Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Undoroid

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kérdéssel fordulok hozzátok: saját (egy külön gépen) szoktam MC-szervert biztosítani, Az FTB Launcherrel letöltött szerverfile-okat (Java) szoktam erre használni és sok (eddig mind) modpackon előfordult, hogy egy bizonyos szint után a szerver elkezd laggolni (kliens oldalon sokszor kiírja egy pillanatra a "Waiting for server" üzenetet) A ping ugyanaz (max50), a szervergép erőforrásai alig-alig vannak kihasználva, Kernel aktivitás alig észlelhető, CPU-használat menet közben 1-5%, ramból pedig sohasem használt 5.2Gb-nál többet.
    A gép egyik összetevője sem melegszik túl, az OP-rendszer külön SSD-ről fut, a játék szintén külön SSD-ről megy. Mindkét SSD villámgyors nVme-cucc! A Win saját feladatkezelőjével szoktam monitorozni a rendelkezésre álló erőforrásokat. Le lenne korlátozva a szerverfile-okban a felhasználható memória (pont úgy, mint a player oldalon?)

    A szerver konzolablakában elég sokszor előfordul a Warning-kezdetű figyelmeztetés sárga színnel, ami mutatja a pinget és az aktuális "késéseket" a játékban! Ez az érték sokszor túllépi a a több ezer ms-et. Tegnap felszaladt 16000+ ra is! :Y Ilyenkor elég érdekesen viselkednek a dolgok a pályán!

    A szervernek használt gép Win-alapú. A benne használt processzor 4magos(8szállal) rendelkezik és az alapórajele 4Ghz. BIOS-ból régen kikapcsoltam az összes energiagazdálkodási feat-ot, memóriából pedig 32Gb áll rendelkezésre! A szerveren maximum hárman szoktunk lenni, de ha egyedül vagyok fent, akkor is ez a jelenség! Gigabites routeren keresztül megy ki minden, az internet-hozzáféréssel sincs semmi gond! (700+ le, 400+ fel alacsony ping mellett) 1.12.2-es modpack megy most

    Mi lehet a probléma forrása?
    Le lenne korlátozva a szerveren a felhasználható memória mérete?
    User error? ;]

    Előre is köszönöm a választ erre a nagyon hosszúra sikeredett kérdésre! :R :R

    https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

Új hozzászólás Aktív témák