- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
memkarin az ".estrongs" mappában van egy "tmp" mappa tele apk-val, ezt törölhetem?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
kicsicsoki22
csendes tag
Sikerült feltennem a 2.2.2 Nordic romot de a CM7el nem boldogulok már kb 6x nekifutottam követve az utasításokat:http://androidportal.hu/2011-04-22/cyanogen-mod-telepitese-motorola-defy-ra http://androidportal.hu/2011-04-22/cyanogen-mod-telepitese-motorola-defy-ra
nemtudom mi lehet a baj pontrol pontra követtem őket
de a vége ugyanaz lett h nemjött be a cm7 hanem csak a sima 2.2 :S -
DeadMeat
nagyúr
válasz kicsicsoki22 #21253 üzenetére
A 2ndinit van beállítva alapértelmezett bootnak?
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
kicsicsoki22
csendes tag
azt nemtudom feltelepitettem de nem csináltam vele semmit mert nem volt irva hol otm megnézni h az van e beállítva?
-
kicsicsoki22
csendes tag
meg a 2ndlnit be nem kéne rámenni valamikor az install-ra? ?
-
rbalint88
addikt
válasz kicsicsoki22 #21256 üzenetére
ahogy már a mai nap folyamán többször ajánlották: OLVASS!
teljesen világosan és érthetően le van írva rum-cajsz androidportalos cikkében is a telepítés menete.
ha így állsz hozzá, könnyen tönkre vághatod a telefont és fizetős szervizlátogatás lesz belőle! -
premete
veterán
válasz DeadMeat #21245 üzenetére
Nem mindenki gondolja úgy, ahogy Te, van, aki telefonnak használja, elolvassa az e-mailjeit, navigál vele a kocsiban, nem a mekiben mutogatja rajta a youtube-os videókat, a tv-t tv-n nézi, fényképezőt használ fényképezésre, kamerát videofelvételre, a filmeket a fullhd-s monitoron nézi, és a pc-n játszik, sokaknak ezekre a Defy másodlagos.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
rum-cajsz
őstag
igen, ebből kifelejtettem a 2ndInit alapértelmezetté tételét.
Amikor beléptél a bootmenübe, állísd át a boot módot 2ndinitre!=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
sub71
aktív tag
Szia!
http://pomiweb.com/ ezen az oldalon teljesen érthetően le van irva magyarul a Nordic meg a CM7 telepítése! szerintem olvasd el, utána nem lesz több kérdésed a rom-okkal kapcsolatban az biztos!
(ezen az oldalon is rumcájsz leírására hivatkoznak, de szerintem ez könnyebben érthető egy kezdőőnek!)[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Valaki feltette már Retail.en.DE-re, mert nekem azt írja az updater, hogy nincs.
-
jeni
félisten
Szerintetek,hogy ne legyen gáz a telcsivel frissítés során,érdemes bemenni a Motorola Újpesten levő szervizébe ami a Széchényi tér 9 alatt található ?
-
rum-cajsz
őstag
ja, el is felejtettem mondani, hogy írtam egy szkriptet linuxra, hogy a rootolás miatt se keljen a windows.
Ha van bátor próbálkozó, XDA-ról letölthető. Nekem működött a Nordic Romon.
[link]Garanciát nem vállalok a működésért!
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
rbalint88
addikt
cm7 felmászva, épp visszaállítok a titaniummal.
örülés van -
rum-cajsz
őstag
válasz rum-cajsz #21267 üzenetére
Akkor lefekvés előtt....
segítséget kérnék a FAQ-hoz az alábbi kérdésekben/válaszokban:
- Mit tegyek, ha az RSD Lite “FAILED“ üzenettel kilép?
Elvileg minden rendben van, a telepítés megtörtént. Ha biztosra szeretnél menni, lépj be bootloader módba, és ott csinálj egy factory resetet (wipe data, wipe cache).- Mit tegyek, ha az RSD Lite nem ismeri fel az sbf-et?
???- Vissza lehet-e térni korábbi verziókra?
Nagy vonalakban kb. így áll a helyzet:
- kínai és koreai Froyo csak 2.21-re vagy 2.34-re telepíthető (????), és visszaléphetők ugyanoda, de ugye ezek már "elavult" ROM-ok, nem nagyon használatosak.
- 2.21-re és 2.34-re egyéb esetben csak nandroid backuppal van lehetőség visszalépni
- 2.51-ről nincs visszalépés 2.21-re és 2.34-re, csak előre lehet menni, ide is csak akkor lehet visszalépni froyo-ról, ha a 2.2-es romot nandroidként raktad fel (illetve van a vazzz féle leírás)
- a 3.4.x verziószámú sbf froyokról abszolút nincs visszalépés, csak egymás között lehet cserélgetni
- 2.2 froyo nandroid csak úgy működik 2.1 eclairre rakva, ha vagy a devtree.sbf, vagy az adott ROM fixed sbf-e fel van rakva, különben nem bootol be.
- CM7 csak valamilyen froyo alapra megy fel (ez lehet sbf vagy nandroid telepítésű egyaránt)
- főzött ROM-oknál mindig érdemes megnézni a leírást, hogyan tanácsolják a felrakást- Lehet a CPU-t babrálni?
Igen. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a SetVsel programot érdemes használni, ezt a Marketen is megtalálod.
Az alap órajelek a mi telefonunkhoz 300/600/800 a hozzájuk tartozó alap feszültség értékek 33/48/58
Ha a feszültség vagy órajel értékét csökkented, akkor beszélünk undeclockingról, ha növeled (az órajellel együtt) overclockingról. Nagyon úgy néz ki, hogy gyárilag vissza van fogva a telefon processzorának órajele, és a gyártó (Texas Instruments) 1000 Mhz-re tervezte. Tehát nem lehet nagy gond, ha erre állítod be a legmagasabb értéket.
Az órajelen s feszültség értéken kívül lehet még állítani a threshold értékét is. Ennek jelentése: hány százalékos CPU terhelésnél vált magasabb órajelre. Alacsonyabb érték: gyorsabb rendszer, magasabb érték: lassabb rendszer, de akkukímélőbb.
Az overclockingról Vadafene írt egy nagyon részletes összefoglalót: CPU állítgatások
SetVsel - fórum- Milyen SetVsel értéket érdemes beállítani?
Talán kiderült a fenti írásból, hogy ezt a saját szokásaidhoz neked kell megtalálnod. De azért leírunk ide néhány ajánlott beállítást:
ABE alapbeállítása (amiről a módosítás indulhat): 20-300/30-600/40-800, vagy 50/1000, vagy 70/1200.
premete: 24-300/34-600/52-1000.
Titi76: 20-300/34-600/56-1000 és 20-300/34-600/48-800.
RadyR: 18-300/33-600/43-800, Threshold: 90%
Zoc!: 20-300/34-600/56-1000.
A Cyanogen Mod fejlesztőjének ajánlata: 30-300/46-600/58-1000
Egy akku kímélő beállítás az XDA-ról (CM7-hez tesztelve): 24-300/34-600/54-1000; threshold 95%, limit to vsel1 while screen is off, limit to vsel2 on battery <=40%; set up_threshold to 99% on battery <=20%
Egy másik XDA: 18-300/33-600/64-1200
egy jótanács a babráláshoz=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
rbalint88
addikt
no
elkezdett nyűgösködni a telefon.
folyamatosan leállnak a cm7 alatt a főbb szolgáltatások, úgy mint phone, media, market.
szóval paraaaszerk:
most csinálok wipedata meg wipe cache parition és utána megpróbálok visszaállítani a titaniummal, de csak a programokat
hátha[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz rum-cajsz #21271 üzenetére
de. legalábbis elvileg
szerinted merjek visszaállítani mindent a titanium backuppal vagy csak az appokat?
vagy mehet user data is, nem gubancolja össze a teló lelkivilágát?ahogy csináltam:
fullwipe után install cm7.zip, reboot, betölt, kikapcsol.
install gapps 20110307 (valahol találtam 0506-ost, de mivel quarx ezt ajánlja, ez ment fel), install brightnessfiy.zip és ezután reboot
lehet ez volt a baj. most a biztonság kedvéért még1x install brightnessfix
hátha[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
-
faser
csendes tag
allapotjelentes:
keves zene,keves net,keves telefonalas mellett 80%-os akksi 27ora ebrenlet
ez mar DOFY -
rbalint88
addikt
az újrahúzás óta 'koppkopp' működik.
szóval aki titanium backuppal állít vissza, az ne, hangsúlyozom NE állítsa vissza a beállításokat, mert eléggé betesz a rencörnek.
felkerült a launcherpro plus is, így már kezd használhatóvá válni az eszköz, ez az adw nem volt egy nagy eresztés.
asszem elmegyek aludni.jóvan látom nem csak nekem vannak zavaraim, hogy mikor kellene aludni és mikor ébren lenni
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rum-cajsz #21265 üzenetére
nem erre gondoltam,hogy a neten keresztül merem e bevállalni a frissítést.
hanem arra mert eleve a netes frissítést nem is megy mert kiírja,hogy később próbálkozzak. Igazából arra mennék hátha ők feltudják tenni akár a francia akár az angol hivatalos 2.2 Froyot, esetleg az 2.3.3 UK Orangs szoftot.,Így nem áll fen a részemről a bruherás rommolás. -
tzl
senior tag
válasz rum-cajsz #21266 üzenetére
Szép munka, kipróbálom majd :-)
Sajna nem tudok írni xda-ra, nincs 10 hsz-em, úgyhogy neked mondom itt, hogy amit a systemről írtak (yaffs2 vs. Ext3), az csak félig igaz, mivel mindkét eszköz ugyanoda mutat, úgyhogy mindkét módszerrel fel lehet csatolni a systemet. Illetve az mmcblk a rendszerbe felcsatolt system, míg az mtdblock maga a flash eszköz systemnek fenntartott területe, ha jól logikáztam ki a dolgot. (ext natív Linux fájlrendszer, yaffs2 yet another flash filesystem)[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz rum-cajsz #21269 üzenetére
Kérdezek egy-két lehet, hogy hülyeséget.
A nordic froyo megvan nandroid backup formában (úgy akarnám feltenni, hogy esetleg vissza is lehessen tenni a mostani rendszeremet 2.1, gondolom akkor először a mostaniról kell csinálnom egy nandroid backupot)?
Illetve, ha felteszem a nordic froyot akkor a hivatalos frissítés (ha majd megjön) rátehető simán, Moto Updateren keresztül?
Köszönöm.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz rum-cajsz #21269 üzenetére
Utálom a céges hálót!!!!!
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
RootRulez
félisten
Akkor senki nem próbálkozott Retail.en.DE telefont frissíteni PC-s updaterrel? Nekem azt mondja, nincs hozzá frissítés. Pedig ez alapján már kéne találnom, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Rain
senior tag
Nekem úgy,hogy a mobilnet nem megy folyamatossan,ki be kapcsolgatom,simán megy 2 napot.Kis telefon,kis játék-1-2 óra,meg soksok nyomkodás. :-)
A mobilnet nagyon szívja az akksit.
"Nincs megállás"
-
Halo
senior tag
válasz RootRulez #21281 üzenetére
ami az xda-n van az egy hivatalosnak tűnő nandroid verzió.
ezt fel lehet pakolni - ha gondolod, felpakoláshoz részletekért keress vissza.mivel kikerült a hivatalos rész, szerintem napokon belül lehet valami majd a méghivatalosabbleghivatalosabbfohivatalosabb moto szervereken is
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
x.pet
tag
válasz RootRulez #21284 üzenetére
Első sor: "This ROM was posted in a german Forum by a user who send his defy to repair and got it back with this ROM. Thats why there is only a Nandroid."
Vagyis valaki a szervizből ezzel a verzióval kapta vissza a telefont ezért van csak Nandroid backup, még nem jött ki hivatalosan. -
mavlafa
csendes tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
http://www.batteryupgrade.hu/shopBrowser.php?shopGroupId=74352812&tracker=adwords_hu_Mobile&langId=11&gclid=CILIr4z49agCFVOFzAod2kZBTg#/assortmentProductId/49640118/shopGroupId/74352812
2400 mAh- akksi defyhez.
Arra gondoltam, hogy ezzel talán egy kicsit tovább húzná... -
lajcsi911
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem a Vodafone.-nál Defy készüléket. Az a gondom, hogy a Wifi kapcsolatnál félpercenként rákacsolódik, majd lekapcsol, és ezt folyamatosan csinálja. Így nem tudom használni rajta a netet. A jellel nem lehet gond, mert a router mellett vagyok. Tud valaki segíteni hogy ez beállatási probléma, vagy a telefonnak a hibája?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Halo
senior tag
válasz lajcsi911 #21289 üzenetére
keress vissza a fórumon, volt pár embernek ilyen gondja!
de nagyjából: az ilyen hibák nagy százalékát router firmware frissítése orvosolta. Vagy router-beállítás gond... ha írsz konkrét típust, akkor közelebbi tippeket kaphatsz.
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
fps8
senior tag
Én megpróbálnám feltenni...
Van ennek vajon még valami hiányossága???
Illetve ehhez valami telepítési útmutató...?
Erről lenne szó.[ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
-
graffity
csendes tag
Sziasztok!
Történt egy kis vizesedős baleset a defymmel és a szervízben azt mondják, hogy minden üzemel, de kéne egy új kijelző.
Néztem ebayen kb 80 USD ért ami nem olcsó és nem tudom mennyire biztos hogy jó egyáltalán ezen kívül szerintem több mint két hét amire kiszállítják.
Magyarországon lehet valahol ilyenhez jutni? Tud valaki nekem ilyen téren segíteni?
Mihamarabbi válaszotokat várom
Dávid
-
vétó
aktív tag
válasz graffity #21295 üzenetére
keress vissza, az egyik kolléga falhoz vágta a teflonját, és alkatrész lett belőle. Ha jól emlékszem a kijelzője jó maradt. Ha így van, akkor boltold le vele.
meg is van: Auratech
Lajcsi
próbálkoztál már a fix bg módra állítással? az n-es móddal van egy kis gondja a defy-oknak.
[ Szerkesztve ]
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
mavlafa
csendes tag
Akkor asszem nem lesz nagyobb akksim és kénytelen leszek kivárni, míg lehet majd itthon Powermat-ot kapni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest