-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombsadi
aktív tag
Ezt lehet értékelni fogja valaki.
[ Szerkesztve ]
-
gpek
tag
válasz zsirfecske #6500 üzenetére
Nem segít az APN on off widget? Egy nyomásra ki és vissza lövi a netes elérést és akkor nem jön üzi onnan
Gpek
-
DeadMeat
nagyúr
Kapcsold ki ilyenkor az auto sync-et.
gombsadi :Én konkrétan azért vettem fóliát rá,mert nem figyelek a telefonomra.(kulcs mellé teszem,leejtem,ect)És általában ennek nem szok jó vége lenni.Szóval biztos ami tuti alapon kapott fóliát.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
gajeraron
csendes tag
Esetleg tud valaki nekem abban segíteni,h futáshoz való tokot lehet e kapni?Ami feltehető karra.
Futó program januárban ingyenes[ Szerkesztve ]
-
lmisi
senior tag
A blur-ös naptár ölég gáz. A watchdog erre az egyre riasztott, igazi moto crapware.
Én a Jorte, Astrid kombót használom. Jorte naptár, Astrid Feladat(Tasks) kezelő.
Van kezdetleges feladatkezelés Jorte-ban is, de az Astrid sokkal profibb ebben.A blur-ös cuccok-hoz még annyit, az ötletek egész jók, de a megvalósítás katasztrófa.
Már az alapértelmezett Launcher se az igazi.
Naptár igazi cukorfalat.
A messages widget használom ergonómilag ok, de a gmail-re néha nem lép be. Ilyenkor 3g, WiFi ki-be kapcs felváltva némi türelemmel éleszthető. Rájöttem ha 3g-t kikapcsolom melóhelyen úgy hogy Wifit csak utána kapcsolom be akkor kikészül. A legjobb ha 3g bekapcsolva hagyom Wifi mellett. A widget belső görgetése valami iszonyat csiga.
MySpace, Tweeter, FaceBook mi kutyámfülének van beégetve-eltávolíthatatlanul (Kivéve root)
Ráadusul ezek a jópofa appok 10+ megát visznek darabra.A moto igazándiból alacsonyszintű rendszerközeli dolgokat tud jól megcsinálni, pl Androidos linux kernel optimalizálása adott vashoz. De ez a Android Desktop fejlesztés nem megy nekik. Mondjuk ahogy olvasgattam a netem régen se ment nekik, Android elött. Szerintem az upgradek is a böszme blur miatt késnek-maradnak el. Haggyák már a dagadt blur-t másnak a kukába petíciót kéne intézni hozzájuk. Vagy a felület tervezőjét (designer-ergonomus) tartsák meg, de a hozzá programozó-főnök-titkárnő csapato(ka)t hajtsák már el valahová...
[ Szerkesztve ]
-
gombsadi
aktív tag
válasz DeadMeat #6503 üzenetére
Ezt megértem, de a telefon lényege az(ennek a teoefonnak), hogy bírja az ilyet. Írták már korábban(valaki, nem emlékszem), hogy kulcs mellé rakta, és semmi baja. A Spicara kell, de arra sem volt feltétlenül szükséges.
Persze, mint írtam, megértem. Én is vigyázok rá, sőt, tokba is rakom, mikor dolgozni megyek. -
rum-cajsz
őstag
1. A Talk téma engem is zavar kicsit, de sajnos csak egy lehetőséget ismerek, ha a telefonon kilépsz. Viszont ezzel az volt a baj, hogy ettől előfordult néha, hogy a Market nem működött.
2. Én ezt a naptárat használom: [link], számomra ez a legátláthatóbb.
Korábban kipróbáltam a Jorte-t is, az is tud Goggle Naptárral szinkronizálni, és könnyen kezelhető volt.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
zsirfecske
addikt
válasz DeadMeat #6503 üzenetére
köszi a válaszokat, de auto sync termsézetesen kikapcsolva és apn switch is értelmetlen hiszen ilyenkor wifin vagyok. azt sem kapcsolnám ki, hisz az a lényeg hogy egyéb online szolgáltatások menjenek rajta, csak a gmail/talk ne (juteszembe email érkezésénél is jelez..), hiszen azokat pc-ről kezelem.
amúgy lehet nem szarozok vele, egyszerűen lelövöm melóban a wifit és a mobilnetet is, de akkor meg minek van az egész
-
zsirfecske
addikt
köszönöm a naptáros válaszokat külön, ha ennyiből nem tudok választani akkor úgy kell nekem.
(amúgy watchdog nekem is csak a blur calendarra jelzett eddig, eddig 2 alkalommal volt 57-65% cpu használat khm..)
-
Hakkuuuh
tag
válasz johnnyjungle #6481 üzenetére
Félreolvastam, úgyhogy vedd az inverzét annak amit írtam .. sorry.
gombsadi:
Megnyugtatlak, megkarcolódik zsebben is ... bizonyos feltételek mellett . Ez mondjuk másik teló/kulccsomót jelent az én esetemben. (mondjuk teljesen minimálisan) Azért kell rá fólia hogy ne aggódjak amiatt hogyha belecsúsztatos spontán a zsebembe és van ott még valami ami nem pzs. akkor ne karcolódjon. A fólia nem árt rá, ha nem külön tokban hordod, nah az a hímestojásozás.Üdv
Hardcore4Life
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok lesz telenornál defy? -
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Vodánál nem sok infót találtam, Vitamax-ban lehet már újból kapni a Defy-t vagy még mindig be van fagyasztva a készlet
-
DeadMeat
nagyúr
válasz gombsadi #6506 üzenetére
Szeretnék én vigyázni rá,de nem tudok.Azért vettem ilyet,mert volt már kijelzőtörésem is a melóban,elfelejtettem,hogy a mell zsebben van,kicsit összenyünyörgettem Spicát ezért nem is hordtam magammal melóban.Aztán jött ez,felcsillant a szemem,megvettem.Majd 1 év múlva kiderül mennyire strapafon.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
ABE
őstag
- a tovább bootolás egyik oka, hogy ez blur alapú ROM, és tele van minden fossal
- alapból rossz a sebessége, csak gyomlálás után gyorsul be (ehhez rootolni kell)
- a vaku bug csak a superoneclick módszerrel rootolt telefonoknál jön elő
- ha van Google accountod, azzal elég szinkronizálni 2.1 alatt a névjegyeidet, a kínai ROM-ra utólag felrakhatóak a Google szolgáltatások, így a szinkronizáció is megoldott -
ABE
őstag
Két lehetőség van alapvetően:
- alapból rootolt nandroid backup ROM, a fene se emlékszik már, hogy mi volt ezzel a gebasz, írtam róla valamikor, XDA-n van fóruma
- hivatalos, módosítatlan ROM, amit utólag kell rootolni. Én ez utóbbit használom egyelőre, Titaniummal sokmindent ki lehet nyírni, erről is írtam már, közzétettem egy listát. A legkevésbé macerás módszer jelenleg ez: [link] (alapból gyomlált nandroid backup, tehát nem kell annyit módosítani rajta utólag)[ Szerkesztve ]
-
-
gombsadi
aktív tag
válasz DeadMeat #6516 üzenetére
Na látod, melohely mell zseb, pont ezert hordom oda tokba. Szerintem a folia nem ved az erős behatas ellen.
hakkuuuh:
Látod, most megnyugtattal. Mert zsebben hordom, és nincs karc Viszont, amit Deadmeat írt, arra kell tok, a folia az ellen nem véd! Amúgy megértem, ha te így veded, csak az jön le, a forumban, hogy mennyire kényes a kijelzoje.
[ Szerkesztve ]
-
Kofetto
tag
Sziasztok!
Nagyobb mem.karival hogy viselkedik a telefon? Most az alap 2GB-s van benne, de szeretnék egy 8GB-at kingston class4es. Régen olvastam ilyen olyan lassulást nagyobb kártyánál. Ennél a telefonnál is fennál, vagy a 8GB-at simán megeszi?Másik, néha jól jött az a jópofa fm transmitter a nokiámba. Ebbe ha jól tudom nincs, igaz? Vagy csak szoftverileg nem támogatott?
-
Trabby
aktív tag
válasz wiggen123 #6520 üzenetére
Én ilyet használok.
"pár" bejegyzéssel ezelőtt írtam is róla. Íme: [link]
Jah.. és annyi hibája van a cuccnak, hogy ha egyik oldalról át akarok húzni egy ikont a másik oldalra, akkor nehézkes, a tok oldala miatt. (nem lóg rá a kijelzőre, de mégis.. hál Istennek, nem cserélgetem az ikonokat nap mint nap )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Más is észrevette már, hogy a settings/data manager data meter-e mindig össze-vissza jelez? Nekem ma 13 mb-ot írt ki, ki-bekapcs után, (mert a mototorch nálam is eltüntette a csúszkát!) meg 5,4 mb-ot, dec 20 óta, amikor még meg sem volt a telefon?!
My name is Bond, James... Dean.
-
Trabby
aktív tag
válasz wiggen123 #6531 üzenetére
jajaj De azon csodálkozok, hogy még most is elég jól tart. (közel sem annyira mint az elején, de jó)
Régen E51-hez rendeltem előlapot, és ahhoz küldtek "szerelő készletet", abban volt egy műanyag cucc, amivel az előlapot le lehet pattintani. Nah az tökéletes ehhez is.Amúgy nekem 2 héten belül ide szoktak érni a rendeléseim, Hongkongból.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A részletes keresővel megtalálod a pontos leírásomat, hogyan raktam fel, rootoltam és gyomláltam a 2.2-t. Bocsi, de nem kezdem el újból leírni. Ha lesz tökéletes 2.2, azt meg fogom osztani pontos instrukciókkal, de addig úgy gondolom, hogy aki tényleg érdeklődik, az megtalálja itt, illetve az XDA fórumon a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Gabernier
tag
tudom , hogy itt mindenki gyűlöli a T-t de a gödöllői T- pontnál van, én voltam eddig az egyetlen aki itt vásárolt, még decemberben.. de azóta sem kereste senki..
-
kano
nagyúr
válasz rum-cajsz #6535 üzenetére
Vagy a Netsentry.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Edge
veterán
válasz Auratech #6540 üzenetére
Én is fogok mivel észrevettem egy mikrokarcot rajta és qrvára nem emlékszem mikor került rá pedig eléggé vigyáztam rá(flanelingzsebekben hordtam eddig, a vicces hogy csak akkor látszik ha össze van tapizva a képernyő ha letisztítom eltűnik, de megint előjön ha koszos lesz...(a fólia ezt pont szépen eltakarná és nem idegelne legalább ) Mondjuk amikor vettem a defy-t fólia meg tok se volt hozzá kapható szinte, bár akkor úgy gondoltam fólia minek is rá ha GG van... (vitatkoztam is erről Tel Elek-el akit megkövetek ezúttal )
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
schmo07
tag
Te jó ég, mennyit írtatok...
Gyakrabban kéne benéznemSzilikon tok: megjött végre a tok (kék) és az autós töltő, elég lassan, majd 2 hétbe telt. A töltőt még nem próbáltam, a tokot feltettem, hát, elég vicces kinézete van (mondjuk az volt a cél, hogy vidám legyen, ne sima fekete, szóval végülis erre jó)... nekem folyton az jut eszembe, hogy olyan, mintha szappantartóba tettem volna Tapintásra kicsit furcsa, és a bal alsó gombnál kicsit útban van, de lehet, hogy csak meg kell szokni.
Kérdés: Az appl managerben láttam, hogy a programoknál van olyan, hogy Clear cache. Van valahol egy nagy "Clear all cache" gomb is, vagy időnként végig kell(ene) menni a programokon és egyesével törölgetni?
Karc: hát bevallom én eddig nem nagyon figyeltem, de az első "karc-riadónál" megnéztem, és sikerült nekem is begyűjteni, nem is kicsit (napersze mihez képest). Pedig vigyáztam rá - amennyire tudtam. Nem esett le, valószinüleg "csak" összetalálkozott a táskában egy kulccsal... Szóval én is megyek fóliát szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
Ma voltam Siófokon a T-Pontban. Bátorkodtam megkérdezni van-e náluk Defy. Mondta a hölgy , hogy még talán van. Kihozta megnéztem. Eléggé meglepődtem. Nagyon jól néz ki. Hihetetlenül jól. Teljesen jól feküdt a kezemben. Alig akarom elhinni még mindig hogy 3,7"-es a kijelző. Már ideje volt megnézem. Itt már elolvastam mindent már csak megkellett tekintenem. Már nem is a telefontól félek, nem is az angoltól ( bár nem tudok) hanem az Androidtól. Még nem volt okostelefonom...
-
Halo
senior tag
születésnapok - naptár - riasztás
a kapcsolatoknál megadható, hogy kinek mikor van szülinapja. Nos, ezek a szülinapok, hogyan kerülnek át naptárba, és/vagy hogyan lehet ezekkel az időkkel riasztatni magam, ne feledkezzek meg szülinapról.
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
kano
nagyúr
Attól ne félj. Nagyon könnyen megszokható és határtalanul bővíthető.
Halo
Szerintem sehogy. Nem riaszt.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest