- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henkei
tag
a samsung az elso akinek az ssd-je joval gyorsabb irasban mint olvasasban. ez megsuvegelendo. grat!
Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??
-
gézu
őstag
Fél év ~1 tera írás után:
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Csabusman18
tag
HD Tune: SAMSUNG SSD 830 Series Benchmark
Transfer Rate Minimum : 377.1 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 400.2 MB/sec
Transfer Rate Average : 388.1 MB/sec
Access Time : 0.1 ms
Burst Rate : 256.3 MB/sec
CPU Usage : -1.0%
Sziasztok! Ez jónak számít?? -
nagyúr
válasz Csabusman18 #207 üzenetére
Ez szerinted 840 EVO?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
veterán
-
duke
aktív tag
Megszuletett a megoldas, a Samsung bejelentette, hogy kozkivanatra, mindenkinek kicsereli a hibas SSD-jet, egy mikrohullamu sutore, mert abban tuti jok.
Igy mindenki jol jar, nagyon korrekt megoldas a reszukrol.
Amugy erdekes hiba, nagyon kivancsi vagyok a hiba okara, es a megoldasra. -
lvb
aktív tag
Nem tudom, hogy a Samsung 840 PRO SMART értékei mennyire megbízhatóak, de 1% élettartam csökkenés 0.8 - 3.5 GiB alatt történik. (pár tucat a minta, 240g-s) A SMART vagy teljesen szar, vagy rohadt nagy mázli a PB írás. Számomra furcsa, hogy ekkora a szórás. pl. 5% csökkenés van, hogy kevesebb, mint 5GiB alatt történik, van olyan SSD is, amelyiken, hogy 10GiB 3% csökkenés csak,. Mindegyiken bőven van szabad hely is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kotomicuki #186 üzenetére
A gyártó nem kényszerít semmire.
Ha valakinek megéri, hogy mondjuk 3 évig van egy gyors háttértára x összegért cserébe, akkor megveszi az SSD-t, ha pedig nem, akkor nem veszi meg. Márpedig úgy néz ki, hogy nagyon sok felhasználónak megéri.
Egyébként épp a Samsung dobott piacra SSD-t 10 év garanciával, szóval ha valakinek ez kell, akkor már ilyet is vehet. (Ami még csak nem is annyival drágább az EVO-nál, mint amennyivel több a gari - 3 vs. 10 év -, szóval garantált működési időre lebontva még olcsóbbra is jön ki.)"Ezért van annyi "olcsó" SSD és "érzik" a gyártók a mégratyibb előállításának "szükségességét", holott pont ennek ellenkezőjére várna már rég mindenki"
Ha ez igaz lenne, akkor a gyártók nem tudnák eladni a termékeiket, mert senki nem venné, hiszen nem eléggé "minőségi". Erről viszont szó sincs, a többségnek pont elég az, ami van."az SSD, a jelenlegi formájában nem éri el azt a megbízhatósági szintet, amit a felhasználási területe megkövetelne tőle, ezért a lehető legminimálisabb befektetéssel (vagy még annyival sem) szeretné mindenki megúszni ezt a szerencsejátékot - gyorsabb, de hogy meddig, az már lutri!"
Nem lutri, hogy meddig gyorsabb, mert adva van x év garancia, ezalatt cserélik a hibás meghajtót. Garanciaidőn túl pedig a HDD ugyanúgy eldobható, ha tönkremegy (és minden más elektronikai cikk is), szóval ilyen téren az SSD semmivel sem rosszabb."A PC-n csak részben tud segíteni a háttértár elérésének a felgyorsítása, ettől még a többi, széttagolt részegysége uo lassú elemekkel kötődik egymáshoz."
Ezt nem igazán értem. A PC leglassabb komponense a háttértár, minden más nagyságrendekkel gyorsabb.
Mik lennének azok a "lassú elemek"? -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
A leglenyegesebbrol nem irtatok. A teszteken kivul éreztek lassulást? -
PistiSan
addikt
Én észer vettem hogy picit lassabb már mint volt, de be tudtam annak hogy frissen telepítettem rá anno a wint, és nyilván a megszokott módon minnél több program van a gépeden, és minnél idősebb a win, annál lassabb az egész.
Tehát tapasztaltam egy minimális lassulást, de most hogy végig futtattam a DiskFresh-t, sokkal gyorsabban indul a gép.
A programok is jóval gyorsabbn indulnak. (nyilván azok amik az ssd-n vannak) -
BadGe
aktív tag
Beszarás,
Egy 250GB-os EVO840-et "használok" mert egyelőre inkább csak elfekvőben van a gépbe, de akad rajta néhány nagyobb 1-2 hónapos fájl, és tényleg max 30-40MB/sec-et tudok elérni vele olvasáskor. (gyors vinyó, illetve nagyon gyors usb3-as flash volt a célterület)
Egy szeptember 3-én készült fájlt (26GB, 3 hetes) még vidáman 200MB/sec-el ír a HDD-re. (ilyen célra fenntartott üres partíció egy 2TB-os hdd elején). a kezdeti olvasási sebesség 400MB/sec volt, de aztán a HDD közbeszólt.
Lehet hogy tömöríti a régi fájlokat, hogy így szabadítson fel helyet?
Különben még a Wear Leveling sem hiszem hogy agyon nyúzná az SSD-t mert mint írtam alig használom.
ge.
-
Bandi79
aktív tag
válasz Silentfrog #219 üzenetére
Íme:
DiskFresh is a simple yet powerful tool that can refresh your hard disk signal by reading and writing each sector and hence making your disk more reliable for storage. It also informs you if there are any damaged/bad sectors so you know the right time to replace your disk. The best part is, unlike other tools it does all this when Windows is running and it does not interfere with the speed of your work at all.
-
PistiSan
addikt
válasz Silentfrog #219 üzenetére
-
SirRasor
addikt
Valami nagyon nem stimmel. Az enyém elég régi; lassan 1 éves (5133 órát ment), írtam már rá 745 GB-ot, az elhasználódás meg A-n (10) áll. Mondjuk az is igaz, hogy megvételkor frissítettem firmwaret, de azóta NEM.
Mégis villámgyors a rendszer és a hdtune szerint sincs para. Most akkor ez nem mindenkinél jelentkezik?
Viszont az enyémen nem találom az EVO kiírást, de biztosan nem PRO! Vagy van sima is?Edit: bocs, közben megtaláltam hogy van sima is. Mondjuk azt is találtam, hogy elvileg tök ugyanaz, mint az EVO, sőt, az EVO modernebb picit, amitől gyorsabb írást is tud. Hát érdekes..
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
addikt
Akkor bejelentkezek én is, 250GB-os 840 EVO-val. Áprilisban vettem, kb április vége, május eleje óta van a gépemben. 2 partíciója van, egy 40GB-os, ahol az op. rendszer (Win8.1) van, meg a többi, amin nagyobbrészt játékok.
Az idő előrehaladtával határozott lassulást éreztem a bebootolásban, de betudtam annak, hogy egyre több program van az op. rendszeren egyre jobban teleszemetelődik a registry, stb. Próbálkoztam, hogy minél tisztábban tartsam, hogy ne legyen lassulás, de ettől még érezhetően lassult.
Most így kiderült, hogy miért. Nem hallottam eddig erről a problémáról. Lefuttattam az SSDRead-et én is.C: (Op. rendszer partíció)
F: (Nagyobbrészt játékok, fontosabb programok)
Ezek után letöltöttem és futtattam a DiskFresh-t ezeken a partíciókon. Az eredmény nem maradt el:
C:
F:
Újraindításnál is érződött, hogy újra gyorsabban áll fel a rendszer. Nem örülök a problémának, de mivel ilyen egyszerű volt a megoldás, nem is nagyon orroltam meg a Samsung-ra. Köszönöm szépen egyébként nektek, hogy itt a kommentek között megadtátok a probléma megoldását.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jacint78 #181 üzenetére
Mondd csak, a Samsung termékekről is tudsz annyit, mint a bőngészőkről?
[ Szerkesztve ]
-
Csipisz
tag
-
Szatyor95
senior tag
Na most hangosan felröhögtem. Nem is olyan rég még engem ekéztek, hogy idióta vagyok, mivel nem Samsung 840 Evo-t vettem, hanem egy Kingston V300-at. Na ezek után végképp nem bántam meg.
Nyugodj békében Integra!
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Lefuttattam én is a tesztet az evo 120ason, de ami fura, hogy a 3 hónapos gép és ssd esetén, hogyan lehetnek 1934 naposak a legöregebb fájlok, illetve nem kaptam 270mb/s-nél nagyobb értéket. Olyan mintha sata 2 lenne 3gb/s al nem?
Soma
[ Szerkesztve ]
-
Mexildos
aktív tag
Aki a napokban vette az EVO-t az gyorsba vigye vissza a boltba hogy mégsem kell a termék. Főleg ha neten vettétek az új törvények értelmében több mint 8 napotok van rá. Különösebb indok nélkül vissza kell venniük, majd max levásárlod másik termékre. Fussatok!!!
-
Szajo
őstag
válasz Mexildos #238 üzenetére
Jó lesz ez még! Én is pár napja vettem de most ha vissza viszem lehet az bánom meg! Majd veszek még egyet mellé egy Intelt ezt meg úgy sem hagyja ennyiben a Samu 100%, ha meg netán firmware refresheli havonta a fájlokat akkor sincs gond, 3év garit simán kibírja, annyit meg megért 20ezer ha olyan gyors az SSD...
-
-
HoaryFox
őstag
Hmm... 840 EVO 120GB itten laptopban, eddig nem vettem észre számottevő lassulást, de lehet, hogy dobok egy sebességtesztet csakazértis
Kb. első Samu cuccom, azt máris csalódnom kellene a márkában? Remélem nem kell
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Potzee
addikt
válasz Mexildos #238 üzenetére
Csak a webes vásárlás esetén létezik... Távollévők között létrejött szerződések esetén... Elállási jog. A vásárlástól számított 14 napon belül indoklás nélkül meggondolhatod magad és visszaküldeted a terméket az eladónak, ő pedig köteles visszafizetni a vételárat. Nincs levásárlási kényszer.
Ha üzletben vetted a holmit akkor ez nem játszik... Hibátlan terméket a bolt nem köteles visszavenni csak azért mert nem tetszik, nincs ez a három napos marhaság, amit korábban sokan emlegettek... Esetleg, ha jó fej, akkor engedi a levásárlástPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Csabroncka
addikt
válasz razorka777 #242 üzenetére
Semmi, firmware update és kész, szerintem nagyobb a füstje mint lángja.
"in medias res"
-
PistiSan
addikt
válasz razorka777 #242 üzenetére
Anno a milyen ssd-t vegyek topicbol az ajanlottak kozul valasztottam az evot, aztan 2 het mulva ki vettek a listabol, gondolhatod mit ereztem. De nem bantam meg, fasza kis ssd ez.
-
-
-
Szajo
őstag
válasz PistiSan #245 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy most 3napja jött meg az SSD vissza küldhetném... de most mire innen biharból elpostázom meg ők a pénzt (30napjuk van a pénzt küldeni, addig meg baszhatom SSD nélkül) addigra kijön a firmware frissítés madjnemhogy csak... és akkor fogom bánni ha veszek most helyette egy "sz**abbat" ezt meg javítják
Jó kis SSD ez és még mindenkinek garanciás... Nem fogja ezt elsimlizni a Samsung. -
_Atesz
addikt
Nekem sima Samsung 840-es van, azt is érinti?
-
M107
addikt
Úgy látom kb minden 5 hónapot betöltött SSD-t nem veszélyeztett a dolog, 2014.04 havi SSD-k mind jók e téren....
Ezért mondom én csak rendszergyorsításra használjuk az SSD. S akkor én vagyok a mummus.
Persze várni kell a javításra most ez elő jött, kb 2-3 hét mire javítja a samu, és után mindeni örül.UI:
Tömeggyártás va aki ezt nem érti, s azt, hogy ilyenkor egy kis hiba is becsúszhat, vagy akár nagy is idő kell a javtáshoz 1-2 hónap is akár, megkell érteni s ennyi.
Friss olvasási adatok : (SSD READ SPEED)
SATA-2-es alaplap :[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest