Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Ez ám a budget kategória.....IGP rulz.
-
őstag
na végre, lecserélhetem a hd6450-em egy értelmes kis modern kártyára!
-
Raymond
félisten
"Az NVIDIA mindenféle hivatalos kommunikációt mellőzött az új GPU kapcsán, így csak a gyártók által kiadott technikai specifikációkra támaszkodva lehet tudni, hogy a vélhetően a Samsungnál készülő, 14 nanométeres GP108-ban 384 feldolgozóegység található 24 textúrázó és 1 ROP blokk, azaz 8 blending egység mellett."
Ez biztos hogy igy van? Mert logikusan es 89EUR-aron inkabb egy GP107-400 (1050Ti) felezesenek lenne ertelme:
768:48:32@128bit -> 384:24:16@64bit
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
DraXoN
addikt
hmm..
csak egy kérdés.. hol vannak a 3-4-6GB-os "gaming" verziók?
kicsinálta őket a memóriák ára mi?De egyébként lowprofile kártyáknak mindig örülök.. jó látni, hogy még léteznek... a passzivitás is pozitív. Persze a teljesítményen ezt meg is kell fizetni. De ahova (értelmesen) ez megy, oda nem feltétlen kell több teljesítmény (persze mindig jó ha van).
Csak egy dolog érdekelne. Vajon kb. hány évvel ezelőtti "csúcskártyának" felel meg egy ilyen teljesítménye?
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Raymond
félisten
"Csak egy dolog érdekelne. Vajon kb. hány évvel ezelőtti "csúcskártyának" felel meg egy ilyen teljesítménye?"
A chip maga (GFlops, pixel es texel fillrate) a tipikus boost frekin kb. a GTX470 es GTX560-nak felel meg, a kesobbiek kozul kb. GTX650 es GTX650Ti kozott van, csak azoknak kb. 120-130 (vagy 80 a 6-os sorozatnal) GB/s nyers memoria savszelesseguk volt ennek meg van 48GB/s, de jo kompresszioval ami a regiekbol hianyzik igy az effektiv savszelre dobhatsz meg 20-30%-ot legalabb plusz talan egy kis 10% OC is benne lesz meg.
-
Dilikutya
félisten
Nekem pl. pont jó lenne egy ilyen. 2-3x gyorsabbnak kéne lennie a 4 éves IGP-mnél, és mivel azzal is fut minden, amivel játszani akarok, így ez nekem pont jó lenne kicsi pénzért.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Taranti
senior tag
El sem hiszem, hogy a GT730/740 leváltásra kerül. Bár ilyen árak mellett inkább az IGP. (Az meg nettó vicc, hogy az RX550 mellé árazzák.)
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Raymond
félisten
Neztem par gyartoi specifikaciot es mindenhol 8ROP van ami nagyon kar ha igaz
Mondjuk a chip jelolese GP108-300-A1 igy egybeul azzal mi ezekben regebben is volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sonja
nagyúr
Pont ezt akartam kérdezni, hogy erre vajon miért nem került DisplayPort csatlakozó is?! Csak HDMI+DVI van mindegyiken. Nem is kezelne 3 kijelzőt, vagy mi?!
Szerk.: Minden esetre, ha 750 Ti sebességét hozná, akkor elgondolkodnék a cserén. Az ára rendben van számomra (25-30eHUF között).
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudta átugrani az egyik OEM forrásnál a kártya a 10 gigapixel/s-ot. Ebből számoltam, hogy 1 ROP blokkja van.
(#19) Sonja: A 750 Ti közelében sincs. Még a közvetlen konkurensnek kikiáltott Radeon RX 550-től is borzalmasan kikap.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
Az is lett sajnos, most hogy tele van a net a kartyakkal mar latni, mindenhol az van hogy 384:24:8 ami nagy kar es igy a 80-90EUR amiert adni akarjak oket meg rosszabb. De a GT730/740 kavarast figyelembe veve nem elkepzelhetetlen hogy idovel lesz egy 512:32:16@64bit verzio valami 1035 vagy 1040 neven. Pedig ez 16ROP-al es olyen 60-65EUR korul nagyon erdekes lett volna. Igy mar meh.
(#19) Sonja
Attol sajnos elmarad igy ha csak 8ROP van benne, meg max boost-on is csak 13GPix/s szemben a 750Ti 16-17GPix/s teljesitmenyevel. Plusz az alacsonyabb memoria savszel.
[ Szerkesztve ]
-
Taranti
senior tag
Mondjuk én azon csodálkoztam, hogy az RX460 után az RX550/560-nál az AMD visszahozta a PCI-E x16 csatlakozást. Nem tudom hol/mennyire számít a dolog, de érdekes.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Scholes9
nagyúr
Éljenek a venti nélküli kártyák
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
EV6
csendes tag
Amióta először hallottam a kártyáról sokat gondolkodtam, hogy milyen jó is ez, de mégsem.
A cikk nem említi, pedig szerintem ebben a kategóriában fontos, hogy az első entry level kártya, ami megkapja a PureVideo Feature Level H-t, ami egy nagyon nagy dolog a 4k őrület közepén, mert a HTPC gépekbe szánt 730/740-ben csak C/D van. Ez azt jelenti, hogy az 1030 előtt a hardveres HEVC 4k dekódoláshoz kellett legalább egy GTX 950/960 (970/980 sem jó!) vagy valamelyik 10x0, ami kissé drága csak videózáshoz. Viszont így, hogy nincs rajta DP, kissé sánta lett, hiába HDMI 2.0-n is átfér a 4k/60.
Ezen kívül én szívesen látnék egy még kisebb, 10-15W TDP-s 1010-1020-at, akár ITX lapra integrálva mint anno az ION. Az gondolom azért szűnt meg, mert úgy gondolták, az Intel IGP utolérte teljesítményben, ami talán(!) a nyers erő és képességek szempontjából igaz, de amit az Intel a drivereivel művel az kb. használhatatlanná teszi az összeset, én már emiatt vevő lennék egy ilyen lapra.
-
félisten
Én úgy tudom annál olcsóbb lesz némely példány.20K körül elfogadható lenne azért.
SunMount3r(#26)
EVGA ennyit tett ki egy I5-6600 IGP hez mérten, amiben ha jól tudom Intel HD Graphics 530 van.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
SunMount3r
nagyúr
Pont ezt akartam firtatni, hogy akkor ezen spec-ek alapján mit lehet leszűrni a "HTPC képességekből'?! Amit írtál akkor ezek szerint 4K HEVC rendben lesz. De hogy viszonyul egy jobbfajta Intel IGP-hez (ár/érték arányban is)? A legnagyobb kérdés még a kadenciahelyesség. Ha ez végre rendben lenne elgondolkodtató egy full passzív verzió egy HTPC-be.
Bár gyanítom a kadenciahelyesség megint elég lutri kérdése lesz...
-
elfelejtette
veterán
Pont így gondoltam én is, hogy ezek miatt a GT640-em már megérné lecserélni.
Különösen az EVGA tetszik, bevállalnám."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
laskr99
addikt
Üti a 750ti szintjét?
-
törölt tag
Viszi vajon ez a far cry 2-ot maxon full hd-ban?
-
nagyúr
A számok alapján a kártya az 1050Ti-nek 35-40%-át tudhatja, a 750Ti-nek meg cca. 60-70%-át. Ez kb. a 7770 / R7 250X szintjének felel meg, ami azért érdekes, mert arról tudom, hogy kicsit több, mint a dupláját tudja a HD530-nak. Szóval a lenti grafikon kb. reális, sőt, még az is benne van, hogy a mixben nincs olyan játék, amitől az Intel IGP durván elhasal.
A valódi fogyasztására kíváncsi lennék, de a 30W TDP nagyon jól hangzik. Ha egy kicsit épeszűbb lesz az ára, akkor ultrapici gépbe egész jó lehet.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
subaruwrc
félisten
egyszer nem lehetne az effektív ramot valami kerek számra állítani ?
pl 6000mhz mennyivel szebb lenne. -
arabus
addikt
19511.82 Ft.-tól
[link]Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
SunMount3r
nagyúr
Bocs, hogy nem értem, de egy átlagfelhasználó HTPC-n kívül manapság még mire venne egy ilyen kártyát?!
-
laskr99
addikt
-
elfelejtette
veterán
"alap játékok"
NFS The Run a kicsit gyengébb GT640-nel Fullhd-ban Ultra grafikával átlag 45FPS."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
tasiadam
veterán
Valaki!!! HD5750-et megéri "lecserélni" erre? Vagy inkább elég anyámnak a haswell hd?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz elfelejtette #38 üzenetére
Ok, akkor a GT640-hez van a legközelebb (NVidia vonalon)?! Mert pl. ennek a játéknak sincs egy hű de komplex grafikája, mégis egy GTX560 a minimum hozzá, ami pedig már (még) erősebb mint a GT640...
Ezek alapján játékok terén tényleg nem sokat várnék... Ha meg játékra is kell, akkor legalább már azzal játszak ami érdekel, nem pedig csak olyanokkal, amiket a videokártya megenged...
-
wwenigma
Jómunkásember
20e körül jönnek, nooormalis? Abban a pillanatban amikor valaki kis jatekot emlegetett ezekkel kapcsolatban, felkukkantottam hardverapróra mit kapok 20e-ért...hát, nem gyenge játékra valókat...
#ingyenvanazáram
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Csupingo
veterán
Elvileg hdmi 2.0 b van rajt, az már tud 4k-n 60 Hz-et.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
elfelejtette
veterán
válasz SunMount3r #40 üzenetére
Itt egy teszt a 384 Cuda magos kártyákról, jól látható, milyen hatással van a ROP/TMU egységek megnyírbálása a teljesítményre. Mondjuk azt vedd hozzá, hogy a linkelt tesztben szereplő GT730-as szerintem 900MHz-es magórajellel üzemel, a GT1030 pedig Boost órajele pedig 1500MHz lesz.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
Szerintem felesleges lenne erőltetni az IGP-t ilyen passzív kártyák mellett. Adnának egy normális fogyasztással magasabb órajelekkel IGP nélkül egy procit és mellé csomagolhatnának egy ilyen passzív kártyát, akkor is 2x előrébb tartanánk , mint most az IGP-k.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nagyúr
+ ÁFA ... Egyelőre még a humoros kategória.
(#44) b.: játékra igen. médiacenterhez pont inkább IGP-t használnék. igazából az a baj, hogy ezeket a cuccokat nemigen lehet ilyen alaplapra integrált kivitelben kapni, csak notebookban. nekem pont jó lenne egy ilyen NUC méretben, kicsit visszafogott órajelekkel.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pubszon
veterán
Kb melyik elterjedt VGA teljesítményét tudja?
GTX650? GTX560?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hangjanix
újonc
Engem max az érdekelne, hogy ehhez a kártyához mennyire elég a passzív hűtés. Látom, hogy nem fogyaszt sokat, szóval elviekben elég, de ha belezsuppolom a régi Dell gépembe ami ráadásul SFF, lehet megfőne.
-
Chp
őstag
Ez most olyan lett amilyen, nekem szimpi, de nyilván egyre kevesebb a létjogosultsága az efféle megoldásoknak - bár még egyelőre van. Ami engem igazán érdekel, hogy vagy 5-6 év múlva hány ember fog dVGA-t használni. Mi lesz az Intellel, ha nem tud megfelelő IGP-t tervezni(bár tudjuk, hogy majd lesz némi cooperáció az AMD-vel), s mi lesz az nVIDIA-val, ha elérik az IGP-k azt a szintet, amit a mostani közép kategóriás vagy annál erősebb dVGA megoldások nyújtanak? Hupsz, picit előreszaladtam, de ténylegesen gondolkodásra sarkallt ez a téma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RX 6600 XT 8GB GDDR6 EAGLE - 3 ventis hűtés - Eladó! 67.000.-
- Csere-Beszámítás! Msi Ventus 3X RTX 4070 12GB GDDR6X Videokártya!
- Gigabyte Geforce RTX 4060 Windforce OC 8G. Bontatlan! Eladó
- Garanciális! Asus WHITE TuF GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X! BeszámítOK
- Eladó Sapphire rx480 nitró+ oc 4gb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest