- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Na végre
Szubjektív, de egy glossy variánst is kidobhattak volna, árnyékoló, meg mismás nélkül. Wide gamut, 16:10 jóság, de anti glare "mák" nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Jóságos, bár a talp kicsit rusnya.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bteebi
veterán
Az első kép alapján már-már azt hittem, hogy 5:4-es képarányú . A talpa szerintem nagyon csúnyán néz ki, hátulról viszont majdnem pont olyan, mint az elforgatható Dellek. Biztos nagyon jó lesz majd a képe (szerintem az utóbbi években már a budget, TN paneles monitoraik is egész jók voltak), de persze azért jó lenne tudni az árát. Amúgy vajon melyik gyártó paneljeit használja?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
KAMELOT
titán
Megvárom az árát, de szerintem 230euro környékén fog ez is landolni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
GeoPhoto
tag
Épp a múltkor linkelték valamilyen fórumon, hogy hogyan lehet leszedni a Dell monitorokról az AG bevonatot Gondolom Te már láttad, de nekem újdonság volt, hogy valaki szétkap egy monitort és "beáztatja" majd leszedi a bevontatot.
Bár irodai munkára szeretem az AG-t, de mióta tabletem meg okostelóm van megértem a rajongást a szép üveges kijelzőkért, valóban természetesebb hatást nyújtanak.
A Benq eddig is elég használható cuccokat csinált a PVA/MVA paneles monitorokkal és mostanában majdnem TN árban adták, de gondolom ez a profi kategória még náluk sem lesz olcsó.
-
deja vu
addikt
Inkább a duplája lesz, azért ez teljesen más ligában játszik mint a 2412m.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-
QwErTy42
addikt
Esélye sincsen a Dell és HP monitorai mellett. Nagy részüket százas-ezres nagyságrendben veszik a multik, ahol arra tényleg szükség van. Voltam olyan cégnél is munkám során, ahol egyszerű mezei irodai munkára is Eizo és Dell monitorokat használtak.
A mezei felhasználók egy kis töredéke megveszi majd kíváncsiságból és annyi....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
madgie
titán
Az AG elvesz a panel "élességéből". 1024x768-as paneleknél ez inkább előny volt, Full HD körül meg hátrány. Persze bőven van előnye az anti glare-nek, nem lesz tükör tőle a kijelző (de ha okosan helyezed el a monitort, akkor a glossy egyből vállalható lesz).
GeoPhoto: láttam én is, de nincs merszem szétbontani az U2711-et (pedig most olyan helyen van, ahol nem csillogan)
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Falra szerelve kéne, talppal együtt ha rugdosnának akkor sem.
Szerintem ez a tipikus esete annak, amikor egy kvázi-sikeres gyártó gondol egyet, hogy gyorsan felnő, mert van pénze beszerezni a jó panelt, elektronikát, fejleszteni egy kalibráló szoftvert egy jó nevű céggel, aztán ezt leszámítva mindent a maga egyszerűségével megcsinál, saját ízléssel, amolyan BenQ-san. Borzalmasan néz ki a talp, gamerek biztos örülnének egy 120 Hz-es XL BenQ-nál, de a profizmus csak az adatlapon érhető tetten - s feltehetőleg majd az árán is - de ez még kevés.
Azért "jó" volt látni.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
dezz
nagyúr
Az LG AG-jével az a baj, hogy egy olcsó, durva felületkezelési megoldás. Ez hozzájárult az IPS panelek olcsóbbá válásához. Azonban, profi monitorba szánt paneleknél talán nem ezt az eljárást kellene alkalmazni. (Hanem azt a korábban minden jobb panelnél alkalmazott megoldást, ami a kép érezhető befolyásolása nélkül gátolja a tükröződést.)
-
Ja, van, ráadásul elég tágan lehet állítani (u2713h), bár nagyon alacsony fényerőn nem szeretem még vaksötétben sem, mert mintha nem lenne kontraszt. 25-ön szoktam használni, 15 alá nem megyek.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dezz
nagyúr
Név szerint? Passz! Ami korábban az összes IPS, VA és sok TN panelnél is megtalálható volt. Most is itt van előttem 1-1 régebbi IPS és PVA panel, mindkettő ilyen. Mikroszkóppal nézve sokkal finomabb a felületkezelés. Lényegében úgy látszanak rajtuk a pixelek, mint a betett képen felül. Mégsincs látható tükröződés. (Elképzelhető, hogy az LG-féle AG-n mégkevésbé van, de hacsak nem napsütötte szobában akarjuk használni a monitort, éppen elég ez.)
Amúgy kíváncsi lennék, valójában mennyire sikerült profira ez a BenQ, de attól tartok, nem tudom meg. Akár a kinti, profinak mondott oldalakon sem éri el a hozzáértés a kívánatos szintet (enyhén szólva). Pl. korábban a HP 24" DreamColorról sem írta le senki, mennyire el lett k**va (mert erre mást nem lehet mondani). Én majdnem megtettem, de azt nem köszönte volna meg, aki odaadta tesztelni (nagyker). (Inkább hanyagoltuk a cikket róla.)
Esetleg bizonyos monitoros fórumokon feltűnik majd 1-1 értelmesebb saját-teszt.
(Hacsak nem teszteled majd le te... Bár mintha alábbhagyott volna az érdeklődés.)
(#3) bteebi: LG(-Display). Mi más?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Csak mert - nem azért hogy haza beszéljek - de én is azt vettem észre (szabad szemmel), hogy egy U2212HM-en sokkal durvább volt az AG, mint az EA231WMi-n, és még annál is egy picit finomabb a PA231w-n. Láttam U2713HM-et is light-AG-vel, az még egy fokkal finomabb, talán kettővel is, valóban az az igazi. (Csak ott meg volt egy furaság, ferde szögből nézve...)
mod.: Te egyébként mely IPS és PVA-ra gondolsz?
Nem hagyott alább, de kompetenciám erősen limitált, nem csak hozzád képest, még pár külföldi reviewer-hez képest is. Méricskélem a hozzám került, átmenetileg nálam járó monitorokat, összehasonlítom őket, agyalok, de cikk nincs még. Egy globálisat tervezek már régóta az IPS evolúcióról és a mai kaotikus helyzetről - e-IPS, E-IPS, H-IPS, AH-IPS, S,C-PVA, AMVA, PLS...stb Csak a tisztánlátás végett. De sajnos nem volt még lelki erőm a forrásgyűjtésen túljutnom...[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
bteebi
veterán
(#3) bteebi: LG(-Display). Mi más?
Már csak az LG gyártana kisméretű (kb. 22-27") IPS paneleket? Ezt azért nem hinném, bár igazából nem tudom.
#22: Nekem amúgy U2312HM-em van otthon (azt hiszem abban is LG panel van), és szerintem teljesen rendben van a felülete.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
dezz
nagyúr
Valóban, az LG agresszív AG-i között is van különbség (durvától a nagyon durváig ). Illeve itt van még a light, amit helyenként glossynak mondanak. Ezt nem néztem még meg magamnak alaposabban.
Az S-IPS-re (mármint valós, eredeti S-IPS) és szerintem az összes PVA/S-PVA-ra (jelenleg egy SyncMaster 213T-m van, de egy újabb S-PVA-s EIZO is ugyanilyen volt [kár, hogy másban nem annyira jeleskedett]).
Valamennyire hozzá tudtam szokni az LG féle agresszív AG-hoz, amikor ilyen monitor volt nálam, de visszatérve a korábbiakra, ez mégiscsak jobb (volt).
Azt hiszem, a későbbiekben vagy a lightot célzom majd meg, vagy ha mégis a másik lesz belőle, fogom, és lekapom.
(#23) bteebi: Korábban se túl sokan gyártottak IPS-t, most meg főleg nem. Lényegében az LG kiszorította őket a jobb kontrasztaránnyal és kedvezőbb árral rendelkező (e)H-IPS-sel. A Panasonic gyárt még IPS-Alphát, de tudtommal az csak tévékbe kerül. Mintha ezen kívül lenne még egy gyártó, aki azt hiszem, kizórálag az Apple-nek szállít be, de nem jut eszembe a nevük.
Egyébként a Samsung kezdett 1-2 éve gyártani az IPS-hez hasonló panelt, más néven.
Sok okostelóba kerül egyébként IPS-nek látszó panel, más gyártóktól, ami valójában nem IPS. (De van LG-s IPS is.)
U2312HM nem lightos (mint a kb. ugyanakkor kijött S2340L)?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Éppen itt az ideje...Ócsak TN panellel szerelik a legtöbb monitort mai napig, pedig itt is kell a minőség....
A tudomány a valóság költészete!
-
P.O.W.
tag
Én drukkolok a Benq -nak. Jó monitorokat gyártanak.
MSI MAG B550 TOMAHAWK, AMD RYZEN 5 5600X ,XFX RX 6700 XT 12GB, 4x8GB Kingston Renegade 3600Mhz DDR4, Corsair RM750 ,Noctua NH-U12S, Aerocool Aero One Eclipse RGB, AOC C32G2ZE 240Hz, Razer Deathadder Essential, Genesis Thor 300 TKL
-
richies
senior tag
nekem volt Dell 2412m -m kb 1 hetig, kuldtem vissza mint a villam. nagyon gaz volt a Ag coatingja, szinte szivarvanyozott, szemem lefarasztotta fel ora alatt...
vettem helyette Viewsonic VP-2365-LEd -et ,szinten LG IPS-es, s ezen mar normalis az AG coat...
dell az elmehet a sunyibaRozsomak of Power
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Kis méretű csúcsmobillal készül a OnePlus
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen videókártyát?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DJI topic
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eladó 27" Samsung Odyssey G65B ívelt 240Hz monitor
- LG 32GK850G Gaming monitor
- LG 38WN95C Ívelt Gamer monitor! 38"/3840x1600/Nano IPS/170hz/1ms/Gsync -Freesync/Thunderbolt 3/
- ASUS ZenScreen MB165B Monitor+Asus screen Tripod
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest