Új hozzászólás Aktív témák
-
miskin9
csendes tag
Sziasztok,
Véleményetek szerint egészséges dolog egész estére a töltőn hagyni a Defy-t? Kb 2 óra alatt teljesen feltölti az aksit, de után nem tudom, hogy mi történik. Lekapcsol, és csak akkor tölt újra, ha kihúzom a kábelt, majd újra összedugom? Vagy folyamatosan figyeli az aksi merülését, és rátöltöget? Bár nem gondolom, hogy az utóbbi a helyes, de ha igen, akkor ez nem árt az élettartamnak? -
mate0314
aktív tag
válasz mediumgecso #1846 üzenetére
ez a 2.3.4 dolog engem is érdekel! valaki fel tudna világosítani? antutu is azt mondta hogy ez 2.3.4...
a leírtak alapján magyarosítottam a mobilt, (ennek keretein belül rootoltam) majd raktam fel a 720p-t, csináltam biztosnági mentést is ha mindenigaz. Ezt vissza tudom állítani és ha igen akkor "gyári" lesz megint a mobilom?
-
Vegha
senior tag
a motorola Phone Portal-hoz hol lehet regisztrálni ? Én nem találok reg feliratot sehol sem.
szerk:
ez lenne az ? [link][ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
Ha jól emlékszem, ezt vagy a telefonod kell megcsinálni, vagy pedig a gépeden, miközben a telefon csatlakoztatva van portál módban.
"Need a MotoCast ID?
Go to Settings > Accounts on your Motorola Android phone and select MotoCast ID, or visit mymotocast.com and download and install the MotoCast desktop software."
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Még csak két hete nyüstölöm a defy+-mat de még nem ért annyi negatív élmény mint néhány fórumtársat. Időnként 1-2 másodpercet várni kell, hogy reagáljon egy érintésre, de nem jellemző. A hangszórója nem recseg, az akkuját most töltöttem harmadszor. A wifi még soha nem akadt le, a GPS kb 20 másodperc alatt megmutatja hol is vagyok, és ehhez (A-GPS) kevesebb min 100kb adatforgalmat generál. A mobilnetről feleslegesen nem töltöget a háttérben. Még az eredeti ROM van a masinán, és nem is akarom legalább fél évig módosítani. Remélem ennyi idő elég lesz, hogy kiforrja magát, és előjöjjenek a rejtett hibái (ha vannak). Egyébként nem várok tőle többet, mint amit tud. Mondanátok "boldog ember". Csak ne kiabáljátok el!Ui: BUÉK mindenkinek!
-
Vegha
senior tag
az általad belinkelt oldalon hol lehet regisztrálni ?
Az Accounts alatt van egy motoblur accountom, és egy Other accountom (ugyanaz). ezen kívül egy Add account gomb van alul, de azok között nincs MotoCast ID. Csak előlem van ez elrejtve vagy másnak is ilyen nehezen megy ?[ Szerkesztve ]
-
pepe10.10
tag
valaki segítsen, hogy hogy tudom elindítani a mobil TV-t, vagy milyen programmal defy+ telómon, media mania S díjcsomagba vagyok benne (10 óra mobil tv). ma voltam is bent a t-motyóba, aktiváltam, de innen nemtudomhogyan tovább, kell valami program vagy mi?
ja és van 500 mb internet is benne, ugye ezt apn el aktiválom, és megyek is netezni, voszont a battery és data menegerbe egyszer 120 mb-ot jelez elfogyasztott adatként, egyszer meg 50-et, miért van ez ?Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.
-
csendes tag
Most vettem észre, hogy a defy+ 720p kamera mod felrakása után az android verzióm 2.3.4-re csökkent!
Plusszban csak DVD és HD ready felbontás lett. Csak H264-ben menti 3gp kiterjesztéssel.
A legújabb mod-ot raktam fel, de látom hogy van régebbi is és ott sokkal több a beállítási lehetőség felbontásban (pl 848x480) és kódolásban (h264/mpeg4).
Fel lehet tenni a régebbit is? abból is 3-féle van.Valaki felhomályosítana?
android verzió 2.3.5-ről 2.3.4-re változott (vissza lehet változtatni?)
a régi mod jobb mint a z új? (a beállítások miatt, vagy másik kamera program kell?)
[link] -
AnTigy
tag
Kedves nortol!
Rendes dolog, hogy a saját hostodon létrehoztál egy alternativ defy/defy+ fórumot. Bitosan meglehet találni hozzá a megfelelő funkciót is.
De...... IMHO/SzVSz nem lenne szerencsés, ha a PH konkurrenciája akarna lenni, mert itt a Defy MÉLYVIZES guruk is olvassák a Defy+-os posztokat és nagyon sok segítséget kapunk tőlük. Az viszont algha elvárható, hogy a kedvünkért egy másik fórumot is figyelemmel kísérjenek. Hozzá tenném még, hogy ez idő szerint a PH olyan magasszintű supportot ad számos népszerű - és nem feltétlen igen drága pl. ZTE Bade - típusnak, amit a gyártók is elismeréssel emlegetnek, nem beszélve az XDA és MoDaCo fejlesztő csapatairól.
Kérlek ne érts félre NEM a felajánlásod ELLEN ágálok, csak fontosnak tartanám, hogy az általad biztosított fórumhoz jól definiált extra szolgáltatást lenne jó hozzárendelni.
Szeretném tovább ismételten jelezni, hogy amit írtam, az pusztán az én MAGÁNVÉLEMÉNYEM, ami az enyém és nem célom senki döntését befolyásolni. Mindössze ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem ebben a témában.[ Szerkesztve ]
Minél többet megismersz, annál világosabbá válik milyen keveset is tudsz
-
nortol
senior tag
Nem akarok én semmilyen konkurencia lenni, az eredeti és jövőbeni cél sem ez.
A célom az, hogy egy gyüjtőoldalt hozzak létre, főleg defy+ témában."Az oldal célja az, hogy egy helyre összegyüjtse mindazt a "HOWTO"-t, amit a lelkesebbnél lelkesebb motorola defy+ telefon tulajdonosai eddig összehoztak és amit ezekután fognak összehozni.
Hála Istennek, de a helyzet az, hogy ebben a témában fórumok és oldalak tömkelegeit lehet találni, hozzászólások tízezrei születtek rengeteg jó információt szolgáltatva, de éppen ez is a hátránya, ugyanis ez a rengeteg okosság szanaszét van szórva az internet bugyraiban, sokszor órákig tartó googlizással sem előhozhatóan.
Ennek szeretnék véget vetni!"
A defy+ megjelenésének idejére úgy néz ki, hogy kifáradtak a fejlesztők. Ráadásul aki eddig defy-re fejlesztett, az főleg azért volt, mert van is defy-je.
De ezek a fejlesztők nem fognak csak azért defy+-t venni, hogy majd arra is fejlesszenek, merthogy a kettő telefon sem android verzióban, sem pedig hardverben nem egyforma. Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy pedig a hardver ugyanaz, lehet, hogy igazuk is van, de az hogy a defy 2.2-es androiddal jött ki, a defy+ pedig 2.3.5-ös verzióval, már éppen elég, hogy ne legyenek a defy fejlesztések kompatibilisek a defy+-al.Vagyis a defy+ fejlesztésekhez defy+ tulajokra is szüksége van, illetve főleg azokra van szükség. Mivel a motorola tömegeket látott el az első verzióval, így annak a fejlesztése töretlen még most is.
Így már remélem, hogy érthető az, hogy milyen ötlettől vezérelve hoztam létre az oldalt.
Azt írod, hogy:
"a Defy MÉLYVIZES guruk is olvassák a Defy+-os posztokat és nagyon sok segítséget kapunk tőlük"Ez bizony így is van, és remélhetőleg a jövőben is így fog maradni, a baj csak az, hogy ami defy+ speciális dolog, az mind elveszik az internet mélységeiben, vagy pedig a defy-re specializált mélyvizes guruk sem tudnak segíteni.
Remélhetőleg a defy+ is nagyon el fog terjedni, ahogy a sima defy-ket kiszorítják a polcokról, valamint a guruk is majd erre fogják lecserélni a a defy-jüket, na akkor kezdődik a mi korszakunk :-)
Remélem, hogy értelmes vitával ezt a témát is csak előrébb visszük, ahogy írtad is: "csak fontosnak tartanám, hogy az általad biztosított fórumhoz jól definiált extra szolgáltatást lenne jó hozzárendelni."
Mindenféle ötlet jól jön, semminek nem vagyok ellensége a témában, csak vigyen elöbbre minket :-)
Ha pedig az oldal is kezd látogatott lenni, akkor pedig biztos, hogy nem a velvet.hu fórumáról fogok megkérni tagokat, hogy segítsenek adminolni az oldalt :-)
Remélem, hogy nem sértettem meg egy velvet olvasót sem :-)
-
Mec
aktív tag
Nem lehetne gyűjteni itt is a #1 kommentbe a hasznos dolgokat? Már Defy+ -ra is lehet frissítést, magyarítást, root-ot tenni, a legtöbb embert ez érdekli és egyszerűbb mint átbogarászni többszáz kommentet.
mecsystem.uw.hu
-
afolie
csendes tag
Hello!
Most lett meg a teló t-mobiltól, nem hiányzik semmi belőle csak a magyar nyelv .
Tudok valahogy feltenni rá magyar nyelvet?Galaxy 3-am volt annó, arra csak újjabb androidot raktam, nem emlékszem hogy kellett-e rootolni. Amennyiben van valami magyar rom rá, tudnátok adni linket leíráshoz?
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
zamo
csendes tag
Sziasztok
Van valaki akinél működik az mtv videótár?
És ha igen, hogyan sikerült?köszi
-
vegato
csendes tag
érdemes rootolni a defy plust? van már használható custom rom rá? ha igen hogyan kell? és milyen rom?
más. ujjlenyomat témával hogyan birkóztok meg, engem nagyon zavar hogy ennyire maszatolódik a kijelző? tudnátok ajánlani valamilyen fóliát rá?
köszönöm a válaszokat,
vegato -
vbandit
tag
Mindenkinek ezt írja ki gyári software update program:"Motorola Software Update is unable to identify your device at this time. Please try again."
Már 1 hónapja mindig ezt írja ki...Flickr - http://www.flickr.com/photos/38236970@N03/
-
pepe10.10
tag
valaki elmagyarázná nekem, hogy miért jó ha rootolva van a teló? egyáltalán mit jelent?
Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.
-
nortol
senior tag
válasz pepe10.10 #1877 üzenetére
Linuxos fogalom, a főatyaúristent jelenti az operációs rendszeren a root.
Ha egy telefon rootolva van, akkor biztos, hogy nem windows mobil fut rajta, hanem valamilyen linux változat(android) és gyakorlatilag a root user jogával rendelkezel a telefonod minden egyes részén.
Ha adb-n keresztül pl csatlakozol, majd be su-zol, egy parancssal csinálhatsz belőle vízhatlan gorilla glassos dobozkát is.
De felhasználhatod okosabban is ezt a root jogot, vagyis különböző programoknak adhatsz olyan jogokat, hogy azok jobban tehessék a dolgukat.
Ilyen program például a Titanium Backup root is. -
Drughi1897
csendes tag
A lockscreen hátterét hogyan lehet megváltoztatni?
-
nortol
senior tag
Itt a magyarítás:
http://sesmart.hu/phpBB/viewtopic.php?f=77&t=4161
Ha valaki nem akar segíteni, akkor ne segítsen...
[ Szerkesztve ]
-
szabof1
őstag
Szerintem mate0314 csak nevelési célzatból gondolta azért, hogy keressenek, dolgozzanak meg a kért információért.
Mondjuk én is inkább meg szoktam adni a kért infót, max. utána felhívom a figyelmet a kereső hasznosságáranortol: Joe30 nagyon jól tudja, hol a magyarítás - ő csinálta
[ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
válasz szabof1 #1882 üzenetére
Tudom, hogy Ő csinálta, csak mate0314-ről akartam neki véleményt fogalmazni, ezért volt neki a válasz, de mire leírtam, elszállt az adrenalin az agyamból, és inkább belinkeltem a kért megoldást és finomítottam a hozzászólásom végét :-)
Tehát: a magyarítást Joe30 alkotta meg, a linket amit adtam, pedig az Ő howto-ját tartalmazza a magyarításról :-)
[ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
Joe30: arra szeretnék választ kapni, hogy az SndInitDefy_1.7.apk-t ajánlod a Custom Recovery telepítéséhez a december 26. írt magyarításról szóló írásodban.
Viszont majdnem pontosan egy hónappal elötte kijött ennek a programnak a 2.0-ás változata.
Ez most azt jelenti, hogy a 2.0ás változat visszalépés az 1.7-es változathoz képest defy+ viszonylatban? Vagy csak ez volt kezedügyében és ezért csináltad ezzel a leírást?
A 2.0-ás SndInitDefy ezekszerint ugyanolyan jó, vagy talán még jobb is mint az 1.7-es a Custom Recovery telepítéséhez?
Vagy pont ellenkezőleg, vagyis csak az 1.7-es jó a defy+-hoz?
-
Joe30
csendes tag
Szia.
Igazából biztosan jobb a 2.0, például a backup-ot is tömörítve system.ext3.tar-ba menti az SD kártyára a 2.0 verzió!
Viszont ami engem zavart (ezért választottam az 1.7-es verziót), mikor bekapcsoljuk a telefont, induláskor (motorola logo bejön) felvillannak fehéren a billentyűk , ez elég zavaró volt nekem.(ez függetlenül attól hogy a recovery-be belépek vagy sem)
De akit ez nem zavar az nyugodtan használja 2.0-át. (de az is lehet hogy ez csak nálam jelentkezett) -
csendes tag
Tényleg kellene egy "how to" a defy+ első hozzászólásába. (root-Magyar menü-720p kamera)
Én 2ndinit v2.0 használtam a joe30 leírás alapján, valóban villan 2x a "billentyű".
A videókamera csak lgcamera appal bűvölhető (codec választás).
Feltelepítettem egy codec packot, most már lejátsza a divix videókat az alap lejátszó.
Sajnos az AC3 hangformátumot nem tudja, így néma.
Tud valaki ac3 codecet a defy+ -hoz?
ez a codec pack: [link] -
nortol
senior tag
Kösz a választ.
Így viszont megnyugodtam, hogy a 2.0-val is megy a dolog, bár sokkal többet nem kapunk tőle, mint az előző verziókkal.
A tömörítés eleve több energiát követel meg a folyamat alatt a processzor erőteljesebb kihasználása által, viszont helyem meg van bőven...Mégegyszer köszönöm.
-
Matisz77
aktív tag
Hali miért van az hogy nem tudok marketböl letölteni. csak tölt tölt tölt de semmi nem történik?!
Rákerestem volna itt de a keresőbe hiába írtam be! -
nortol
senior tag
válasz YAS-dude #1888 üzenetére
Igen, tényleg nem tömörít, csak egybe teszi a fájlokat, én írtam rosszúl, de a lényeg az, hogy a processzor jobban igénybe van véve, mint általában.
Példának mondhatom, hogy mikor az android_sdk-t taroltam, 20-30 percig csinálta a gép, de mellette mást már csak kérlelve tett meg :-)
-
mate0314
aktív tag
válasz pepe10.10 #1877 üzenetére
ha hülyeséget beszélek akkor bocs.
Összefoglalva:
Rootolást követően nem csak felhasználója leszel a telefonodnak hanem a "rendszergazdája".
Onnantól kezdve bele tudsz nyúlni olyan dolgokba amibe egy átlagfelhasználónak nem kell. (ezt a gyártó se szereti!) pl.: le tudsz törölni olyan progikat amik nem kellenek, tudod magyarosítani, túlhúzni a procit, megtanítani a mobilnak a 720p HD-t... Csak előnye van a dolognak és visszcsinálható![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Mint tisztázódott, a tar nem tömörít, ezért lényegében csak annyit csinál, hogy bájtokat mozgat a lemezen (SD kártyán, stb.) ide-oda (legalábbis a kanonikus formájában). Ez viszont éppenséggel minimálisan terheli a processzort - hacsak nincs nagyon bénán megírva. Lassulást inkább azért okoz, mert kvázi 100%-ra terheli a háttértárat, azaz a többi program azért lomha, mert minden fájl műveletre várnia kell. IMHO
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest