Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz psyche #1040 üzenetére

    Szénhidráttal edzeni még érzem, hogy na, még egyet bele tudok nyomni…na talán még ez is menni fog… De ketózisban nem. Ott ha érzed, hogy ez volt az utolsó, akkor ne nyomj többet, mert az tényleg a végső ismétlés volt.
    Mert a közepes intenzitású erőkifejtéshez a szénhidrátból biztosított energiarendszered használod, ami nincs.
    Az első 5-6 nagy intenzitású nyomást pedig nagyobb 1-1,5 perces pihenők után pedig a kreatin foszfát működtette energiarendszerből fedezed. Ezt érzed mikor kifogy és falba ütközöl. Ekkor kell átváltani alacsony intenzitásra és folytatni magas ismétlés számig ill. "muscle failure"-ig ahogy Jeff Cavaliere szokta mondani. Ez már a harmadik energiarendszeredet veszi igénybe: ami zsírből fedezi az energiát. Ez utóbbit használjuk az állóképességi edzések során is.

    Összefoglalja ketó étrenden az erőedzés így fog kinézni helyesen:
    Az első 5-6 ismétlés magas intenzitással amíg elfogy az erőd (progressive overload), utána alacsony intenzitással folytatni 15-20 ismétlés számig amíg teljesen kipurcansz (metabolic stress). (Esetleg egy harmadik szakaszt még be lehet iktatni, nagy súlyra visszaváltva: eccentric overload).
    Egy ilyen sorozat után 1-1,5 perces pihenő kell míg valamennyire visszatöltődik a kreatin foszfát rendszered.

    Táplálkozás:
    Nem írtad a brokkolin kívül a zöldségeket.
    Ugye tudod, hogy ketóban nagyon nagy szerepe van a zöldségeknek?!
    Brokkoli, avokádó, spárga, karfiol, saláta, kelbimbó, spenót a fő keto növények. Ezekben magas az ásványianyag tartalom, elsősorban a kálium. Ezen kívül egyenként nagyító alá véve is szuper mikrotápanyag források.
    Ne hanyagold, keto alatt fel kell tölteni a vitamin és ásványi anyagokat, hisz a megnövekedett vízfogyasztással csak úgy mossa ki a szervezet az összes vízben oldódó anyagot, a zsírégetés közben felszabaduló toxinok ürítéséhez is elengedhetetlenek.
    Ezen felül keto alatt figyelni kell a gyomor pH-jára, érdemes rászokni az alma ecetre. Esténként vagy étkezések előtt egy-két kanálnyi ecet egy pohár vízben jótékony hatással van, még a zsírégetésben is segít és stabilizálja a vércukrot, valamint lassítja a szénhidrátok felszívódását (közvetlenül csökkenti az elfogyasztott ch GI-jét).
    Valamint semlegesíteni kell a megnövekedett húgykősav képződést citromsavval, különben veseköveket lehet növeszteni keto alatt.

    De ne sztívia, hanem nátrium ciklamát, aszpartám, szukralóz és társaik. A sztíviában nem bízom.
    Ugye most csak viccelsz?? A stevia az egyetlen a felsoroltak közül, ami természetes anyag és jótékony hatása van a szervezetre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák