Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bala90

    csendes tag

    Sziasztok!

    2 hete vettem egy ilyen NAS-t, és eddig nagyon bejött, de rá kellett jönnöm, hogy nem értek hozzá túlságosan... Már jó ideje olvasom ezt a fórumot (is), meg Google is a barátom, de a következő problémákat még nem bírtam megoldani, abban bízom most, hogy tudnátok segíteni:

    1. Internetszolgáltatónál fix IP címem van. FTP elérést sikerült bekonfigurálni, mobilról remekül képes csatlakozni egy FTP kliens a NAS-hoz, már a user group-ok is működnek (mindenki azt látja, amit neki kell, lehet). Azonban szeretnék valami Cloud szolgáltatást, ami nem a Podkast, mert nekem az nem jött be. A zCloud-ot csak az otthoni WiFin tudom használni, external IP címmel egyszerűen nem sikerült csatlakozni. A neten nem találtam arra választ, hogy ez most "works as designed", vagy én rontok el valamit? Tudtok erre valami (más) megoldást esetleg?

    2. Azt szeretném megoldani, hogy az ősök is hozzá tudjanak férni a NAS-omhoz. Ők teljesen máshol laknak, tehát csakis az interneten keresztül megoldható, fényképeket és videókat szeretnék nekik elérhetővé tenni, utóbbit lehetőleg stream opcióval. Van otthon egy MediaPlayer-ük (MED600X3D), valahogy megoldható, hogy az ő router-ükön, az interneten és az én router-emen keresztül láthassák ezeket a tartalmakat? Az internet sebessége miatt a videó stream-elésben kételkedem, de a fényképeket mindenképpen meg szeretném velük osztani, FTP-n kívüli megoldást keresek, tehát a cél, hogy egyszerűen, windows intézőben meg tudják nézni a fényképeket, amiket megosztok velük.

    Most jönnek a laikus kérdéseim:
    - a Twonky erre megoldás lehet, vagy az csak local network-ön játszik?
    - esetleg a CIFS (Windows File Sharing) a 445-ös porton keresztül?

    Ezen felül kétségeim vannak az adatbiztonság terén. Mit tudok tenni annak érdekében, hogy adataim biztonságban legyenek? A Sharing-ben minden mappa privátra, vagy Advanced-ra van állítva, user group-okkal megfűszerezve. Az SSL-t nem tudom rendesen beállítani, a Chrome mindig security exception-t dob, ez miért lehet?

    Olvastam továbbá az FFP-ről, meg meg is találtam a Wikit, viszont arra nem jöttem rá, hogy ezt mire lehet használni. Valaki le tudná írni nekem röviden, hogy mire jó az FFP stick?

    Köszönöm szépen előre is, üdv:
    Bálint

Új hozzászólás Aktív témák