- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
látmo adminnal lépsz be és utána váltasz root-ra... nem lehet h valamikor adminnal csináltál valamit és most valami hozzáférési gondod lehet?
transmission fájljai, torrentek milyen useréi? (vagy hogyírják)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Beni2360
félisten
-
Azgo
csendes tag
Nekem is állandóan ez az érzésem, de sztem akkor egyáltalán nem kellett volna letöltenie tudni semmit a TMnek, vagy konnektálni, nem mehetne végig a verify torrent, ilyesmi.
De etől még én sem tudom kizárni, h vmi ilyesmi lesz.
A gyökértől kezdve minden folder az /ffp alatt root owner, 755 joggal.A folder, ahova töltött, ill töltenie kellene így néz ki:
Nem így kellene lennie?
+36706392946
-
-
Azgo
csendes tag
Oké, utolsó próbának kezdtem mindent elölről.
Újraraktam a raid tömböt (másolhatok majd megint 1 napig konstans), restart után persze így üres lett a packages rész, és a netről sem szedett le semmit (tipp, h Zyxel komplett lezárta az alap programjainak a repoját is).
Előszedtem egy mentésből a régi admin folder-em tartalmát, benne a zy-pkgs folderrel, ZYPKGS és minden alap .zpkg file-t bemásoltam a helyére, kaptak root:root 577-et, így a webes packages lista szépen felhozott mindent közülük, és tudtam SMART-ot, TM-et és SSH-t is felrakni!
És a TM beindult, megy a letöltés és nem szakadt eddig még meg semmi sem. mondjuk 95-98% között terheli a letöltés közben a transmission-daemon a CPU-t, de valszeg ez régen is így lehetett.
De megy végre!
Remote GUI reagál ilyen terhelés közben is, tudtam hozzáadni másik torrentet, stb.
Jó lesz így egyelőre.
MC miatt mindenképp rakok még ffp-t, de sztem ott megállok, amire kell, elég lesz nekem így is.Amúgy délutánra eldöntöttem, h ha ma nem sikerül beindítani ezt a gépet, akkor nem küzdök tovább és veszek egy új holmit, bőven régen megérte volna már a felár amennyi időm most elment vele.
De így akkor marad minden ahogy régen.Köszi a segítséget mindenkinek!!
+36706392946
-
Azgo
csendes tag
Milyen valós, gyakorlati előnyei vannak a NAS326nak a 325v2-höz képest?
Mindkettő single core, de ARM v5 Feroceon vs ARM v7 Cortex-A9, jóval modernebb a NAS326-é, és kb 80%kal több MIPS-et tud a NAS326 core-ja, ez kb oké.1. De gyakorlatban ez érezhető?
2. Ill hivatalos támogatás a NAS326-on még tényleg van? Szal pl le lehet tölteni a package-eket még simán a Zyxel saját oldaláról?
3. ffp hack megy mindkettőn, igaz?Üdv,
+36706392946
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani milyen (és mennyi?) ventillátort vegyek, ha le akarom cserélni a gyáriakat? Eléggé traktor hangjuk kezdett lenni mostanában, már zavaró.
Kicsit hozzáférhetetlen helyre van eldugva nálam a lakásban a NAS, szóval nem tudom sajnos megnézni csak úgy. Épp elég lesz 1x leszedni, amikor már megvan a venti és cserélem.
Köööszi!
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Beni2360
félisten
A keresőt használva találnál egy igen jó csere ventit. Pár éve volt linkelve a hsz-ben. Most nem tudok keresni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
balinton
csendes tag
Sziasztok!Ha a nsa325 v2. magától nem tölti le a ZYPKGS program csomagot( gyárilag). Honnan tudom beszeretni az eredetit pl zyxel oldalról?2 napja nem tudja leszedni hiába probálom.Köszönöm
ez az oldal meg nem mükődik amit ír....
https://kb.zyxel.com/KB/searchArticle!viewDetail.action?articleOid=014595&lang=EN[ Szerkesztve ]
-
Azgo
csendes tag
válasz balinton #8965 üzenetére
Szia!
Nekem sem sikerült, azt tippelem, hogy már egyáltalán nem (lesz) elérhető az eredeti repo.
Van egy mentésem, még az eredeti állapotról.
https://files.fm/u/vqhh97ppu
Ezt egyszerűen másold fel az /i-data/md0 alá (a helyére), lépj át root userre (su), aztán adj neki root:root ownershipet, chown -R root:root /i-data/md0/admin.
Ezután ha belépsz a weben a packages page-re, akkor már nem kell újratölteni netről, rögtön látszani fognak az eredeti holmik.
Ebben írom, pont ezt kellett nekem is: https://prohardver.hu/tema/re_ismerkedes_a_zyxel_nsa325_v2-vel/hsz_8958-8958.html
Üdv,
AZgo+36706392946
-
tomip81
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Windows újratelepítés óta ha Transmission REMOTE gui-val szedek le valamit a NAS-ra, akkor azok a könyvtárak elérhetetlenek lesznek (irásvédetek úgy vélem), csak putty-on belépve rootként mc-be tudok bemásolni azokba a könyvtárakba bármit. (pl felirat), a win újratelepítés előtt letöltötteknél nincs ez a probléma, azokhoz rendesen hozzáférek akár Total Commanderből is.
-
Azgo
csendes tag
válasz tomip81 #8967 üzenetére
Azt tippelem, hogy a win10ben már kb fél éve (lehet, h több) tiltva/kikapcsolva van a SAMBA 1.0, mivel ugye insecure. Viszont alapból az NSA325 azt a Samba verziót tudja csak, és ezért nem fogod tudni elérni már a share-eket.
Az additional feature listában kapcsold vissza a SMB 1.0-t, és sztem ennyi megoldja.
(Az insecure addig nem para, amíg mondjuk csak a lokál hálódon érhetőek el a NAS share-ek)
Üdv
+36706392946
-
Beni2360
félisten
válasz tomip81 #8967 üzenetére
Esetleg a win 10 csopiban érdeklődjél.
Nekem 5 éve van ez a NAS-om 1 gép 2 laptop és többszőri rendszer de ilyet nem tapasztaltam.
2 db Android alól is simán elérek mindent.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomip81
csendes tag
igen
arty : putty-val is probáltam, de adminnal ugyanugy megtagadja a hozzáférést ezekhez a könyvtárakhoz (bebirok lépni, de bemásolni nem bírok semmit), root-tal belépve mindent tudok. a win és transmission remote gui újratelepítés elötti könyvtáraknál mindent tudok adminnal is, sőt ha a gépről TC-ben létrehozok egy könyvtárat akkor abba is beletudok bármit másolni. Valami gond transmissionnál lehet a jogosultsággal, igy van beállítva :
-
-
Azgo
csendes tag
válasz tomip81 #8976 üzenetére
Sztem az lesz, hogy a settings.json-ben nem 0-ra van állítva az umask értéke.
Itt a doksi: https://github.com/transmission/transmission/wiki/Editing-Configuration-Files
Nézd meg az umask-ról írtakat, ill. hogy neked milyen értéken van.
Nekem NAS326 van már, de 0 az umask nálam.+36706392946
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves készülékem, benne egy ugyan ennyi idős WD red 2 tb merevlemezzel.
Gondolkodom bővítésen, szeretnék még bele 4 tb WD red pluszt.
Ha bővítem akkor a 2 tb adatai megmaradnak?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #8979 üzenetére
Ha nem fűződő össze akkor két hdd lesz és marad a régi minden. Nekem is pont ez az 5 eves sztorim van. 2+3 TB-l.
Csak ovattossan nem el kapkodni mint én anno.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #8980 üzenetére
Ebben az esetben nekem kell kiválasztani melyik hdd, melyik mappába töltsön le?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #8981 üzenetére
Nálam az első HDD van kivalasztva több mappa lehetőséggel. Videók, sorozatok. Majd ha eltelt a seedelesri idő és már nen akarom seedelni akkor athehyezem a 2. HDD - re és az nincs állandó uzemmodban. Ez a lehetőség a gépeden lévő Transsmisdionbab az f6 athelyzes menüben csinalom. Éjszaka szoktam mert lefogja az egész tr rendszert. És utana törlöm a tr fájlt és nincs tovább seed és alszik a 2. hdd.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #8982 üzenetére
Ja, értem. Nálam pöröghet, 5 éves Torrentet is seedelek a mai napig, folyamatosan pörög azóta a Red.
Számítógép nincs, telefonról vezérlem a transmission-t. Láttam benne, hogy van legördülő menü a hely kiválasztásánál, így elég egyszer beírni az elérési utat.
Köszönöm
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #8983 üzenetére
Nm, így más a helyzet.
Sok seedelest.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Devil84
csendes tag
Sziasztok,
Segítségetek szeretném kérni: szert tettem egy NSA325-re és szeretném megfelelően beállítani, frissíteni. NAS kapcsán teljesen tapasztalatlan vagyok, de bátran állok elé bárminek . Próbáltam átrágni magam @arty és @stigma legutóbbi hasonló megoldásán, de kicsit még elveszett vagyok, Tudnátok adni egy kis segítséget leírásban és hogy honnan tudom letölteni a legfrissebb javasolt progikat? Az elképzelésem:
- teljes reset
- mappamegosztások
- minidlna
- transmission+feladat lenne, hogy az IP kamerák egy hálózati mappába mentenék a videót. Lehet korlátozni, hogy ez a mappa maximális mérete mekkora legyen?
Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
Tonyk
veterán
válasz Devil84 #8985 üzenetére
A hálózati kameráid tudnak smb-re vagy ftp-re folyamatos felvétetelt, vagy csak riasztási képeket? Esetleg "csak" ONVIF-et tudnak? Ha csak ONVIF-et tudnak, akkor nem fog menni a nas-ra rögzítés. Ehhez hálózati recorder kell. kb 15-20E ft. pl Aliexpress-ről rendelve: [link] Ha tudnak smb-t vagy ftp-t, akkor ok.
Legfrissebb programok, metarepository segítségével mennek majd. 310-es topicja jobban pörög (teljesen komaptibilis a kettő), de itt is le van írva minden a topicban.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Devil84
csendes tag
A kamerák tudnak menteni FTP-re is, illetve hálózati mappába is tud menteni.Próba képen megadtam az egyik mappát a NAS meghajtón és szépen mentette a videókat. Itt az lenne a kérdésem, hogy az adott mappa méretét lehet-e korlátozni, tehát pl.: csak 100GB anyagot menthessen oda.
-
Devil84
csendes tag
Hello, volt némi időm és próbálkoztam, azonban kicsit elakadtam, lehet nem jól csináltam ezt azt...
- resetelés, fix IP, meghajtócsatolás OK
- feltettem az FFP-t [link] alapján -> állapot engedélyezett
- PUTTY indítása: TelNET részt kihagytam (nem kellett volna?)
- PUTTY SSH belépés, létrehoztam admin/NSA, majd chmod 777 /i-data/md0/admin/nsa ezek után bemásoltam: curl-7.51.0-arm-1.txz; libevent-2.0.21-arm-1.txz; transmission-2.93-arm-2.txz; mc-4.8.11-arm-0.txz; glib2-2.30.2-arm-0.txz
- curl telepítés az alábbi üzenettel futott le:
Installing curl-7.51.0-arm-1
Running doinst.sh ...
OpenSSL: error:1407742E:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
Unable to establish SSL connection.
doinst.sh exited with status 1024
- a többi csak installing... üzenetet adott
- létrehoztam a beállításoknak: i-data/md0/admin/zy-pkgs/ffp/tm
- letöltés mappának: i-data/md0/torrents
- ezek után rossz könyvtár útvonalakkal adtam ki a transmission-daemon parancsot
Szóval mennyire menthetetlen a helyzet?Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
Devil84
csendes tag
Upgrading to openssl-1.0.2d-arm-2
Removing openssl-1.0.0e-arm-1,upgraded,20211211_032203
skip ffp/etc/ssl/certs/README.RootCerts
skip ffp/etc/ssl/certs/demo/ca-cert.pem
skip ffp/etc/ssl/certs/demo/dsa-ca.pem
skip ffp/etc/ssl/certs/demo/dsa-pca.pem
skip ffp/etc/ssl/certs/demo/pca-cert.pem
skip ffp/etc/ssl/certs/expired/ICE.crl
! rmdir ffp/etc/ssl/certs/expired/ (Directory not empty)
! rmdir ffp/etc/ssl/certs/demo/ (Directory not empty)
Running doinst.sh ...
Resolving dependent packages:
Failed to update {br2:} repository cache!Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
Devil84
csendes tag
válasz Devil84 #8992 üzenetére
openssl update után, megcsináltam az openssh-t is, értelemszerűen az is hibát írt. Újra telepítettem a curl-t, nem adott hibát. Ezek után végre sikerült a Transmission-t is beállítani. A későbbiekben gondot fog okozni az openssl és openssh hiba?
-
nandozo
tag
Sziasztok, javaslom, hogy CIFS helyett NFS-t használjatok hosszabb távon. Így ha a router mögött lévő gépek fix IP-n vannak, akkor a NAS-on beállítható a megosztás az "ügyfelek" számára és ők fel tudják csatolni.
Nem olyan "kézenfekvő" mint a CIFS/SAMBA volt, de működik és a sebessége is jobb.Először leállítod a nfs szolgáltatást
/ffp/start/nfsd.sh stop
/usr/local/zy-pkgs/etc/exports file-ban kellett megadni mit szeretnél megosztani és kinek:
pl: /mnt/video 192.168.1.1
(/mnt/video - egy simlinkelt mappa a NAS /i-data/xxxxxx/video könyvtárára)
/ffp/start/nfsd.sh start
Ellenőrzöd, hogy működik -e?
showmount -e 192.168.1.xxx (NAS IP-je) --> az eredményből látható, hogy mit kell majd a PC-n csatolnod.
PC-n pedig parancssorból felcsatolod:
mount -o anon 192.168.1.xxx:/i-data/xxxxxx/video V: -
Tonyk
veterán
válasz Devil84 #8995 üzenetére
Bal felső sarokban, az ablak ikonján klikk, Change settings - Translation - Remote charater set . A beállításoknak megfelően kell kódolást választani. UTF-8 vagy ami megfelel. változtatás után mc-ből kilép, majd elindít. ez nyilván az aktuális sessionre vonatkozik, ha állandóra akarod tenni, akkor a profilban putty profilban kell állítni.
-
john_trapéz
tag
Szevasztok!
Jó pár évvel ezelőtt az itteni leírások alapján megcsináltam a 325v2-esemen az FFP és Transmission beálításokat merevlemezre.
Nemrégiben az egyik merevlemezt cserélnem kellett és amint látom már nem mennek a repok...
Kínlódva feltelepítettem sorban mindent, de a Transmission nem indul.
A hiba: transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'
Tudna valaki segíteni?
Nem értek a Linuxos parancsokhoz és már nagyon rég csináltam....... -
Tonyk
veterán
válasz john_trapéz #8998 üzenetére
keresőbe írd már be, hogy : librtmp
-
john_trapéz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest