Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
Ezt a képet tegnap készítettem, mivel a virág színe és tónusa lehetővé teszi a folt kimutatására. Én linkeltem be anno azt a fotót is, amin a foltosodást láthattad. Nos, az érdekesség ugye az, hogy ez előbbin se híre, se hamva a dolognak, ergo ez egy olyan szoftveres probléma kell legyen, ami valószínűleg az összes készüléket érinti, csak vannak, akiknek eddig nem úgy alakultak a fény- és egyéb viszonyok, hogy előjöjjön...
-
Tomy Yayo
senior tag
Csináltam pontosan 20 képet, majd este linkelem őket, most melóban vagyok. Nekem nem tűnt fel, pedig egyszínű falat, plafont, virágos asztalterítőt... stb fotóztam, aztán persze majd várom az ítéletet
Egyébként akinek csinálja, annak minden képen csinálja, vagy csak hébe-hóba?
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
Endri756
csendes tag
Frissítettem a telefont és elvileg új appoknak kellett volna elérhetővé válniuk mint például a Contact Share vagy a Camera Extras,viszont én nem találom őket sehol.Ötlet?
Nokia Lumia 800;//////////Battlefield 3-Endri576-//////////
-
Tomy Yayo
senior tag
Na, skydrive sikeresen működött idebent is, úgyhogy nem kell estig várni, itt vannak a képek: [link]
Én talán 3-4 képen vettem észre (a nagyon világos barna, enyhén megvilágított bútorlap, meg talán a cserépkályha), de ezeknél is kicsiben látszik jobban, kinagyítva teljes képernyőre kevésbé zavaró. Ahogy elnéztem mások képeit bizonyos színárnyalatokra reagál így, az viszont nem tudom lehet-e csak szoftveres hiba, nem inkább hardveres (szar az érzékelő)? Ma este még felrakom a frissítést, mert most jelezte hogy van, és megnézem javul-e a helyzet. Egyébként pedig majd 10-11 hónapos korában bemegyek a garpapírral, hogy cseréljék Mondjuk ha szoftveres, akkor a 7.8 még segíthet rajta (persze el is ronthat egyéb dolgokat ). Kicsit elszomorodtam, mert egyébként nagyon imádom ezt a telefont, annak ellenére hogy tudom, hogy vannak hibái/hiányosságai és ismerem is ezeket. És sajnos azt kell mondjam, a bugok miatt nem bánom, hogy az elmúlt 10 évben nem volt Nokiám, és valószínűleg a következő 10-ben sem lesz. De minimum várok fél évet a megjelenés után, mire kibuknak ezek a gubancok Mondjuk lehet már 2 év múlva ha akarok se tudok venni Nokiát, főleg ha továbbra is ilyen ügyesen próbálják elijeszteni a vásárlókat
-
neooen
aktív tag
válasz Tomy Yayo #6206 üzenetére
Kis túlzással mindegyiken látható a bug, egy két virágos van, amin nem lehet kiszúrni.
Nekem csak Nokia telefonom volt eddig, de nem feltétlenül a márkahűség miatt. Olyat vettem, amiről jó vélemények voltak. 4 éve nem váltottam telefont (Nokia E65) és már pont itt volt az ideje, erre jött ez a 800-as, amiről a PH elég pozitívan beszélt, nekem meg nagyon tetszett a külseje, ezért bevállaltam WP7-tel együtt.
Amúgy még szerencsésnek is mondhatom magam, emiatt a néhány hiba miatt. A kamerán túltettem magam, mert nekem sohasem fényképezésre kellett a telefon. Aztán előjött ez a kijelzőlötyögés, aminek megint csak "örülök", mert 99%-ban biztos vagyok benne, hogy az én 800-asomnál még hívásminőségi problémák is vannak (előtte sohasem volt ilyen gondom), amit elég nehéz lenne bizonyítanom, mert nem olyan egyértelmű a dolog... Ez biztos egyedibb hiba, mert a fórumokon is csak néhányan panaszkodtak ilyenre. Egyszerű lenne megtudni, hogy mi van, de nincs senkinek a környezetemben 800-asa, hogy meghallgassam másé milyen beszélgetés közben. Szóval ezért is akarom, hogy cseréljék.szerk.: rerebere: A rózsaszínes plafonos képen is látszik.
[ Szerkesztve ]
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Linci
csendes tag
válasz tylerddd #6183 üzenetére
Július 6-án adtam be a telefont, tegnap mentem érte. Már a szervizben kiderült, hogy nem javult meg. Persze, én eröltöttem, hogy nézzük meg, anlélkül nem akarom elvinni. Megnézte vmi akku diagnosztika programmal a szervizes és rácsodálkozott, hogy ez tényleg nem jó.
Csak annyit kértem tőle, hogy válaszoljon arra, h ez, h fordulhat elő. Nem érdekel mit mond, de az, hogy nem tudom, nem válasz. Persze nem mondott semmit. Mondtam, hogy akkor legyen szíves leírni, hogy belső vizsgálat elindítását kérem, hogy ki nem végezte el a munkáját és a telefon azonnali cserjét. Most várok! -
Tomy Yayo
senior tag
válasz rerebere #6207 üzenetére
Aha, a parkettáson. Ez is csak további erősíti a gyanúmat, hogy azt a színárnyalatot nem szereti (valami hasonló az általam fényképezett bútorlap is).
#6208 eooen: Azért az nem kis túlzás, hanem elég nagy. Szerintem már kezd üldözési mániád lenni, és belelátod mindbe Max. 5 képen észrevehető (2 cserépkályhás, 3 bútorlap). A falon, a plafonon, fehér képeken, virágosokon abszolút semmi sincs.
Mondjuk nekem jelenleg össz-vissz ennyi a hibája (bár ez se izgat, mert sose fotóztam sokat telóval), úgyhogy kezem-lábam összeteszem, ennyiért nem viszem vissza. Majd csak a gari vége felé, hátha adnak egy újat
[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
válasz Tomy Yayo #6206 üzenetére
Azért szoftveres, mert hardverhiba esetén az összes képen jelen lenne; valószínűleg a fehéregyensúly-állítással van összefüggésben a dolog. Cserélni tuti nem fogják emiatt, én már megpróbáltam, személyesen a Nokiánál - szoftverfrissítés volt rajta, és egy verdikt, hogy "hiba nem lelhető". Innen is csókoltatom a központi szervizeseket! Szerk.: Linci, a Te nevedben is
A Nokiát én amúgy nem temetném - persze, vérszagra gyűlik az éji vad, de a WP8-at, valamint a Nokia innovációit elnézve, lesz itt még "felemelkedés"[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
Na az ilyenek miatt kezd "olyan" véleményem lenni a Nokia szervizekről... Vicc...
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Tomy Yayo
senior tag
Érdekes: Nekem még egy korábbi frissítés után elszállt a mobilnetem, akármit csináltam, kézi beállításokkal se ment, mindent próbáltam. És ez nem hébe-hóba előforduló hiba volt, hanem konstans és több SIM-el is próbáltam, amelyek mindegyike működött más telókban, tehát azt se lehet mondani, hogy bent a szervízben nem tudták produkálni a fennálló problémát. Lényeg, hogy bevittem a szervízbe. 1 hét múlva mentem érte, és visszakaptam ugyanezzel az üzenettel, "hiba nem észlelhető". Ami mint kifejtettem lehetetlen, elég széleskörűen teszteltem. DE a poén, hogy azóta működik. Kizártnak tartom, hogy semmit se csináltak volna, hiszen egy ilyen hiba, ami itthon többszöri újraindítás és gyári visszaállítás után is fennált bármilyen SIM-et tettem is bele egyszerűen lehetetlen, hogy csak úgy eltűnjön. Szóval hogy is van ez? Szerintem van rá egy jól bevált, kb. 2 perces javítási metódusuk, amivel megjavították, csak javítja a statisztikát, ha eleve jónak állítják be a készüléket... eggyel kevesebb hibás L800 ugyebár
[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz Tomy Yayo #6210 üzenetére
Most nincs időm bekarikázni, de látszik még 3 virágoson és a citromsárga textilesen is. Azon jobban, élénkebb a sárga a közepén.
A lényegen nem változtat, hogy nálad is előjön sajnos.Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Tomy Yayo
senior tag
Jaja, lényeg a lényeg, hogy nálam is előjön, valószínű mindenkinél, főleg ha szoftveres eredetű.
Mondjuk múltkor végigfényképeztem vele húgom eljegyzési partyját (nagyjából 90-100 kép), és ott tényleg zéró képen fordul elő. Mondjuk az is igaz, hogy ott sehol sem szerepelt még csak hasonló színárnyalat sem.
Nade... ez van. Zsebből előkapni és fotózgatni még így is bőven jó Meg úgyse ez lesz a telefonom évekig
-
vadger
tag
Jelentkezem. Sem fagyás, sem egyéb probléma nincs, pedig használom rendesen, nem vagyok egy noob. Biztos vagyok benne, hogy a tulajok nagyon nagy százalékának semmi baja a készülékkel, csak ezen a fórumon ugye mindenki ezekkel foglalkozik mert hát végülis ezért is van ez a fórum. Szóval szerintem nem kell megijedni meg temetni a Nokiát.
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
neooen
aktív tag
válasz Tomy Yayo #6215 üzenetére
Jelentkezik az minden képen szerintem valamennyire, csak a legtöbb témánál a kutya meg nem mondja, hogy az a zöld, piros, kék..., mennyire is volt az életben zöld, piros, kék. Ez a legjobb példa rá: [link] Ezzel sincs semmi baj elsőre, de ha tudjuk, hogy ez a virág a valóságban majdnem egyszínű, akkor már...
Én is beletörődtem teljesen, mert valóban nem vészes, de ha összeadódik ez a sok kicsi, mint nálam, akkor már nem is lesz olyan kicsi a dolog .[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
Kamerafolt sem? Just asking Az ő kérdése ugyanis arra vonatkozott, nem más bajokra Nekem sincs a telómmal semmi bajom, csak idetévedtem a fórumra, láttam hogy előfordulhat ilyesmi, direkt a hibára figyelve lőttem tesztfotókat, direkt olyanokat, amik előhozhatják, és előhozták. Olvass vissza...
-
neooen
aktív tag
Mit kell tenni, hogy néhány Nokiás hibának is ilyen hírértéke legyen ?! [link]
-
zsírsámán
senior tag
Naggyából semmit nem reagálnak a kérdésekre. Mikor először vittem szervízbe, hibátlan volt, mikor visszajött, karcos lett a kijelző. Írtam nekik, reklamáltam, de egy bocsánatkérő levél mellett tájékoztattak, hogy biztos én vagyok a hibás. Legközelebb mikor vittem a szervízbe, csináltattam róla állapotfelmérést,srác mondta, hogy pöttyös a hátulja, erre mondom neki hogy igen, többekközt ez is a bajom, hogy gyári tokban ugyan mi a francnak kopik a festés?? Vállvonogatást kaptam ajándékba. Továbbá még ráítrta a papírra, hogy a sarka le van ütve... Sose ejtettem le, nem is volt leütve, de ráhagytam. Visszakaptam rekord időn belül, mosolyogva mondta a srác, hogy megjavult, szoftverfrissítés volt. Közöltem vele, hogy remek, de átnéztem a telefont, és a kijelző fölött meg volt sérülve a ház, ami előtte nem volt olyan, erre csak annyit mondott, ha akarom, visszaküldhetem hogy kivizsgálják. Fogtam a cseretelefont, amit adtak, rávágtam az asztalra és kultúráltan közöltem vele, hogy viszont látásra. Azóta nem mentem a szervíz közelébe, kell a halálnak ezen rugózni. Szerencsétlenek egytől egyig. (Tisztelet a kivételnek, csak olyannal még nem találkoztam). Erősen elkezdtem gondolkozni a következő telefonom márkáján, pedig eddig csak nokiáim voltak, és semelyiket nem kellett szervízbe vinni, mert mindegyiknél azt kaptam, amit elvártam, erre a legdrágábbal kell ezt átélnem.
-
neooen
aktív tag
válasz zsírsámán #6222 üzenetére
Ez is érdekes, hogy ezen topik olvasgatása közben kellett megtanulnom, hogy mit jelent az, hogy állapotfelmérés, majd annak rögzítése kell, mielőtt beadom a telefont a szervizbe... No comment.
-
-
Tomy Yayo
senior tag
Csinálnál tesztképeket légyszíves, többféle színösszeállítású képpel és különböző fényviszonyok közt? Ha megnézted a korábban linkelt képeimet, hogy mikor jött elő, akkor próbálj olyat. Tényleg kíváncsi vagyok. Kösz!
-
neooen
aktív tag
válasz Tomy Yayo #6226 üzenetére
Igen, engem is érdekelne. Én is megköszönném ha csinálnál .
-
tailor
őstag
Egy ismerősömmel találkoztam ma, mert nagyon meg szerette volna nézni, hogy milyen egy Lumia 800 "belakva". Jót beszélgettünk, amikor kb. 2 óra múlva - már köszöntünk elfele - fogja, és azt mondja: "Te, mozog a kijelződ alul!". Nem hittem el. Kézbe veszem, kicsit erősebben megmozgatom... ...és basszus, tényleg! 2-3 tized mm, jobbra-balra. Felül nem, csak alul.
Úgyhogy vállonveregetés, megköszöntem neki, hogy elsz@rta a napomat, és elváltak útjaink Engem meg Isten hozott a "minden lehetséges baja van a Lumiámnak" tulajok között. Óje.
-
csab2
veterán
No ezért nem szabad egy telefont erősen megtekergetni, mert előjöhetnek olyan hibák, amik normál felhasználás során soha.
Sőt, tüzetesen átvizsgálni sem éri meg. Én a múltkor megdöbbenve tapasztaltam, hogy az iPadem egyik sarka meg van sérülve, és el nem tudom képzelni, hogy hogyan keletkezett ez a kis sérülés. Nem komoly, csak utálom azt a tudatot, hogy ott van.[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
neooen
aktív tag
Ugyan ez van ez enyémmel is, (szerk) Isten hozott . Hozzá nincs véletlenül a hívásminőséggel is gondod .
[ Szerkesztve ]
-
neooen
aktív tag
válasz tylerddd #6233 üzenetére
Még ha lenne is, szigorúan tilosnak gondolnám hozzá nyúlni akár csak a csavarokhoz is. Ha kiszúrják, hogy van már rajta valami matatás nyoma, akkor kb csá garancia.
-
Kecsy00
csendes tag
Super, megérkezett a frissítés! De ezen mit kellett annyira várni? Az internet megosztást találtam benne, és uj ikonja lett a piactérnek. Sugjatok mi változott még... 40 perc az életemből a frissítésnek..
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz angyall #6237 üzenetére
Nekem tegnapelőtt este jelezte, de már nem volt kedvem nekiállni, tegnap este raktam fel. Nekem is T-s. Arra majd készülj, hogy ellesz vele egy darabig
#42038 kecsy00: Én még nem próbáltam, de elvileg bejövő hívásnál ha kijelzővel az asztalra fordítod, elnémul Nem is tudom eddig hogy éltünk nélküle. Mondjuk ha valaki tudja hol van a settingsben erre vonatkozó beállítás, akkor örülnék neki (mert szeretném kikapcsolni )
[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
PL : fotózásnál (makró-ban nem ugrik el a fókusz) 100% a kamera
[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
válasz Don't Panic #6244 üzenetére
Végre...
-
Kecsy00
csendes tag
Valóban:-D sőt most már rövidebb ideig maead kint a nem használt lejátszó, azaz nem is kell hozzá a külön progi :-D
-
Nescafé
őstag
Ahogy látom akkor csak vannak apró javitások az új frissitésbe.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
Kecsy00
csendes tag
azaz marad...:-D
-
Kecsy00
csendes tag
nos hát akkor..a megosztás nem műxik..a wifi-t ha kikapcsolom disable, ha visszalépek 2-3 adjára, akkor enable, de ez csak az ikon xerint lesz engedélyezve.. Majd 2 honap mùlva talán sikerül...
[ Szerkesztve ]
-
Kecsy00
csendes tag
Nah időközben kimatekoztam, hogy valszeg azt jelzi ily módon, hogy ha bekapcsoljuk a megosztást, jelezze. De még mindig nemtudnak így netezni. Nektek műxik?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest