- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Csaba_
senior tag
Nem tűnik rossznak, de manapság már vastagnak számít egy ilyen laptop..
-
hallador
addikt
Egy átlag felhasználásra ez elég:
4 USB 3.0 ports (3 USB 3.0 ports, 1 Charging port); 1 RJ-45 (network) jack; 2 DisplayPort 1.1a (DisplayPort 1.2 capable); 1 VGA port; 1 Line-in jack; 1 Line-out jackNyilván, ha neked minden már is kell, akkor nem elég.
Akkor a ZBook-ot kell venni, vagy ProBook 600-at. Ott még a régi dokkoló játszik.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fattyu
veterán
válasz Ice&Lime #165 üzenetére
dokkolónak gyenge kifogás az...
ez dokkolóés még ettől se vagyok boldog hogy egy coax audio outot mér nem bír a dell tenni a dokkolóira.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
hallador
addikt
Igazad is van, de azért a HP is tud dokkolót csinálni mielőtt még....
Még Sata Upgrade Bay-t is tehetsz bele.
Az elitebookhoz pont nincs, csak slim dock, de máshoz még azért van.
Az elitebookhoz sajnos nincs ilyen, de ezt a gépet, nem is igazán annak csinálták, akik majd tényleg 3 monitort fognak használni. Hanem inkább business man-eknek.
Az ilyen picit bugyuta megnyilvánulásokat, meg hagyjuk már, hogy bezzeg ez meg az mennyire jó... Na ja, majd ha a Dell eléri a HP eladásait a business piacon, mert jelenleg ugye a HP az első a business notebook piacon, akkor majd...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Sensei
aktív tag
-
hallador
addikt
Erről nem fogsz statisztikát találni (csak a business gépekről...), sztem, a HP 1, Lenovo 2, Dell 3. Ezt általában az eladások alapján db számra szokták jól titokban tartani. Tavalyi állapot természetesen.
Statisztika szerint a Lenovo az első, persze beleszámolva az utolsó atomos konzumer tabletet is.
Szerinted erről valaki fog statisztikát adni? Nem fog, csak arról találsz majd statisztikát, hogy a lenovo eladott kismillió ideapadot, ami igaz is.
Amúgy kinek a statisztikáját hiszed, el? Mert kb ha 30 statisztika ugyanazt mondja akkor elhiszem, de ha egyik azt mondja a másik meg azt, akkor sajnos nem hiteles, az a statisztika.
A Lenovo-t kitiltották az Angolszász állami szférából, a Dellen még sajnos a black design gépek minősége kihat, ezért sok helyen nem szeretik.
Szerintem HP meg éppen most kezdi szétverni a Business brandjét, például ezzel az Elitebook-al. Ami nem rossz még mindig, de a Latituse 6000 jobb, vagy mondhatnám a kategória legjobbja.
[ Szerkesztve ]
-
cer
tag
válasz hallador #169 üzenetére
klambi
fattyuKis korrigálás. A cikkben bemutatott új típusú Elitbook-hoz, már nem kaphatók a régi típusú dokkolók, de a régebbi típusokhoz HP 8470p, 8460p, 8440p és ez csak a 14"-os kategória, mindhez olyan normális dokkolót lehetett venni mint amilyet hallador linkelt.
Tehát nagy tévhit ez is hogy nem lehet hozzájuk venni.
-
hallador
addikt
Pontosan, és az is, hogy a ProBook 600, és a ZBook gépekkel is kompatibilisek, a régi dokkolók, nagy része, én csak erre a szériára értettem ,a régi szériákkal, természetesen kompatibilisek a nem slim dock.ok- is.
[ Szerkesztve ]
-
Sensei
aktív tag
válasz hallador #171 üzenetére
No offense, semmi bajom a HP-val, az is elképzelhető, hogy így van, ahogyan írod (bár egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve). Ha nincs statisztika, akkor mi alapján tetted a fenti kijelentés? Nekem úgy tűnik, hogy ez a te szubjektív véleményed.
Ha nincs statisztika, akkor ezt mire alapozod: Tavalyi állapot természetesen.
Egyébként a Lenovo is kezdi szétverni a business vonalát elég masszívan.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
hallador
addikt
Arra alapozom, a kijelentésemet, hogy eladásokban a HP tavaly élen járt, nagyon sokat adtak el például Nyugat-Európában. (Az azért nem titok, hogy USA, Kanada állami beszállíjtója elsősorban a HP)
Szerintem a Lenovo-val kapcsolatban nem vetted figyelembe, hogy jóval olcsóbb mint a Dell, vagy a HP. Az az ebben az évben de tavaly is nagyon sokat adtak el, és fognak eladni. A HP abba fog belebukni, hogy nagyon drága, és ezt lehet is látni már. Értsd, a Lenovo hiába építi le a minőséget, akkor is sokkal többet fog eladni, mert olcsó. A Dell a support mechanizmusába fog belebukni, előbb utóbb.
Szóval a csillagok mai állása szerint a Lenovo átveszi a vezetést, és nem lepődnék meg azon sem, hogy a HP, Dell ezért rontja a minőséget, mert így tudnak versenyezni a Lenovóval szerintem.Szerintem már nem az Architect, vagy a Deal System engineer dönt a vásárlásról, hanem más, ez a Lenovo-nak pedig jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
Sensei
aktív tag
válasz hallador #175 üzenetére
Az hogy olcsóbb, talán igaz lehet a small business gépekre (ThinkPad Edge vs. ProBook), de a valódi Enterprise/Corporate Business gépeknél ez az állítás már nem igazán helytálló.
A business-class statisztikához visszatérve, a lényeg, hogy nem tudjuk biztosan .Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
fattyu
veterán
válasz hallador #169 üzenetére
van itthon egy elitbook 2540 meg egy dell 6230
a Hp asszony cégese a dell az enyém. Nem mondom toppon vagyok a hp vonalából de ezek kb azért pont egymás ellenfelei ugye?
ingyen se kéne a hp.
Nem vagyok márkabuzi. eleve nem szeretem a laposokat se nagyon.
de mielőtt behozták a cégnél a dell global szerződést előtte elég vegyes volt az állomány.
Köszönöm maradok a dellnél.
( 150 fős siteon vagyok IT-s meg remoteban emear. láttam ezt azt. ) elfogadom másnak mások a tapasztalatai.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
félisten
Akkor csak simán nincs igazad.
Ki is fejtenéd, hogy mi az oka az értékítéletednek, vagy szimpátia alapján mondottad a lentieket?Szvsz a billentyűzet típusa, és a navigáló gombok elhelyezése szól a Dell mellett, egyébként +1 a HP-re.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hallador
addikt
Pont hogy nem az Edge jóval drágább mint a ProBook, és az Enterprise-ban a legolcsóbb a Lenovo, azért tud ennyire előre törni.
(#177) fattyu
Nekem meg pont a 6230 nem kellene, nem véletlen, hogy a dell itt be is fejezte a modell gyártását utód nélkül. Nem a legjobban sikerült modelljük volt. Ha csak nem a 7240-et nem nevezzük annak.
Mondjuk a HP fele annyira melegszik, masszívabb is.
A Dell billencse jobb, de semmi másban nem az.
Abba meg ne menjünk bele kinek mi tettszik, mert annak nem sok értelme van. Neked jobban tettszik a dell hajrá. Szerintem Nekem volt a 12"-os dellekhez szerencsén a rakás sz@r és a sebesség reciproka között félúton.
Szerintem a Dell kb a 6230 és a 7240-el volt képes 12"-os enterprise gépet csinálni, az elődei (D420/430, E4200), az 1,8"-os fantasztikus 4200-as hdd-ikkel elég szarok voltak. A D széria még minőségben egész jó volt csak a sebességben volt hulladék, a 4200 minőségben is csapnivaló volt.Szerintem annyira ne menjünk bele mennyire jók a 12"-os dell enterprise gépek...
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz AxBattler #180 üzenetére
Gombkiosztas. Aki kitalalta hogy a pgup/dwn az Fn kombos legyen az azota remelem a pokolban rohad.
Billvilagitas. Kis zseblampa a hpn normalis a dellen.
Klavi minosege gombok nyomaspontja.
Touchpad merete erzeketlensege. Folosleges a ket szett baljobbgomb cserebe belyeg meretu lett a pad.
Dellbe volt annyi eszuk nem raktak optikai olvasot
Konnyebb a dellem.Hp mellett. A hutese jobb ( mondjuk a dellben i5 3380 van a hpban 3360 szoval lehet nem is jobb a hutese csak kevesbe melegszik a vas benne? )
Nyilvan szubjektiv velemeny
Hpt nem szedtem szet meg most nincs itt de a dellem egy csavar es szerelheto szoval jobb itt se lesz max ugyanaz.
Bocsanat az ekezetekert telorol vagyok
-
hallador
addikt
Hpt nem szedtem szet meg most nincs itt de a dellem egy csavar es szerelheto szoval jobb itt se lesz max ugyanaz.
Rosszul tudod.
Csak pár dolog a HP szétszedéséhez nem kell csavarhúzó sem.A billentyűzetvilágítás valóban tud zavaró lenni, de ez a Del-en is ha úgy állítod be. A Dell billentyűzete valóban jobb.
Touchpad merete erzeketlensege.
Ha a 6230-ban is alps touchpad van mint az elődeiben, akkor ne erőltesd a Dell-t. Inkább a HP-t próbáld meg jobban beállítani.
Konnyebb a dellem.
És annyival gyengébb is a váza.
Hp mellett. A hutese jobb ( mondjuk a dellben i5 3380 van a hpban 3360 szoval lehet nem is jobb a hutese csak kevesbe melegszik a vas benne? )
Fogyasztásban nincs különbség, a dellek hűtése jóval gyengébb a HP gépeknél, ez nem a processzor miatt van.
Nyilvan szubjektiv velemeny
Én elfogadom a véleményed, de pár dologban nincs igazad, ha Te úgy látod, hogy igen én azt is elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, a Dell billentyűzete határozottan jobb, burkolata, merevítése viszont a HP-nek minőségibb.
DVD-író előny és hátrány is lehet.
A két proci között szerintem csak az órajelben van minimális különbség (1 2), szóval a HP hűtése jobb.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
hallador
addikt
Miért a nem slim dokkolok közül melyik nem ilyen? Csak kérdezem Te láttál már a Dell dokkolon felül mást is, az összes ilyen.
Mert a Dell nem gyárt szutyok port replokatort ugye? Szerintem néz szét mielőtt ilyeneket beirsz egy szakmai fórumra.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Centre
tag
Mi a közös Halladorban, atti_2010-ben és pzstmben?
-
hallador
addikt
De komolyan, na mi, mert kezdek izgulni....
-
stratova
veterán
NEM az én veleményem, de tippre a legmagasabb fokú márkahűségre céloz a kolléga.
Nekem meg az a mázlim, hogy csipem a prémium notikat és a kisebbik CPU/APU/GPU gyártót, így egyikükkel sincs miért vitáznom.
A tesztalany kistesója (745 G2) IPS-sel vagy normális HD+szal erősen kéne, ha az is ezt a házat kapta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest