- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tntmax
aktív tag
windows 7 támogatás nélkül én inkább kihagyom
-
arn
félisten
válasz hackeeeee #47 üzenetére
sejtettem, hogy vmi masban is megvagtak... nah mindegy, en nyarig ugyis varok, addig kicsit megnyugszik a piac. de igazan johetnenek azok a benchek
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
meci77
tag
Szuper!
-
-FLY->
őstag
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudtak összehozni. Vásárolni valószínűleg nem fogok, de annak nagyon örülnék, ha valaki elkezdené befékezni az intel árakat.
-
válasz hackeeeee #19 üzenetére
Egy év 52 hét, ebből legyen 6 hét szabadság, marad 46.
46*5 munkanap az összesen 230 nap, szorozva napi 8 órával az évi 1840 munkaóra, ami 4 éven át összesen 6960 óra, egy főre. Ebből az jön ki, hogy sacc/kb. 300-an dolgozhattak rajta 4 éven át napi 8 órában.
Szerintem annyira nem elrugaszkodott szám, csak ne nekem kelljen mind a 2 millió órát ledolgozni...
De látom már más is leírta.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
p87
senior tag
Végre valami fejlődés! Nem az amit az Intel csinál évek óta...
Nagyon várom a végleges teszteket, lehet először lesz AMD-s gépem egy 1700X-el. -
arn
félisten
AMD Ryzen 7 1800X 8/16 3,6/4,0 GHz 16 MB 95 Watt $499 559 Euro
AMD Ryzen 7 1700X 8/16 3,4/3,8 GHz 16 MB 95 Watt $399 449 Euro
AMD Ryzen 7 1700 8/16 3,0/3,7 GHz 16 MB 65 Watt $329 359 Euroa tdpn (orajelen) kivul amugy miben ter el az 1700 / 1700x ? tuningolhatosag?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Raymond
félisten
válasz Aprósólyom #34 üzenetére
Pre-order majd 19:00-tol az Alternate es Caseking-nal tuti, lehet masoknal is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz Vitamincsiga #28 üzenetére
"...vagy régóta vacillált az i3 -> i5-ön..."
...az megvarja a 6/12 vagy inkabb 4/8-as kiviteleket par honap mulva, nem egy kb. 449EUR-os ([link]) CPU-t fog venni
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Kansas
addikt
egy ember az kb 1900 munkaóra évente, tehát 4 évre vetítve ez kb. 270 teljes munkaidőben ezen dolgozó embert jelent.
puff neki, lekéstem
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
30z.Samu
félisten
GO AMD! Én vevő leszek a Ryzen-re, ha nem is a legerősebbre, de beszerzek egyet.
Sic Parvis Magna
-
Aprósólyom
addikt
válasz gyuribácsi88 #15 üzenetére
Gondolom szokás szerint először a drágákat dobják ki a piacra, és utána az olcsóbbakat... a 4/8 6/12 kiszerelések, ha jól tudom lesznek ilyenek is.
Február 22 Pre-order: Megnéztem két német weblapot (Caseking.de, mindfcatory.de), egyik sem látok előrendelési lehetőséget... de még csak az amd weblapján sem találtam valami linkgyűjteményt... Valaki talált pre-order lehetőséget?
Jevons paradox
-
ms@jt
újonc
Rég nem volt már verseny...hajrá!
Mondjuk az is igaz, hogy 329$ vs magyar átlag fizetés....hmm 5:0
Node jó lesz az a középmezőny is, csak jöjjön...IDDQD+IDKFA
-
zzola
titán
válasz Vitamincsiga #28 üzenetére
Jól jöhet, ha csak a zintel nem rukkol elő valamivel. Márpedig fog...
-
alevan
őstag
Ha beéri valós használat esetén a Kaby-t (nem leelőzi, elég ha eléri) hasonló fogyasztással, akkor már ó lesz nekünk.
Mondjuk asztali az egy dolog, én a notikra vagyok kíváncsi, hogy oda milyen lessz a proci feljozatal.
Mondjuk igazán mehettek volna a Ryzen 3 5 7 helyett mással...
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Lacok
őstag
"Zen esetében nem továbbfejlesztésről vagy javítgatásról van szó, hanem az alapoktól tervezték újra a processzort (a folyamat 4 évet és 2 millió munkaórát vett igénybe)"
Reméljük nem volt hiábavaló ez az erőfeszítés.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Vitamincsiga
tag
Az R7 1700X nagyon jó vételnek ígérkezik
Ahogy néztem a B350-es alaplapok is +70 $ környékére árazódnak be, amibe egy M.2 NVMe SSD dukál
A Vegára még várni kell, de megériAki nem bővített +5 éve, vagy régóta vacillált az i3 -> i5-ön, annak most jött/jöhet el a mesevilág
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Hobbbyt
őstag
válasz GeneraL_XTX #6 üzenetére
Egyértelműen leírták a cikkben, hogy 52%-ot javult a szálankénti feldolgozás.. Ennek ismeretében már szinte biztos, hogy sikerült letenniük az asztalra valami értékelhetőt.
Még most kéne eladnom az i7 4790-et ..Most még többet kapnék érte használtan mint amennyiért vettem újonnan.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
arn
félisten
benchmarkokat! miert nem lehet az ndat feloldani, ha lehet elorendelni?
cb szuper, a handbrakes dolog kicsit gyanus.
itt van egy reszletes cb osszevetes... [link]
[ Szerkesztve ]
-
2 000 000 munkaóra 8 órás munkanapokkal számolva: 250 000 munkanap.
250 000 munkanap 4 évvel számolva: 62 500 munkanap / év
62 500 munkanap / év mondjuk évi 320 munkanappal számolva: 195,3Vagyis egy ~180-200 fős fejlesztői részleget feltételezve teljesen reális a 4 év / 2 millió munkaóra.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Izé..
Ez a 2 millió munkaóra ez mennyire van eltúlozva? Mert Nekem elsőre azért egy kicsit soknak hangzik.
Véleményem szubjektív...
-
->Raizen<-
veterán
Ha itt nem is de majd a kész bemutató cikk alatt lesz jó kis verekedés a fórumban, vér fog folyni nekiesik az intel az amd-nek itt is mint ahogy a napokban leközölt hírben a bárdos nv-s az amd-s gyerek fejének.
(#14) rambustibi: Röhögőgörcs.
(#19) hackeeeee:Ez már neuron mintájú processzor, önfejlesztő tipus.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Trailblazer #8 üzenetére
tudat alatt az járt a fejemben, hogy ha elszólom magam valami eredmény kapcsán, akkor abból kéztörés lesz
-
addikt
Hát a legolcsóbb is mire ideér 100K lesz, nem tudom mennyire lesz ez tömegtermék, gondolom egyenlőre nem nagyon, majd 1 év múlva kb, egy 60-70 ezer forintos intel i5-ös proci még mindig elég a legtöbb embernek szerintem, oké hogy ezek annyit tudnak mint a 2x ennyibe kerülő intel társaik, na de olyan proci se pöfög szerintem rengeteg ember gépében. Minden esetre arra jók lesznek ezek a procik, hogy lenyomják egy kicsit az intel árait (vagy nem), majd meglátjuk.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
rambustibi
őstag
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
DudeHUN
senior tag
Meglátjuk a teszteket. De legalább lehet most egy kis verseny. Amúgy CB15-ben, ahogy láthatod egyszálon pariban van a 6900K-val az 1800X. Még ha csak az AMD mérései szerint is. Bíztató.
Gamer for Life
-
Nekem is ez jutott az eszembe. Sniper Elite 4? Ahol a 2C/4T kb. ugyan azt a teljesítmény tudja egy GTX 1070 alatt, mint 8C/16T? Vagyis masszív GPU limitet láthatunk?
Ettől függetlenül kívánom, hogy nem a szokásos AMD öntömjénezésről van szó, hanem tényleg ennyire versenyképes a Ryzen...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
ukornel
aktív tag
Jövő csütörtökön lejár az NDA. Addig szerintem mindenki őrizze meg a hidegvérét
-
titán
válasz ->Raizen<- #4 üzenetére
A ph-nak 4-500k felhasználója van. Ha mindenki leírná, hogy mit NEM tervez csinálni, eluralkodna az őskáosz.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Bulp
csendes tag
Gyerünk AMD! Végre egy kis kompetíció.
-
Trailblazer
veterán
Csak bugfixelek: az a Handbreak valszeg Handbrake akar lenni.
Az összehasonlításból meg látni (6800k meg 6900k mint konkurens), hogy azért ezek nem az átlag egyorrúak processzorai lesznek.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
mormota79
tag
Jó tesztelést De messze van az a március 2.
-
GeneraL_XTX
veterán
hát én még mindig szkeptikus vagyok.....az amd saját mérései mindig kicsit furcsák voltak (ergo nem reálisak) a 65W tdp-s példányokból meg sok tuning potenciált nem nézek ki. A 95w-osak pedig (oké hogy az eddig konkurencia nélkül tengődő intel árainál jóval kedvezőbbek) de magyar pénztárcnak még mindig drága.
A 16 szál pedig még mindig nagyon szuper, de a programok nagy része még a felét se használja ki rendesen.
Az egyszálas teljesítményről meg még mindig elég nagy csönd van (eddig is az volt az fx-ek legnagyobb rákfenéje)
-
rambustibi
őstag
Minden elismerésem az AMD-nek Most is keserű lehet a szőlő a másik oldalon
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
->Raizen<-
veterán
Én úgy gondolom hogy azonnal kidobom a teljes rendszerem és rohanok a boltba vörös termékekért márciusba. Kukázom a skylake rendszerem eladom féláron, kukázom az nv kártyát, és veszek egy tuningos rx 480-at. Meg amd ramokat fogok venni amd ssd-vel. x1800x RAJzen alá nem adom.
Ja nem, bocs most ébredtem fel éjszakás meló után bilibe lóg a kezem.
-
gothic20
aktív tag
Remélem tényleg azt hozza amit ígértek. Nem pedig az lesz mint az FX-ek nél. Majd a független tesztekből kiderül mire is képes.
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
lemusz
addikt
LEZZZGO AMD!
-
Exodius
őstag
Mekkora verekedés lesz ebből! Hajrá AMD!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile 2
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Hosszabb bemutatón a WUCHANG: Fallen Feathers
- Google Pixel topik
- További aktív témák...