- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz scarabaeus #600 üzenetére
Azóta megoldottam, nem kellett backup-ot készítenem és a firmware-t frissítettem.
Köszi szépen....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Szajo
őstag
Ez remek hír, nekem is jó azóta!! És remélem az is marad
-
Ablakos
őstag
Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software elindítottam, de majdnem két napja megy
Biztos jó ez így? (250GB Samu)A pöttyök csak mennek, mennek, mennek...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Egyébként mindenkinek!
Aki szeretné megcsinálni a frissítést itt van hozzá egy leírás:SSD tudástár nagy cikk - BŐVÍTVE! - Firmware frissítés és performance restoration.
-
nagyúr
Rászántam végül magam én is a frissítésre, de nem hajlandó sikerülni. Windows alól a driverek frissességére panaszkodik (legfrissebb sata driver van fent), próbáltam az ISO-t futtatni, az meg elszáll vmilyen exception-nel, el sem indul a frissítő program... Asszem át kell tennem az ssd-t egy másik gépbe...
-
Ice&Lime
veterán
Egyébként itt van a gyárti telepítési kézikönyv, nézd át, hátha valami fölött elsiklottál.
-
PHoNX
tag
válasz kalozhun100 #627 üzenetére
sata3.0
eddig a 0-ás portban volt de most átpakoltam az egyesre. Sima achi, amúgy egy amd sata vezérlő csücsül az alaplapon de az alapértelmezett van feltéve mint driver.
asrock e-350-es alaplapról van szó.
lehet egyszer újrahúzom de ha nem jött össze akkor megfogom és visszaviszem. Amióta megvettem lassú mint a tetű.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
2 kép kellene(ha a Rapid mód engedélyezve lenne, akkor az legyen tiltva):
1. Az 1. pont szerinti mérésről
2. SSDOK-rólUI: Rossz BIOS beállítások, All in One Chipset driver-ek telepítés, Samsung Magician-al végzett optimalizálás stb, okozhat ilyen anomáliákat.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #629 üzenetére
Köszönöm a hszt.
itt vannak a kért adatok:
Samsung Magician-al végzett optimalizálás volt, azonban az optimalizálás előtt is volt anomália rendesen.Rapid mód nincs engedélyezve. Sata kábelt most dobtam ki és tettem be egy frisset, még csomagoltat. All in one drivert nem tettem fel mint ahogy látható is az ssdok-ban. achi,trim engedélyezve. Van a windows mellett egy linux is de egy jó darabig nem volt. Azelőtt is hasonló fénysebességű értékeket mértem. Amennyiben azt mondod, hogy a két rendszer tesz be neki úgy ezt elfogadom és változatok rajta. A telítettség így sincs 80% felett és amennyire meg tudom ítélni a linux alatt is mennek ezek a funkciók (trim, stb)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hibás partíció-eltolás érték(ek) vannak(Partition Alignments-nél, katt a Details-re és látod is melyek azok), ez SSD-nél alapvető fontosságú, ezt helyre kell hozni. 2. pont
(Os telepítésénél minden partíció törölni kell és (ha csak nem kézzel particionálnál) az OS-re kell bízni a partíciók létrehozást. Az OS nem hoz létre hibás eltolással egyetlen partíciót sem. Ha esetleg újrahúznád a rendszert, akkor ez alapján járj el, különösen megfogadva, hogy nem kell All in One chipset-eket felvarázsolni, nem kell Magician-al optimalizálni(fel sem kell rakni), stb)UI: A telepítési segédlet W7-hez készült, de W8.x esetén is 90+ %-kban ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #631 üzenetére
A partició eltolást a linux okozza sajnos de mint írtam ameddig windows volt egyedüli OPrendszerként addig is tapasztaltam problémákat. Ettől függetlenül megfogadom a tanácsodat.
Még egy kérdésem lenne. Problémát okoz az, ha esatán keresztül külső winyoról dobom fel a wint? Szívesen újrahúzom de jelenleg nincs egy pendriveom.
-
félisten
A Linux-ok is (nem őskövület régiekről beszélek persze) gondoskodnak a helyes partíció eltolásról. Ha újrahúznál mindent, akkor teljesen le kell törölni a meghajtót, egyetlen partíció sem lehet létrehozva. Elsőre a Windows-t kell telepíteni(ezzel hagyj megfelelő particionálatlan területet a Linux-nak), majd a Linux-ot.
-
Ablakos
őstag
Képtelen vagyok frissíteni a firmwarem. EXT0CB6Q van az ssd-n de windows alól (Magicián, Perf.Rest) azt mondja ez a legfrissebb. A bootolható lemezről fel sem ismeri, hogy 840EVO típusú ssd lenne a gépben. Fogalmam sincs mit tegyek. A lemezen GPT 4 prim.partíció van. A negyedik egy NTFS.
-
Ablakos
őstag
válasz scarabaeus #635 üzenetére
A frissítésekben ...BB6Q végü van. Nem az a legutolsó?
-
scarabaeus
őstag
A C-s újabb. A B az 2013. decemberi, a Performance Restoration Software által felrakott 2014. novemberi az, amiről most szó volt. Azt csak az a program teszi fel, de neked már eleve az volt, ezek szerint. Kissé zavaros az a Samsung oldal, mert az automatán települő cuccaik közül utolsó, 2013. decemberit továbbra is legújabbnak írják, de ez nem igaz.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
bozont
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #631 üzenetére
Most nézem, hogy nekem is jelez hibás eltolást. Viszont én nem vettem észre semmi rendellenességet és csak a windows által lefoglalt területen van, ami nem is tudom miért került oda, mivel csak játékok vannak ezen a meghajtón.
Ezt is érdemes javítani?[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
válasz scarabaeus #637 üzenetére
Értem, köszi.
-
félisten
Egyrészt sebességmérésben lehet kimutatni negatív hatást:[link] (Maga a példa jó, csak egy olyan SSD-nél, ami 400MB/s felett képes írni is, ott a SEQ szegmensben is van különbség, nem csak a 4kQD32 szegmensben)
Másrészt (és ez a fontosabb) többletírást okoz a hibás eltolás.Nálad még az is "gond", hogy
1. Minek GPT partícióstílust választottál (2TiB kapacitás felett kötelező csak)
2. Ha meg mégis GPT, akkor mit keres ott az MS Reserved partíciója, egy adattárolásra szánt meghajtón?(teljesen értelmetlen, simán csak egy partíciót kellett volna létrehozni és kész)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fuser123
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Samsung 840 EVO 250GB ssd, amin a performance restoration tool annak megjelenése után pár nappal (kb. 2 hónappal ezelőtt - már nem emléxem) le lett futtatva gond nélkül - egy hdd-n lévő win7 alól.
Azóta rendszer-újratelepítés történt (szintén win7 x64), immáron a szóban forgó ssd-re.A rendszerbetöltéssel nincs különösebb gond: max 30 sec alatt hadrakész minden, viszont most, hogy egyre több program kerül visszatelepítésre, egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét: a programok indítása csigalassú lett! (pl: Total Commanderre kattintás után kb. 15 sec telik el, míg megjelenik a TC indító képernyője; vagy a "rendszer" (win + pause) elindítása kb. szitnén ennyi időt vesz el (de ugyanez mondható el szinte mindenre - ha meg akarom pl. nézni a tálcán a hangszóró hangerő beállítását, az is ennyi időbe kerül)...
Intel chipsetes alaplapról van szó, eredetileg az intel legújabb (10.0.13) drivere volt az ssd alatt is; a vonatkozó topicocban található tanácsok alapján ez vissza lett állítva a szabványos AHCI 1.0-ás SATA vezérlőre: de az eredmény(telenség) ugyanaz...
Mi lehet a baj? Várom segítő 5leteiteket!
-
félisten
válasz fuser123 #641 üzenetére
Ha nem használtál ilyen "rendszeroptimalizáló" csodaprogikat, avagy épp a Samsung Magician-el sem varázsoltál, akkor azt javasolnám, hogy alaplapod gyári oldaláról letölthető IRST 12.8.0.1016 csomagot tedd fel(nem a preinstall driver-t, amit eszközkezelőből kell felpakolni)
Ha esetleg a telepítő kérdezné, hogy a vezérlőközpontot is feltegye(általában első ablakban egy checkbox-ban van bepipálva), akkor mond hogy nem(adott checkbox-ból ki a pipa) és próba.
(A 10.x.x IRST nagyon régi ehhez a deszkához)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fuser123
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #642 üzenetére
Mea culpa, én vagyok a hülye...!!! Az IRST-t abszolút kihagytam a telepítendő driverek közül...
Most, hogy már fent van, természetesen nincs többé ilyen problémám!
Köszi a segítséget!
-
bozont
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #640 üzenetére
Az hogy az MS Reserved hogy került oda jó kérdés, a Win8-at kellene megkérdezni erről. Betettem a meghajtót és a win beépített kezelővel készítettem a partíciót. Eddig nem is tudtam róla hogy ott van. Mondjuk a sebességre nincs hatása, legalább is erre a meghajtóra, a rendszerre nem tudom.
Gondoltam a GPT a legújabb, nem csak a 2TiB-nál nagyobb partíció az előnye, de igazából nem nagyon néztem utána.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja, hogy a lemezkezelővel lett inicializálva is a meghajtó és azt követően létrehozva a partíció... Ez a W8.1 hülyesége amúgy. De ha még oda is vágja ezt a plusz partíciót, az megint agyvérzés, hogy miért nem képes helyes eltolással dolgozni, ugyanis ha UEFI-ben telepítesz W8.1-t, akkor 3 segédpartíció is létrejön(köztük ez az MS Reserved is), de "érdekes módon", ott az összes partíció eltolása helyes.
OS alól nem hinném, hogy ezzel lehetne kezdeni valamit, akkor maradjon így.
(boot eszközről futtatott particionálóval gond nélkül létrehozhat 1db partíció is(GPT partícióstruktúra esetén is))Ablakos
Mondj egyetlen egy előnyt a GPT-nek az MBR-el szemben(azon kívül persze, hogy 2TiB-nál nagyobb eszközöknél kötelező a GPT)[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #648 üzenetére
Képzetlen vagyok ahhoz, illetve lusta utána olvasni No , akkor mondj egyetlen hátrányt, miért ne a modernebb GPT-t használjuk.
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #633 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Erre jutottam. Újrahúztam a windows. win7-került fel mert 8 nem volt igazán kéznél de ez részletkérdés. Kézzel kigyomláltam pár fölös dolgot az OS-ből de varázsSW nem játszott.
Amennyiben úgy gondoljátok, hogy ezek az értékek megfelelőek akkor elfogadom a dolgot bár én többet várnék/vártam ettől a samsung csodától. Sajnos azt kell mondjam, hogy a Kínából rendelt noname ssd-m többet produkált annó a gépemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest