- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sedo
tag
Sziasztok!
Lenne egy a témához részben kapcsolódó, de elég hülye kérdésem
Nézegetem én is a kismilió programmal rendelkező gépeket, és az jutott eszembe, hogy mi gyakorlatilag kizárólag mosókapszulával mosunk; vajon milyen hatással van ez a mosás minőségére, hogy nem a gép adagolja a megfelelő pillanatban a mosószert/öblítőt, hanem a kapszula oldódására van bízva?
Sejtem, hogy túl nagy különbség azért nem lehet, de kíváncsi lennék a véleményetekre
-
Talala
senior tag
Köszönöm a választ!
Annyiban változott a dolog, hogy hely hiány miatt felültöltős mosógépet kell választanunk. A keret 100-120 ezer max. Van esetleg ajánlott ebben a kategóriában vagy valamilyen gyártó illetve tulajdonság amit érdemes előnyben részesíteni? Folyékony mosószerrel vagy mosókapszulával lenne használva a masina.
Nagy valószínűséggel Euronics-es vásárlás lenne, lehetőség szerint meghosszabbított garanciával. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Mosógépet kellene vennem, és kezdek elveszni a részletekben. Fürdőszobába menne, de végül is lenne hely egy elöltöltősnek is, nem fontos, hogy felültöltős legyen. 150K körül nézelődök, néztem Siemens-eket, de most ahogy olvasgattam megakadt a szemem ezen az LG-n:
LG F14U2TDNO
A kérdés, hogy szerintetek mit érdemes ebben a kategóriában venni? Melyik márkát érdemes kerülni? Mire érdemes figyelni?Köszönöm!
-
Met
nagyúr
Szűkítsd le a választható gépek listáját.
Elöltöltős jó mert tudsz a tetejére pakolni vagy be tudod rakni a konyhába a pult alá.
Fordulatszám szerintem 1200 a minimum.
Mennyi ruha menne bele? Kell a 8kg-os?Azt vedd amelyikre a legtöbb gari van.
Nagyjából LG, AEG, Bosch, Siemens, ha nagyon sok pénzed van akkor Miele bár szerintem nem éri meg az árát.
Az LG jó a DirectDrive miatt, nekünk tegnap hozták meg a LG F12C3QD-t, egy AEG L64740VFL-vel versenyzett de döntött a kinézet
Nekünk elég ez az "egyszerűbb" gép, nem vagyok benne biztos hogy a plussz feature-ök a mosás minőségén meglátszanának, csak az árcédulán.Itt is érdeklődhetsz.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
laci06
senior tag
Most egy olyan gépem van ami 6kg-ot bír mosni, de ezt néha dugig nyomom, vagyis nem ártana ha nagyobb lenne. Illetve az említett LG most szállítással lenne 389 EUR, annyiért meg elég jó vételnek tűnik. Sajnos több száz gép van az a baj, még úgy is ha szűkítek. De szerintem 8kg, és 1400-as fordulat lesz a cél.
-
zolem
aktív tag
Sziasztok! Nem találtam topikot. Én egy beépíthető sütőt szeretnék venni. Van tipp, ötlet, hogy mit ajánlott mit nem. Beko 5 év garancia... Electrolux... Preferálnám a fehér készüléket. Köszönöm ha valaki segít.. 😁
[ Szerkesztve ]
にんじん
-
blattida
nagyúr
válasz gerisz23 #2058 üzenetére
Az nem a fehérsége miatt jött le, ugye Tudod.
A nem megfelelő anyagra, nem megfelelően felvitt, nem megfelelő festék az oka.zolem
A sütős kérdés ebbe a topikba való.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
zolem
aktív tag
A felültöltős gyüszüméretű csapágyakon lóg. Az elöltöltős meg jóval nagyobb(egymástól kellő távolságra) csapágyakon. 😁 Az autó kereke sem kétoldali csapágyas, mégis elég sokat kibir. Szerintem nem számít, hogy elől- vagy felültöltős, hanem a minősége milyen a felfüggesztésnek, csapágynak. Ja, meg, hogy egyáltalán cserélhető-e?
にんじん
-
gerisz23
őstag
Felültöltős helytakarékosabb,nem lehet rápakolni ennyi a különbség.Csak ne ragasztott dobja legyen,az ilyen 100Ft alatti gépeknél már esélyes hogy nehezen csapágyazható.Asszonyékét kb 2,5 éve csináltam,samsung azthiszem.Na az jó volt.Az Indesitünket viszont szétvágtuk majd speckó sziloplasztal összeragasztottuk.Kb másfél éve megy így.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
blattida
nagyúr
A kérdéses darab nem a felültöltős mivolta miatt fut gyűszű méretű csapágyakon, hanem a gyártónak köszönhetően.
A minőségi felvetéseddel, természetesen, egyetértek.gerisz23
Ma már a drágább gépekben is egyre gyakoribb a ragasztott üst (amiben a dob forog), a beragasztott csapágy, viszont a dob nem ragasztott egyikben sem.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
zolem
aktív tag
válasz blattida #2064 üzenetére
Igen. Nem a felültöltős mivolta miatt, de azonos árkategóriában nem döntő. Mi nyírtunk ki már felül és elöltöltőset is.
Szerintem azt kell valasztani ami a praktikusabb.
Nekünk a panelban nem volt kérdés :felültöltős. Amióta meg házban lakunk:elöltöltős. (tetején szárítógép)にんじん
-
blattida
nagyúr
Nálunk még egyik sem nyíródott ki (ami gebaszok voltak, azokat megoldottam magam) és nálunk is az új, nagyobb házunkban már elöltöltős van, tetején szárítógéppel.A felültöltőst is szerettük, csak kinőttük és kellett a pakolhatóság is a szárító miatt, ami a régi házban még a konyhában szolgált.
-
zoziuser
csendes tag
Sziasztok a Samsung P801-es mosógépem 15 év működés után kezdi megadni magát ( már nem csak a mosószer adagolónál, hanem az ajtónál is folyik a víz, csapágyas stb.), ezért másikat vennék helyette . Itt olvasgatva a fórumot Lg lenne a választás 100 környékén
Amiket nézek :
- Lg F12B8QD1
- Lg F12B8NDA7
- Lg F1296NDA3Tapasztalatok, előnyök, hátrányok, csapágyazás stb.?
Melyiket válasszam illetve van-e pillanatnyilag jobb opció, mit ajánlanátok?
előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
bendi007
tag
Sziasztok erről mi a vélemény?
SAMSUNG WW70K44305W/LE
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ww70k44305w-le-mos%C3%B3g%C3%A9p-1213277.html?ga_query=1213277
-
gerisz23
őstag
válasz zoziuser #2067 üzenetére
Ebben az árkategóriában majdnem teljesen mindegy melyiket veszed.Azt érdemes kideríteni hogy az írt ruhamennyiség az tisztán a ruha,vagy a mosáshoz szükséges vízzel együtt annyi amennyi.Egy dologban biztos lehetsz,nem fogja addig bírni mint a régi géped,garit érdemes plusszban venni hozzá lehetőleg mindenre kiterjedőt.
-
villles
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nekünk is cserélni kell a mosógépet. Egyszer már volt csapágyazva, jó egy évet bírt ki.
Olvasgattam a fórumot, de nem egyszerű... Látom itt nincs egyértelmű best buy gép. Esetleg valami jó tanács merre induljak? Illetve keresgélés közben láttam, hogy a Panasonic 2+3 év garit ad egyes típusú gépeire. Ezzel van valakinek tapasztalata? Jó mosógép a Panasonic? -
gerisz23
őstag
-
Hudee
tag
Sziasztok,
Szeretnék tőletek segítséget kérni, anno a mosógépemet az itteni tapasztalatok alapján választottam, ez egy LG F12B8QD5 lett. 2 éves múlt a gép és a napokban mosás közben IE hibakóddal fogadott. Leellenőriztem a víz be és kimeneti pontokon a szűrőket, minden tiszta, víznyomás van.
Konkrét a tünet az, hogy centrifugálás előtt megáll a gép, áll benne a víz.Mivel már nem garis, megkérdem, hogy van valami egyszerűen cserélhető/tisztítható alkatrész, mágnesszelep stb, ami okozhatja a problémát?
-
gerisz23
őstag
Van bent egy szintkapcsoló,amibe megy egy vékony levegőcső,abba szokott belemenni a mosószer/kosz.Általában fém bilincsekkel van leszorítva a dobhoz illetve a szintkapcsolóhoz.Egy próbát megér a tisztítása.Gép áramtalanít,teteje levesz amennyiben felültöltős,aztán cső megkeres.Szivattyú megy mosásközben?Esetleg a szivattyúnál ellenőrizni nem akasztotta-e meg valami,melltartópánt facsavar egyéb.
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Olvasom, hogy a 70e-es belépő árnál szinte mindegy melyiket választom.
Két Beko-t néztem ki. Ezekkel kapcsolatban lenne két kérdésem:
-Van-e ellenük konkrét ellenvetésetek?A garanciák különböző módon alakulnak valami érdekes dolog folytán. Erre vonatkozik a második kérdés, hogy melyik garanciával járok jobban:
-5év gyári garancia
-2év gyári +5év Extra Garancia Prémium (ED-nél lévő szófordulatok ezek)Tehát melyik a jobb: a gyári garancia vagy a forgalmazói kiterjesztet garancia. Egyáltalán ez utóbbi vajon mit jelent? Ezek az "extra" garanciák nyújtanak annyi szolgáltatást/biztonságot, mint a gyári garanciák? Ami magyarázatot adnak (az írás végére bemásoltam), az jónak tűnik.
A delikvensek:
Beko WTV-6532 B0 69990 Ft - 5 év Gyári garanciaBeko WCV-6501 B0 - 70476 Ft - 2 év Gyári garancia + 5 év Extra Garancia Prémium
Továbbá kinek van ötlete vagy inkább tapasztalata, hogy hogyan jöhettek ki ezek a számok? És hol az átverés?
- 3 év Extra Garancia Standard = 8.083 Ft,
- 3 év Extra Garancia Prémium = 4.230 Ft,
- 5 év Extra Garancia Prémium = 10.486 Ft.Érdekes: A 3 év gari Prémiumban fele annyi, mint a Standard.
Extra Garancia Standard
A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű használat mellett fellépő tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.Extra Garancia Prémium
STANDARD Garancia bővített változata, azaz a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett, baleseti jellegű meghibásodásokra is fedezetet nyújt. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Többek között, ha okostelefonodra szeretnél töréskár biztosítást, ezt válaszd! -
gerisz23
őstag
A 6501-est venném kiterjesztett garanciával.Ha bármi hibája előjön közben a szervíz azt mond amit akar,ergo könnyen mondják hogy nem garis.
Azért a 2. mert "egyszerűbbnek"tűnik.Esetleg ha valahol szemügyre tudod venni a gépet nézz alája hogy van összefogatva a dob.Ha látsz pántokat vagy csavarokat akkor ok,azt ha csapágyas lesz később lehet javítani,a hegesztett dobokat macerás.Én azzal szívtam meg hogy olyat vettem...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
naja
aktív tag
válasz gerisz23 #2079 üzenetére
Köszi a választ!
1. Ha jól értelmezem, a gyári garancia keretében a szerviz kötekedősebb lehet, mint a kiterjesztett garanciánál a szolgáltató? Ehhez két gondolatom lenne: a szolgáltató a kiterjesztett garancia alatt nem ugyanúgy a hivatalos szervizbe küldi a mosógépet, mint a gyári garancia ideje alatt, ergo ott ugyanúgy beleköthetnek hogy miért "nincs sapka rajtam"?
2. A szolgáltatói extra garancia vajon ugyanúgy jótállásnak számít, vagy az csak szavatosság? Ergo, ez utóbbi esetében szívathatnak meg jobban. Ha jól tudom, ilyenkor nekem kell bizonyítanom, hogy rendeltetésszerű használat mellett döglött meg az adott alkatrész, ami a gyári hibájából rossz.Köszi az "egyszerűségre" és a pántokra vonatkozó tippet. Majd megpróbálok utánajárni.
ui: A Beko szervize az Orczy Szerviz, mi a véleményetek róluk?
[ Szerkesztve ]
-
Beerwolf
senior tag
Valaki lát lényeges különbséget a két gép között?
LG F12B8QD1
LG F14U2TDN0[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Fagor felültöltősünk otthon már nagyon meghalós, csere kell neki.
Mérnöki oldalról körbevizslattam már a témát, az jött le, hogy mindegyik pocsék, de hát ezzel nem tudok mit tenni.
Néha vannak szőnyegek emiatt 7-8 kilós kellene.Amit muter nézett: Samsung WF sorozat 8 kilós cuccai és LG gépek. Plafon 100-as kerettel mit érdemes venni?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2088 üzenetére
Mondhatsz még ha tudsz olyat, ami szerelős/mérnöki szemmel is tetszetősebbnek tűnik. Ezek az egybeöntések és cserélhetetlen dolgok engem kiakasztanak, igaz, kis Fagor is zabálta a csapágyat, de most kiderült már a helye is szétkopott és az volt a gondja.
Azon agyaltam melyik konstrukció tűnik előnyösebbnek, de a leírások alapján itt már annyi elektronika van meg főleg annyi apróság, hogy hacsak nem képzem át magam notikról, akkor itt sokat nem tudok majd tenni ha gáz van garin túl.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
blattida
nagyúr
válasz Tikakukac #2089 üzenetére
Ami valóban javításbarát, az drága. Az olcsóbbak közül pont az lg az egyik, amelyik még valamennyire javítható, viszont az elektronikákat úgy csinálják, hogy azokat ténylegesen javítani nem igazán lehet, leginkább csak cserélni.
Ha tartós, jól szervizelhető gépet szeretnél, akkor vagy újonnan kell drága gépet venned vagy használtan olcsóbban. A miele például ilyen.
Vagy nagyon olcsó gépet, hosszú gyártói garanciával, ilyen a beko .Sajnos nagyon fogyasztói társadalom van.
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2090 üzenetére
Hát nálunk sincs sok valódi javítás, cserebere és csókolom
Volt ez is agyamban, hogy iparibb német gép kiszórva és akkor talán-talán kevesebb a szopó.
Mik az opciók így? Lőjek Miele maisnát használtban, menjek középtávra Gorenjével vagy drágább LG-t? Ha igen melyiket? Beko mennyi hulladék? Gari okés, hogy van, de ha 3 hét alatt csinálják meg akkor mindegy, főleg ha évente megy szét. Hűtőből 2 volt már családban, azokkal volt baj.
Aztán benyújtom, anyám meg mondd valamit.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Tikakukac #2091 üzenetére
A beko mosógépek annyira nem hulladékok, az öt év garanciát ki szokták tölteni javítás nélkül. A középkategóriában manapság valóban az lg és a gorenje a tartósabb, hogy közülük melyiket, azt a pénztárca és az igények határozzák meg.
Ugyanez igaz a miele használtakra is, azzal a különbséggel, hogy náluk az olcsóbb gépek is tartósak. Belőlük érdemes számlával, garanciával rendelkezőt beszerezni, igaz, úgy egy kicsit drágábbak, cserébe szebbek, szervizeltek és garanciásak.
Mekkora a keret?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2092 üzenetére
Egy saccos 100-ast mondott muter, de ha mondasz valami olyat, amire 2 csettintés és berakok egy bármit ha tönkre megy vagy olyat amiben titán a komplett belső és mindent stikában ólmossal csináltak a villanynál, akkor majd én betolom a többit.
100k körül már dob kereső Miele-t 6 kilóval, igaz, azért a telisárga műanyagok azért utalnak már néhány üzemórára.
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #2093 üzenetére
Beesett a listába egy Gorenje WD95140 elég jó árban. Szárítani annyira nem akart senki, de ha mondjuk lehetne télen 1-2 liter vizet eltüntetni vele és nem rakná anyám a -20-ba a rohadt ruhákat, akkor lehet ez így egész korrekt volna. 70 ropiba tolják most.
-
blattida
nagyúr
válasz Tikakukac #2093 üzenetére
Akkor vagy nagyobb LG vagy használt, de jó és szép állapotú miele...
Az a 70000 huf használt ár vagy találtál elfekvőben újat? A kombi gépek annyira nem tartósak és szárítóként sem a legjobbak, de amire írtad, arra gyakorlatilag megfelelne, de a gorenje nem annyira könnyen javítható, mint az lg...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2095 üzenetére
Hát most bújom a dolgokat mi-merre-hogyan.
Használt ár, persze, másképp necces lenne, elfekvős lenne nyilván a legjobb 120k-ban, de esélytelen. Az a baj, hogy dobott hibásat is, amire ráguglizva alkatrész árban összedobtam a gép komplett árát Na ezért fosok ilyet adni az ősnek haza, utána feldarabol. Javításra még nem néztem, én laptopra vagyok specelve meg egyéb finom dolgokra, igaz, mosogatógépet idefent már javítottam magamnak, de hát az is 2 nap volt, nem az én területem
Szép az az LG, de aranypor árban van, Miele még csak-csak, bár használtat ennyiért megint le kell dugni az ősök torkán.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Tikakukac #2096 üzenetére
Értem én, hogy drága, de hosszabb távon már olcsóbb, ezért is van az, hogy vagy nagyon olcsót vagy nagyon drágát kell venni, ha új gépről beszélünk.
Miele-ből, ha nem kell a 6 kg töltet és lehet régebbi modell is, akkor például ez vagy ha garancia nélkül vennétek, akkor meg még olcsóbban is vannak. Tudom, hogy rizikósabb,de például nálunk több ilyen használt, gari nélküli miele is van a családban és egyikkel sincs semmi gond, pedig már jó néhány éve futnak nálunk is...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2097 üzenetére
Nem véletlen ajánlunk használt notikat mi is másik topikban, bár vannak ott is gixxerek néha
Még egy Siemens WM14E470EX esett be, 40 ropira szerintem alkudhatós, ha nagyon kockáztatni akarnak még ez tűnik egy picit komolyabbnak.
A szárítós-mosós Gorenje mennyire csapdás? Mennyire mos jól a kombis megoldás? Mert az 70 ropiért már van annyira olcsó, hogy egy kiadós felújítást is megbírna a büdzsé. Ha meg nem, akkor vagy MM-es Gorenje vagy akkor Miele egy szatyor pénzért vagy elmegyek OTP-t pukkantani itt mellettem aztán jön az a böhöm LG.
Borzalmas bakker. Albiban egy 20 éves Bosch van, szerencsétlen éppen féltéglát nem mos csak, de kutya baja. Szívem szerint vennék valami ilyet meg 1 miniraktárat alkatrészből aztán ha gond van apám majd megoldja otthon.
-
blattida
nagyúr
válasz Tikakukac #2098 üzenetére
Igen, laptopok között is vannak tartósabbak, de az ő életciklusuk mindenképp rövidebb, mint egy mosógépé...és ugyanúgy messze nem annyira megbízhatóak a notik, mint régebben...
A kombi gorenje jól mos, azt nem rontja a kombi mivolta, a szárítás az, amiben rosszabb egy önálló szárítónál és mindenképp kevésbé megbízható, plusz, nehezebben is szervizelhető, hiszen ugyanakkora méretbe vannak bezsúfolva plusz alkatrészek.
A régi mosógépek mind jobbak voltak megbízhatóság és tartósság szempontjából, így a bosch is.
Azt kell eldöntenetek, hogy mire van szükségetek, főleg funkcionálisan és képességek terén.
-
Tikakukac
titán
válasz blattida #2099 üzenetére
Na igen, anyámnak is szenved szegény T60-a, pedig ami tuningot abba a gépbe bele lehet rakni benne van, Crystal kivételével. 10 éves szegényem, de hát 4:3, na meg IPS
Most beszéltem vele egy jó 3/4 órát. Ami neki kell az időzítés, férjen bele több, mint a felültöltősbe, mert a dereka tropa és nem bírja kézzel mosni a szőnyegeket. Gyors meg sima mosás program és valami kis LCD kijelző, ennyi.
Kombira kerestem német Amazonon, nagyon ekézték. Elsőre tényleg jónak tűnik, de gondolom a szárítás miatt brutál komplex, fejben is vagy 10-15 plusz error code lenne benne ha én programoznám fel, kell a fenének akkor.
Akkor csapásiránynak új LG és használt Miele? Minél drágább és nagyobb, annál jobb vagy azért LG-ben is van valamilyen szint ami alá ne? Gondolom ha 8 kilósat veszek és 85%-on terhelik, akkor annak csak örülnek a csapágyak, talán méreteztek nagyobbra. Vagy nem aztán az van, mint néha elektróban, hogy ugyanaz a betáp megy 3 telj. szinthez, csak az elsőnél van bőven tartalék, az utolsó meg éppen nem fő le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest