Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz miskin9 #1301 üzenetére
Ki kell venni a pipát a mobile network elől, és akkor azt nem használja.
Ha pedig mégis használod a mobilnetet, akkor érdemes a data saver használatán elgondolkodni.
Mindazonáltal a telefon használatát érdemes a használati utasítás olvasásával és elsajátításával kezdeni!szerk: egyébként pedig korábban azt írtam, hogy NE ENGEDÉLYEZD, az pedig hogy lehetne automatic default?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom milyen szakaszban indítja újra a telefont, de mivel segítséget kértél, nyilván túl korán ahhoz, hogy uninstallálni tudd a SetVselt. Ez esetben olvasd el a Defy Mélyvíz rovat első hozzászólását, ha még nem ismered, és onnan nézd meg, hogyan kell a recovery-t használni, és ott például factory data resetet csinálni (wipeolni), ami persze visszaállítja a gyári állapotára a telefont, ami jelen esetben hasznos is, persze elölről kell kezdened ez esetben a telepítéseket. Hacsak nincs backup-od.
(#1304) nfcfx: és f4lcon: A MotoCharge apk-ja ingyen legálisan letölthető az XDA-ról a gyártó kedvessége révén. Merthogy feltette oda. Nem emlékszem már, hogy pontosan hol található az XDA-n, de nekem is onnan van meg.
[ Szerkesztve ]
-
miskin9
csendes tag
válasz #71562240 #1303 üzenetére
Ennyire hülyének nézel? A Mobile networks opciónál nincs pipa lehetőség. A Default pedig jelenthet elutasítást is. Automatic default = automatikus (kérdés nélküli) elutasítás.
Ha bölcsességedet sértik az egyszeri fórumozók egyszerű kérdései, akkor ugord át őket, mert nem kötelező a hozzászólás. Nem jó ez a kioktató stílus.
-
őstag
a "battery circle" pontosan kiirja hogy mennyin van az akku nekem most :19%-on
-
törölt tag
válasz miskin9 #1307 üzenetére
Akkor nem a mobile networks opció, hanem más a neve (valami ami a mobilinternetre-adatkapcsolatra utal), de ott van valahol és ki kell venni a pipát. Most nem tudom megnézni, mert nincs nálam a Defy-om, de kezd rémleni, hogy nem a Wireless and... menüpontban van, hanem valami Data ... kezdetű menüpontban (vagy valami ilyesmi helyen, sajnos most nem ugrik be, fáradt vagyok) a Settingsen belül. Ha végignéznéd a Settingset, akkor logikailag is látszik, hogy az az. Azon belül van olyan funkció is, hogy Data Saver, abban van a mobilinternet kikapcsolhatósága is, kivehető pipával.
Ettől függetlenül: bár rosszul emlékeztem, rossz menüpontot javasoltam (ha nálam lenne a telefon, rögtön látnám a megfelelő menüpontot, de most az istennek se akar beugrani), ám az Automatic default akkor is rossz ötlet volt, illogikus (éppen előtte volt szó róla, hogy az eleve másra vonatkozik). Nem voltam kioktató, ugyanis a problémád valóban használati utasítás szintű. Nyugi.
Találd meg azt a Settings menüpontot, amin belül van a Data saver, és ott lesz alatta a mobilinternet kikapcsolhatósága is. (Legalábbis Defy-Froyóban így van.)
-
Aureal
senior tag
Akinek volt Defy v.1-e ez a plusz verzió mennyivel jobb attól? Vagy csak annyi hogy gyorsabb a cpu?
Kicsit mondjuk sokallom az árát, így az Ericsson Xperia Mini Pro felé kacsingatok a qwerty miatt is... -
cicavizio
csendes tag
Sziasztok!
már egyszer feltettem a kérdést,de megkísérlem még egyszer!
Kamera problémám van!Nem menti el a fényképező a képeket,a kamera kilép ha elindítom a felvételt és ezt csak akkor csinálja ha kb 10-12órája megy a telefon!illetve még ilyenkor a galéria sem mutat ikonképeket!
Megoldási kísérleteim:
Beállításokban a manage app>all>camera>clear data majd újraindítás.Nem működött továbbra sem
Volt fenn a telón flashlight,azt is letöröltem,ez sem volt jó megoldás
Csináltam factory resetet az sem hozta el a várt eredményt!!!
Arra gondoltam h esetleg egy frissítés 2.3.6-a megoldás lehet?Vagy valami alterbatív megoldást tud nekem mondani valaki hozzáértő szaki????
A válaszokat előre is köszönöm!!!!Goophone i9
-
addikt
válasz #71562240 #1306 üzenetére
király, köszi
további kérdés:
van egy valag alkalmazás, amit uninstallálni szeretnék (de gyáriak)
ezt meg lehet tenni? illetve mióta fenn van az advanced task killer látom, mennyi sz*r fut folyamatosan, magától. - ezeket is csökkenteni szeretném - lehet?[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vbandit
tag
2.3.4-ről nagyon érdemes frissíteni legalább 2.3.5-re..sajnos a 2.3.6-ot nem próbáltam még.
Érezhetően gyorsabb, wifi azonnal kapcsolódik...eddig ennyit vettem észre.Flickr - http://www.flickr.com/photos/38236970@N03/
-
törölt tag
Rootolás után pl. Titanium Backup. Jegelni is, törölni is tud. De csak óvatosan ám, nehogy valami fontosat törölj!
Task killer félmegoldás, mert ha akarja úgyis újraindítja az appot az Android., Jobb megoldás nem nagyon van, a Manage applicationsben és a Task Managerben is lehet ezt-azt beállítgatni, illetve a jegelés-törlés. -
vizeske108
csendes tag
A mai napon szereztem a Defy telómhoz 1 Defy+ 1700mAh akkut ,beletettem majd töltőre tettem de sajna 80% nál megállt a töltöttségi szint . A telón 2.2.2 magyaritott rendszer van.
Valaki tud-e megoldást arra hogy feltudjam tölteni 100%-ra. -
nfcfx
tag
válasz vizeske108 #1320 üzenetére
Custom romok közül egyedül az ms2ginger 2.1 tudja 100%-ra tölteni a defy+ akkumulátorait.
-
Higany_(R)
csendes tag
Valaki kérdezte, hogy a SetVsel elszáll neki Defy+-on... azért mert a 2nd init feltelepítése előtt alapból tiltva van a procihúzás és ezen a SetVsel behal...
a 2.0-ás SetVsel telepítése után viszont megy a bootmenüből is a beállítás... és probléma megoldva...
1.9-es 2ndInit-tel viszont nem ment... de ott engedélyezve a húzást az összes modul betöltésével 4 lépcsőben lehetett skálázni a SetVsel-el... :/
MotoDefy MB526 2.3.4 1200+
-
Mec
aktív tag
aki folia vasarlasan tori a fejet, annak a matt verziot nem javaslom. igaz nem latszik az ujjlenyomat, viszont a megjeleno reszletek is eltunnek a kijelzorol. kb 5 perc utani dobtam is lefele a telefonrol. szerencsere nekem volt egy fenyes is a csomagban.
Azt tapasztaltam, hogy ha van valami billentyuzet telepite a gyariak melle, akkor nagyon akadozik a telefon, ugyhogy maradok a gyarinal.
mecsystem.uw.hu
-
addikt
válasz Higany_(R) #1322 üzenetére
én jeleztem
feltelepitettem, és bármikor amikor elinditom a setvsel-t restartolja a telot2nd init nincs feltelepitve, az is kellene?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Higany_(R)
csendes tag
Telepítsd fel a 2.0-ás 2ndInitet és akkor a SetVsel nem kell, mert be tudod állítani a bootmenüben...
Status: [Enable]
Load all modules: [Disable]
Scaling: [Smartass]
Clk1: [360]
Clk2: [720]
Clk3: [1200]
Vsel1: [24]
Vsel2: [36]
Vsel3: [68]
smt_min_cpu_load: [25]
smt_max_cpu_load: [82]
smt_awake_min_freq: [520000]
smt_sleep_max_freq: [420000]
smt_up_min_freq: [1000000]
smt_wakeup_freq: [720000]
smt_ramp_up_step: [150000]pl ezzel szépen elketyeg...
MotoDefy MB526 2.3.4 1200+
-
GyZHUN
csendes tag
Segítség kellene!
Feltettem egy időjárás widgetet, amin van óra is. A probléma az, hogy amint a telefon kijelzője kikapcsol, onnantól fogva a widget leáll, tehát feloldáskor a régi időt mutatja. Ezt tapasztaltam a motorolás óra+naptár widgetnél is. Nem követi az óra a telefon óráját. Az adatkapcsolat engedélyezve van, de data saver be van kapcsolva. Ez mitől lehet? -
törölt tag
Ja, én meg azt hittem, hogy eleve nem is tudod használni a telefont, mert hogy eleve újraindul. De ezek szerint a SetVsel kézi indításúra van állítva, és amíg azt nem indítod el, addig a telefon rendesen megy. Akkor nincs nagy baj, és kolléga meg is adta a választ. SetVsel törlése, 2ndInit 2.0 telepítése.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valószínűleg a Data Saver nem engedi szinkronizálni, mert túl nagynak ítéli a letöltendő anyagmennyiséget az időjárás widget miatt. Ha valóban ez a probléma oka, próbálgathatsz más widgeteket, lesz köztük olyan, amelyik bekapcsolt Data saver mellett is tud szinkronizálni. Előbb persze ellenőrizd, ha még nem tetted, hogy kikapcsolt Data saver mellett megy-e a szinkronizáció.
-
törölt tag
Egyrészt, mert feleslegessé teszi a SetVselt, és mivel a 2ndInit egy korábbi működési szakaszban szabályozza a procit, mint a SetVsel, ezáltal biztosabb, gördülékenyebb működést eredményez.
Másrészt, ha jól értettem bizonyos korábbi hozzászólásokat, akkor a Defy+-on lévő ROM(ok) alapból nem engedi(k) a SetVsel-t működni, csak akkor ha a 2ndInit felülírja ezt a tiltást?! Ezt nem tudom, nekem Defy-om van, és lehet, hogy rosszul értettem.
-
addikt
válasz #71562240 #1333 üzenetére
no http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1032212 ezt találtam meg, ez elméletileg automata (?) telepitett is valami 1.0.7 verzió számú 2nd-init-et.
szóval most elindul a tanulási fázis, hogy mit is csináljak vele és hogy“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
GyZHUN
csendes tag
Az óra leállással kapcsolatban próbálkoztam. Ha a data saver ki van kapcsolva, akkor is leáll mind a motorolás widget, mind a marketes is. Viszont letiltott adatforgalom mellett pontosan működnek az órák, így viszont nem tud frissülni az időjárás. Külföldi fórumokon is felmerült ez a probláma més sima defynél is. Valami tipp valakinek?
-
vtomias
csendes tag
Sziasztok!
Van arra valami megoldás, hogy ne 24, hanem 30fps-sel vegyen fel a teló videót? Nem igazán értem ezt a vissza lépést.
-
szekka
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt a +-szal hogy ledobál a T-mobilos hálózatról ez elég sokszor előfordult már kb 3 hete van meg. A beállításoknál a mobile networks/operation selection nél seach networks-ön belül néha nem is látja a t-mobil hálózatot csak a másik kettőt. Nem mókoltam rajtra még igazából semmit. Újra indítva is ugyenez a story. Eltelik pár perc és megint van jel ráadásul erős is.
Van ötletetek mert keresővel nem igen találtam rá választ?
Köszi! -
GyZHUN
csendes tag
Más fórumon olvastam, hogy esetleg a telefon miután lezárta a képernyőt bizonyos idő után bontja a netkapcsolatot és ezért nem tudnak frissülni a widgetek. Mert, ha feloldom a képernyőt és rányomok a widgetre egyből frissül. Ez létezik?
-
törölt tag
válasz PirosHello #1336 üzenetére
Akkor szerencsére rémhír a dolog, én is csodálkoztam volna, ha igaz lenne. Mindenesetre helyes, hogy szóltál, ne terjedjenek nem igaz dolgok.
(#1337) GyZHUN: A (#1341) csl1982-ben írottak nyilván segítenek neked, de persze olyan beállítást kell kialakítanod, ami kevésbé akkukímélő, ellenben nem bontja automatikusan a hálózati kapcsolatot. De feltehetőleg annak az órának is van olyan beállítása a Settingsben, hogy szinkronizáljon, ha van adatkapcsolat, és menjen magától, ha nincs adatkapcsolat. A Defy fórumokon is előkerült némelyeknél ez az óramegállásos dolog bizonyos widgetekre vonatkozólag, esetleg ott is érdemes rákeresned. Ott áltaában az volt a következtetés, hogy bizonyos widgetek így viselkednek, más widgetek meg úgy, de ez áltaában adott telefonok adott beállításai mellett volt igaz, nem univerzálisan. Úgyhogy a megoldás se biztos, hogy univerzális lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbáld ki, ha még nem tetted meg, hogy az operator selectionben nem hagyod automatikus választásaon, hanem kézzel kiválasztod, hogy a T-Mobilt és csak azt használja. Remélhetőleg úgy stabilabb lesz, de ez a módszer az említett problémád nélkül is javallott, mert kézi kijelölés esetén nem tud a tudtodon kívül roamingolni a telefon a hálózatok között, például az országhatár közelében.
-
törölt tag
Ja igen, írtad az előző hsz-ben is, hogy a másik két hálózatot látja, csak figyelmetlenül olvastam. Akkor nyilván a T hálózata akadozik ott nálatok mostanában. Ez a legvalószínűbb, pontosabban minden jel erre mutat. Szólj nekik, kérdezd meg őket, mi a véleményük a panaszodról, hátha azt válaszolják, hogy tényleg a hálózattal vannak gondok.
(Persze könnyen lehet, hogy a környezetedben megkérdeztél másokat, akiknek meg gond nélkül megy a T, ez esetben elég rejtélyes lenne, hogy miért pont a saját hálózatodat ignorálja a telefon, miközben a másik kettőt meg látja.) -
addikt
-
addikt
válasz #71562240 #1347 üzenetére
igen, ez nyilvánvaló volt számomra, régen az asztali gépeim is sok tuningot láttak
kezdének elkezdek az alapórajelnél lefelé menni, bár jó lenne tudni, hogy a 3 órajel közül hány százalékban használja a gép melyiket.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
szekka
csendes tag
-
törölt tag
Olyan app nincs, de azért az mégse járja, hogy a másik kettőt probléma nélkül látja, és éppen a T-t nem. Ezért mondom, hogy rejtélyes. De add elő a problémádat a Defy Mélyvíz fórumban, minél részletesebben leírva a tüneteket és az előzményeket, hátha valaki tud valami okosat. Ott előfordulnak kifejezetten hozzáértő tagok is, hardverileg és szoftverileg is. Ha nem akad megoldás, akkor majd marad a szervizbe vitel.
(#1348) f4lcon: Neked is a Mélyvíz topikot javaslom, előfordultál már ott. Nézz vissza megint, és láthatod, hogy domerator vezetésével ma is és az elmúlt napokban is éppen az az egyik központi téma, hogy milyen frekvenciákat, mikor, milyen százalékban használ a proci a különböző tuningbeállításokban. Ott most sokat tanulhatsz erről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest