Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz mukibuci #6850 üzenetére
Nem ezért vesz az ember telefont, de egyszer mindig eljön a csere ideje... és akkor azért fájdalmas, hogy egy ilyen b*ziság miatt kezdett mélyrepülésbe. És ez a pár hónapos zuhanás kihatással lesz a későbbi árára is. Mondjuk 1 év múlva emiatt lehet 15 ezerrel kevesebbért fognak menni, mint amennyiért enélkül a hülyeség nélkül mennének. Mondjuk ezen az 50-60k áron azért mintha kicsit normalizálódnának most az árak, de ~2 hét múlva jönnek a WP8-as Lumia bejelentések, na akkor újra lesz majd egy szép zakó... Egy szó mint száz akárhonnan nézzük, nagyon csúnyán kiba...ööö kibabráltak a vásárlókkal, akkor is ha hosszú távra vették. Gusztustalan na. Ez olyan, mintha pl. vennék egy csili-vili új kocsit szalonból, nem használtan, jó sok finom ropogós magyar forintért, élnék vígan mint marci hevesen, aztán 3 hónappal később bejelentik, hogy soha többé nem gyártanak hozzá alkatrészt Most még OK, mert egy ideig nincs szükségem alkatrészre (remélhetőleg), de mi van ha eljön az ideje. Eladni meg képtelenség, mert hülye lenne bárki megvenni utánpótlás nélkül.
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
MODERÁTOR
válasz Tomy Yayo #6851 üzenetére
az autós hasonlat pont rossz, mert ott is szinte feleződik az ára, ahogy kimész a szalonból
Azt meg azért ne próbáld beadni senkinek, hogy egy szuper 2.2es kukarobis csoda mennyivel jobb vétel. Amit most tud a lumiád, azt fogja tudni 2 év múlva is. Nem volt muszáj drágán megvenni, eladni meg főleg nem muszáj.Én most kb annyiért el tudnám adni a telefonom, mint amennyiért vettem, talán kicsivel többért is
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz mukibuci #6852 üzenetére
Igen, meg a telefonnál is feleződik, de ezt tudja is mindenki. A frissítési mizéria viszont egy váratlan fordulat, ami kedvezőtlenül befolyásolja az árat, mint a példában is...
Úgy egyébként az androidot meg ki hozta szóba? Mikor említettem én olyat, hogy milyen jó a 2.2??? Kiforgatod a szavaimat. Jézusom. Ugyanazt a fórumot olvassuk?
Semmi bajom a Lumiával, de csak mert rohadtul olcsón vettem. Ha rendes áron vettem volna, akkor viszont iszonyú pipa lennék, és teljesen igaza van a háborgóknak. Az, hogy megelégedéssel használom addig és 2 év múlva is tudni fogja amit most nem kárpótol azért, hogy gombokért se lehet majd eladni, ha arra kerül a sor, mert tudom, hogy többet érne, ha ez nem következik be.[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
válasz Tomy Yayo #6853 üzenetére
mukibuci mögé állva: én teljes áron vettem, márciusban, és rohadtul nem érdekel, hogy mennyiért fogom tudni eladni 2-3 év múlva... Használom, örömöm lelem benne, tökéletesen megfelel számomra, ennyi. A mobil nem értékálló befektetés - akinek az kell, az vásároljon aranyat
[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
válasz santa clause #6849 üzenetére
Ha ilyen irányú terveid voltak akkor június 20-án este kellett volna fénysebességél eladni...
Aki június 19-én 2 év hűségre vett egy lumia 900-at.. azzal igenis ki lett b*szva... lehet ezt szépíteni.. de akkor is... lehet azt mondani, hogy dehát a userek 90%-a nem is veszi észre meg nem figyeli az eseményeket... de ha átb*szank anékül hogy észrevennéd... attól még át vagy b*szva...
[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz mukibuci #6854 üzenetére
Én is hosszú távra terveztem vele, de egyszer majd úgyis el akarja adni az ember. Mondjuk addigra csak kiegyenlítődik a nagy zuhanás. Vagy nem Én utóbbira tippelek
Mellesleg csak hogy ne kelljen még egyszer végignéznem egy hónapon belül 30-40%-os esést szeptemberben az új Lumiák bejelntésekor, inkább megváltam tőle, akármennyire is fájt, és így még éppenhogy pénzemnél vagyok, de csak az eleve alacsony vételárnak köszönhetően. Ez már nem izgat, de persze így is puffoghatnék, mert ez alapján meg kereshettem volna rajta, ha nem b*sz ki velem a Nokia Vagy eleve meg se vettem volna, ha előre tudom. Nekem se éppen örömünnep pár havonta telefont váltani, de azt meg nem várom meg, hogy a kezemben váljon kaviccsá
[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
válasz mukibuci #6850 üzenetére
UPP!
egy 3 hónapos gyári fóliás telóra tetem szert soha semmilyen komoly problémám nem volt vele és vettem 75,ért függetlenül garival én is használni szeretném és használom is nem akarom eladni max elajándékozom kompromisszumos az tény de amire használom pont elég ha u látom u is váltok wp.8 ra. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz mukibuci #6852 üzenetére
"az autós hasonlat pont rossz, mert ott is szinte feleződik az ára, ahogy kimész a szalonból"
Ez egy tipikus rossz beidegződés az embereknél. Mutass nekem egy 3 miskás autót, ami megvétele után a felét éri. Igen, esik az ára utána, de ez a szám az 50%-tól nagyon messze van. Pár száz ezret max, aztán csókolom.
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz Don't Panic #6861 üzenetére
"ha u látom u is váltok wp.8 ra"
Csak nem mindegy, mennyit buksz majd a váltáskor
Aki azt mondja, hogy egy kicsit se szívta meg azzal a bizonyos bejelentéssel (akár most, akár a jövőre nézve), annak fikarcnyi gazdasági érzéke sincs, szvsz...Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
csoki46
senior tag
Én eddig E72-ről akartam váltani Lumia 800-ra, de közbe jött egy jó ajánlatom iPhone 3GS-re, gondoltam gyorsan eladom és veszek egy lumiát, de közbe meggondoltam magam. Az iphone sokkal jobban tartja az árát a lumiáé pedig még most is esik. Szóval tényleg jól kibabrált a nokia-ms a 800 tulajokkal.
-
Lall
veterán
En sem ertem ezt a felhaborodast. Azert kell remego kezzel minel elobb eladni valamit amirol amugy is tudjuk, hogy a legnagyobb ertekveszto (muszaki cikk), hogy ne bukjunk rajta sokat? Ez valami vicc? Lasd pl. egy 3D TV. 1 eve meg 4kilo volt, most meg lehet venni mar 2kiloert is ugyan olyat. Es akkor fel ev mulva irany a vatera mert rettegek, hogy csak 2kilot fog erni? Nem ertem az egesz gondolatmenetet. Kereskedek vagy veszek egy hasznalati cikket, amit hasznalni akarok? Most van a kezemben egy Trophy, amit 35-ert vettem hasznaltan, mig az 50-ert vett Dell-em vissza nem jon garanciabol. Ezt a telefont a Speedshopnal az elozo gazdaja 55-ert vette, fuggetlenul afasan. "Bukott rajta" 1 ev alatt 20ezret. Szerintetek egy 150rongyos, droidon vagy alman 1 ev alatt mennyit bukik a tulaj? Ha a Dell visszajott eladom 35-ert en is vagy neki adom a felesegemnek. Tovabba, mit nem tud ez a telo 35-ert vagy a fent emlitett Lumia 800 70-ert, amibol az aran vett telefon igen? Halott rendszer? Kinek halott? Anyamnak, felesegemnek, tesomnak, nagyanyamnak, rokonyoknak? Most is errol potyogok, pedig mellettem a laptop, az email-em naprakesz, ha akarok jatszok vele (nem szoktam), megnezem az idojarast, zseblampanak hasznalom, futok, zenet hallgatok es sorolhatnam a vegtelensegig. Veszt az ertekebol 1 ev alatt 30-at vagy 50-et. Na bumm, a lenyeg, hogy elegedett vagyok.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Sofian
őstag
Az OS gyermekbetegségei kijavítatlanul maradnak, nabumm...
A fejlesztők még talán fél évig támogatják... nabumm...Most már meglehet érteni az értékcsökkenést...
A 2010-es Galaxy S-re a mai napig a népszerű Androidos szoftverek 99%-a felmegy...
2014-ben mi lesz a lumia800-zal?
-
Tomy Yayo
senior tag
-
Lall
veterán
Jajj ne. Csak a Galaxy S-t ne. 1 evig volt szerencsem szenvedni vele. Ugye nem akarod az akkoriban 120-ert vett Galaxy S-t, osszehasonlitani egy 55-ert vett Trophyval? Eg es fold a Trophy javara. De azert megkerdezem toled is. Mi az amit az atlag felhasznalo az altalad emlitett Galaxy S-el megcsinal es a Trophy-val nem? A mindennapos romcsere es a lagfix es kernel probak nem ernek. Mondjuk az nem is atlagfelhasznaloi muvelet, bar csereltem kb. annyiszor, hogy ket mosas kozt mar a felesegem is megcsinalta volna. Utolag csak egy szo jut eszembe rola: Borzalom. Pedig akkor azt hittem szeretem es ez a csucs.
Az appok 99% felmegy, csak a fele indul el. WP-rol hany approl tudsz beszamolni ami fc-zik, osszehanyja magat vagy random ujrainditja a telefont? Nem beszelve arrol, hogy ha sikerult egy olyan romot kifognom ami kicsit stabilabb volt es huzamosabb ideig rajtavolt, kepes volt ugy belassulni par het utan, mint egy gethes csiga. Inkabb elviselem ezt a rendszert a gyermekbetegsegeivel, mint megegyszer droidot.
Ja es 1 ev alatt buktam rajta 40-ezret. Sirjak?
Tomy Yayo: De ha arra vette, hogy hasznalja es kielegiti az igenyeit, akkor nem tokmindegy, hogy bukik rajta 1 ev alatt 40ezret. Ha belegondolunk nem is bukik, mert el sem adja.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Sofian
őstag
Nem arról beszéltem, hogy Android vagy WP7-e a jobb, annyit állítottam, hogy a Galaxy S kibírta a 2 évet, a Lumia 800 nem fogja, nem kapja meg még csak a szoftveres újításokat sem csak egy adag átméretezhető csempét... ennyi... Nem lesz InApp Purchase, Nem lesz Multitask funkcionalitás a VoIP appoknak, nem lesz natív kód támogatás...
Kac-kac, Samfirmware, gyári legfrissebb 2.3, nem lesz FC, ne az XDA-s tákolmányokból induljunk már ki... :
"Az appok 99% felmegy, csak a fele indul el. " -
Tomy Yayo
senior tag
"Ja es 1 ev alatt buktam rajta 40-ezret. Sirjak?"
Ha téged nem zavar, hogy egyébként sokkal kevesebbet buktál volna, akkor ne sírj
De erre mondtam, hogy minimális gazdasági érzék nem ártana, hogy rájöjjön az ember, és akkor igenis zavarna. Én is szerettem ezt a telót, nagyon is, hosszú távra vettem de nem fogom nézni, ahogy a normálishoz képest 3-4x-es ütemben értéktelenedik el a kezemben. Sőt, erősen gondolkodom rajta, hogy majd veszek még egyet. Mondjuk egy-másfél hónap múlva. Feleannyiért, mint amennyiért most eladtam. És jól járok, mert ugyanolyan telefonom lesz, feleannyiért
-
Lall
veterán
Egyedul a Voip dolog lehet fajo egy atlagfelhasznalonak, bar a nagyresze ezeknek sem tudja mi fan terem az. Tehat megegyszer. Mit nem tud az atlagfelhasznalo megcsinalni egy Trophyval, amit a Galaxy S-el igen? Az, hogy 2 evig tamogatott (muhahha) volt a Galaxy S ebbol a szempontbol irrelevans. A Lumia meg lesz 1,5 evig. Es? Megis mit adott a GB a Froyohoz kepest? Meg annyit sem, mint a 7.5 a 7.8-hoz kepest. Hagyjuk mar a droid es kapcsolodo gyartoit a supportjukkal, mert a beka segge alatt van.
Tomy Yayo: Vagy kozgazos vagy, vagy "beteg".
[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
válasz Tomy Yayo #6864 üzenetére
csak nézőpont kérdése és emberfüggő számomra ez nem gazdasági érzék inkább józan paraszti ész és nem ezzel fogok ( a spórolt kevésbé bukott pénzemen kocsit venni sem házat) majd másból a pénz nem minden és nagyon sok minden más csak a pénz !
ne csodálkozz erre lettél kondicionálva -
maki12
senior tag
"Kac-kac, Samfirmware, gyári legfrissebb 2.3, nem lesz FC"
Ezen jót nevettem
Van egy S-em,és S2-öm is..Gyári rómmal az S használhatatlan,S2 használható de ott is inkább XDA-s srácok tákolmányait használom.Galasy S-S2-őt eladtam majdnem párban,és vettem helyettük egy L800-900 kombót,de a frissités miatt nem vettem, meg,majd wp8-ra váltok.
És igenis a gyárival is vanak FC hegyek,sőt,lehet hogy Costum rommokal kevesebb az FC.
HTC U11 & Nikon D5300
-
MODERÁTOR
válasz santa clause #6875 üzenetére
de ha veszek egy telefont - tegyük fel 2 év hűséggel, mint a nagy átlag - akkor hol érdekel, hogy 1 nap 10 nap 2 hónap alatt elbukom az értéke 99%át? úgy sem fogok új telefont venni, csak ha lejárt a két évem teljesen irreleváns, hogy hány nap alatt veszti el az értékét, maximum a kis lelked lesz boldogabb, hogy egy drága telefonod van
-
gretzky77
veterán
Sziasztok szeretnék valakit megkérni,küldjön nekem egy lumia 800al készült képet illetve ha tud akkor egy rövid kis videót! Arc s telefonom van és szeretném lecserélni egy ilyen szépségre de a kamera nekem fontos lenne! Előtte N8am volt és a sony sajna a nyomába nem ér,tudom hogy a lumia se de kíváncsi lennék főleg a videó hangminősége érdekelne!köszönöm
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
Tomy Yayo
senior tag
Még semmi, egyelőre visszaváltottam a HTC Legendre, ami főtelefonom volt, aztán másodteló egy Desire, majd egy Lumia mellett, most megint első Úgyhogy most keresgélek. Van is egy-két jelölt, de a 800 magasra tette a mércét, nem könnyű levenni a lábamról Lehet, hogy kihúzom már ezzel egy WP8-as Lumiáig. Igazából mióta rátettem egy ICS-t, mintha egy új telefont kaptam volna
-
gretzky77
veterán
válasz santa clause #6882 üzenetére
köszönöm szépen közben kaptam egy kedves kollégatól képet is meg videót is!
-
gretzky77
veterán
válasz santa clause #6885 üzenetére
Igen jobb már csak találnom kell valakit aki elcseréli velem!
-
tomip81
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném egy Lumia 800-ról Samsung Galaxy S2-re átmenteni a neveket. Ennek mi a leggyorsabb és legegyszerűbb módja? (Esetleg valami alkalmazás) Előre is köszönöm!
-
válasz tomip81 #6887 üzenetére
A Lumiára hogy kerültek fel a névjegyek? Csak mert ha a Live névjegyzéket használtad hozzá, akkor azt egyrészt átviheted a Google Contactsba is (majd az S2-n szinkronizálsz), vagy akár a Live-ot is beállíthatod mint Exchange kiszolgáló.
Ha meg mondjuk SIM-kártyáról másoltad be, akkor körülményesebb...
“All nothings are not equal.”
-
őstag
Hát ez?
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
A napokban reseteltem a telefont, Tango után úgyis sokan ajánlották itt. Azóta van a beállításokban egy "hálózat" nevű menüpont, ai emlékeim szerint előtte nem volt ott. Jól gondolom, vagy csak én voltam vak és nem láttam.
Nagyon hasznos egyébként, hívásátirányítást és hívásvárakoztatást lehet ki-be kapcsolgatni és az sms karakterkészletét lehet állítani.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
ASUSSACAHD
tag
Sziasztok!
Most vettem egy lumia 800-ast. Amikor bekapcsolom megjelenik az orange logo.
Na az lenne a kérdésem hogy mit is jelent az orange illetve mi a jelentősége és itt Magyarországon ugyanúgy tudom használni, megleleli a hálózatott tudok vele telefonálni?Intel Core i7
-
MODERÁTOR
válasz ASUSSACAHD #6895 üzenetére
tegyél bele sim kártyát, ha működik, akkor tudod használni. Az orange egy szolgáltató, valószinűleg függetlenítve lett és úgy kaptad.
-
OnIces
tag
válasz ASUSSACAHD #6897 üzenetére
A legtöbb mobilteló boltban már simán vágnak neked a régiből (a keretet megkapod, hogy esetleg normálként is használni tudd, ha úgy alakul). Van, ahol ingyen, de olyan is ahol 500Ft-ért.
A véleményedet tiszteletben tartom, de k&rv@ra nem érdekel. (főleg akkor, ha nem tudod a választ a feltett kérdése/i/mre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest