- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
Üdv uraim,
Nagy karbantartást csinálok itthon, meg routercserét és hasonló nyalánkságot, ez magával hozza azt (is), hogy szeretném a NAS -t teljesen 0-ról újrakonfigolni (ezzel is eltűntetve a kezdeti szerencsétlenkedésem nyomait ).
Van rá esetleg valami mód, hogy 2 kattontásra / gombnyomásra visszaállítsam teljesen alapra a NAS-t, mintha most kapcsolnám be először ?!
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Nos uraim, letezsem a hajam mostmár... iszonyatosan felidegelt a NAS.
TM fent, remote gui fent... hibátlan.
letöltök valamit, lejön f*sza, még seedelem is, csak épp NINCS SEHOLhova a ****** -ba tölti le, és mit seedel, ha a kijelölt helyen (és máshol sem) abszolut nincs semmi
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
gonorrea
senior tag
válasz Shokkolo #1453 üzenetére
Nálam is ez volt első alkalommal, nem találtam meg a fájlokat!
Transmission RG-ben nézd meg a letöltési mappát.
Nálam így néz ki: Eszközök/Transmission beállítások/Letöltés: /i-data/md0/Transmission/
Ha jól tudom (nem vagyok én sem guru) md0 a winyó a gépben alapból, ha nem adtál más nevet nekiA lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
Shokkolo
addikt
válasz gonorrea #1454 üzenetére
megnéztem, és nem volt ott ahol lennie kellett volna
Ez volt a furcsa az egészben.
/i-data/md0/torrent/Ezt adtam meg, mint letöltési helyet, a gui ezt is mutatta, hogy ott van... seedelem is,
csak épp ott biztos, hogy nem volt semmitransmission töröl, gui töröl, konfigja töröl, létrehozott torrent mappa töröl...
újre telepít / létrehoz / beállít
és most jó.
nagyon nem értem"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
rákerestem... a NAS-on is, meg az teljes gépen is (fel van csatolva a teljes share meghajtóként is, és úgy is kerestettem globális gépen), de semmi.
Ezen égtem ki teljesen.
a NAS mutatta, hogy "fogyott" a szabad hely, de sehol, egyik mappában sem volt a tartalom.
Épp ez a gondom.Ha transmissionban töröltem az adatot és a torrentet is, felszabadult látszólag a megfelelő hely...
ha letöltöttem újra, akkor lefoglalta a szükséges helyet, mégis sehol az adatomÁtállítottam a letöltés helyét az eredetire, semmi, akkor sem.
Próbáltam kb 10 torrenttel.Csak a transmission + gui törlés és újrakonfig segített.
Nem tudom milyen bugba szaladtam bele, de hajnalban kiverte a biztosítékot."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
laszkan
csendes tag
Szia,
Nekem is hasonló problémám lenne. Ma délelőtt frissített a nas (owncloud, mysql és még valami alkalmazást). Közben a webes felület befagyott. Később a nast restartoltam, azóta a weben keresztül nem elérhető. Ip-t kap a routertől, Transmission megy, vinyót elérem total commanderből. Viszont az admin felület, ownCloud nem elérhető. Még LANon keresztül is a belső kisztott ip-n a következő hibaüzenet jön: ERR_CONNECTION-REFUSED
Van esetleg ötleted? -
-
Shokkolo
addikt
azt nem próbáltam, bevallom őszintén, nincs fent a putty és nincs belőve az ssh
viszont akkor is fura, hogy az első 3-4 torrentet leszedte jó helyre, majd később ugyanazzal az útvonallal már nem ment
[ Szerkesztve ]
-
laszkan
csendes tag
Megtörtént, én osztottam neki a ...0.115 IP-t. Korábban ...0.104 volt.
Azóta próbáltam egy rövid light resetet is, nem segített.
A utilityben, ha elindítom, Online van, mindaddig, amig nem próbálok belépni az admin felületre. Akkor átvált ismét Unreachable feliratra. Ugyanez van, ha a NAS Seekerre kattintok.https://xxx.no-ip.org/r40851,/adv,/admin/index.html# - cimen bejön az admin oldal, de jelszó nélkül ugrik a status oldalra, de minden "pörög", semmi infót nem ad.
Nem lehet, hogy a firmware sérült valahogy? Ha így van, akkor javítható valahogy?
Köszi -
laszkan
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, a hard reset megoldotta a problémát. Letiltott ugyan minden alkalmazást, ami csak FW frissités után engedett bekapcsolni, de most már a 4.8 megy rajta.
Kívülről még nem érem el, de legalább van admin felületem, amin talán sikerül beállítanom. Ezzel már elszüttyögök. Ha nagyon nem megy, jövök még
Kösz mégegyszer! -
lorcsi
veterán
egy hete nem tudok belépni az admin felületre
not respondigot kapok állandóan..
hiába a restartolok hátulvalami tanácsot tudtok adni ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
mi az a kicsi-nagy restart?
hátul a táp feletti gombot nyomtam be
ip rendben, pingnél is midnen okés
TC-vel hálón minden látszik, simán tudok rá máslni
tv-vel tudunk róla filmezni..minden gond nélkül
egyedül az admin felületre nem tudok belépni
transmissiont szerettem volna onnan is beállítani (letöltési helyek..stb..)[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Miért kell neked a Transmission beállításához a NAS admin felülete?
Nem mondom, hogy normális, hogy nem tudsz az admin felületre belépni, de a TM állításához semmiképpen sem kell. Vagy TM remote GUI vagy putty/SSH-n keresztül az ini fájl módosításával.
De letöltési hely beállításhoz bőven elég a TM Remote GUI.Admin felület: esetleg másik böngészőből, vagy a böngésző előzmények/cache törlése.
;) - The Power of the Light Side
-
lorcsi
veterán
válasz Anonymus23 #1474 üzenetére
másik böngészőből sem oké
valamiért nem tudom jól beírni a TR-ben az elérési útat
ennek a megkeresése miatt akartam volna belépni..ill. már ha van..jó lenne..ott állítgatni dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
-
lorcsi
veterán
válasz Anonymus23 #1476 üzenetére
programcsomagból telepítettem
az ssh-t nem is vágom mi lehet
de úgy tűnik ez lesz az út, ha be akarok lépni az admin részreeladó: vadi új soundcore motion+
-
Anonymus23
veterán
Nem, az nem lesz út az admin részre. Az SSH és a NAS admin felülete az teljesen külön út.
Esetleg a témaindító cikket elolvastad? Meg a benne lévő linkeken lévő infókat?Hard resetet csinálj a NAS-on, és szerintem megint lesz admin felületed. De még egyszer mondom, a TM beállításához NEM kell a NAS admin felülete.
;) - The Power of the Light Side
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Nekem is a Transmission GUI-val van egy kis gondom.
A NAS-on fut a TM.
Belső hálózaton használom csak, amikor hozzá adok egy torrentet PC-n, akkor célmappának
az előre beállított hely látható:
/i-data/md0/video/filmekha nem változtatok rajta letölti szépen a megadott helyre, de ha Böngész... gombra kattintok,
akkor azt írja, hogy nem található az útvonal...Mi lehet az oka?
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Sziasztok!
Egy NSA320S büszke tulaja vagyok, ami a mai nap folyamán elkezdett érdekesen viselkedni. Ha filmet játszanék le róla a számítógépen, fél perc után a VLC egy többszörös "File reading failed: VLC could not read the file (Bad file descriptor)." hibával megállítja a lejátszást. Ha átmásolom a fájlt róla a gépre, ott gond nélkül megy. Tudnátok esetleg valami megoldást erre? Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Kicsicsucsu #1485 üzenetére
más lejátszóprogram?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
ka64
tag
Sziasztok!
325v2 nasom van. Néhány napja nem tudok belépni az admin felületre. A windows-os NAS Startter Utility kiírja az IP címet. (Fix címként van beállítva az 192.168.1.172.)
Ha rákattintok a media player ikonra, akkor a böngésző próbálja megnyitni a http://192.168.172 oldalt, de nem tudja. Azt írja ki, hogy ERR_CONNECTION_REFUSED.
Az androidos alkalmazásban megjelenik a NAS, ki is írja, hogy Devices Found 1, de belépni nem tud, azt írja ki, hogy 'NAS can't support HTTP'.
Mi lehet a baj? Legalább 1 hónapja hozzá sem nyúltam, csak az adminban néztem meg, a hőmérsékletet. (Sosem ment 46 fok fölé). Néhány napja viszont nem tudok belépni.ka64
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz Kicsicsucsu #1489 üzenetére
Ha több különböző videót nyitok meg róla, mind egyszerre áll meg egy bizonyos idő után. Hálózat lehet? Vagy vinyókezelés? Eddig működött gond nélkül.
-
Shokkolo
addikt
válasz Kicsicsucsu #1490 üzenetére
ha hálózat lenne nem érnéd el a NAS-t alapból.
nem lehet hogy meghülyült a szoftver rajta?
én megpróbálnék egy "rebootot" de nem sima reboot hanem shutdown és várni vele kikapcsolt állapotban pár másodpercet (1 cigiszünet) majd újra bekapcs.
infó alapszabálya: reboot a problémák 90% -át megoldja !"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz Shokkolo #1491 üzenetére
Az újraindítást már próbáltam, de megcsináltam mégegyszer úgy, hogy elszívtam egy cigit mielőtt visszakapcsolom. És láss csodát. Működik. Egy órája nézek róla filmet és még nem dobott le. IT vonalon dolgozom én is, de a "pihentetős" megoldásról még nem hallottam Köszönöm a segítséget!
-
Shokkolo
addikt
válasz Kicsicsucsu #1492 üzenetére
"pihentető" megoldás = a kodenzátorok kikapcsolás után is tartalmaznak még valamennyi feszültséget, ergó ellátják a ram -ot is még néhány másodpercig.
azért "kell" várni, mert kisülnek a kondik > a memriák se kapnak áramot > garantéltan kitörlődik minden beléjük ragadt vacak. sajnos több ízben tapasztaltam már, hogy sima restart nem oldotta meg a gondot, de egy 1 perces kikapcs igen.
másra nem tudok gondolni csak erre..."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
gaborbella
csendes tag
meg mindig a NAS beepitett FTP serverevel szorakozok. Egyszeruen nem mukodik. Most eljutottam addig, hogy terminalbol probalok hozzaferni, es vegulis csatlakozik, csak azt irja ki, hogy:
500 I won't open a connection to 192.168.... (only to 'IP cimem')
ftp: bind: Address already in usevmi tipp??
mar egyszeruen nem tudom mit ronthattam el, es hol. barmi tippet, otletet szivesen fogadok
[ Szerkesztve ]
-
gaborbella
csendes tag
válasz gaborbella #1494 üzenetére
megoldva
-
shteer
titán
-
gaborbella
csendes tag
semmi. nem volt gond.
mindig itthonrol probaltam meg hozzaferni, a DNS server nevvel, hogy probalkozzak (gondoltam ha itthon megy, mashol is menni fog). es nem mukodott. delutan el kellett mennem, volt par perc uresjarat, gondoltam megnezem .... beirtam a cimet, kerte a jelszot, es belepett.szerk: itthon vagyok, WIFIrol nem megy, 3Grol megy
[ Szerkesztve ]
-
gaborbella
csendes tag
[link]
lattam, hogy van uj gdrive client. a kerdes, hogy az ffp miatt nem latom a frissitest? -
Tonyk
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest