- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Az szerintetek miért van, hogy nem tudok belépni a NAS webes felületére?
Azt írja, hogy nincs ilyen oldal.Elvolt mentve pedig egyik fülön a Chromban.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Akkor csak a hard reset segít ilyenkor?
Mert ugye a felület nélkül nem tudom rendesen újraindítani, csak a NAS-on a bekapcsoló gombbal...Pedig pont azért akartam belépni, hogy csinálok egy restartot meg befrissítem az fw-t az újra.
Meg megnézem mi pörgeti úgy a winyót benne mert nagyon kerregett.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ano
senior tag
Nem felcsatolt megosztással dolgoztam, így ezért nem értettem a hivatkozások elnevezésért ... de lényeg, hogy (habár egy kis kinlódással, de) most már működik minden ... már csak 2 dolgot kell megcsinálnom a NAS-on ...
1: 3 nap után elkezdtett a vinyó kicsit berezonálni és az egész könnyű műanyag külső borítás átvette és felhangosította az egész rezonanciát, ami már bőven az ingerküszöbb fölötti hangerőt produkált ... még nem néztem meg, de szét lehet szerelni, hogy valamilyen szivacsos borítást tegyek belülre erre a műanyag lemezre, ami elnyeli a rezgéseket? Vagy milyen megoldást ajánlotok (tudom ... nyomjam tele purhabbal az tuti megoldja )
2: A TM-et még be kell állítanom, hogy tudjak letöltögetni ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #1905 üzenetére
Igen erre gondoltam én is.
Nah majd este ha otthon leszek.
-
Ano
senior tag
Úgy tűnik sikerült megoldanom a rezonanciát, amit a HDD keret kis lötyögése okozott ... 1 HDD van most benne és az is lötyög kissé, de igazából a nagy hangot az üres HDD keret adta, aminek legalább 2-3 mm-es lötyögése volt (a vinyó SATA csatlakozója adja meg a kellő stabil rögzítést a keretnek), így a biztonság kedvéért mindkettő keret tetejénél begyömöszöltem egy kis PZS darabot, ami picit megfeszítette a keretet, így már egyik sem mozog és a rezonancia teljesen el is tűnt!
Kissé MacGyver megoldás, de hatékony, olcsó és főként gyors megszüntetése a rezonanciának ...
A TM-el kicsit bajba kerültem ... szépen beállítottam hogy pl a letöltendő torrenteknek a default mappája a "Video" mappa legyen (leginkább filmeket töltenénk le), de azon belüli struktúrában nem lehet tallózni a TM Remote GUI-val ... mert azt mondja hogy:
"Nem található az útvonal. Használd az alkalmazás beállításai opciót az útvonalak beállításához."
Beállítottam itt pár sűrűben használt útvonalat, de sajnos a hibaüzenet továbbra is megvan és nem tudok tallózni, illetve a lehullómenüben sem lehet kiválasztani az előre definiált útvonalakat ...
Hogyan tudnám ezt mégis megtenni?
-
rsf
senior tag
A rezonancia engem is zavar és én is arra gondoltam, hogy a ház erősíti fel. Mély búgó hang jön ki belőle. Elötte a 310-es csendben volt, csak a ventije adott hangot. Hétvégén majd én is foglalkozok vele, de lehet, hogy ha belerakok még egy hdd- t akkor már csöndben lesz.
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Tonyk
veterán
"Beállítottam itt pár sűrűben használt útvonalat, de sajnos a hibaüzenet továbbra is megvan és nem tudok tallózni"
Nem sűrűbben használt útvonalat kell beállítani, hanem a pontos elérési útvonalat.
pl. ha a TM az /i-data/md0/video-ba tölt, akkor ezt kell beírnod:/i-data/md0/video=\\nas-ip-vagy-nev\video
vagy
/i-data/md0/video=\\nas-ip-vagy-nev\kotetneve\video
Egyenlőség jel előtt számít a kisbetű-nagybetű, valamint a / és a \ jelekre is figyelni kell! Egyenlőség jel előtt / van, egyenlőség jel után után pedig \
szerk: Nem csak felcsatolt meghajtót lehet megadni, hanem hálózati megosztást is.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Ano
senior tag
válasz Avicularia #1910 üzenetére
Jaaaa hogy a felcsatolt meghajtót lehet csak megadni ott ... nekem olyan továbbra sincs
Én a távoli fájlrendszerben (a NAS-on) szerettem volna tallózni, hogy ott hová töltse le ...
(#1912) Tonyk: köszi az infót ... talán ez lesz rá a megoldás!
[ Szerkesztve ]
-
sodreg
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gondoltam a 3 TB-os WD RED mellé berakom a már régóta pihenő 1TB-s WD Green HDD-met, mert kezdett kevés lenni a hely az előbbin. Kivettem az első slot-ból a RED-et, betettem a második slot-ba a Green-t, és úgy formáztam meg külön kötetként (JBOD-ba). (Jóval korábban próbálkoztam úgy, hogy a 2. helyre tettem rögtön az 1TB-set, de valamiért úgy nem látta a HDD-t a NAS.)
Utána visszatettem az első helyre a RED-et is. Így látta mindkettőt a NAS, de egyik lemez tartalmát sem tudtam elérni se a saját fájlkezelőjében, se TC-ben. Sőt a telepített pkg-eket sem látta a NAS (S.M.A.R.T, Transmission stb...)
Felbátorodtam, töröltem a Green kötetét, majd hozzáfűztem a RED-hez. Persze ezek után találtam meg a fentebb olvasható bejegyzést, hogy mindenképpen külön kötetre formázzam őket.
A kérdésem az lenne: hogyan lehet megszüntetni a JBOD-os összefűzést? Vegyem ki a RED-et, és formázzam újra a Green-t?
Továbbá újra olvastam itt a fejparkolás problémájáról. A RED HDD közel kétéves, Load Cycle Count értéke 3038. A Green van vagy 5 éves, itt az érték 2027. Ez most soknak vagy kevésnek minősül ennyi idő alatt? (Valahogy úgy érzem soknak.
Lehet valahogy ezt az értéket állítani a NAS alól is, vagy ki kell szedni és PC-ben lehet vele csak mókolni? -
-
-
rsf
senior tag
Én most hétvégén akarok berakni a NAS-ba egy 2. HDD-t különálló kötetként.
Ezek szerint csak úgy fogom tudni ezt megcsinálni, hogy kihúzom a mostanit az 1-slotból, majd a másikat betolom a 2-es slotba. Igy csak az új fog látszódni indítás után. Ezután a NAS menűjében létrehozok a HDD-n egy kötetet csinálok pár megosztást, majd a NAS-t ujraindítom mostmár mindkét kötettel.
De ezzel az a bajom, hogy a NAS létre fog hozni pár előre definiált megosztást(video,music stb.) amiket le sem lehet törölni. Namármost így ezek a megosztások mindkét hdd-n rajta lesznek?
Én a 2-es HDD-n csak egy megosztást szeretnék Backup néven.
Vki nyilatkozhatna erről, hogy mi a helyes menete a különálló kötet létrehozásának.
Köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Nekem egy Green volt 1,5 évig a 310-ben. A parkolások száma majdnem 400ezer volt amikor kivettem ez a winyó máig működik. A WD amúgy 300ezret garantál a green száriánál.
Szóval a fenti számmal nincs semmi baj.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Tonyk
veterán
-
spiky03
veterán
válasz Avicularia #1915 üzenetére
1143 fejparkoltatás az soknak számít egy WD RED-nél?
Ha jól emlékszem márciusban lesz 1 éves.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
arty
veterán
ffp alól hogy kell? vagy hogy lehet megnézni, hogy ki van-e kapcsolva?
a parkolás a load/unload cycles? mert bár sose kapoltam ki (se a toshibán, se a wdreden), elég kicsik nálam a számok, annak ellenére h 200+ napja mennek ...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Anonymus23
veterán
válasz spiky03 #1928 üzenetére
Nálam:
Load cycle count: 36
Power off retract count: 36
Power cycle count: 39
Power on hours: 18155 (~757 nap)
Start stop count: 73
A kezdetektől fogva ki van kapcsolva. Amúgy sok jelentősége valószínűleg nincs.Ez kb azt jelenti, hogy átlagban 3 hetente 1x volt leállítva, ami persze nem igaz, mivel a kezdetekben és teszteléskor/telepítéskor jó párszor ki/be volt kapcsolva.
;) - The Power of the Light Side
-
Ano
senior tag
Egy kérdésem lenne ...
a Leírás szerint:
"File system support:Internal HDD: EXT4
External HDD: NTFS, EXT2, EXT3, EXT4, FAT32, ReiserFS, XFS
"Lenne egy NTFS vinyó amiről átmásolnék sok 100 GB-ot a NAS-ra ... legegyszerűbb az lenne, ha beletenném a 2-es vinyó keretbe, ráadásul úgy lenne a leggyorsabb a másolás ... de a leírás szerint nem kezeli az NTFS-t belső vinyóként ... ez most csak elírás, vagy tényleg így van?
Nem értem mi a különbség a belső vagy a külső vinyó kezelése között ... vinyó ez is meg az is ... miért ne lehetne belsőre is NTFS vinyót betenni pl másolásra?
-
Tonyk
veterán
"legegyszerűbb az lenne, ha beletenném a 2-es vinyó keretbe, ráadásul úgy lenne a leggyorsabb a másolás "
Ez a legbonyolultabb és a leglassabb megoldás lenne.
Hálózaton keresztül másold, úgy a leggyorsabb és még csak szerelni sem kell.Mert így oldották meg. Linux hajtja, az meg extx filerenderrel szeret működni. A rendszer is hdd-ről fut e miatt is kell az ext4 (Az első kötet inicializálásakor települ fel).
Egy szó mint száz, NTFS-t csak külső kötetként használhatsz.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
válasz Anonymus23 #1931 üzenetére
Nálam ugyan ezek:
Load cycle count: 1144
Power off retract count: 16
Power cycle count: 18
Power on hours: 14628
Start stop count:1135Nálam miért olyan sok a parkoltatás? Amikor én is rögtön kikapcsoltam amikor belekerül az új winyó.
Habár lehet, hogy a 310-ben nem volt kikapcsolva, csak amikor váltottam 325-re.
-
-
Ano
senior tag
"Ez a legbonyolultabb és a leglassabb megoldás lenne."
A bonyolultat még csak-csak elfogadom, de miért a leglassabb???
SATA csatlakozón keresztül érhető el leggyorsabban bármelyik vinyó ... nincs köztes "média" ... nem értem ezt a "leglassabb" dolgot ...
-
Ano
senior tag
Még egy kérdésem van ... a windows kezel Ext4 FS-t?
Mert sajnos az adatok szállítása (szó szerint) sajnos másképpen nem megoldható, mint, hogy a windows-os gépen rámásolom az több gigányi adatot és a másik helyen meg beleteszem a NAS 2. keretjébe és úgy másolom át az adatokat ...
Sajnos minden más megoldás túl bonyolult lenne (USB/LAN stbstb) ...
-
rsf
senior tag
Rakd be a két vinyót egy asztali gépbe majd puppy live linux aztán copy.
Ez a leggyorsabb. Én igy másoltam anno át az adataimat egy WD greenről egy WD red-re.
Persze elötte formáztam a HDD-t a NAS-ban.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
aky01
tag
Nálam
Load cycle count: 1036507
Power off retract count: 268
Power cycle count: 5136
Power on hours: 25018
Start stop count: 5805Egy WD Green hdd-ről van szó. Mielőtt a NAS-ba került külső merevlemeznek használtam évekig, majd miután beszereltem a NAS-ba, rögtön ki is kapcsoltam a fejpakolgatást (azóta változatlan az érték).
Így megy 2 éve hibátlanul 7/24-ben.
Mellékelek képet is, bizonyítva, hogy nem elírás.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Uraim,
a nas tud olyat, hogy "auto backup"?
egy, a hálózaton lévő gépről mondjuk napi rendszerességgel (pl. éjjel ?!) átmásoljon automatikusan 1 vagy több mappát?
illetve ne valami tömörített formátum legyen a backup végeredménye, hanem 1:1 copy...egy ismerősöm szeretne direkt ilyen auto backup funkcióra iylen nast, csak nem tudjuk, hogy ezt meg tudja-e oldani automatikusan
[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Ano
senior tag
Na ... akkor figyeljetek!!!
blkid
/dev/sdb1: LABEL="WD_Green_2T" UUID="00841F82841F797C" TYPE="ntfs"mkdir /mnt/internal-ntfs/
mount -t ntfs /dev/sdb1 /mnt/internal-ntfs/igaz hogycsak read only, de tudok másolni!!!
Szóval így is lehet hozni adatot a NAS-ra
Ja és mivel kb 1 terrát másolok így utána "CTRL+Z" aztán "bg" parancs ... így nem kell bent lennem SSH-ban sem a másolás idejére
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Jelenleg nem volt alternatív lehetőség, így a sebesség nem számít ... tény hogy a CPU folyamatosan 100%on pörög és a hőmérséklete is 45 fok körül mozog, de legalább másol szépen ... a twonky-t leállítottam a másolás idejére, hogy ne akarjon indexelni
Egyéként kb 45MB/sec-el másol átlagban ... nekem ez megfelelő ebben a kényszer helyzetben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs