- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Milyen programmal is lehet elérni wondowsos gépre dugott nas winchester tartalmát?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz gumimaci1235 #9255 üzenetére
Ez inkább Windows topikba való kérdés.
Egyebkent a kulcs a gepen való megosztas.
Na meg miről szeretnéd elerni azt is ird meg ott.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arty
veterán
válasz gumimaci1235 #9255 üzenetére
szerintem windows alól nem lehet... linux alól lehet mountolni
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tonyk
veterán
válasz Beni2360 #9256 üzenetére
"Egyebkent a kulcs a gepen való megosztas."
Aztán mit oszt meg ha nem is látja a tartalmát? Szóval ez nem kulcs...
"Na meg miről szeretnéd elerni azt is ird meg ott."
Írja! Windowson szeretné elérni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Első körben valamilyen live linux alól el lehet érni.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Beni2360
félisten
Bocs de en meg mindig nem látom, hogy miről szeretné elerni a "nas winchester tartalmát".
Vagy laza szoveg volt es a nas-bol kivett hdd-t a Windows alatt szeretné elerni? Én dokkoloba teszem es mindent latok. NTFS.
Én úgy értelmeztem, hogy a sz gépen letöltésere használt hdd szeretné más eszközről elerni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Tonyk
veterán
válasz Beni2360 #9261 üzenetére
Most már én nem értem, hogy mit nem értesz ezen.
"wondowsos gépre dugott nas winchester"
Windowsos gépre dugott NAS winchester. Mivel a 325-ös topicban vagyunk, fenn áll a gyanú, hogy egy 325-ös nasból kivett és számítógépbe, mégpedig windows alá helyezett HDD-ről érdeklődik.
"Én dokkoloba teszem es mindent latok. NTFS."
NTFS != EXT4 .
Az egyiket ismeri a win a másikat nem. (Window alá van ext4 reader, amivel olvasható ilyen partíció)
Egyébként a nasban belső kötetként nem működik NTFS partíció. Külső kötetként igen. Ekkor viszont felesleges dokkolóba dugogatni, mert smb-n eléred a nason keresztül.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
john_trapéz
tag
Hellósztok!
Van két darab NSA325 v2 az itthoni hálózatban. Nemrég a Sony Android TV-met alaphelyzetbe kellett állítanom a sok felgyülemlett hülyeség miatt és az újratelepítés után nem érem el a megosztásaim. Kodi van telepítve a TV-re (eddig is ugyanez a verzió volt) de a megosztott filmeket, sorozatokat nem tudom elérni sem NFS sem pedig Samba alól. A NAS-okon a legújabb elérhető FW van. Hogyan tudnám ismét beszkennelni a megosztásaimat illetve leellenőrizni, hogy mi a hiba? Csak a miniDLNA-t látja a TV-re telepített Kodi. Ezzel viszont az a baj, hogy nem tudja a médiatárba felvenni.
-
Tonyk
veterán
válasz john_trapéz #9263 üzenetére
Na, ez viszont tényleg nem ide való. Sony tv topicban kellene érdeklődnöd, hogy NFS-t / SMB-t hol kell állítanod. (mivel nem a nas-t b@szkuráltad el, hanem a tv-t, így ott kell keresned a hibát/megoldást)
-
vlevi
nagyúr
válasz john_trapéz #9263 üzenetére
A Kodi-ban engedélyezni kell az smbv1-et.
-
Zaji
őstag
Ennek a telepítéséhez kérek segítséget. Addig megy, hogy a PUTTY már megy, root ok.
Hogy is tudom a beállításokat megváltoztatni?
Válaszokat előre köszönöm. -
[w]
őstag
mintha nagyon lassú lenne a NAS-ra való másolás, régen gyorsabb volt, most még a tallózás is akadozik, mintha diavetítés lenne, így szakaszosan tölti be a listákat
mi a fasz lehet a baja? a hálózatban semmi nem változott mostanában...
csináltam ellenőrzést, annak úgy értelmezem nincs negatív eredménye
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
szuper, most már van cpu használat, vagyis valószínűleg eddig is volt, csak a grafikus nézetben nem mutatta olyan pontosan mint a
...
OK, megvan! (hamarabb is eszembe juthatott volna, maradjon itt az utókor okulására...)
ez a syslog-ng ette meg az erőforrást, egyedül ettől volt tetűlassú! most az a kérdésem, hogy ez mi és miért kezdett el újabban ennyire pörögni? utánaolvasva ez csak egy ártalmatlan naplózó, mi akad meg benne és miért? hogyan iktassam ki?
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
spiky03
veterán
Van Androidra valami olyan program mint a PCre a putty?
Mert sajnos bedöglött a PCm és kéne másolni a nason az egyik winyorol a másikra.
Total commnder van telón és ahhoz kiegészítő, amivel tudok tallozni a nas mappái között. Csak ott a másolás hálózaton keresztül menne, 10 gigat meg így másolni nem szeretnék.Leszedtem egy puttyot de abba hiába léptem be rootal meg után beirvbaz "mc"-t nem indult el.
Köszönöm a segítséget
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Beni2360
félisten
válasz spiky03 #9272 üzenetére
Esetleg a telon bongeszoben elered ugyan ugy ip cím alapjan es ott a megosztasok közt tudsz mozgatni mindent.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arty
veterán
ok... (nem te leszel az első )
Zaji: ah, smb upgrade (nekem eddig nem töltött be a forum)... meddig jutottál? mi nem megy? valami kapaszkodó kellene, mert itt lépésről lépésre senki nem fog kézenfogva végigvezetni a procedurán, elvégre a hivatkozáson minden le van írva..... (én a nudli linuxommal utana se fogok tudni valszeg segíteni, de na )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tonyk
veterán
Ehhez Entware-ng kell telepíteni előtte. Alap rendszeren nem fog menni. A fenti leírásban az SMB lecserélése van leírva parancsok kiadásának sorrendbjében. #-ot követő részek a kommentek, azok nem kellenek, csak olvasni kell őket.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
iOS ről mi a módja a transmissonba történő torrent feltöltésnek? egyszerűen nem jelenik meg egyik böngészőben se a file feltöltés opció.
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
senior tag
Előkerült egy régen nem használt NSA325v2 a "nagytakarítás" közben :-)
Gondoltam beállítom Transmission eszköznek, kicserélve a kis NSA310s-t.
Telepíteném fel a TM-et, de 5% után átmegy "Unknown" állapotba a csomag :-(A rendszeren volt "Default Factory Reset" is.
FirmWare : V4.81(AALS.1)
Mit nem veszek észre?
A "Maintenance / Log"-ban nem látok erre vonatkozó bejegyzést. -
senior tag
válasz Zwodkassy #9290 üzenetére
Odáig eljutottam hossza kutakodás után, hogy nem tudja letölteni a
Transmission_2.82_arm_003.zpkg
fájlt, mivel ez már nem elérhető a Zyxel oldalán :-(
Sikerült találnom a neten egy
Transmission_2.82_arm_002.zpkg
fájlt, amit bemásolva a "zy-pkgs" mappába, fel is telepítette azt :-)
De állandóan figyelmeztet, hogy van újabb, frissítsek. -
sazo
tag
Jó reggelt,
A PC-s Plex után - a folyamatos elérés miatt - feltelepítettem a Plex Media Servert egy NAS520-ra. Míg a PC-n minden rendben ment, itt a NAS-on a könyvtárak között sem a NAS könyvtárait, sem a hálózatba kötött egyéb eszközöket nem látom. Mit nem állítok be?
Köszönettel,
Z
-
lverti
csendes tag
válasz CheGhost #9223 üzenetére
Szia!
Ha még aktuálisa dolog, az én értelmezésem szerint a kwboot parancs csak a memóriába másolja az u-bootot, utána még újra kell flashelni, hogy a következő indításkor is jó legyen. Ha nem használ, akkor kérdés, hogy le ellenőrizted-e a NAND elejét, ha ott hiba van, akkor szívás.
A NSA310b leírása alapján a 19-es ubootban javították a hibát, úgyhogy elvileg jók a friss verziók is, csak a 325 oldala nem frissült.
Ha megjön a serial-USB konverter, én is nekiugrok az openwrt felrakásnak. -
senior tag
-
gduck
addikt
válasz Zwodkassy #9294 üzenetére
Frissítés gombra rákattintottál?
Illetve, ha rákattintasz a "management" résznél, akkor a "Repositories" részben a nem működőeket szedjed ki, valahogy így:
# Official repository
# ftp://ftp2.zyxel.com/+ ZyXEL
# German mirror
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/+ Mirror
# German beta server
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/+ Beta
# Medion server
# ftp://nas-download:sEhtalr@download.medion.de/ Medion
# Mijzelf's repository
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw4/ Mijzelf
# http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw4/ Mijzelf
# Local repository
/i-data/md0/admin/MyRepo/ Local[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Zwodkassy #9299 üzenetére
És lőn világosság!
Sokkal jobb a helyzet :-)
Úgy látom, így már megjelent a "ffp 0.7zypkg006" is.
Már sok helyen láttam, olvastam, állítólag jó cucc :-)
Igazság szerint, én csak egy frissebb Transmission (2.82.003) szeretnék (egyelőre) felrakni, mivel ezt a NAS-t csak erre használom (jelenleg).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest