- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Godefroy
senior tag
"Ez badarság. " "Baromság"
"Soha nem hallottam erről és soha senki nem erősítette meg, amit mondasz, vagyis hogy a szemizom a mozgástól romlik. Hogyan?"Te szemorvos vagy?
Mert ha nem miért kellett volna hallanod róla, ráadásul nem én mondtam, hanem egy profeszor, aki 50 éven át a szemgyógyítással foglalkozott, lehet egy nüansznyit jobban ért hozzá mint Te.
Nem biztos de lehet.Monoton mozgástól.
Ezt írtam.Abban egyetértünk, hogy keveset olvasnak mostanában és a TV és monitor bámulása sokkal több időt vesz el.
A Plázában sétáláskor a szemed folyamatosan másra fokuszál, a nő fenekére elötted, a mozi plkátra, a távolban egy hangos nevetésre figyelsz, plakátot olvasol stb.
A légkondi valóban szárít.[ Szerkesztve ]
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
veterán
Nem, nem vagyok szemorvos, csak azt mondom, hogy azzal, hogy olvasok kevésbé rongálom a szemem, mint a munkahelyen a monitor előtt vagy sokan a több órás játékkal a gép előtt. Ehhez nem kell kutatómunka. Egyébként utánaolvastam a dokinak, tényleg nagy koponya, de szerintem te csak egy megállapítást emeltél ki tőle, ami egyébként a környezetében érvényes, mert így egzakt kijelenteni, hogy az olvasás a legkárosabb a szemre nem ildomos magyarázat nélkül... a monoton mozgásról pedig már írtam: szünetet kell tartani, mint ahogyan játék és gép előtti olvasásnál is (mert ugye ott pontosan ugyanúgy mozog a szem, mint a könyv fölött).
Én is sokat olvasok, de ha érzem, hogy fáradt a szemem, leteszem a könyvet. Ez monitor előtt sem lenne másként.
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
Sokan talán azért is érzik fárasztóbbnak a monitoron olvasást, mert náluk rosszul van beállítva a monitor fényereje és/vagy a környező világítás. Ugye mindenki tapasztalta már, mennyire bántja a szemet, ha sötét környezetben a monitor szinte kiégeti az ember szemét. Hasonlót nyomtatott könyvvel is el lehet érni, ha pl. sötét szobában csak a könyvre van irányatva az olvasólámpa fénye. A világítás okosabb elrendezésével ez a probléma megszüntethető, csak sokan nem törődnek vele.
Az e-papír elterjedése - csak terjedne már gyorsabban! - itt is sokat segít majd, persze ne olyan áron legyen, mint pl. a Kindle.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Gabboo
tag
Üdv!
Szemészeti témához annyit hozzátennék, hogy a nyáron volt egy pillanatnyi látászavarom, meg már kellett új szemüveg is, és elmentem lakóhelyem egyik legjobb orvosához. Valahogy szóba került a sok kockulás okozta monitorbámulás témája is. Az orvos azt mondta, szerinte azon kívül, hogy a monitor előtt kevesebbet pislogunk (ezáltal szárazabb a szemünk -> időnként fel kell állni, körbenézni, kimenni levegőzni, stb), nincs arra precedens, hogy valakinek azért romlott volna a szeme, mert sokat ült monitor előtt.
Amúgy meg a tesztelt cuccnak nem sok értelmét látom, ilyen célokra én pl egy memóriakártya-olvasós dvd lejátszót alkalmaznék. A tv-n legalább szép nagyban lehet látni mindent.
Bye: Gabboo
-
Csepy
őstag
Lehet, hogy a baj alapvetően velem van, de anno, amikor az első ilyen fecskék megérkeztem, már akkor sem láttam sok értelmüket, de annak ellenére, hogy azt hittem kihalnak, tovább élnek és veszik őket... komolyan nem tudom, miért jó egy ilyen cucc...
Regards: Csepy
Regards: Csepy
-
germol
csendes tag
HAli!
Néhány hete hozzájutottam egy ilyen kerethez (dpf-080), és így azt mondom megérte. A rengeteg fényképet készít a család/rokonság, és mindet képtelenség előhivatni, mind1.
Röviden, szép, ügyes, egyszerű. Pont megfelel.Keresgéltem a neten, egyelőre kevés sikerrel, hogy lehet e módosításokat eszközölni benne.
Pl. a naptár funkciójában van egy rész ahol a Sapphore logo jelenik meg.
Szerintetek van lehetőség arra, hogy itt képeket mutasson? Kérdem-ezt, mert az egyik review oldalon láttam, hogy képet jelenített meg ezen a helyen.Talán egy külön könyvtárba másolt képeket jelenít meg itt, vagy spec fájlnevűeket.
Valaki foglalkozott már ilyen problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest