezért ez így érdekes. Nem hiszem el hogy rajtam kívül senkit nem zavar. Magával a képminőséggel olyan nagy gond azért nincs. Tudom nincs 4k,csak 1080, de elég magas lehet a bitráta mert ahhoz képest elég szép. Még 3m ben projektoron nézve is. De hogy nincs fps váltás az elég gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest